Verbinding met ons

Oesbekistan

Aansporings vir die ontwikkeling van IT-dienste in Oesbekistan

DEEL:

Gepubliseer

on

In ooreenstemming met die Statistiek-agentskap onder die president van die Republiek van Oesbekistan, in 2022, was die aandeel van inligting- en kommunikasietegnologie-dienste (IKT) in die land se ekonomie 1.7%.

Die toegevoegde waarde van IKT-dienste bestaan ​​uit kommunikasiedienste - 66.5%, rekenaarprogrammering, konsultasie en ander verwante dienste - 19.4%, datagasheer- en verwerkingsdienste, Webportale - 7.0%, herstel van rekenaars en kommunikasietoerusting - 4.7%, en sagteware vrystelling - 2.4%.

In ooreenstemming met die wetgewing van die Republiek van Oesbekistan IT-visum word toegestaan vir tot 3 jaar. Dit gee die voordeel om onderwys en mediese dienste te ontvang op die voorwaardes wat vir burgers van die Republiek van Oesbekistan voorsien word, en die geleentheid om vaste eiendom van enige waarde te koop.

IT-Visa word uitgereik deur die territoriale afdelings van die binnelandse sake-liggame van die Republiek van Oesbekistan by die plek van tydelike verblyf van die aansoeker gebaseer op die aanbeveling van die IT-Park Direktoraat. Op dieselfde tyd, familielede (gade, ouers, kinders) word 'n besoekersvisum uitgereik.

IT-kaart - 'n tipe aanbeveling uitgereik deur die Direktoraat aan buitelandse burgers, op grond waarvan 'n IT-visum uitgereik word vir burgers met 'n visumregime, of slegs 'n IT-kaart vir burgers met 'n visumvrye regime, om aansporings en voorkeure te gebruik.

Aanbevelings vir die verkryging van IT-Visa en IT-kaart kan deur die volgende persone ontvang word (https://itvisa.uz/en):

1) 'n Belegger is 'n individu of 'n verteenwoordiger van 'n buitelandse beleggingsmaatskappy wat finansiering verskaf aan 'n Regsentiteit wat op die gebied van inligtingstegnologie werksaam is deur 'n ooreenkoms in die bedrag van ten minste die ekwivalent van 10 duisend Amerikaanse dollars.

advertensie

2) IT spesialis is 'n spesialis wat 'n kwalifikasie/spesialisasie in die veld van inligtingstegnologie het, werksaam is in 'n regsentiteit van 'n inwoner van die Republiek van Oesbekistan in 'n IT-spesialiteit en bevestig dat sy inkomste uit IT-aktiwiteite nie minder is nie as die ekwivalent van 30,000 12 Amerikaanse dollars vir die laaste XNUMX maande ten tyde van aansoek.

3) Die stigter van 'n IT Park-inwoner is 'n individu wat die stigter/stigter van 'n regsentiteit van 'n Technopark-inwoner is, behoorlik geregistreer en ingesluit in die verenigde register van inwoners.

Belastingaansporings en -voorkeure vir IT Park-inwoners:

 • Volledige vrystelling van alle soorte belasting – 0%;
 • Vrystelling van doeanekoste— 0%;
 • Persoonlike inkomstebelastingkoers – 7,5%;
 • Belasting op dividende – 5%.

Geleenthede vir IT Park inwoners:

 • Virtuele kantoor;
 • Dividendbetalings in buitelandse valuta;
 • Salarisbetalings in buitelandse valuta;
 • Werkpermit vir buitelanders word nie vereis nie.

IT Park se bystand deur Hervestigingsprogram:

1) IT maatskappye:

 • Registrasie van regspersoon;
 • Die opening van 'n bankrekening;
 • Registrasie by die belastingowerhede;
 • Soek na professionele persone;
 • Soek en huur 'n kantoor.

2) IT-professionele:

 • Indiensneming in die maatskappy;
 • Registrasie van mediese versekering;
 • Soek akkommodasie;
 • Die opening van 'n bankrekening;
 • Voorbereiding van dokumente;
 • Om 'n werkgewer te vind.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings