Verbinding met ons

Oesbekistan

Ondersteuning vir entrepreneurs neem toe en die las op sakeondernemings word in Oesbekistan verminder

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die videokonferensie wat op 15 April 2022 gehou is onder die voorsitterskap van die president van die Republiek van Oesbekistan Shavkat Mirziyoyev was gewy aan die kwessies om prysstabiliteit in markte te verseker deur voedselproduksie te verhoog binne die raamwerk van voedselvoorsieningsekerheid van die land, asook as bykomende ondersteuning vir entrepreneurs - skryf Mukhsinjon Kholmukhamedov (op die foto), adjunkdirekteur van die Sentrum vir Ekonomiese Navorsing en Hervormings onder die administrasie van die president van Oesbekistan.

Daar moet kennis geneem word dat tydens die hervormings in die land tradisioneel meer aandag aan die sakesektor gegee is. Dit word bewys deur die dinamika van groei van geregistreerde kleinsakeondernemings in Oesbekistan, toe daar in 2021 503 duisend maatskappye was (in 2016 - 278 duisend), en nou is daar ongeveer 1.5 miljoen entrepreneurs wat ongeveer 5 miljoen werksgeleenthede geskep het. 20, 2021, tydens die eerste oop dialoog met entrepreneurs, is 'n groot aantal kwessies geopper op die gebied van belasting, grondgebruik, besigheidsfasilitering, ondersteuning vir uitvoere en ander kwessies van kommer vir entrepreneurs. Destyds is meer as 15,000 XNUMX appèlle, vrae en voorstelle van besighede ontvang op gebiede soos finansiering en kreditering van besigheid, belasting, toewysing van grond, toeganklikheid van infrastruktuur en die verkryging van lisensies en permitte. Toe, na aanleiding van die resultate van die vergadering, is toepaslike instruksies gegee en spesifieke take is opgestel.

Tydens die videokonferensie op 15 April 2022 is bykomende maatreëls om entrepreneurs te ondersteun ook bespreek. Die President het 'n aantal inisiatiewe voorgehou wat daarop gemik is om die belastinglas, inspeksies en vereistes vir entrepreneurs te verminder, die uitreiking van permitte te vereenvoudig, uitvoerders te ondersteun, BTW terug te betaal en die aantreklikheid van krediet te verhoog, asook kritiese kommentaar oor die werk van die staat liggame op plaaslike vlak om bestaande probleme op te los op die gebied van die ontwikkeling van entrepreneurskap en gespesifiseerde spertye vir die oplossing daarvan.

Belastings, inspeksies en magtigings
Dit is opmerklik dat die getal belastings in die land die afgelope drie jaar van 16 tot 9 verminder is, en die koerse van eiendoms-, inkomste- en maatskaplike belasting met die helfte verminder is. Die vergadering het die vereenvoudiging van die belastingadministrasie en inspeksiestelsel vir entrepreneurs vanaf 1 Junie 2022 aangekondig. Met die omskakeling van die eiendomsbelastingstelsel na markbeginsels sal die praktyk om bykomende hoë belastingkoerse op ondoeltreffende fasiliteite toe te pas dus afgeskaf word. Boonop het innovasies ook BTW geraak, naamlik ondernemings met 'n omset van meer as 1 miljard bedrag sal outomaties - sonder vooraf ontleding en verifikasie - die status van BTW-betaler toegeken word, en belastingbetalers in die hoërisiko-sone sal in kennis gestel word van dit voor die opskorting van die BTW-sertifikaat.
Boonop sal 22 tipes oudits nou slegs met die toestemming van die sake-ombudsman uitgevoer word om onbehoorlike inmenging met sake-aktiwiteite te voorkom. Terselfdertyd is die taak voorsien om die vereistes vir die uitreiking van verskeie permitte te vereenvoudig. As ons byvoorbeeld die 200 sanitêre standaarde ontleed wat vandag van krag is, blyk dit dat dit eenvoudig onmoontlik is om aan 20 te voldoen. Dit is veral waar vir sanitêre vereistes vir spysenieringsinstellings, sowel as vir afleweringsdienste. Dus, as die hoofprobleme wat met spyseniering verband hou, is aandag geskenk aan die verouderde wetgewing, 'n groot belastinglas (spyseniering betaal 7-9 tipes belasting), wat is hoekom 'n deel van hierdie besigheid in "skadu" gaan, sowel as talle inspeksies, wat 'n bemagtigende omgewing vir korrupsie skep. Om hierdie probleme op te los, sal benaderings hersien word, en verouderde punte en vereistes in die wetgewing sal gekanselleer word.

Ter ondersteuning van uitvoerders
Ondersteuning vir uitvoerders sal veral versterk word deur die probleem van BTW-terugbetalings op te los. Dus, vir uitvoerders, sal 'n vereenvoudigde meganisme nou gebruik word, naamlik wanneer 80% van BTW binne 7 dae terugbetaal sal word sonder bykomende tjeks (voorheen 60 dae en die 7-dae vinnige terugbetaling was slegs beskikbaar vir sommige kategorieë uitvoerders). . Die afgelope jaar se oop dialoog met entrepreneurs het 'n taak gestel om die prosedure van BTW-terugbetaling in te voer sonder bykomende dokumente, wat die verskaffing van verslae vir meer as 14 duisend entrepreneurs aansienlik sal vergemaklik. Uiteraard sal die taak hierdie jaar uiteindelik volbring word.
Benewens hierdie innovasie moet ook onthou word die Presidensiële Besluit «Oor addisionele maatreëls om deelnemers aan buitelandse handelsaktiwiteite te ondersteun», onderteken op 6 April 2022, waarvolgens tot 1 April 2023 plaaslike ondernemings, Hoë toegevoegde waarde uitvoerders sal ontvang subsidies vir vervoerkoste, waar dit 50% van vervoerkoste sal uitmaak vir uitvoere na die nabye buiteland en 70% vir uitvoere na die EU. Dit sal logistieke koste verlaag, die volume van uitgevoerde produkte met hoë toegevoegde waarde verhoog en sy mededingendheid in buitelandse markte verhoog. Daarbenewens het die vergadering die oprigting van 'n permanente hoofkwartier opdrag gegee om met uitvoerders te skakel om opkomende kwessies onmiddellik en betyds aan te spreek. Daar sal 'n inbelsentrum by die hoofkantoor wees waar jy die kort nommer 1094 kan bereik.

Toegang tot grond en krediet
By die vergaderings in die streke het entrepreneurs meer as 'n duisend problematiese kwessies uitgespreek, waaronder die meeste verband hou met bekostigbare krediet, belastingadministrasie, sowel as grondtoewysing. Afsonderlik is gefokus op die kwessie van verkoop van erwe vanaf e-veilings. Ten spyte van die feit dat 35,000 XNUMX stukke grond by die elektroniese stelsel ingesluit is, is nie 'n enkele grondstuk in die Navoi-, Syrdarya-, Tasjkent-streke en die stad Tasjkent op die veiling aangebied nie. Khokims is opdrag gegee om hierdie kwessie met alle erns en verantwoordelikheid te hanteer.
Verlede jaar het die President opdrag gegee om voorwerpe van staatseiendom saam met die grond waarop dit geleë is as 'n enkele eiendomskompleks op te veil, en entrepreneurs wat die gebou gekoop het, sal ook die grond aangrensend daaraan kan besit op die reg van private eiendom. ’n Werkgroep is reeds onder die Kabinet van Ministers gestig, wat die identifisering van vakante gebiede in die konteks van makhallas, die vorming van projekte waarby professionele organisasies betrokke is en die implementering van grondpersele sal koördineer.
Daarbenewens het die staatshoof opdrag gegee om bykomende fondse toe te wys aan die Staatsfonds vir Ondersteuning van Entrepreneurskap en om die doeltreffendheid van finansiële bystand te verhoog. Dus, in die dienstesektor sal die Nasionale Bank van Oesbekistan $200 miljoen lok, wat aan entrepreneurs gerig sal word. Die bedrag van die lening sal tot 5 miljard bedrae wees, en die leningskoers sal nie 18% oorskry nie, met inagneming van vergoeding van die fonds. Terselfdertyd sal $300 miljoen bewillig word om klein- en mediumgrootte sakeprojekte in die streke te finansier. Hierdie fondse sal in nasionale geldeenheid geplaas word teen 'n koers van 10% vir 'n tydperk van 7 jaar in banke wat die beste omstandighede vir entrepreneurs bied. Terselfdertyd sal die kredietkoers wat aan die entrepreneur verskaf word nie 14% oorskry nie. Nie-bank finansiële instellings sal ook geleenthede gebied word om sake te finansier – dit sal in die nuwe wet voorsiening gemaak word. Meganismes vir die kreditering van entrepreneurs in nasionale geldeenheid word ook ingestel, ongeag die geldeenheid waarin banke hulpbronne lok, en belastingvoordele vir entrepreneurs wat in ekonomiese sones geregistreer is, sal ook bly. Spesiale aandag sal gegee word aan die noodsaaklikheid van rasionele aanwending van fondse en slegs aan die projekte wat vrugte sal afwerp, inkomste sal verhoog en werk sal skep.

Besigheidsaktiwiteit-aanwysers bly groei
Daar moet kennis geneem word dat oor die jare van die hervormings, ongeveer 2 duisend wette, dekrete en resolusies wat daarop gemik is om die ontwikkeling van private besigheid te ondersteun, aangeneem is. Spesiale aandag is gegee aan die uitskakeling van talle administratiewe struikelblokke vir besigheid. 114 lisensies en permitte vir 33 soorte aktiwiteite is gekanselleer, prosedures vir die verkryging van permitte is vereenvoudig en die bepalings van die uitreiking daarvan is met gemiddeld 2 keer verminder. Onnodige tjeks is ook gekanselleer, en beperkings wat verband hou met die omset van kontant, valuta en grondstowwe is opgehef. Die positiewe uitwerking van hierdie hervormings kan duidelik gesien word in verskeie ekonomiese aanwysers wat maandeliks deur die Sentrum vir Ekonomiese Navorsing en Hervormings bereken word, soos die Business Activity Index (IDA) en die Business Climate Index, geïmplementeer volgens die metodologie van die analoog van die Besigheidsklimaatindeks van die IFO Instituut in Duitsland (IFO Institut). Dus, in Maart 2022 het IDA in die streke en die hoofstad met 2.6% toegeneem vergeleke met die vorige maand, en die gekonsolideerde aanwyser van die sakeklimaat in Februarie 2022 was 60 punte, wat die stand van die sakeklimaat in die land beoordeel as positief.

advertensie

Praat oor sleutelbesigheidsaanwysers in die streke en die hoofstad, die volume belastinginkomste in die tydperk van 1 Januarie tot 31 Maart 2022 het met 17.4% toegeneem vergeleke met dieselfde tydperk verlede jaar. Hierdie groei is behaal as gevolg van positiewe veranderinge in die ekonomie, die sameloop van pryse op die wêreldgoudmark, verbetering van die belastingadministrasiestelsel, insluitend die bekendstelling van nuwe administratiewe hulpmiddels, digitalisering en outomatisering van prosesse, wettiging van sakeaktiwiteite en vereenvoudiging van die prosedure vir die nakoming van die vereistes van belastingwetgewing. Wat die ontvangste van doeanebetalings vir hierdie tydperk betref, het dit met 45.7% toegeneem. Hierdie toename is te danke aan 'n toename in die volume van belasbare invoere en die wisselkoers, maatreëls wat deur doeane-owerhede geneem is om doeaneprosedures te vereenvoudig, die vrystelling van goedere in vrye sirkulasie te versnel en die bekendstelling van nuwe metodes van doeane-administrasie.

Die volume uitvoer van goedere het sedert die begin van die jaar met 12.2% toegeneem vergeleke met dieselfde tydperk verlede jaar. Dit is te danke aan die groeiende groeikoerse van uitvoere van industriële goedere, voedselprodukte, chemikalieë en landbouvoedselprodukte. Om nie te vergeet van die volume lenings wat gedurende hierdie tydperk deur kommersiële banke uitgereik is nie, wat met 8.5% toegeneem het vergeleke met dieselfde tydperk verlede jaar as gevolg van lenings aan groot projekte in die reële sektor van die ekonomie. Dit is ook die moeite werd om te let op 'n toename in die volume van transaksies op die Oezbeekse Republikeinse Kommoditeitsbeurs met 43.8%, as gevolg van 'n toename in verkope van goedere soos petrol, diesel, gerolde ysterhoudende metale, en katoenvesel, konstruksiemateriaal, ens.

Khokimiyats en openbare rade kry take
'n Groot aantal ongeregverdigde inspeksies van die aktiwiteite van entrepreneurs deur sommige khokimiyats is krities geëvalueer. Dus is 11,000 8,000 tjeks in Tasjkent uitgevoer, 7,000 6,000 in Tasjkent-streek, XNUMX XNUMX in Fergana-streek en XNUMX XNUMX in Surkhandarya-streek. Khokims is opdrag gegee om binne 'n week vergaderings met entrepreneurs te hou en hul probleme op te los. Ten spyte van die maatreëls wat getref is, is daar ook steeds 'n aantal komplekse en belangrike belastingadministrasie- en lasverdelingskwessies wat noukeurige en konstruktiewe oorweging verg. Daarom sal 'n Openbare Raad onder die Staatsbelastingkomitee gestig word, waar gereelde vergaderings gehou sal word met lede van die Kamer van Koophandel en Nywerheid, die Kamer van Belastingadviseurs, die Kamer van Ouditeure en die Nasionale Vereniging van Rekenmeesters en Ouditeure, soos sowel as wetenskaplikes, entrepreneurs en openbare figure. Daarbenewens, om die dialoog met die onderneming oor die maatreëls wat getref is en oor nuwe sagtewareprodukte voort te sit, sal die Ministerie van Finansies en die Staatsbelastingkomitee saam met die professionele organisasies gereelde vergaderings met entrepreneurs hou, asook hul voorstelle bespreek en kwessies, insluitend dié wat deur telegramkanale na belastingowerhede kom.
***
Transformasies wat daarop gemik is om talle administratiewe struikelblokke vir besigheid uit te skakel, nie-inmenging in entrepreneuriese aktiwiteit en, in die algemeen, die verbetering van die sakeklimaat, sal lei tot aansienlike positiewe veranderinge in beide die land se ekonomie en in sake-ontwikkeling. Aktiewe implementering sal versnelde bereiking van die grootskaalse doelwitte moontlik maak wat gestel is in die "Ontwikkelingstrategie van Nieu-Oesbekistan vir 2022-2026".

Mukhsinjon Kholmukhamedov is  Adjunkdirekteur van die Sentrum vir Ekonomiese Navorsing en Hervormings onder die administrasie van die president van Oesbekistan

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings