Verbinding met ons

Rusland

EU om nuwe 'Magnitsky'-sanksies te gebruik in reaksie op Navalny-vergiftiging en gevangenisstraf

op die regte pad

gepubliseer

on

Op die Raad van Buitelandse Sake van vandag (22 Februarie) het ministers 'n omvattende en strategiese bespreking gevoer oor die betrekkinge tussen die EU en Rusland, ter voorbereiding van 'n strategiese debat oor die betrekkinge tussen die EU en Rusland tydens die volgende Europese Raad. Tydens die debat het 'n gedeelde beoordeling na vore gekom dat Rusland na 'n outoritêre staat en weg van Europa af gedryf het. 

EU Magnitsky-wet

Oor Alexander Navalny het ministers ingestem om vir die eerste keer sedert die ontstaan ​​van die EU, die sogenaamde EU Magnitsky Act, gebruik te maak van die onlangs aangenome wêreldwye menseregte-regime.

'In reaksie op die gebeure rondom die situasie van mnr. Navalny het ons 'n politieke ooreenkoms bereik om beperkende maatreëls in te stel teen diegene wat verantwoordelik is vir sy arrestasie, vonnisoplegging en vervolging. Vir die eerste keer ooit sal ons gebruik maak van die EU-menseregteregime vir die doel, 'Josep Borrell, hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid.

Borrell is gevra of die EU bereid is om oligarge naby Poetin te straf, soos Navalny versoek het, maar Borrell het geantwoord dat hy slegs diegene wat direk betrokke is, sanksies kan voorstel, anders sal die sanksies onwettig gevind word. 

Druk terug, bevat, skakel in

Ministers het bespreek hoe dit Rusland in die huidige omstandighede moet hanteer. Die hoë verteenwoordiger het drie elemente in die EU-benadering uiteengesit. Die EU sal terugdring tot oortredings van die internasionale reg en menseregte. Dit sal probeer om disinformasie en kuberaanvalle te bevat, maar sal ook aandag gee aan kwessies wat van belang is vir die EU.

Ministers het ook ingestem om die steun te verhoog vir almal wat die politieke en burgerlike vryhede in Rusland verdedig.

Rusland

Poetin se Rusland op pad na selfisolasie

op die regte pad

gepubliseer

on

Daar is tans baie in Rusland aan die gang, met een van die mees besproke onderwerpe: die aanhouding van Navalny en die vervanging van sy opgeskorte vonnis deur 'n werklike tronkstraf. Ons sal nie die wettige eienaardighede van Rusland bespreek nie en ook nie praat oor hoe die internasionale gemeenskap waarskynlik sal instem om nuwe sanksies teen Rusland in te stel nie. Ons sal praat oor hoe Rusland Poetin doelbewus die weg van selfisolasie inslaan, skryf Zintis Znotiņš.

Ja, u het dit reg gelees - Rusland, dus Poetin, is vinnig op pad na selfisolasie. En dit is sinvol as u daaroor nadink. In wese kan Poetin slegs aan bewind bly as Rusland geïsoleer word van die res van die wêreld. Ons kan getuies wees van pogings om 'n nuwe weergawe van Noord-Korea te skep.

Natuurlik is daar geen amptelike dokumente of verordeninge wat deur Poetin uitgereik word wat so iets duidelik stel nie, maar dit beteken nie dat dit nie gebeur nie.

Wat is nodig om die bestaan ​​van 'n geïsoleerde regime te verseker? Sulke regimes is gebaseer op drie pilare - die weermag, interne magte (sowel wetstoepassers as wetgewende instellings) en propaganda / agitasie.

Ons het baie gepraat oor Poetin se aankondigings rakende bewapening. As wapens oor die algemeen in verdedigende en aanstootlike wapens verdeel kan word, stel Poetin se Rusland sy verdedigingsleer vas op grond van sy aanstootlike wapens. Dit beteken dat tans een van Rusland se belangrikste take is om te verseker, of ten minste 'n illusie te skep, dat die Russiese weermag in staat is om op enige vlak in 'n geveg te veg. Die verskaffing van die leër vererger natuurlik die lewensonderhoud van gewone mense aansienlik. Is Poetin bekommerd oor sulke onbenullighede? Ek dink nie hy is nie. Ons kan die huidige situasie vergelyk met die bewapening van die USSR in die vroeë veertigerjare en gedurende die Koue Oorlog toe burgers van die USSR in armoede verdrink het omdat al die geld vir bewapening gebruik is en om te verseker dat niemand die gelukkiges vrylik kan verlaat nie. USSR.

Wat interne kragte betref, dit kan in twee segmente verdeel word - interne wetstoepassingstrukture en wetgewende instellings. As ons kyk na die gretigheid van wetstoepassers om betogers te onderdruk, is dit duidelik dat nie Poetin, nóg Lukashenko hulle oor hierdie aspek hoef te bekommer nie. Wetstoepassing bly lojaal. Poetin moet egter die geskiedenis onthou, dit wil sê dat die weermag en die polisie tydens al die belangrike gebeure in Rusland hulself by die volk geskaar het.

Wat wetgewende instellings betref, dit is waar Poetin die veiligste kan voel. Tans is daar 441 afgevaardigdes van die Staatsduma, en 335 van hulle verteenwoordig die party Verenigde Rusland. Vir diegene wat nie weet nie, is Rusland een van die unieke lande waar iemand eers president geword het en eers toe 'n party gestig is. Daarbenewens word partye gewoonlik geskep om bepaalde doelstellings of 'ideale' te bereik, ongeag sy leiers, en Verenigde Rusland is doelbewus geskep om Poetin te ondersteun: die handves van die party verklaar dat dit die doel is om die president te ondersteun. Dit beteken dat Poetin seker kan wees dat die wetgewingstelsel vir hom werk. In Rusland is wetgewers meer bedoel om 'n navolging van demokrasie te wees, maar in werklikheid aanvaar en gehoorsaam dit Poetin se wense.

Daar word byvoorbeeld 'n konsepwet hersien wat die strafwetgewing van Rusland sal wysig (met 'n gevangenisstraf van tot vyf jaar) diegene wat feite oor die Tweede Wêreldoorlog vervals. Natuurlik beteken vervalsing in die sin van die Russiese wet enige opinie wat nie ooreenstem met Poetin se sienings nie. Nog 'n voorbeeld - Poetin het die Staatsduma gevra om 'n wet te aanvaar wat vergelykings tussen Nazi-Duitsland en die USSR verbied. Het iemand enige twyfel dat Poetin se wens vervul sal word? Laastens is almal daarvan bewus dat die amptenare vanweë Rusland se optrede aan verskillende sanksies onderwerp word. Dink u dat Russiese amptenare dan probeer verstaan ​​wat hulle verkeerd gedoen het en probeer verbeter om in harmonie te leef? Nee, natuurlik nie, in plaas daarvan oorweeg die Russiese Staatsduma 'n wet te aanvaar wat strafregtelike straf sal beteken vir persone wat sanksies teen Rusland toepas. Dit beteken dat, as 'n buitelandse amptenaar of 'n gewone burger byvoorbeeld 'n mening uitspreek dat sanksies teen Rusland ingestel moet word weens sy optrede, kan hulle in Rusland gestraf word. Goeie idee, is dit nie? Daar is geen twyfel dat die wet in Rusland bedoel is om Poetin blindelings te dien nie.

Kom ons kyk na propaganda / agitasie. Om propaganda effektief te laat werk, moet dit so wyd moontlik versprei word en moet alle ander opinies gelyktydig stilgemaak word. En dit is welbekend dat as u mense op 'n vroeë ouderdom begin breinspoel, dit net 'n kwessie van tyd sal wees totdat hulle u regtig glo.

Dit beteken dat dit van kardinale belang is om so vroeg as moontlik aan mense te verduidelik wat reg en verkeerd is. In Sowjet-tye het skole politieke inligtingsklasse gehad waar kinders geleer is oor die wense van die leiers van die party. Poetin het verskeie kere uitgespreek dat hy die USSR wil herleef. Dit is onmoontlik op dieselfde geografiese skaal, maar dit kan steeds in die huidige gebied gedoen word. Die wiel hoef nie herontdek te word nie - gebruik slegs die ervaring wat u voorheen opgedoen het. In reaksie op die groot deelname van leerlinge en studente aan die onlangse betogings teen die gevangenisstraf in Navalny, sal Russiese skole nou 'n spesiale pos hê, naamlik adviseur vir die onderwyser wie se verantwoordelikheid is om sulke sentimente te onderdruk. 'N Bron na aan die Russiese presidensiële administrasie het aan die lig gebring dat die deelname van jongmense aan die betogings op die "hoogste vlak" bespreek is en dat die regering besluit het om "al die bestaande projekte rakende hierdie kwessie" te aktiveer. Nou ja, ons het propaganda en agitasie behandel - in Rusland, al sedert die eerste graad tot die gradeplegtigheid van 'n universiteit, word jongmense vertel dat Poetin wonderlik is, Rusland vriendelik is en alles buite Rusland vrot is. Net soos in die goeie ou Sowjetunie.

Wat is die situasie rakende die vryheid van spraak en mediavryheid in Rusland? U het waarskynlik gehoor - die situasie is prefek, dit wil sê hierdie dinge bestaan ​​eenvoudig nie.

Wat die vryheid van spraak betref, was Rusland in 2020 die 149ste plek uit 180 lande. Noord-Korea was 180ste.

Die land word bestuur deur staatspropaganda en agitasie, maar daar is een struikelblok - die internet. Die internet kan natuurlik onderhewig wees aan beheer, maar nie heeltemal nie. So, wat is die oplossing hier? Die antwoord is - skakel net die internet uit. Dit klink miskien onmoontlik, maar Dmitry Medvedev het reeds hieroor gepraat en gesê dat Rusland, indien nodig, wettig en tegnologies gereed is om die wêreldwye web te ontkoppel.

Wat kan ons uit dit alles aflei? Eerstens het Poetin verseker dat die weermag as 'n instrument van afskrikmiddel dien, nie vanweë sy verdedigingspotensiaal nie, maar vanweë sy aanstootlike vermoëns. Al is hierdie vermoëns nie, is dit belangrik om ander daarin te laat glo.

Tweedens, wetstoepassingsowerhede in Rusland is groot en, ten minste vir eers, lojaal aan Poetin. Boonop is wetgewers gereed om al Poetin se wense na te kom.

Die media publiseer slegs pro-Poetin-inligting, en as iemand 'n ander mening probeer uitspreek, word dit vinnig stilgemaak. Ten einde toekomstige stabiliteit te verseker, het Rusland besluit om kinders van baie jong af af te breinspoel. Die enigste ding wat dit kan belemmer, is die internet. Die internet kan egter nie 'n probleem wees as daar geen internet is nie.

U moet saamstem dat so 'n situasie nie per ongeluk bymekaar kan kom nie. Dit is die resultaat van doelbewuste optrede, en hierdie optrede beweeg Rusland noodwendig nader aan selfisolasie. Niks van buite word in Rusland toegelaat nie. Kan Poetin werklik baat vind by so 'n situasie? Ek sou ja sê, want hy is deeglik bewus van wat kan gebeur as die regime nie geïsoleer is nie. Poetin se Rusland en Noord-Korea het al talle ooreenkomste gehad, maar dit wil nou voorkom asof Poetin wil hê dat Rusland van sy ideologiese suster onderskei moet word.

Alle sienings wat in die bostaande artikel uitgespreek word, is die van die outeur alleen en weerspieël geen sienings van die kant van die artikel nie EU verslaggewer.

Lees verder

EU

'Rusland wil ons verdeel, hulle het nie daarin geslaag nie' Borrell

op die regte pad

gepubliseer

on

Josep Borrell, hoof van die EU-buitelandse beleid, het parlementslede toegespreek (9 Februarie) oor sy omstrede besoek aan Rusland. Borrell verdedig sy besluit om persoonlik met die Russiese minister van buitelandse sake, Sergey Lavrov, te vergader. 

Die besoek het plaasgevind na aanleiding van 'n onderdrukking van politieke opposisie in Rusland na die inhegtenisneming en gevangenisstraf van Alexei Navalny met sy terugkeer na Rusland. 

Volgens Borrell was daar twee doelstellings agter sy besoek. Eerstens om die standpunt van die EU oor menseregte, politieke vryhede en Alexei Navalny oor te dra, wat hy beskryf het as 'n gespanne uitwisseling. Hy wou ook uitvind of Russiese owerhede belangstel in 'n ernstige poging om die agteruitgang in die betrekkinge te keer, en hy het gesê dat die antwoord op hierdie vraag duidelik is, en dit nie. 

Borrell het bevestig dat die nuus oor die uitsetting van drie diplomate oor ongegronde aantygings via sosiale media onder hul aandag gekom het terwyl hulle nog met Lavrov in gesprek was. Borrell het gesê dat hy verstaan ​​dat dit 'n duidelike boodskap is. 

Die hoë verteenwoordiger sal met ministers van buitelandse sake vergader en voorstelle doen vir die volgende Europese Raad en kan die inisiatief neem om sanksies voor te stel.

Lees verder

Rusland

EU verdryf drie Russiese diplomate, en verdedig die gesant se slegte sterre in Moskou

op die regte pad

gepubliseer

on

By

Duitsland, Pole en Swede het Maandag (8 Februarie) drie Russiese diplomate in 'n gekoördineerde vergelding verdryf vir die verdrywing van drie diplomate van die Europese Unie, terwyl die EU se buitelandse beleidshoof Moskou verlede week besoek het. skryf en .

Die uitsettings onder meer vir die tat-tat onderstreep die wisselvalligheid in die Oos-Wes-betrekkinge en 'n erosie van vertroue onder voormalige vyande van die Koue Oorlog, aangesien die Weste Moskou beskuldig dat hulle dit probeer destabiliseer en die Kremlin verwerp wat hy as buitelandse inmenging beskou.

Die uitvoerende hoof van die EU het Josep Borrell verdedig oor sy reis na Rusland waar hy gesê het dat hy op sosiale media van die uitsettings verneem het toe hy Vrydag (5 Februarie) met die Russiese minister van buitelandse sake, Sergei Lavrov, in Moskou gepraat het.

Dmitry Peskov, woordvoerder van die Kremlin, het Maandag gesê die verwydering van diplomate uit Duitsland, Pole en Swede, wat deur Moskou daarvan beskuldig word dat hulle verlede maand aan protesaksies teen die Kremlin-kritikus Alexei Navalny deelgeneem het, het 'n dag voor Borrell se reis plaasgevind.

Die Duitse ministerie van Buitelandse Sake het in 'n verklaring aangaande die uitwerping van 'n Russiese diplomaat gesê dat die Duitse diplomaat wat deur Moskou opgeruim is, slegs 'sy taak om verslag te doen oor die ontwikkeling op die plek op 'n wettige manier' uitvoer. Swede eggo die Duitse houding en noem die uitsettings deur Moskou 'onaanvaarbaar'.

Die Poolse ministerie van Buitelandse Sake het gesê dat hulle 'n lid van die Russiese konsulaat in die stad Poznan beveel om te vertrek "in ooreenstemming met die beginsel van wederkerigheid en in samewerking met Duitsland en Swede."

Maria Zakharova, woordvoerder van die Russiese ministerie van Buitelandse Sake, het op staats-TV gesê dat die optrede van die drie EU-lande "onregverdig, onvriendelik is en 'n voortsetting is van dieselfde reeks aksies wat die Weste teen ons land neem, wat ons as inmenging in interne aangeleenthede kwalifiseer", volgens Russiese nuusagentskappe.

In 'n blog wat laat op Sondag uitgereik is, het Borrell gesê dat sy pleidooie aan Rusland om die uitsettings te stop, nie geïgnoreer word nie. Estland se voormalige verdedigingshoof Riho Terras, nou 'n EU-wetgewer, het 'n veldtog begin om te vra dat Borrell bedank.

Maar die uitvoerende Europese Kommissie het gesê dat dit geen spyt is dat Borrell sy eerste reis na Moskou as die koördineerder van die buitelandse beleid van die EU gedoen het nie, omdat Rusland op pad was na konfrontasie - wat Borrell wou afweer.

'Die reis was nodig. Mens gee nie op met 'n reis nie, want dit lyk moeilik, '' het Eric Mamer, woordvoerder van die Kommissie, in Brussel gesê. "'N Reis is nie 'n sukses of 'n mislukking op grond van wat tydens 'n spesifieke oomblik gebeur nie."

Peskov het aan verslaggewers gesê dat Russiese amptenare "nie die inisieerders van die ineenstorting van die betrekkinge was nie".

Borrell sal Dinsdag die Europese parlement toespreek, wat 'n beroep gedoen het op sanksies om die voltooiing van die Nord Stream 2-energiepypleiding tussen Rusland en Duitsland te stop.

Sommige EU-state verskerp nou die strewe na nuwe Westerse sanksies teen Moskou, het twee diplomate gesê.

Pole het Maandag 'n twee uur lange video-oproep met EU-state belê waarby gesante van Brittanje, die Verenigde State, Kanada en die Oekraïne, sowel as twee bondgenote van Navalny, Vladimir Ashurkov en Leonid Volkov, saamgespan het om die beleid oor Rusland te bespreek , insluitende sanksies.

Navalny is op 2 Februarie tronk toe gestuur nadat 'n Russiese hof beslis het dat hy die voorwaardes van 'n opgeskorte vonnis oortree het in 'n verduisteringsaak wat volgens hom opgespoor is.

Tydens Borrell se besoek het hy en Lavrov 'n nuuskonferensie gehou waarop die Russiese minister die EU as 'n onbetroubare vennoot beskryf en die Spanjaard die COVID-19-entstof geprys het.

Borrell is na Moskou om die vrylating van Navalny te soek en om die betrekkinge tussen die EU en Rusland te probeer hervat. Maar in Sondag se blogpos het hy gesê dat die nuuskonferensie van Vrydag 'aggressief aangebied is' en dat die reis 'baie ingewikkeld' was.

"Rusland verbreek homself geleidelik van Europa en beskou demokratiese waardes as 'n eksistensiële bedreiging," het Borrell geskryf. "Dit sal vir lidlande wees om oor die volgende stappe te besluit, en ja, dit kan sanksies insluit."

EU-ministers van buitelandse sake sal Rusland op 22 Februarie bespreek.

Rusland was onder Westerse ekonomiese sanksies sedert hy die Krim in 2014 van die Oekraïne geannekseer het, maar is ook 'n belangrike energieverskaffer wat die Weste ook help in gebiede soos die handhawing van die 2015 kernkragooreenkoms met Iran.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings