Verbinding met ons

Moldawië

Die Internasionale Sentrum vir die Beskerming van Menseregte en Demokrasie sal 'n landmerkvryheidskonferensie in Chisinau, Moldawië aanbied

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Internasionale Sentrum vir die Beskerming van Menseregte en Demokrasie (ICPHRD) sal op 25 Junie 'n landmerkkonferensie in Chisinau, Moldawië, belê.th om dringende kwessies aan te spreek wat verband hou met vryheid van spraak, regering, oppergesag van die reg en die regbank, wat deurslaggewend is vir Moldawië se demokratiese vooruitgang.

Gegewe die beduidende uitdagings wat Moldawië in die gesig staar, insluitend korrupsie en beperkte persvryheid, wat sy vordering na stabiliteit en demokrasie belemmer, beklemtoon die ICPHRD die belangrikheid van internasionale samewerking en die uitruil van kundigheid om hierdie sistemiese kwessies effektief aan te spreek.

Die ICPHRD is 'n NRO wat toegewy is aan die bevordering van die fundamentele waardes van demokrasie en menseregte binne Moldawië en, daarna, oor grense heen. Die konferensie sal begin met openingstoesprake deur ICPHRD-stigter Stanislav Pavlovschi, voormalige minister van justisie van Moldawië, regter van die Europese Hof vir Menseregte en vooraanstaande menseregte-advokaat.

Pavlovschi, wat die kritieke belangrikheid van vryheid van uitdrukking wil beklemtoon, het voor die geleentheid gesê: "Vryheid van spraak is 'n fundamentele reg, waarsonder dit onmoontlik is om burgers in te lig oor die stand van sake in die land en, uiteindelik, waarsonder die Die bestaan ​​van 'n demokratiese staat verander in 'n illusie Vanuit hierdie oogpunt verteenwoordig hierdie konferensie 'n belangrike stap in die rigting van verdere ontwikkeling van die demokratiese regime in die Republiek van Moldawië en verder, en voeg verder by dat "onafhanklike joernalistiek en oop dialoog 'n sleutel speel. rol in die bevordering van 'n werklik demokratiese samelewing."

Die konferensie sal fokus op die onderwerp van "Vryheid van spraak as 'n fundamentele element van alle kontemporêre demokratiese samelewings," put uit die leidende beginsels van die Europese Unie. Die doel van die konferensie sal wees om uitvoerbare hervormingstrategieë te vestig, publieke bewustheid van die rol van onafhanklike joernalistiek in demokrasieë te verhoog, begrip van Moldawië se media- en demokratiese uitdagings te verbeter, en vennootskappe tussen sleutelbelanghebbendes van regoor Moldawië, Europa en die VSA te versterk. Deur hierdie besprekings te bevorder, beoog die ICPHRD om betekenisvolle verandering te kataliseer en die voortdurende ontwikkeling van demokratiese instellings in Moldawië en verder te ondersteun.

Vryheid van spraak, veral, is 'n kritieke bekommernis, veral met Moldawië se komende presidensiële verkiesing in Oktober en die daaropvolgende parlementêre verkiesings in 2025. Om vrye en regverdige verkiesings te verseker is onmoontlik sonder die beskerming van vryheid van uitdrukking, wat die verdediging van joernaliste se regte 'n toppunt maak prioriteit.

advertensie

Die konferensie sal 'n diverse groep deelnemers lok, insluitend beleidmakers, joernaliste, akademici, navorsers, regspraktisyns en burgerlike samelewingsaktiviste van Moldawië, die EU, die VK en die VSA.

Hierdie konferensie verteenwoordig 'n deurslaggewende platform vir dialoog, kennisdeling en samewerking om bestuur en die oppergesag van die reg in Moldawië te bevorder. Deur internasionale en plaaslike kundiges bymekaar te bring, beoog die ICPHRD om Moldawië se reis na 'n meer demokratiese en voorspoedige toekoms te ondersteun.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings