Verbinding met ons

Pole

Europese Kommissie verdedig geregtelike onafhanklikheid en mik op Pole se 'muilwet'

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (31 Maart) verdere stappe gedoen om die erosie van geregtelike onafhanklikheid in Pole te stuit. Frustrasie neem toe in die Europese parlement en onder Pools burgerlike organisasies by die toenemende wurggreep wat die PiS (Law and Justice) party oor die regstelsel het.

"Die wet op regterlike magte is onversoenbaar met fundamentele bepalings van die EU-verdrae," het Didier Reynders, kommissaris van justisie, gesê. "Die Kommissie is van mening dat die wet die onafhanklikheid van die regbank in Pole inbreuk maak en onversoenbaar is met die voorrang van die wet van die Europese Unie."

'Neusreg'

advertensie

Die Kommissie voer aan dat die wet op die regbank vanaf 2019 die Poolse howe verhinder om sekere bepalings van die EU-wetgewing wat die regterlike onafhanklikheid beskerm, direk toe te pas, en om verwysings vir voorlopige beslissings oor sulke vrae aan die WVO te plaas. Dit stel 'n eksistensiële vraag aan die Europese Unie wat gebaseer is op wetgewing.

Die nuwe president van Europa, Dacian Cioloş, wat kommissarisse Reynders en Jourová gelukgewens het vir hul optrede, het gesê: "Die Poolse regering se herhaaldelike aanvalle op die oppergesag van die reg en die onafhanklikheid van die regbank is onaanvaarbaar. Ondanks verskeie uitsprake deur die Europese Hof van Justisie en die Pools Hooggeregshof, die 'dissiplinêre kamer' van die Hooggeregshof, dreig steeds die onafhanklikheid van Poolse regters. Die Poolse regering weet dat dit optree teen ons fundamentele wette, ons verdrae, maar dit gaan voort. Die inbreukprosedure wat deur die Europese Kommissie aangekondig is teen die 'muilwet' is dit dus nodig. '

Tussentydse maatreëls om 'onherstelbare skade' te voorkom

advertensie

Die Kommissie het versoek dat die EU-hof (CJEU) tussentydse maatreëls gelas, met die doel om te voorkom dat onherstelbare skade aan die regterlike onafhanklikheid en die EU-regsorde toegedien word. Dit sluit in die opskorting van enige beslissing van die tugkamer oor versoeke tot opheffing van regterlike immuniteit, sowel as aangeleenthede rakende indiensneming, sosiale sekerheid en aftrede van regters in die Hooggeregshof; opskorting van beslissings wat reeds oor geregtelike immuniteit geneem is, en; enige maatreëls wat die Poolse regters verhinder om hul verpligtinge uit te voer om die EU-wetgewing toe te pas en om aanwysing van die CJEU te vra.

'Lank uitstaande'

Groenes / EFA-groep-skadu-rapporteur vir Pole in die burgerlike vryhede, Terry Reintke, parlementslid, het die besluit verwelkom, maar sy kommer uitgespreek oor die impak wat dit reeds gehad het en die tyd wat dit geneem het om op te tree: oor die onafhanklikheid van die regbank in Pole. Maar hierdie verwysing na die Hof van Justisie is lankal agterstallig en is nie genoeg om die skade wat die Poolse regering aan die demokrasie en die reg aangerig het, te herstel nie. Die wet wat die Kommissie verwys het na die Die hof is slegs een van die stortrekeninge wat ontwerp is om die regbank stelselmatig van enige onafhanklikheid te ontneem. Die aanval op die regbank is in stryd met die Europese waardes soos uiteengesit in die Verdrae. Daar is geen tyd om rond te wag en die vreemde saak na die hof, die Die kommissie moet proaktief wees en waaksaam wees om die oppergesag van die reg te verdedig. ” 

'Verkoelende effek' 

Die Europese Kommissie is van mening dat die tugkamer van die Hooggeregshof 'n 'koue uitwerking' op regters gehad het. Daar is nou 'n aantal gevalle dat regters direk of indirek gestraf word vir die uitvoering van hul pligte, aangesien hulle verplig is om hul verpligtinge ingevolge die Europese wetgewing sowel as die Poolse grondwet na te kom. 

Reynders het gesê: “Poolse regters loop die gevaar om uit hul amp geskors te word en hul immuniteit opgehef te kry om strafregtelike verrigtinge teen hulle toe te laat, of om hulle aan te hou. Alhoewel dit aan lidlande is om te besluit of hulle 'n stelsel van geregtelike immuniteit wil hê. Hierdie besluite moet deur 'n onafhanklike liggaam geneem word. In Pole word die onafhanklikheid en onpartydigheid van die tugkamer van die Hooggeregshof nie gewaarborg nie. ”

Věra Jourová, ondervoorsitter van die Europese Kommissie vir waardes en deursigtigheid, het gesê:

Pole

'Die informele saak' van die Oekraïense sakeman Yevgeny Dzyuba

gepubliseer

on

Op 18 Maart 2020 is Yevgeny Dzyuba, 'n sakeman wat deur die Oekraïense tak van Interpol gesoek is, op die lughawe in Warskou aangehou. Hy word tans in Pole gearresteer. Ons land is in die hart van Sentraal -Europa geleë, vandaar die spesiale belangrikheid van die werk wat uitgevoer word die INTERPOL Nasionale Sentrale Buro (NCB) in Pole. Die NKB is 'n grondslag om nasionale en streeksveiligheid te verseker. Dit is die belangrikste nasionale platform wat die Poolse polisie met internasionale wetstoepassingsagentskappe verbind en dit moontlik maak om die uitruil van inligting oor kriminele rekords te beveilig en internasionale polisieondersoeke te doen.

Yevgeny Dzyuba

Dit is geen geheim dat ons bure - wat ook lid is van die Interpol -stelsel - die afgelope paar jaar al meer en meer die versoek om die uitlewering van hul burgers (wat verdink word van misdade gepleeg het). Terwyl hulle dit doen, lyk dit soms asof hulle vergeet dat internasionale wette - veral die wat die gesamentlike werk van die Internasionale Strafpolisie -organisasie, algemeen bekend as Interpol, en die wetstoepassingsagentskappe wat sy filiale is - dieselfde is vir almal .

Interpol doen soektogte na persone wat verdink word van internasionale misdade: dit sluit ook operasionele ondersoekaktiwiteite in wat buite die gebied van die staat waar die misdaad gepleeg is, uitgevoer word. As 'n operasie suksesvol is, word die misdadiger aangehou en in aanhouding geplaas; die onderhandelinge oor die uitlewering van die misdadiger aan die staat van hul burgerskap of aan die staat waar die misdaad gepleeg is, word via diplomatieke en soortgelyke kanale gevoer. Die hof van die land waarin 'n buitelandse burger aangehou word op die vermoede dat hy 'n misdaad gepleeg het, sou eerstens deeglik ondersoek instel na die rede waarom hulle op die gesogte lys geplaas is, al die nodige dokumente aanvra en eers daarna uitspraak lewer. prosedure is verby.

advertensie

Ongelukkig het die internasionale pers die afgelope paar jaar toenemend ingemeng met die uitlewering van burgers van ander lande uit Pole - die media sal die Poolse strafregtelike agentskappe aktief beskuldig van beweerde vooroordeel of onwilligheid om 'n misdadiger uit te lewer. Laat ons daarop let dat die feit dat iemand deur Interpol gesoek word nie beteken dat hulle gevonnis sal word nie; 'n persoon wat onder verdenking is, is nie 'n misdadiger nie. Europese wetgewing is pre -tradisioneel, objektief en deursigtig - die hof staan ​​aan die hoof van die wet, terwyl die ander partye (wat absoluut dieselfde regte geniet) die vervolging en die verdediging is. Die partye by die proses sou vooraf hul skriftelike getuienis aan die hof voorlê, sodat die regter die geleentheid kry om die mening van die deelnemers te bestudeer en slegs verhelderende vrae tydens die hofsitting te stel. Dit sluit enige formele of bevooroordeelde houding uit waarvan buitelandse koerante soms probeer om die Poolse regstelsel te beskuldig. Dit word bevestig deur die feit dat 'n aantal internasionale menseregte -organisasies dit baie waardeer dat die Poolse ministerie van justisie, selfs in die geval van 'n uitleweringsbesluit, die verweerder nie ignoreer nie. Die Ministerie vra altyd sy buitelandse kollegas om inligting oor die staat van die uitlewerde, bereid om hulle te beskerm teen enige onwettige optrede wat hulle in aanhouding kan ondergaan en wat verband hou met politieke en ander vorme van vervolging.

Die verhaal van mnr. Dzyuba verskil van baie ander gevalle van buitelanders wat wettig aangehou en aan strafregtelike instansies in hul lande oorhandig is. Byvoorbeeld, dit blyk dat 'n burger van die Oekraïne in Junie vanjaar aangehou in die stad Kostrzyn nad Odrą in die Lubusz -woiwodskap, het hy onder nege verskillende vanne weggekruip (op die gesoekte lys van 190 lande as die houer van die "rooi kaart" van Interpol - vermoed dat hy moord gepleeg het en diefstal van eiendom in die Oekraïne). Dzyuba het glad nie sy naam weggesteek of verander nie; Boonop het hy binne die ses maande voor sy arrestasie verskeie lande vrylik besoek met die doel om chroniese siektes te behandel - en tydens die reis sy eie paspoort voorgelê. Gediagnoseer met veelvuldige brandwonde (60-80% van die oppervlak) van arms, bene en bolyf (gevolg deur 'n aantal mediese komplikasies), byna altyd vergesel van sy twee minderjarige kinders en 'n bejaarde moeder (wat van hom afhanklik is) wat hy moes uit die stad Donetsk verhuis het, lyk mnr. Dzyuba skaars soos 'n professionele misdadiger. Soos volg uit die dokumente wat deur sy prokureurs verskaf is, het hy deur die uitvoering van die voormelde aksies sy grondwetlike reg op vrye beweging uitgeoefen. Alle veranderinge aan die plek van sy registrasie en woonplek is behoorlik aangeteken volgens die vasgestelde prosedure. Volgens die wet van die Oekraïne kan 'n verblyf in die buiteland op sigself nie dui op die feit dat die ondersoek ontduik en weggekruip is vir die voorverhoor-ondersoekagentskappe nie. Die dokumente wat deur die prokureurs verskaf is, bevestig ook dat Dzyuba nie behoorlik in kennis gestel is dat hy onder verdenking val nie en op die gesoekte lys verskyn (hierdie feit is bewys). Terselfdertyd is daar 'n goed gedokumenteerde feit dat daar 'n langdurige kriminele prosedure was wat die ondersoek eintlik buite die prosedurele termyne uitgevoer het. Die dokumente wat deur die verteenwoordigers van Dzyuba aan die Poolse hof voorgelê is, lui dat ooreenkomstig Paragraaf 10 Deel 1 Artikel 284 van die Strafproseswet van die Oekraïne, 'n ondersoeker, 'n ondersoeker en 'n aanklaer amptelik 'n strafregtelike verrigtinge moet beëindig sodra die voorverhoorperiode ondersoek gedefinieer deur artikel 219 van die Strafproseswet van die Oekraïne geëindig het-en hierdie tydperk het geëindig in November 2017. Tog, vyf jaar later (wat ver buite die wet gespesifiseerde maksimum tydsbeperkings van die voorverhoorondersoek is), 'n verslag oor die vermoede dat hy 'n strafbare oortreding gepleeg het ingevolge Deel 5 Artikel 191 van die Strafkode van die Oekraïne is opgestel met betrekking tot Yevgeny Dzyuba. Daarom is die gespesifiseerde verslag oor die vermoede van strafbare oortredings deur hom opgestel onder 'n nie-bestaande strafregtelike prosedure. Boonop bestaan ​​die strafregtelike vervolging met die getal wat in die verslag aangedui word, nog nooit en bestaan ​​dit ook nie. Boonop is die verteenwoordigers van die Oekraïne nie haastig om dokumente oor die saak van Yevgeny Dzyuba te verskaf nie - dit verklaar die vertraging deur die groot werklas en moet daagliks werk verrig.

Teen die agtergrond van alles wat verband hou met internasionale misdaad en sy verteenwoordigers wat na Pole kom, lyk die bogenoemde feite, saggies, na 'n vreemde rede vir uitlewering. 'N Poolse skrywer Stefan Garczynski het gesê: "Feite is die sand wat in die teorie -ratte maal." Vanuit die oogpunt van die formele prosedure is alle aksies waarvolgens die internasionale reg en Interpol voorsiening maak vir die Oekraïense burger Dzyuba op die grondgebied van Pole uitgevoer. Niemand mag egter in die ratte van 'n omni -maalformele masjien val nie - en dit maak nie saak in watter land hulle op daardie oomblik is nie. Boonop, wanneer die beweging van hierdie masjien in die wiele gery word deur die "sand van onbetwisbare feite"; Daarbenewens moet daar bygevoeg word dat sy familie en kollegas, met die kennis van die siekte van Yevgeny Dzyuba, die vereiste borgtog verseker wat hom die geleentheid sou bied om onder huisarres in Warskou te bly, langs sy gesin, en nie in die gevangenis nie.

advertensie

Die uniekheid van Interpol lê in die beginsel van nie-inmenging in politieke, militêre, godsdienstige en rasse-aangeleenthede soos uiteengesit in sy handves. Deur hierdie verpligtinge streng na te kom, behou die organisasie die status van 'n suiwer professionele internasionale polisiegemeenskap. Dit stel die wetstoepassingsagentskappe van alle lidlande in staat om interaksie te hê, selfs al is daar geen diplomatieke betrekkinge tussen hulle nie. Terselfdertyd is die belangrikste 'wapen' van Interpol sy inligtingsbronne. Die telekommunikasiestelsel wat in Interpol gebruik word, stel wetstoepassers van die lidlande van die organisasie in staat om binne die kortste tyd operasionele inligting uit te ruil en die nodige data van hul buitelandse kollegas te ontvang. Dit dra alles daartoe by dat elke saak objektief en nie formeel oorweeg kan word nie en, indien nodig, onder beheer van die Interpol -generaalsekretariaat en sy sekretaris -generaal Jürgen Stock.

Lees verder

Europese Kommissie

Pole het beveel dat die Europese Kommissie 'n halfmiljoen euro boete oor Turów -myn moet betaal

gepubliseer

on

Die Europese Hof het 'n daaglikse boete van € 500,000 opgelê aan Pole wat aan die Europese Kommissie betaal moet word weens die versuim om 'n bevel van 21 Mei om die onttrekkingsaktiwiteite by die oopgrysbruinkoolmyn in Turów te staak, te respekteer., skryf Catherine Feore.

Die myn is in Pole geleë, maar is naby die Tsjeggiese en Duitse grens. Dit is toegestaan ​​om in 1994 te werk. Op 20 Maart 2020 het die Poolse minister van klimaat toestemming verleen vir die uitbreiding van bruinkoolmynbou tot 2026. Die Tsjeggiese Republiek het die saak na die Europese Kommissie verwys en op 17 Desember 2020 het die Kommissie 'n gemotiveerde mening waarin hy Pole gekritiseer het oor verskeie oortredings van die EU -wetgewing. Die Kommissie was veral van mening dat Pole die EU-wet oortree het deur 'n maatreël te aanvaar wat 'n verlenging van ses jaar moontlik maak sonder om 'n omgewingsimpakstudie uit te voer. 

Die Tsjeggiese Republiek het die hof versoek om 'n tussentydse besluit te neem, in afwagting van die finale uitspraak van die hof, wat dit toegestaan ​​het. Aangesien die Poolse owerhede egter nie sy verpligtinge ingevolge die bevel nagekom het nie, het die Tsjeggiese Republiek op 7 Junie 2021 'n aansoek ingedien waarin versoek word dat Pole 'n daaglikse boete van € 5,000,000 aan die EU -begroting moet betaal weens versuim om dit na te kom sy verpligtinge. 

advertensie

Vandag (20 September) verwerp die hof 'n aansoek van Pole om die tussentydse maatreëls te herroep en beveel Pole om 'n boete van 500,000 XNUMX € per dag aan die kommissie te betaal, 'n tiende van wat die Tsjeggiese Republiek vra. Die hof het gesê dat hulle nie gebonde is aan die bedrag wat deur die Tsjeggiese Republiek voorgestel is nie en het gedink dat die laer syfer voldoende sou wees om Pole aan te moedig om ''n einde te maak aan sy versuim om sy verpligtinge ingevolge die tussentydse bevel na te kom'.

Pole beweer dat die staking van bruinkoolmynaktiwiteite in die Turów -myn 'n onderbreking in die verspreiding van verwarming en drinkwater in die gebiede Bogatynia (Pole) en Zgorzelec (Pole) kan veroorsaak, wat die gesondheid van die inwoners van daardie gebiede bedreig. Die hof het bevind dat Pole nie voldoende bewys het dat dit 'n werklike risiko inhou nie.

Aangesien Pole die tussentydse bevel nie nagekom het nie, het die hof bevind dat hy geen ander keuse gehad het as om 'n boete op te lê nie. Die HvJ het beklemtoon dat dit baie selde is dat 'n lidstaat 'n vordering teen die nakoming van 'n ander lidstaat aanhangig maak; dit is die negende in die geskiedenis van die hof.

advertensie

Lees verder

Onderwys

GSOM SPbU en Kozminski Universiteit het 'n ooreenkoms onderteken oor hul eerste dubbele graadprogram

gepubliseer

on

Nagraadse Bestuurskool, Universiteit van St. Petersburg (GSOM SPbU) en Kozminski Universiteit (KU) begin hul eerste gesamentlike dubbele graadprogram in Korporatiewe Finansies en Rekeningkunde. Die nuwe dubbelgraadprogram bevat gekwalifiseerde studente van die Master in Corporate Finance (MCF) -program by GSOM en studente van Master in Finance and Accounting aan die KU. Die keuse van studente vir die nuwe dubbele graadprogram begin in die herfsemester 2021, die studie begin in die akademiese jaar 2022/2023.

As deel van 'n nuwe ooreenkoms sal studente hul drie en vier semesters by gasheerinstellings deurbring, en kandidate wat alle programvereistes van GSOM en KU suksesvol voltooi het, kry meestersgraaddiploma's van beide instellings.

"Die toekoms behoort aan vennootskappe, alliansies en samewerkings: dit help om vanuit verskillende hoeke na doelwitte te kyk, vinnig op veranderinge te reageer en relevante en geëisde produkte te skep. In die nuwe akademiese jaar begin ons saam met die Kozminski Universiteit 'n dubbelgraadprogram binne die Master in Corporate Finance-program: ons sal ervarings uitruil, ons doelwitte en resultate vergelyk en studente van beide kante voorsien van uitgebreide kennis wat oral ter wêreld toegepas kan word. Kozminski Universiteit en GSOM SPbU is jarelange akademiese vennote, ons die verhouding is deur die jare getoets en tientalle uitruilstudente. Ek is vol vertroue dat die nuwe vlak van samewerking besigheidskole nader aan mekaar sal bring en ons meestersprogramme meer interessant en praktykgerig sal maak, "het Konstantin Krotov, uitvoerende direkteur van GSOM SPbU.

advertensie

Sedert 2013 neem GSOM SPbU baccalaureus- en meestersgraadstudente deel aan uitruilprogramme en fakulteite en personeel van die sakeskool - aan akademiese uitruilprogramme aan die Kozminski Universiteit.

"Noue samewerking met die oudste universiteit in Rusland-Universiteit van Sint Petersburg en GSOM SPbU is onlangs bekroon met 'n dubbele graad in die Master in Finance and Accounting-program. Dit is 'n natuurlike stap om die uitruilgeleenthede van ons topstudente te versterk deur aan hulle te gee toegang tot een van die grootste markte. KU gaan dus voort om sy posisie as 'n globale brug vir sakegeleenthede en interkulturele begrip te versterk, "sê Franjo Mlinaric, Ph.D., leier van die Master in Finance & Accounting Program aan die KU.

Vanaf 2022 sal vier MCF -studente hul studies kan volg binne die Master in Finance and Accounting -program aan een van die voorste sakeskole in Pole. Kozminski Universiteit het drievoudige kroon akkreditasie sowel as ACCA en CFA akkreditasies. Die program Finansies en Rekeningkunde van die Kozminski -universiteit is ingedeel as die 21ste posisie in die Financial Times (FT) onder die 55 beste meestersprogramme in korporatiewe finansies ter wêreld.

advertensie

Die Master in Corporate Finance -program by GSOM SPbU is ook deur ACCA geakkrediteer. Volgens die internasionale sakekoerant Financial Times is GSOM SPbU al jare agtereenvolgens onder die wêreld se voorste programme en sakeskole. In 2020 was GSOM SPbU die 41ste plek in die Financial Times Masters in Management -posisie en 51ste in die Financial Times European Business School posisie. Die GSOM SPbU Executive MBA -program het vir die eerste keer die top 100 wêreldprogramme betree en geneem 93ste posisie in die Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU is 'n toonaangewende Russiese sakeskool. Dit is in 1993 gestig aan die Universiteit van St Petersburg, wat een van die oudste klassieke universiteite is, en die grootste sentrum van wetenskap, opvoeding en kultuur in Rusland. Vandag is GSOM SPbU die enigste Russiese sakeskool wat opgeneem is in die top-100 beste Europese skole in die Financial Times-posisie en het twee gesogte internasionale akkreditasies: AMBA en EQUIS. Die GSOM -adviesraad bevat leiers uit die sakewêreld, die regering en die internasionale akademiese gemeenskap.

Kozminski Universiteit is gestig in 1993. Dit is een van die oudste nie-openbare instellings vir hoër onderwys in Pole. Die voor-, nagraadse en doktorale studente en die deelnemers aan nagraadse en MBA -programme wat aan die KU studeer, maak 'n bevolking van 9,000 60,000 uit. Die bevolking van KU -gegradueerdes is tans meer as XNUMX. Kozminski Universiteit is 'n sake-georiënteerde instelling vir hoër onderwys wat 'n wye verskeidenheid onderwysprogramme bied met volle akademiese regte, en word beskou as die beste sakeskool in Sentraal- en Oos-Europa volgens die Financial Times posisie. In 2021 was die Kozminski Universiteit 21ste op die Global Masters in Finance Ranking gepubliseer deur Financial Times. Dit is die enigste universiteit uit Pole en Sentraal- en Oos -Europa.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings