In #Ukraine toon die nuwe regering stryd teen skadu-ekonomie en korrupsie

| September 26, 2019

Die president van die Oekraïne, Volodymyr Zelenskyi en die parlement het aktief begin om veranderinge aan belastingwetgewing in te stel wat daarop gemik is om die ekonomie te ontwrig, korrupsieskemas te bekamp en die druk op sake te verminder. Terselfdertyd het die wet op die skepping van 'n nuwe agentskap - die 'Buro vir Finansiële Ondersoeke' 'n paar kommer by kundiges en die publiek veroorsaak, skryf Graham Paul.

Volgens IMF volgens ramings is die vlak van skadukonomie in die Oekraïne 44.8%, en volgens Oekraïens belasting kundiges, ten minste 50% van die BBP. Die studies deur PWC, World Economic Crime and Bedud Research 2018: Opname van Oekraïense organisasies, het getoon dat twee van die eerste vyf soorte ekonomiese misdade in die Oekraïne korrupsie en verduistering is, en volgens die statistieke van die respondente se antwoorde in die Oekraïne het gevalle van korrupsie in 2018 tot 73% toegeneem in vergelyking met 56% in 2016.

Die hoof van die parlementêre komitee oor finansies, belasting en doeanebeleid, Daniil Getmantsev, het reeds aangekondig die vereenvoudiging van die administrasie van BTW en die instelling van belasting op onttrekte kapitaal.

Maar, die wetsontwerp op die skepping van 'n nuwe belastingafdeling om die belasting te vervang, het die polisie kritiek van die adjunkte, kundiges en die publiek opgedoen. In die besonder het belastingkenner Andrei Gmyrin opgemerk dat die nuwe wetsontwerp hou 'n aantal risiko's in Dit kan daartoe lei dat die beloofde belastingafdeling nie regtig onafhanklik kan word nie.

Die goedkeuring van die wetsontwerp 'Op die Buro vir Finansiële Ondersoeke' wat op die webwerf van die Verchovna Rada geregistreer is, sal ondernemings en burgers negatief beïnvloed, omdat die nuwe fiskale liggaam 'n uitsluitlike straffunksie sal hê en sal afhang van die regering of die Minister van Finansies. Daarbenewens maak die wetsontwerp nie voorsiening vir 'n kompetisie vir die pos van hoof van wetgewende beperkings aan ander wetstoepassingsagentskappe om misdade op die gebied van openbare finansies, beheer en dies meer te hanteer nie, 'het hy gesê.

As alternatief het die kundige voorgestel dat die afgevaardigdes 'n nuwe belastingagentskap skep met 'n spesiale status wat die land se nasionale veiligheid op ekonomiese gebied sal verseker.

“Die Nasionale Veiligheids- en Verdedigingsraad, onder leiding van die president van die Oekraïne, moet die nuwe onafhanklike staatsinkomste-diens koördineer en reguleer (die naam is nie belangrik nie). Die aktiwiteite van die nuwe fiskale departement moet so onafhanklik as moontlik van staatsowerhede, aanklaers, politieke partye, openbare verenigings wees. Beheer oor die werksaamhede van die Diens moet uitgevoer word deur die parlement en die toesighoudende openbare raad wat spesiaal binne die Diens opgestel is. Die bestaande liggings teen korrupsie van die NABU en die Staatsburo vir Ondersoeke is reeds voldoende om moontlike oortredings van die werknemers van die Diens te ondersoek - hulle kan effektiewe take hanteer soos gesagsmisbruik, korrupsie, nalatigheid van werknemers, ”verduidelik Gmyrin.

Ook die politieke kenner Taras Semenyuk opgemerk dat die wet wel sekere gebreke het wat uit die weg geruim moet word. Afsonderlik beklemtoon hy die voorstel van die belastingkenner Gmyrin.

“Die reorganisasie en integrasie van die bestaande belastingowerhede, hul funksies en inligtingsbasis in 'n enkele inligtingstelsel, waar die hele ketting van beweging van fondse onmiddellik sigbaar is, sal dit moontlik maak om ekonomiese misdade onmiddellik te voorkom en kwalitatief te ondersoek. Dit wil sê dat die optrede van werknemers van die belastingafdeling vanuit 'n 'enkele sentrum' uitgevoer moet word. Soortgelyke samesmeltings en die optimalisering van belastingowerhede is in ander lande gebruik en was effektief. Dit is tyd om 'n kwalitatiewe belastinghervorming uit te voer, maar nie soos altyd een liggaam instel in ruil vir 'n ander nie, 'sê Semenyuk.

Volgens TNS sosiologiese navorsing gehou deur die Ontwerpburo van die Nasionale Hervormingsraad, vertrou slegs 17% van die Oekraïense burgers werkers van die belastingowerheid wat in die Oekraïne werksaam is. Die geskiedenis van die belastinghervormings in die ontwikkelde lande toon dat dit onmoontlik is om sonder enige skepping van 'n onafhanklike belastingagentskap ekonomiese misdade, veral van TOP-amptenare, deursigtig en doeltreffend te ondersoek. Miskien moet die owerhede in die Oekraïne die opinies van die kundige gemeenskap oorweeg om die foute van die vorige parlement nie te herhaal nie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Gewilde, Gewilde artikel, politiek, Oekraïne

Kommentaar gesluit.