Verbinding met ons

Rusland


Wagner-groep: Raad voeg 11 individue en 7 entiteite by EU-sanksielyste

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Raad het vandeesweek besluit om bykomende beperkende maatreëls teen individue en entiteite wat aan die Wagner-groep gekoppel is in die lig van die internasionale dimensie en erns van die groep se aktiwiteite, sowel as die destabiliserende impak daarvan op die lande waar hy aktief is.

Josep Borrell, hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid

Die Wagner-groep se aktiwiteite is 'n bedreiging vir die mense in die lande waar hulle werksaam is en die Europese Unie. Hulle stel internasionale vrede en veiligheid in gevaar aangesien hulle nie binne enige wetlike raamwerk funksioneer nie. Die EU is vasbeslote om voort te gaan om tasbare stappe te neem teen oortredings van internasionale reg. Ons staan ​​oral op vir menseregte. Josep Borrell, hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid

Die Wagner-groep is 'n Rusland-gebaseerde ongeïnkorporeerde private militêre entiteit, teenwoordig in verskeie lande, insluitend die Oekraïne, Libië, die Sentraal-Afrikaanse Republiek (SAR), Mali en Soedan.

Die Raad het veral besluit om te lys agt individue en sewe entiteite onder die EU se wêreldregtelike sanksiesregime verantwoordelik vir of betrokke by ernstige menseregteskendings in die Sentraal-Afrikaanse Republiek en Soedan asook een individu onder die Mali sanksies regime verantwoordelik vir optrede wat die vrede, veiligheid of stabiliteit van Mali bedreig. Twee individue was ook gelys ten opsigte van optrede wat die ondermyn of bedreig territoriale integriteit, soewereiniteit en onafhanklikheid van die Oekraïne.

Die gelyste individue sluit in twee bevelvoerders van Wagner-groepmagte wat aktief betrokke was by die inname van die dorp Soledar in Oekraïne in Januarie 2023 het die hoof van die Wagner-groep in Mali, waar Wagner-huursoldate betrokke was by dade van geweld en veelvuldige menseregteskendings, insluitend buitegeregtelike moorde, asook verskeie hoëprofiellede van die groep in die CAR. Laasgenoemde sluit in die veiligheidsadviseur van die President van die SAR, die woordvoerder van die groep in die land, asook noemenswaardige lede van die groep in operasionele rolle, of die stuur van pro-Wagner propaganda en disinformasie veldtogte.

Die groepaktiwiteite in Soedan word ook geteiken, aangesien noterings maatskappye soos Meroe Gold en M-Invest dek, en die hoof van laasgenoemde. Hierdie maatskappye, saam met Lobaye Invest Sarlu en Diamville in die CAR word gesanksioneer in die lig van hul rol in die onwettige verhandeling van goud en diamante wat met geweld van plaaslike handelaars geplunder is.

Die Stigting vir die Verdediging van Nasionale Waardes (FDNV), die skakelafdeling van die Wagner-groep, is ook gelys, asook sy hoof. Die Sentraal-Afrikaanse radiostasie Lengo Sengo is gelys vir die deelname aan aanlyn-invloedbedrywighede namens Rusland en die Wagner-groep met die doel om die openbare mening te manipuleer.

advertensie

Almal wat vandag gelys word, is onderhewig aan 'n bevriesing van bates en EU-burgers en maatskappye is verbied om fondse beskikbaar te stel aan hulle. Natuurlike persone is addisioneel onderhewig aan a reis verbod, wat hulle verhinder om EU-gebiede binne te gaan of deur te gaan.

Die EU bly diep bekommerd oor ernstige menseregteskendings en -vergrype, soos marteling en ander wrede, onmenslike of vernederende behandeling of straf, en buitegeregtelike, summiere of arbitrêre teregstellings en moorde, gepleeg deur die Wagner-groep.

agtergrond

Die beperkende maatreëls wat vandag ooreengekom is, voeg by die stel maatreëls wat die Raad in Desember 2021 aangeneem het teen agt individue en drie entiteite wat aan die Wagner-groep gekoppel is, insluitend die Wagner-groep self.

Op 13 Desember 2021 het die Raad 'n outonome raamwerk opgestel vir sanksies teen diegene wat verantwoordelik is vir die bedreiging van die vrede, veiligheid of stabiliteit van Mali, of om die implementering van sy politieke oorgang te belemmer.

Op 7 Desember 2020 het die Raad 'n wêreldwye menseregte-sanksieregime ingestel wat van toepassing is op dade soos volksmoord, misdade teen die mensdom en ander ernstige menseregteskendings of -vergrype (bv. marteling, slawerny, buitegeregtelike moorde, arbitrêre arrestasies of aanhoudings). Die EU Global Menseregte Sanksies Regime onderstreep die Unie se vasberadenheid om sy rol in die aanspreek van ernstige menseregteskendings en -vergrype wêreldwyd te versterk. Die besef van die effektiewe genot van menseregte deur almal is 'n strategiese doelwit van die Unie. Respek vir menswaardigheid, vryheid, demokrasie, gelykheid, die oppergesag van die reg en respek vir menseregte is fundamentele waardes van die Unie en sy gemeenskaplike buitelandse en veiligheidsbeleid.

Beperkende maatreëls rakende optrede wat die territoriale integriteit, soewereiniteit en onafhanklikheid van die Oekraïne ondermyn of bedreig, is die eerste keer op 17 Maart 2014 ingestel.

Die relevante regshandelinge, insluitend die name van die betrokke persone en entiteite, is in die Amptelike Tydskrif van die EU gepubliseer.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings