Verbinding met ons

Frankryk

Die Europese Kommissie stel twee nuwe verteenwoordigershoofde in Parys en Luxemburg aan

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Kommissie het twee nuwe verteenwoordigershoofde in Parys en Luxemburg aangestel. Valérie Drezet-Humez begin in haar nuwe funksie in Parys op 01 September 2021. Anne Calteux sal haar amp as verteenwoordigerhoof in Luxemburg, op 'n datum wat nog besluit moet word. Hulle sal optree as die amptelike verteenwoordigers van die Kommissie in die lidlande onder die politieke gesag van president Ursula von der Leyen.

Drezet-Humez, 'n Franse burger, met 25 jaar ervaring in die Kommissie, sal gebruik maak van haar sterk beleidsagtergrond, haar strategiese kommunikasie- en bestuursvaardighede en regskundigheid in EU-aangeleenthede. Sedert 2010 werk sy in die sekretariaat-generaal, as hoof van die eenheid verantwoordelik vir inligtingsessies vir die president en vise-presidente wat alle beleidsprioriteite en politieke ontwikkelinge raak. Voor dit het sy aan die hoof gestaan ​​van die span wat verantwoordelik was vir die prosedures vir skriftelike, bemagtigings- en afvaardigings in die Sekretariaat-generaal, waar sy 'n diep begrip gekry het van die funksionering van die Kommissie, terwyl sy kritieke aanneming ondersteun het om die besluitneming van die Kommissie moontlik te maak.

Sy het in die sekretariaat-generaal begin as beleidsassistent vir die adjunk-sekretaris-generaal en daarna vir die sekretaris-generaal, nadat sy die Direktoraat-generaal vir vertaling verlaat het, waar sy beleidsassistent vir die direkteur-generaal was, waar sy blootgestel is aan die politieke en afleweringsdimensie van lêers. Sy het in 1995 by die Europese Kommissie aangesluit, in die Direktoraat-generaal vir die omgewing, waar sy in die industrie- en omgewingsdomein gewerk het, en in beleidskoördinering, 'n domein wat die sleutel tot die huidige politieke agenda is. Drezet-Humez is 'n advokaat wat aan die Universiteit van Lyon III gegradueer het, waar sy in die EU-reg spesialiseer.

advertensie

Anne Calteux, 'n Luxemburgse burger, bring 'n lang ervaring in die Luxemburgse en Europese diplomasie na haar nuwe opdrag, wat haar in staat sal stel om belangrike politieke kommunikasie en strategiese koördinasie effektief te bestuur. Sedert 2016 beklee me Calteux 'n aantal toonaangewende posisies waar sy 'n hoë vlak van verantwoordelikheid en krisisbestuur uitgeoefen het, veral die laaste een wat verantwoordelik was om die COVID-19 Crisis Cell in die ministerie van gesondheid in Luxemburg te koördineer. As hoof van die EU en internasionale aangeleenthede en 'n senior adviseur vir die minister in die ministerie van gesondheid in Luxemburg sedert 2016, het sy voldoende kennis van die EU-aangeleenthede en -beleid versamel.

Tussen 2016 en 2018 het Calteux aan die hoof gestaan ​​van die kommunikasie-eenheid by die Ministerie, wat bewys het dat sy goeie kommunikasie- en analitiese vaardighede en vermoë het om die strategiese oriëntering en bestuur van die verteenwoordiging van die Kommissie in Luxemburg te bestuur. Tussen 2004 en 2013 was sy werksaam in die permanente verteenwoordiging van Luxemburg by die Europese Unie, as 'n raadgewer wat verantwoordelik was vir openbare gesondheid, farmaseutiese produkte en sosiale sekerheid. Calteux het 'n magisterwetenskap aan die LLM, King's College in Londen, waar sy spesialiseer in vergelykende Europese reg.

agtergrond

Die Kommissie hou verteenwoordigers in alle hoofstede van die EU-lande en streekkantore in Barcelona, ​​Bonn, Marseille, Milaan, München en Wroclaw. Die verteenwoordigers is die oë, ore en stem van die Kommissie op die grond in die EU-lande. Hulle is in interaksie met nasionale owerhede, belanghebbendes en burgers, en lig die media en die publiek in oor die EU-beleid. Verteenwoordigingshoofde word deur die president van die Europese Kommissie aangestel en is haar politieke verteenwoordigers in die lidstaat waarheen hulle gepos word.

advertensie

Vir meer inligting

Verteenwoordiging van die Europese Kommissie in Parys

Verteenwoordiging van die Europese Kommissie in Luxemburg

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder

Vloede

Een persoon word steeds vermis ná vloede in Suid -Frankryk

gepubliseer

on

By

Wind, hael en reën waai in Rodilhan, Gard, Frankryk, 14 September 2021, in hierdie skermgreep wat verkry is uit 'n video op sosiale media. @YLONA91/via REUTERS

Een persoon is Dinsdag (14 September) steeds vermis geraak nadat stortreën die Gard -streek in Suid -Frankryk getref het, het minister van binnelandse sake, Gerald Darmanin, gesê. skryf Dominique Vidalon en Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Ander mense wat as vermis aangemeld is, is gevind, het die plaaslike owerhede gesê.

'Ongeveer 60 dorpe is gedeeltelik getref', het Darmanin op BFM TV gesê.

advertensie

"Die weersituasie het sedert die middag verbeter, maar dit sal oornag weer versleg," het die prefek van die streek in 'n verklaring gesê en bygevoeg dat skole in die omgewing Woensdag (15 September) gesluit sal wees.

advertensie
Lees verder

Frankryk

Die Kommissie keur die Franse skema van € 3 miljard goed om skuld en kapitaalondersteuning te bied aan ondernemings wat geraak word deur die uitbraak van die coronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -reëls vir staatshulp, Franse planne goedgekeur om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuld-, baster- en ekwiteitsinstrumente belê in maatskappye wat geraak word deur die uitbraak van die koronavirus. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro sal Frankryk in staat stel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun deur hul toegang tot finansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk voort in noue samewerking met lidlande om werkbare oplossings te vind om die ekonomiese impak van die uitbraak van die coronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU -reëls. ”

Die Franse steunmaatreël

advertensie

Frankryk het die Kommissie ingevolge die tydelike raamwerk 'n skema van € 3 miljard in kennis gestel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, skuld en kapitaalondersteuning te bied.

Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds, onder die naam 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat geraak word deur die COVID-19-uitbraak', met 'n begroting van € 3 miljard. Ingevolge die skema sal die steun die vorm aanneem van (i) agtergestelde en deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg.

Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en aktief is in alle sektore (behalwe die finansiële sektor), wat lewensvatbaar was voor die uitbraak van die coronavirus en die langtermyn volhoubaarheid van hul sakemodel getoon het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema.

advertensie

Die Kommissie het bevind dat die maatreëls in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. In die besonder:

  • Met betrekking tot hulp in die vorm van herkapitaliseringsmaatreëls (i) ondersteuning is slegs vir ondernemings beskikbaar as dit nodig is om hul bedrywighede te onderhou, geen ander geskikte oplossing beskikbaar is nie en dit is in die gemeenskaplike belang om in te gryp; (ii) ondersteuning is beperk tot die bedrag wat nodig is om die lewensvatbaarheid van begunstigdes te verseker en om hul kapitaalposisie te herstel tot voor die uitbraak van die koronavirus; (iii) die skema 'n voldoende vergoeding vir die staat bied en dit bevorder begunstigdes en/of hul eienaars om die steun so vroeg as moontlik terug te betaal (insluitend 'n dividendverbod en 'n verbod op bonusbetalings aan die bestuur); (iv) voorsorgmaatreëls is getref om te verseker dat begunstigdes nie onnodig voordeel trek uit die herkapitaliseringshulp deur die staat ten koste van billike mededinging in die interne mark nie, soos 'n verkrygingsverbod om aggressiewe kommersiële uitbreiding te vermy; en (v) hulp aan 'n onderneming bo die drumpel van € 250 miljoen moet afsonderlik in kennis gestel word vir individuele beoordeling.
  • Met betrekking tot hulp in die vorm van agtergestelde lenings, en aangesien daar slegs ondergeskikte lenings met 'n volume wat die relevante perke in die tydelike raamwerk oorskry, ingevolge die skema voorsien sal word, moet die steun ten volle voldoen aan bogenoemde voorwaardes vir herkapitaliseringsmaatreëls, in ooreenstemming met die tydelike raamwerk.

Ondersteuning sal verleen word nie later nie as 31 Desember 2021. Laastens kom slegs ondernemings wat nie op 31 Desember 2019 in finansiële moeilikheid was nie, in aanmerking vir hulp ingevolge hierdie skema.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die skema goedgekeur ingevolge die EU-reëls vir staatssteun.

agtergrond

Die Kommissie het 'n Tydelike raamwerk om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid soos uiteengesit onder reëls vir staatshulp, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande toegestaan ​​kan word:

(I) Direkte toelaes, aandele-inspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings tot € 225,000 aan 'n onderneming wat in die primêre landbousektor aktief is, € 270,000 aan 'n onderneming wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor en € 1.8 miljoen aan 'n maatskappy wat in alle ander sektore aktief is om sy dringende likiditeitsbehoeftes aan te spreek Lidlande kan ook, tot die nominale waarde van € 1.8 miljoen per maatskappy, nulente-lenings of waarborge gee op lenings wat 100% van die risiko dek, behalwe in die primêre landbousektor en in die vissery- en akwakultuur-sektor, waar die perke van Daar is onderskeidelik € 225,000 en € 270,000 per maatskappy van toepassing.

(Ii) Staatswaarborge vir lenings deur ondernemings om te verseker dat banke aanhou om lenings te gee aan die kliënte wat hulle nodig het. Hierdie staatswaarborge kan tot 90% van die risiko's op lenings dek om ondernemings te help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan ondernemings (senior en ondergeskikte skuld) met gunstige rentekoerse vir maatskappye. Hierdie lenings kan ondernemings help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iv) Veiligheidsmaatreëls vir banke wat staatshulp aan die reële ekonomie kanaliseer dat sulke hulp beskou word as direkte hulp aan die bankkliënte, nie aan die banke self nie, en riglyne gee oor hoe om die mededinging tussen banke minimaal te verdraai.

(V) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering vir alle lande, sonder dat die betrokke lidstaat nodig het om aan te toon dat die betrokke land tydelik “nie-bemarkbaar” is.

(Vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (R&D) om die huidige gesondheidskrisis aan te spreek in die vorm van direkte toelaes, terugbetaalbare voorskotte of belastingvoordele. 'N Bonus kan toegeken word vir grensoverschrijdende samewerkingsprojekte tussen die lidstaten.

(Vii) Ondersteuning vir die oprigting en opskaling van toetsfasiliteite produkte te ontwikkel en te toets (insluitend entstowwe, ventilators en beskermende klere) wat nuttig is om die uitbraak van die coronavirus aan te pak, tot die eerste industriële ontplooiing. Dit kan die vorm aanneem van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Viii) Ondersteuning vir die vervaardiging van produkte wat relevant is vir die uitbreek van die coronavirus in die vorm van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Ix) Doelgerigte ondersteuning in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskortings van bydraes tot maatskaplike sekerheid vir die sektore, streke of vir soorte ondernemings wat die hardste getref is deur die uitbraak.

(X) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers vir die ondernemings in sektore of streke wat die meeste deur die uitbraak van die coronavirus gely het en andersins personeel moes ontslaan.

(XI) Gerigte herkapitaliseringshulp aan nie-finansiële maatskappye, indien geen ander toepaslike oplossing beskikbaar is nie. Daar is voorsorgmaatreëls ingestel om onnodige verdraaiing van die mededinging in die interne mark te voorkom: voorwaardes oor die noodsaaklikheid, toepaslikheid en omvang van die ingryping; voorwaardes vir die toetrede van die staat tot die kapitaal van maatskappye en vergoeding; voorwaardes met betrekking tot die uittrede van die staat uit die kapitaal van die betrokke maatskappye; voorwaardes rakende bestuur, insluitend dividendverbod en vergoedingsbeperkings vir senior bestuur; verbod op kruissubsidiëring en verbod op verkrygings en bykomende maatreëls om mededingingsversteurings te beperk; deursigtigheid en verslagdoeningsvereistes.

(xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir maatskappye wat 'n afname in omset gedurende die kwalifiserende periode van minstens 30% het in vergelyking met dieselfde periode van 2019 in die konteks van die koronavirus-uitbraak. Die ondersteuning sal bydra tot 'n deel van die begunstigdes se vaste koste wat nie deur hul inkomste gedek word nie, tot 'n maksimum bedrag van € 10 miljoen per onderneming.

Die Kommissie sal ook die lidstaten in staat stel om terugbetaalbare instrumente (byvoorbeeld waarborge, lenings, terugbetaalbare voorskotte) wat onder die tydelike raamwerk toegestaan ​​is, tot 31 Desember 2022 om te skakel in ander vorme van hulp, soos direkte toekennings, mits daar aan die voorwaardes van die tydelike raamwerk voldoen word.

Die tydelike raamwerk stel die lidstaten in staat om alle ondersteuningsmaatreëls met mekaar te kombineer, behalwe lenings en waarborge vir dieselfde lening en wat die drempels wat die Tydelike Raamwerk bepaal, oorskry. Dit stel die lidstaten ook in staat om alle steunmaatreëls wat ingevolge die tydelike raamwerk toegestaan ​​word, te kombineer met bestaande moontlikhede om de minimis toe te staan ​​aan 'n onderneming van tot € 25,000 gedurende drie boekjare vir ondernemings wat in die primêre landbousektor aktief is, en € 30,000 oor drie fiskale jare vir maatskappye wat in die vissery- en akwakultuur-sektor aktief is, en 200,000 XNUMX € oor drie boekjare vir maatskappye wat in alle ander sektore bedrywig is. Terselfdertyd moet die lidstaten daartoe verbind om onnodige opeenhoping van ondersteuningsmaatreëls vir dieselfde maatskappye te vermy om steun te beperk om in hul werklike behoeftes te voorsien.

Verder komplementeer die tydelike raamwerk die vele ander moontlikhede wat die lidstaten reeds beskikbaar het om die sosio-ekonomiese impak van die uitbreek van koronavirus te verminder, in ooreenstemming met die EU-reëls vir staatssteun. Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen. Lidstate kan byvoorbeeld algemeen toepaslike wysigings aanbring ten gunste van ondernemings (bv. Belasting uitstel of die korttydse werk oor alle sektore subsidieer) wat buite die staatshulpreëls val. Hulle kan ook vergoeding aan ondernemings verleen vir skade gely as gevolg van en direk veroorsaak deur die uitbraak van die coronavirus.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63656 in die maak registreer staatssteun oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings