Verbinding met ons

EU

Biden, eurofederaliste en euroskeptici

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Terwyl die EU besig is om die Konferensie oor die toekoms van Europa in nog 'n rondte in die verouderde debat tussen eurofederaliste en euroskeptici, het president Joe Biden die ontstaan ​​van die Unie as 'n demokratiese beleid in internasionale reg diplomaties onderskryf, skryf Jaap Hoeksma.

Die Amerikaanse president het nie net 26 van die 27 EU-lidlande genooi om by te dra tot syne nie Beraad vir Demokrasie maar ook die Europese Unie as sodanig.

In die lig van die doel van die vergadering, kan die gevolgtrekking gemaak word dat president Biden die EU waardeer as 'n demokratiese unie van demokratiese state.

Uiteraard kan die Amerikaanse president nie daarvan beskuldig word dat hy by die interne sake van die EU ingemeng het nie. Sy voorneme met die organisasie van die Beraad vir Demokrasie is "om duidelik te maak dat die hernuwing van demokrasie in die Verenigde State en regoor die wêreld noodsaaklik is om die ongekende uitdagings van ons tyd die hoof te bied".

advertensie

Hy beskou die EU as 'n bondgenoot in sy wêreldwye veldtog vir die verbetering van demokrasie en het 'n leidende rol aan die president van die Europese Kommissie toegeskryf. Sy waardering vir die EU is des te meer merkwaardig aangesien die Unie die enigste internasionale organisasie is wat na die beraad genooi is.

Lidlande van ander streeksorganisasies, soos die Afrika-unie, ASEAN en Mercosur, is ook verwelkom, maar nie daardie organisasies van hul eie nie. In die oë van die Amerikaanse president funksioneer die EU as 'n demokratiese internasionale organisasie.

Langdurige raaisel

advertensie

Eerder as om die VSA te verwyt vir ongeregverdigde inmenging in sy binnelandse sake, moet die EU Biden dankbaar wees vir sy verhelderende bydrae tot die oplossing van die jarelange EU-raaisel.

Vir dekades is die EU en sy voorlopers verlam deur die ideologiese stryd tussen die voorstanders van 'n federale Europese staat en die voorstanders van 'n konfederale Europa van nasiestate.

Moet die Europese eksperiment lei tot die skepping van 'n Verenigde State van Europa in analogie van die VSA of lei tot die stigting van 'n assosiasie van soewereine state? Aangesien die twee teëstanders oortuig was dat ander opsies nie beskikbaar was nie en aangesien hulle nie in staat was om mekaar te oortuig nie, het hulle ingestem om te verskil deur die EU met 'n leë term as 'n organisasie sui generis te beskryf.

Aangesien die dooiepunt tussen die mededingende denkrigtings reeds vir 75 jaar geduur het, kan Biden se ongekompliseerde benadering as 'n wekroep vir die twee teëstanders beskou word.

Inderdaad, sou hulle die verdrae bestudeer het waarop die huidige EU gebou is, kon hulle self gesien het dat die unie geleidelik ontwikkel het na 'n demokratiese beleid in internasionale reg.

In 1973 het die Europese Raad die destydse Gemeenskappe as ''n Unie van demokratiese State' geïdentifiseer. Aangesien dit nie haalbaar is vir 'n unie van demokratiese state om op 'n ondemokratiese wyse regeer te word nie, moes die nuwe staat demokratiese legitimiteit van sy eie verkry.

Die eerste stap in hierdie rigting het bestaan ​​uit die instelling van direkte verkiesings vir die Europese Parlement in 1979.

Hierdie aanvanklike stap is gevolg deur die bekendstelling van EU-burgerskap in 1992 en die insluiting van demokrasie en die oppergesag van die reg in die waardes van die Unie deur die 1997 Verdrag van Amsterdam.

Terwyl die proklamasie van die Handves van Fundamentele Regte van die EU die nuwe burgers hul eie Magna Carta gegee het, het die Lissabon-verdrag van 2007 die EU as 'n demokrasie vertolk sonder om die Unie in 'n staat te verander.

Die vete tussen die opponerende ideologieë het politieke denke in Europa so verlam dat die EU homself steeds voordoen. op die Europa-bediener as "'n unieke ekonomiese en politieke unie tussen 27 Europese lande."

Die definisie, wat ook deur lidlande gebruik word, noem nóg die burgers nóg die waardes van die Unie.

Onder hierdie omstandighede moet die Europese Parlement gehoor gee aan Biden se oproep deur die tradisionele kloof te oorkom. Die beraad vir demokrasie sal voortgaan met 'n 'jaar van aksie' ter voorbereiding van 'n finale vergadering in Desember 2022.

Dus, die EU moet sy huiswerk doen.

In ooreenstemming met die gevolgtrekking van die Belgiese premier Alexander De Croo dat die laaste ding wat ons nodig het nog 'n geveg tussen eurofederaliste en euroskeptici is, moet die EU homself op die globale verhoog herposisioneer deur te kommunikeer dat dit van 'n organisasie sui generis tot 'n demokratiese internasionale organisasie.

Trouens, die grootste kompliment wat Biden aan die EU kan maak, is dat hy die Top vir Demokrasie georganiseer het as die leier van 'n demokratiese federale staat en die EU genooi het om as 'n demokratiese internasionale organisasie deel te neem.

Skrywer bio

Jaap Hoeksma is 'n regsfilosoof, en die skrywer van Die Europese Unie: 'n demokratiese Unie van demokratiese state.

Deel hierdie artikel:

advertensie
advertensie

Neigings