Verbinding met ons

Oekraïne

'n Stap na vrede in die Oekraïne

DEEL:

Gepubliseer

on

Deur Josep Borrell, EU Hoë Verteenwoordiger vir Buitelandse Sake

Die beraad oor vrede wat deur Switserland georganiseer word, sal byna 100 nasies van alle dele van die wêreld bymekaarbring om te bespreek hoe om 'n proses te begin om die oorlog teen Oekraïne te beëindig. Die EU ondersteun hierdie pogings ten volle. Niemand begeer vrede meer as die Oekraïense volk nie, maar blywende vrede kan slegs bereik word as dit gegrond is op die kernbeginsels van die VN-handves.

Hierdie naweek sal ek die Beraad oor Vrede in die Oekraïne in Switserland. Dit is nie 'n platform vir direkte onderhandelinge tussen Oekraïne en Rusland nie. Hierdie beraad het eerder ten doel om onder die deelnemende lande gemeenskaplike parameters vir vrede te ontwikkel, gegrond op internasionale reg en die VN-handves. 

Die beraad sal ook fokus op geselekteerde praktiese kwessies waaroor Rusland betrokke kan raak: hoe om kernveiligheid te verbeter, die uitruil van gevangenes te vergemaklik en die terugkeer te verseker van die baie duisende Oekraïense kinders wat na Rusland ontvoer is, 'n praktyk wat terugspeel na donkerder tydperke van Europese geskiedenis. Dit sal ook fokus op die versekering van gratis navigasie en die beskerming van Swart See-hawe-infrastruktuur. Die impak van die oorlog van aggressie teen die Oekraïne strek ver buite sy grense. ’n Langdurige of bevrore konflik sal onstabiliteit voortduur en wêreldwye voedselsekerheid en ekonomiese stabiliteit bedreig. Vordering op hierdie gebiede kan mettertyd weë oopmaak vir skakeling met Rusland op ander gebiede.

Hierdie oorlog en die uitkoms daarvan is eksistensieel vir Oekraïne, maar ook vir Europese veiligheid. Enige wapenstilstand wat Rusland sal toelaat om sy onderdrukkende regime in besette gebiede te behou, sal hierdie aggressie beloon, internasionale reg ondermyn en verdere territoriale uitbreiding deur Rusland aanmoedig. Elke VN-verslag sedert 2022 verskaf oorgenoeg bewyse van die wrede onderdrukking van Oekraïners en die sistematiese menseregteskendings in die besette Oekraïne.  

Niemand begeer vrede meer as die Oekraïners nie. Die regte voorwaardes vir vrede maak egter saak vir Oekraïne en vir die wêreld. Rusland veg 'n onuitgelokte keuseoorlog, gedryf deur imperiale ambisie, terwyl die Oekraïne 'n noodoorlog voer en sy bestaansreg verdedig. Soos Wladimir Poetin 'n paar dae gelede weer in Sint Petersburg gesê het, streef hy na volle oorwinning op die slagveld en sien geen dringendheid om die oorlog te beëindig nie. Slegs 'n paar weke gelede het hy 'n nuwe offensief teen Kharkiv geloods. Sy missiele het die Oekraïne se energie-infrastruktuur grootliks vernietig en gaan voort om Oekraïense burgerlikes elke dag dood te maak. 

advertensie

Intussen toer sy gesante deur die wêreld om lande te ontmoedig om deel te neem aan die Beraad vir Vrede. Rusland is natuurlik nie gereed om aan goedertrou onderhandelinge deel te neem nie en sal enige wapenstilstand gebruik om te herbewapen en weer aan te val. Rusland se narratiewe oor vrede is bloot verbloemde pogings om sy oorlog van territoriale verowering te legitimeer. 

Gevolglik het Rusland se verklaring dat hy nie die Switserse beraad sou bywoon nie, selfs al genooi, nie as 'n verrassing gekom nie. Die deelname van byna 100 lande en organisasies, van Asië, die Midde-Ooste, Afrika en Latyns-Amerika, dui egter op sterk internasionale steun om die oorlog op grond van die VN-handves te beëindig. Dit is van kardinale belang om die Oekraïne, die slagoffer van Rusland se oorlog van aggressie, gerus te stel voor enige moontlike verbintenis met Rusland. 

Ander voorstelle sal ook by die beraad bespreek word, maar ons glo dat Oekraïne se 10-punt vredesformule die mees geloofwaardige basis vir toekomstige vredesonderhandelinge bly. Voorstelle wat nie na die VN-handves verwys nie en die Oekraïne se politieke soewereiniteit, territoriale integriteit en reg op selfverdediging ignoreer, sal neerkom op die beloning van die aggressor en die legitimering van Rusland se pogings om grense met geweld te hertrek. Sulke voorstelle kan nie blywende vrede bring nie. In hierdie verband versterk die afwesigheid van China in Switserland en sy uitreik om deelname te ontmoedig nie China se eise van neutraliteit nie.

Die EU wil vrede in die Oekraïne hê. 'n Diplomatieke oplossing wat internasionale norme respekteer, sal die steun van alle EU-lidlande hê. Terselfdertyd moet ons voortgaan om ons diplomatieke pogings te kombineer met militêre ondersteuning, in ooreenstemming met die Oekraïne se inherente reg op selfverdediging soos per artikel 51 van die VN-handves. Gegewe dat Poetin geen voorneme toon om in goeie trou te onderhandel nie, bly Europa se voortgesette militêre steun aan die Oekraïne net so deurslaggewend vir vrede in die Oekraïne as ons steun vir 'n diplomatieke spoor. 

Ja, oorloë is gewoonlik geneig om met 'n vredesooreenkoms te eindig, maar die inhoud van hierdie vredesooreenkoms is deurslaggewend vir Europese en globale veiligheid, en die internasionale reëls-gebaseerde orde. Kom ons maak die beraad oor vrede in Switserland 'n eerste stap na 'n regverdige, VN-handves-gebaseerde vrede in die Oekraïne.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings