Verbinding met ons

Pakistan

8ste rondte van die politieke dialoog tussen Pakistan en Europese Unie wat in Brussel gehou is

DEEL:

Gepubliseer

on

Die 8ste ronde van die Pakistan-Europese Unie Politieke Dialoog is op 29 November 2022 in Brussel gehou. Die waarnemende minister van buitelandse sake Jauhar Saleem en mnr. Enrique Mora, adjunk-sekretaris-generaal van die Europese Buitelandse Aksiediens (EEAS) het hul onderskeie kante gelei. Beide kante het kennis geneem van die spesiale betekenis van hierdie ronde van Politieke Dialoog, ter viering van die 60ste herdenking van Pakistan-EU-verhoudinge.

Die dialoog het 'n wye reeks onderwerpe gedek in die konteks van Pakistan-EU-verhoudinge, sowel as streeks- en globale ontwikkelings. Albei kante het die belangrikheid wat hulle aan hul veelvlakkige vennootskap geheg het, onderstreep. Hulle het tevredenheid uitgespreek oor die positiewe trajek van die verhoudings en het ingestem om voort te gaan om saam te werk om bilaterale samewerking verder te verdiep en te verbreed.

Waarnemende minister van buitelandse sake het die tydige en waardevolle humanitêre bystand en ondersteuning wat deur die Europese Unie vir die slagoffers van die massiewe klimaat-geïnduseerde vloede in Pakistan verskaf word, waardeer. Hy het onderstreep dat as 'n belangrike handels- en ontwikkelingsvennoot, EU se volgehoue ​​ondersteuning deurslaggewend sal wees om Pakistan te help om rehabilitasie- en heropboupogings effektief uit te voer, en om die beskadigde infrastruktuur op 'n klimaatbestande wyse terug te bou.

Die twee kante het erken dat die EU se GSP Plus-skema 'n suksesvolle sjabloon van handel vir ontwikkeling en wedersyds voordelige handelssamewerking was. Deur Pakistan se standpunt oor die voorstel vir die nuwe GSP Plus-skema te deel, het die Waarnemende Sekretaris van Buitelandse Sake die hoop uitgespreek dat wedersydse doelwitte, insluitend volhoubare ontwikkeling, armoedeverligting en werkskepping toepaslik geprioritiseer sal word in die nuwe Skema. Hy het ook Pakistan se ywer oorgedra om die omvang van handel, belegging en ontwikkelingsamewerking tussen Pakistan en die EU te diversifiseer.

Albei kante het ooreengekom om samewerkingsgeleenthede onder EU se vlagskipprogramme soos Global Gateway en Horizon Europe te ondersoek.

Die twee kante het ook die onlangse bekendstelling van 'n omvattende dialoog oor migrasie en mobiliteit verwelkom. Die dialoog sal 'n geïnstitusionaliseerde platform vir wetlike weë vir migrasie na Europa bied, talentvennootskappe soek en effektiewe implementering van die Pakistan-EU-hertoelatingsooreenkoms moontlik maak.

Die waarnemende minister van buitelandse sake het die adjunk-sekretaris-generaal in kennis gestel van die haglike menseregtesituasie in die Indiese onwettig besette Jammu en Kasjmir (IIOJK). Hy het 'n beroep op die internasionale gemeenskap gedoen om sy invloed te gebruik om Indië aan te spoor om sy verbintenis tot die UNSC-resolusies na te kom.

advertensie

Hy het ook beklemtoon dat Indiese onwettige en eensydige optrede van 5 Augustus 2019 daarop gemik was om die internasionaal erkende geskille te ondermyn, en die verandering van die demografiese struktuur van die IIOJK was 'n blatante skending van die UNSC-resolusies, 4de Geneefse Konvensie en internasionale reg.

Die waarnemende minister van buitelandse sake het Pakistan se prinsipiële standpunt vir universele en konsekwente toepassing van die VN-handvesbeginsels herhaal – insluitend nie-gebruik of dreigement van gebruik van geweld, respek vir soewereiniteit en territoriale integriteit van state, stille beslegting van geskille, en gelyke veiligheid vir alle state in om blywende vrede en veiligheid te verseker. Hy het bygevoeg dat Pakistan voortgegaan het om te vra vir die onmiddellike staking van vyandelikhede en beklemtoon die behoefte aan diplomasie en dialoog vir 'n vroeë, onderhandelde einde aan die Oekraïne-konflik.

Met kennis van die veelvuldige, komplekse uitdagings wat Afghanistan in die gesig staar, het die waarnemende minister van buitelandse sake die belangrikheid van volgehoue ​​betrokkenheid van die internasionale gemeenskap met die Tussentydse Afghaanse regering herhaal om die welstand van die Afghaanse mense te verseker.

Albei kante het ooreengekom om die volgende ronde van die Politieke Dialoog in Islamabad in 2023 te hou.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings