Verbinding met ons

Europese Kommissie

Kommissie keur 2022-2027 streekshulpkaart vir Roemenië goed

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het kragtens EU-staatshulpreëls Roemenië se kaart goedgekeur vir die toekenning van streekshulp vanaf 1 Januarie 2022 tot 31 Desember 2027, binne die raamwerk van die hersiene Streekshulpriglyne ('JOOL').

Die hersiene JOOL, wat deur die Kommissie op 19 April 2021 aanvaar is en op 1 Januarie 2022 in werking tree, stel lidlande in staat om die minste bevoordeelde Europese streke te ondersteun om in te haal en om ongelykhede in terme van ekonomiese welstand, inkomste en werkloosheid te verminder – kohesiedoelwitte wat die kern van die Unie is. Dit bied ook groter moontlikhede vir lidlande om streke te ondersteun wat oorgang of strukturele uitdagings soos ontvolking in die gesig staar, om ten volle by te dra tot die groen en digitale oorgange.

Terselfdertyd handhaaf die hersiene JOOL sterk voorsorgmaatreëls om te verhoed dat lidlande openbare geld gebruik om die hervestiging van werksgeleenthede van een EU-lidstaat na 'n ander te veroorsaak, wat noodsaaklik is vir billike mededinging in die interne mark.

Roemenië se streekshulpkaart definieer die Roemeense streke wat in aanmerking kom vir streeksbeleggingshulp. Die kaart bepaal ook die maksimum hulpintensiteite in die kwalifiserende streke. Die hulpintensiteit is die maksimum bedrag staatshulp wat per begunstigde toegestaan ​​kan word, uitgedruk as 'n persentasie van kwalifiserende beleggingskoste.

advertensie

Onder die hersiene JOOL sal streke wat 89.34% van die bevolking van Roemenië dek, in aanmerking kom vir streeksbeleggingshulp:

  • Sewe streke van Roemenië (Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia en Vest) is van die mees benadeelde streke in die EU, met 'n BBP per capita onder 75% van die EU gemiddeld. Hulle kom dus in aanmerking vir hulp ingevolge die afwyking van artikel 107(3)(a) VWEU (sogenaamde 'a'-gebiede), met maksimum hulpintensiteite vir groot ondernemings tussen 30% en 60%, afhangend van die BBP per capita van die onderskeie 'a' gebied. Dit sluit 'n toename van 10% in vir dele van hierdie streke wat die afgelope dekade 'n relatief hoë bevolkingsverlies ervaar het.
  • Agt-en-twintig munisipaliteite, in vier verskillende dele van die streek Ilfov wat aan die 'a'-gebied SudMuntenia grens, kom in aanmerking vir hulp ingevolge die afwyking van Artikel 107(3)(c) VWEU (sogenaamde nie-vooraf gedefinieerde 'c'-gebiede ). Die maksimum hulpintensiteite vir groot ondernemings in hierdie gebiede sal tussen 35% en 45% wissel, om te verseker dat die verskil met die aangrensende 'a'-gebiede tot 15% beperk word.

In al die bogenoemde gebiede kan die maksimum hulpintensiteite met 10 persentasiepunte verhoog word vir beleggings wat deur middelslagondernemings gemaak word en met 20 persentasiepunte vir beleggings wat deur klein ondernemings gemaak word, vir hul aanvanklike beleggings met kwalifiserende koste tot €50 miljoen.

Sodra 'n toekomstige territoriale Regverdige Oorgangplan in die konteks van die Regverdige Oorgangsfonds-regulasie in plek sal wees, het Roemenië die moontlikheid om die Kommissie in kennis te stel van 'n wysiging aan die streekshulpkaart wat vandag goedgekeur is, om 'n potensiële verhoging van die maksimum hulp toe te pas. intensiteit in die toekoms Just Transition-gebiede, soos gespesifiseer in die hersiene JOOL vir 'a'-gebiede.

advertensie

agtergrond

Europa is nog altyd gekenmerk deur beduidende streeksverskille in terme van ekonomiese welstand, inkomste en werkloosheid. Streekshulp het ten doel om ekonomiese ontwikkeling in minderbevoorregte gebiede van Europa te ondersteun, terwyl dit 'n gelyke speelveld tussen lidlande verseker. 

In die JOOL sit die Kommissie die voorwaardes uiteen waaronder streekshulp as verenigbaar met die interne mark beskou kan word en stel die kriteria vas vir die identifisering van die gebiede wat aan die voorwaardes van Artikel 107 (3) (a) en (c) van die Verdrag oor die Werking van die Europese Unie ('a'- en 'c'-gebiede onderskeidelik). Bylaes tot die riglyne identifiseer die mees benadeelde streke, sogenaamde 'a'-gebiede, wat die buitenste streke en streke insluit wie se BBP per capita onder of gelyk is aan 75% van die EU-gemiddelde, en die voorafbepaalde 'c'-gebiede , wat voormalige 'a'-gebiede en ylbevolkte gebiede verteenwoordig.

Lidstate kan die sogenaamde nie-vooraf gedefinieerde 'c'-gebiede aanwys, tot 'n maksimum voorafbepaalde 'c'-dekking (waarvoor syfers ook beskikbaar is in Bylaes I en II tot die Riglyne) en in ooreenstemming met sekere kriteria. Lidstate moet hul voorstel vir streekshulpkaarte aan die Kommissie in kennis stel vir goedkeuring.

Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.100199 (in die Staatssteun Register) op die DG Mededinging webwerf. Nuwe publikasies van die staat besluite hulp op die internet en in die Amptelike Journal verskyn in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Deel hierdie artikel:

advertensie
advertensie

Neigings