Verbinding met ons

Kazakstan

Kazakstan om te fokus op ekonomiese diversifikasie en 'n groener ekonomie

DEEL:

gepubliseer

on

Die president van Kazak, Kassym-Jomart Tokayev, het gepraat oor die noodsaaklikheid van groter ekonomiese diversifikasie en groener oplossings in die ekonomie tydens die 33ste sitting van die Raad vir Buitelandse Beleggers wat op 10 Junie in die Kazakse hoofstad Nur-Sultan aangebied is..

Die raad bestaan ​​uit hoofde van 37 groot transnasionale maatskappye en internasionale organisasies, sowel as hoofde van belangrike ministeries, het gedien as 'n belangrike platform om groot buitelandse beleggers in Kazakstan en die regering te verbind en die land te help om die beleggingsklimaat te verbeter. 

Die afgelope jaar het wêreldwye handel onder dramatiese verliese gely. Die omset in buitelandse handel in Kazakstan het verlede jaar met 13 persent afgeneem en het $ 85 miljard beloop.

advertensie

Ten spyte van hierdie afwaartse neiging, het Kazakstan se nie-kommoditeitsuitvoer 'n laer afname van 2.8 persent tot 15 miljard dollar getoon, en direkte buitelandse beleggings het 18 miljard dollar gemaak.

Verlede jaar is 41 beleggingsprojekte ter waarde van $ 1.6 miljard geïmplementeer en buitelandse beleggers betrek.

'Namate die wêreldekonomie herstel, is Kazakstan ook op pad na ekonomiese herstel. Ons regering voorspel dat die groei minstens 3.5 persent sal wees en ons verwag die moontlikheid van hoër groei, ”het Tokayev gesê.

Tydens die sitting het Tokayev ook gepraat oor die noodsaaklikheid om Kazakstan se spoorwegstelsel te bevorder. In 2020 het die hoeveelheid vervoer per spoor met 17 persent gegroei. 

Vyf internasionale spoorweggange gaan deur die grondgebied van Kazakstan, wat die land die geleentheid bied om munt te slaan uit sy strategiese geografiese ligging.

91 persent van die vraghouers wat in 2020 deur die gebied van Kasakstan vervoer is, was verantwoordelik vir die roete China-Europa-China.

'Ons kan sekerlik sê dat Kazakstan 'n belangrike skakel geword het in vervoer oor land tussen Asië en Europa. Kazakstan is 'n belangrike en betroubare vennoot in die implementering van China se Belt and Road-projek, ”het Tokayev gesê.

Tokayev het ook die land se verbintenis tot die instelling van skoner tegnologie en die bespoediging van die pogings as die land oorgaan na 'n groen ekonomie, bevestig.

Eerste Minister Askar Mamin, wat ook klem gelê het op die oorgang na lae koolstof- en groentegnologieë, was op 11 Junie voorsitter van die EU-Kazakstan-platform op hoë vlak van dialoog oor ekonomiese en sakeaangeleenthede (Business Platform).

Die geleentheid het verteenwoordigers van sake- en EU-hoofde van die sending onder leiding van die ambassadeur van die EU in die Republiek van Kazakstan, Sven-Olov Carlsson, bymekaar gebring. Besoekende spesiale verteenwoordiger van die EU vir ambassadeur Peter Burian in Sentraal-Asië het by die geleentheid aangesluit.

Die hoëvlak-besigheidsplatform vul die tegniese dialoog tussen die EU en Kazakstan aan binne die Verbeterde Vennootskap- en Samewerkingsooreenkoms, in die besonder die Samewerkingskomitee in Handelskonfigurasie, wat in Oktober 2020 plaasgevind het. 

Die EU het hom teen 2050 verbind tot klimaatsneutraliteit en is die implementering van die Parys-ooreenkoms volledig in wetgewing vertaal. Ambisieuse teikens en beslissende aksies toon aan dat die EU 'n wêreldleier is en sal bly in die oorgang na groen ekonomie. Die klimaatuitdaging is inherent wêreldwyd; die EU is slegs verantwoordelik vir ongeveer 10% van alle wêreldwye uitstoot van kweekhuisgasse. Die EU verwag van sy vennote om 'n vergelykbare vlak van ambisie te deel om klimaatsverandering te beveg, en is gereed om die samewerking met Kazakstan op hierdie gebied te verdiep, insluitend die ondersoek na nuwe geleenthede vir handel en belegging.

Lees verder
advertensie

Kazakstan

Nur-Sultan en Brussel versterk die dialoog op die gebied van menseregte

gepubliseer

on

Op inisiatief van die ambassade van Kazakstan in België, het Kazakhstan Menseregtekommissaris, HE Elvira Azimova, videogesprekke gevoer met die heer Eamon Gilmore, die spesiale verteenwoordiger van die EU vir menseregte. Tydens die gesprek het die twee partye 'n wye verskeidenheid kwessies van wedersydse belang vir Kazakstan en die Europese Kommissie bespreek.

Azimova het Gilmore en sy kollegas breedvoerig ingelig oor die werk wat haar kantoor verrig het om burgerregte en vryhede in Kazakstan te beskerm, asook oor interaksie met amptelike agentskappe en nie -regeringsorganisasies. In hierdie verband het die twee partye verskillende vorme van samewerking bespreek tussen die kantore van die kommissaris vir menseregte in Kazakstan en die spesiale verteenwoordiger van die EU vir menseregte, insluitend binne die raamwerk van die bestaande dialoog tussen EU en Kazakstan en EU-Sentraal-Asië. meganismes in die menslike dimensie.

Die kollegas het ook mening uitgespreek oor die resultate van Azimova se eerste werksreis na Brussel middel Julie 2021, insluitend haar bilaterale ooreenkomste met die leierskap en lede van die relevante strukture van die Europese Parlement.

advertensie

Bron - Ambassade van die Republiek Kazakstan by die Koninkryk België

Lees verder

Kazakstan

Kiesers gaan vir die eerste keer in Kazakstan na die landelike stembus

gepubliseer

on

Kiesers in die landelike distrikte in Kazakstan het die naweek in die afwagtende plaaslike verkiesing na die stembus gegaan, wat beskou word as 'n verdere stap in die land se pad na 'n volledig funksionerende demokrasie, skryf Colin Stevens.

Vir die eerste keer ooit het mense in dorpe, nedersettings en klein dorpies die kans gekry om plaaslike leiers of akims (burgemeesters) te kies.

Altesaam 2,297 730 kandidate het om 2,582 burgemeestersitplekke meegeding. Die finale lys is verminder vanaf aanvanklik XNUMX XNUMX kandidate. Die formele uitslae sal na verwagting later vandeesweek bekend gemaak word.

advertensie

Ingevolge 'n nuwe stelsel wat deur president Kassym-Jomart Tokayev ingestel is, kon enige burger van 25 jaar en ouer die amp as plaaslike burgemeester verkies. 878 kandidate, oftewel 38.2 persent, verteenwoordig een van die land se hoofstroom politieke partye, maar Die belangrikste is dat meer as 60% van die kandidate, altesaam 1,419 XNUMX, as onafhanklikes deelgeneem het eerder as met die steun van 'n politieke party.

Volgens kenners was die mees aktiewe inwoners van die Oos-Kazakstan- en Zhambyl-streek, waar die kiesersopkoms meer as 90 persent was. Terwyl die laagste aantal kiesers in die streek Almaty was. Die stemming is deur meer as 2,000 waarnemers gemonitor. Hulle het egter geen ernstige oortredings aangemeld nie.

Waarnemers sê dat die verkiesing bykomende geleenthede geskep het vir aktiewe burgers om hul potensiaal te verwesenlik en dat die presidensiële politieke hervormings groot belangstelling in die Kazak-samelewing aangewakker het.

Die verkiesing word gesien as 'n belangrike stap in pogings om die politieke stelsel van Kazakstan, wat al byna drie dekades lank deur die presidensie oorheers word, geleidelik te liberaliseer.

Tokayev het in 2019 aan bewind gekom ná die verrassende bedanking van Nursultan Nazarbayev, wat die land van 19 miljoen sedert onafhanklikheid bestuur het, en die verkiesing vereer 'n belangrike belofte wat hy destyds gemaak het.

'N Goed geplaasde bron van die Kazakstan-ambassade by die EU het op hierdie webwerf gesê dat die verkiesing van landelike akims' 'n baie belangrike oomblik is wat 'n nuwe fase van politieke modernisering in ons land open. '

Die verkiesingsveldtog het deels gefokus op die gesondheids- en ekonomiese implikasies wat voortspruit uit die Covid-19-pandemie.

Baie van die veldtogte het aanlyn op sosiale media plaasgevind, aangesien die huidige situasie onderhewig is aan pandemiebeperkings. Maar daar word ook gehoop dat dit 'n nuwe impuls kan gee aan digitale politieke demokratisering vir die jong geslagte, aangesien die helfte van die Kazakse bevolking onder die ouderdom van 30 is.

Die president het die inisiatief om plaaslike verkiesings in sy toespraak aan die land verlede jaar te hou, aangekondig, en minder as 'n jaar het verbygegaan.

Die Kazak-bron het verder gesê: “Die verkiesing van landelike akims bied nuwe geleenthede vir burgers om die ontwikkeling van hul nedersettings direk te beïnvloed. Dit vorm nuwe langtermynbeginsels in die werking van die openbare bestuurstelsel en verander die aard van die betrekkinge tussen staat en samelewing kwalitatief. ”

Na wat verneem word, het die verkiesingsveldtog groot belangstelling onder burgers gewek en verhoogde politieke mededinging gekweek. Die groot aantal onafhanklike kandidate was veral opmerklik.

"Oor die algemeen sal hierdie plaaslike verkiesings bydra tot die verdere demokratisering van die land," het die bron bygevoeg.

Die bron beklemtoon die 'strategiese belang' van die verkiesing en sê dat dit 'ernstige institusionele veranderings' in die stelsel van plaaslike regering in die land is.

"Saam met die aanvaarding van 'n nuwe wet op vreedsame vergaderings en die liberalisering van wetgewing oor verkiesings, dra die instelling van direkte verkiesing van akims by tot 'n toename in die politieke kultuur en politieke deelname van Kazakhstanis."

Hy het ook gehoop dat die verkiesing ook die weg sal baan vir 'n nuwe generasie staatsamptenare en verbeterings aan die staatsapparaat.

"Dit alles sal 'n positiewe impuls gee vir die verdere ontwikkeling van die plaaslike regeringstelsel, en dit is 'n progressiewe verandering in die land. Dit toon duidelik dat die president se inisiatiewe en besluite geleidelik geïmplementeer word en dat dit breë steun in die samelewing geniet."

Hy wys daarop dat tien nuwe wette oor politieke hervormings reeds aanvaar is sedert die president aan die bewind gekom het en nog 'n paar is in die vooruitsig.

Verdere kommentaar kom van Axel Goethals, uitvoerende hoof van die Europese Instituut vir Asiatiese Studies in Brussel, wat glo dat die verkiesing "die voortdurende vordering in die rigting van 'n meer samehangende demokratiese struktuur in die land sal voortgaan".

Goethals het op hierdie webwerf gesê die verkiesing moet gesien word as 'n proses van 'beheerde demokratisering' en dit is bemoedigend om 'tekens van verbetering' te sien, wat 'n 'nuwe multipartystelsel en 'n stap na meer volledige verteenwoordiging en politieke mededinging' insluit.

Goethals het bygevoeg: "Kazakhstan onder president Tokayev het ook baie positiewe insette gebring in die toenemende algemene verteenwoordiging en deelname aan die burgerlike samelewing aan sy demokratiese proses. Hierdie verkiesings- en stemproses moet in 'n breër konteks van 'n land wat nog ontwikkel, beskou word. As 'n voormalige Sowjet-staat beweeg Kazakstan stadig na 'n meer oop demokratiese stelsel. Dit is 'n proses wat nie oornag kan plaasvind nie en 'n meer geleidelike benadering vereis om skielike of gedwonge veranderinge te voorkom wat tot onstabiliteit kan lei, aangesien dit ook deel uitmaak van 'n leerkurwe van demokratisering vir die kiesers, die kandidate, die politieke partye sowel as vir die instellings in Kazakstan.

'President Tokayev het ware toewyding en vasberadenheid getoon om die sosio-ekonomiese struktuur van Kazakstan deur politieke modernisering te verbeter. Dit is voortgebou deur die nalatenskap en hervormings wat deur sy voorganger Nursultan Nazarbayev, die eerste president van die Republiek van Kazakstan, begin is. ”

Elders het die parlementslid Andris Ameriks, ondervoorsitter van die Sentraal-Asiatiese afvaardiging in die Europese parlement, gesê EU verslaggewer: “Die uitslae van die verkiesing is baie belangrik vir Kazakstan.

'In 'n tyd waarin die hele wêreld steeds worstel met 'n pandemie wat groot sosiale onrus veroorsaak het en nasionale regerings uitgelok het, is dit van uiterste belang dat hierdie verkiesings 'n werklike voorbeeld van wedersydse vertroue tussen die mense en die owerhede bied.'

Fraser Cameron, 'n voormalige amptenaar van die Europese Kommissie en nou direkteur van die Brusselse EU / Asië-sentrum, stem saam en het gesê dat die verkiesing 'nog 'n stap vorentoe moet beteken in Kazakhstan se voortdurende vordering in die rigting van 'n meer oop en demokratiese samelewing'.

Lees verder

Kazakstan

Middle Corridor is van plan om handel en samewerking tussen die EU en Asië te versterk en by te dra

gepubliseer

on

Aangesien baie lesers kennis dra van die toename van die rol van trans-eurasiese spoorweggange, veral deur die lens van die werklike EU-beleid ten opsigte van die doelwitte van die toename in spoorwegaandeel in die vervoersektor en om die ekonomieë meer volhoubaar en skoner te maak, ons vind dit redelik betyds en gekoördineer in harmonie met die bedoelings van die Trans-Kaspiese Internasionale Vervoerroete (TITR of Midde Gang) om by te dra tot hierdie ambisieuse doelstellings en om 'n vennoot van die EU in hierdie rigting te word, skryf Internasionale vereniging Trans-Kaspiese internasionale vervoerroete sekretaris-generaal Rakhmetolla Kudaibergenov.

Geskiedenis en feite

In Februarie 2014 is die Koördineringskomitee vir die ontwikkeling van die TITR gestig met die aanvanklike lidmaatskap van die infrastruktuurondernemings van Azerbeidjan, Georgië en Kazakstan (3 spoorweë, 3 hawens en skeepvaart). Onder die aktiwiteite van die Koördineringskomitee was eerstens die ervaring van die internasionale gekoördineerde werk, met die vorming van effektiewe tarieftariewe vir die vervoer van houers, vir die vervoer van algemene vrag (brandstof, gasolie, graan, metale, ens.) En die organisering van die eerste loods houertreine "Nomad Express" in 2015-2016.

advertensie

Verder het die deelnemers aan die Koördineringskomitee besluit om die Internasionale Vereniging "TITR" met hoofkwartier in Astana op te rig, wat sedert Februarie 2017 begin het.

Na 4 jaar na die stigting het die TITR-vereniging bekend geword en erken. Vandag word dit verteenwoordig deur 8 lande (Oekraïne, Pole, China, Turkye en Roemenië) en 20 lede van die staat en private maatskappye. Dit is 'n nie-winsgewende assosiasie met die buitengewone kommersiële doelwitte:

  • Lok vervoer en buitelandse handelsvrag na die TITR,
  • Ontwikkeling van geïntegreerde logistieke produkte langs die gang,
  • Ontwikkeling van 'n geïntegreerde oplossing (tegnologie) vir die vervoerproses in TITR,
  • Bevordering van die mededingendheid van TITR in vergelyking met alternatiewe roetes,
  • 'N effektiewe tariefbeleid, optimalisering van koste,
  • Vermindering van administratiewe hindernisse wat verband hou met die grens- en doeaneprosedures en met betrekking tot die verwerking van versending

Die definisie van die TITR, soos dit uit sy naam dienooreenkomstig volg, is die spoorvrag tussen alle hawens van Azerbeidjan en Kazakstan aan die Kaspiese See van alle soorte vrag en rigting (vervoer, invoer en uitvoer). Dus lewer TITR sy diens vir die vervoer van vrag vanaf China en Sentraal-Asiatiese lande na Europa en Afrika, sowel as in die teenoorgestelde rigtings. Die grootste hoeveelheid vragte bestaan ​​vandag uit 'n wye verskeidenheid Kazakstaniese uitvoer, insluitend petrochemikalieë, LPG, ysterhoudende en nie-ysterhoudende metale, steenkool, steenkoolkoks, ferrolegerings, graan, oliesade, peulgewasse en vele ander.

Die grootste verskil in die middelkorridor is dat ons nie net houerdienste lewer nie, maar ook vragversendings en projekvrag. Dit is algemeen bekend dat die grootste dryfveer vir die groei in verkeer in die rigting van China - Europa 'subsidies' geword het van die regering van China, maar aangesien die ontwikkeling van ons roete plaasvind met hul onbeduidende deelname, toon dit ons groot marge van veiligheid en gereedheid vir enige markveranderings wat nog gunstiger vir ons kan word. Boonop omdat die potensiaal van die vragbasis in alle rigtings baie hoog is.

Gedurende die afgelope 2020, COVID-19-pandemiejaar, was daar geen stop of onderbrekings in die werk van die TITR nie. Natuurlik is slegs die algemene, goed gekoördineerde werk van al die deelnemers aan TITR, 'n duidelike tegnologie vir die organisering van containertreine, verlaagde transporttye en mededingende tariewe, die sleutel tot die sukses wat behaal word. In 2016 het slegs 122 vraghouers in TEU deur ons roete getrek en in 2020 is daar reeds ongeveer 21 000 vraghouers.

Aangesien volgens die resultate van 5 maande 2021 die vragvervoer langs die TITR 218 duisend ton beloop het, is daar 120 duisend ton of 55% 'n deurgang deur Kazakstan, wat 14% meer is as in dieselfde tydperk in 2020 Vervoer van goedere in hierdie rigting word hoofsaaklik in houers gedoen. Die toename van die Wes-Oos-verkeer met twee keer is te wyte aan die toevoer van vleis en neweprodukte uit die Verenigde State na Kirgisië en Oesbekistan, suiker na Tadjikistan en Kirgisië, natriumtetraboraat van Turkye tot China. Die verkeersvolumes in die weste vir 2 maande van 5 beloop 2021 duisend ton, wat amper dieselfde is as in dieselfde tydperk in die vorige jaar. Terwyl die struktuur daarvan verander is, het dit 'n toename van 83 keer verkeer van tamatiepasta van China na Italië en verdubbel die hoeveelheid okkerneute van China na Turkye.

Van 1 Januarie 2021 tot hede het 47 houertreine langs die roete in westelike rigting beweeg en vier treine op die gang van Turkye - China. Die totale volume van containerverkeer het dus in 4 maande van 5 2021 TEU beloop, oftewel 9674% hoër as in vyf maande van 27.

Nuwe middelpunt van Aktau en die perspektiewe en geleenthede vir die Europese besigheid

As 'n nuwe groeipunt op die logistieke kaart van Eurasië, word verwag dat Aktau (in die westelike deel van Kazakstan) in die toekoms erken en effektief sal wees as die Khorgos Droëhawe by die grenspunt Khorgos - Altynkol tussen China en Kazakstan.


Rakhmetolla Kudaibergenov, sekretaris-generaal van die Internasionale Vereniging “Trans-Kaspiese internasionale vervoerroete”

Namens die Vereniging verwelkom ons en probeer ons 'n sterker en vinniger ontwikkeling van die logistieke mag van die Aktau Hub ondersteun, want die sukses daarvan sal uiteraard beteken dat 'n vrag van die EU pas deur die TITR gegaan het en reeds waarde gebring het aan sy lede langs die roete voordat die vrag verder in die rigting na die suide van Rusland, China of Sentraal-Asiese lande versprei word.

Hier wil ek opmerk dat die kant van Kazakstan bly sal wees om buitelandse beleggings in die streek te ontmoet en veral die Europese van harte te verwelkom. Die hele reeks gunstige behandeling vir beleggers kan hier ontdek word vanaf die prioriteitsektor van vervoer en logistiek, byvoorbeeld kostevriendelike opberging van vrag wat geproduseer is en gerig is op die GOS en Asiatiese lande en tot 'n nuwe produksiefasiliteite wat volledig kan oopmaak. vanwaar die geproduseerde goedere daarna na die wêreldmarkte gestuur kan word.

Ons wens 'n vinnige integrasie van die middelkorridor in die wêreldwye vervoerlogistieke en internasionale betrekkinge. Vervoer- en vervoerpotensiaal van die lande van TITR sal lei tot die algemene sinergie en die ontwikkeling van logistieke stelsels in die vorming van 'n nuwe argitektuur van transkontinentale gange.

Die hele handel tussen Kazakstan en die EU vir 2020 beloop 23,7 miljard dollar (uitvoer ingesluit - 17.7 miljard dollar en invoer - 6 miljard dollar). In totaal voer Kazakstan ongeveer 160 miljoen ton verskillende vragte uit na sy naburige buurlande en na die wêreldmarkte, insluitend ongeveer 85 miljoen ton per spoor en ongeveer 75 miljoen ton per pypleiding. Daar is dus nog baie potensiaal vir 'n wedersyds voordelige vennootskap, sien ons met die gebruik van die Swart See-maritieme, Marmaray-vragtunnel en verbinding met die vervoerkorridorstelsel van Europa.

As ons aansoek doen vir die Europese sakegemeenskap, wil ons 'n nuwe impuls gee vir 'n toename in bedryfsnetwerke, wat die wye verskeidenheid geleenthede van Middle Corridor as die handels- en vervoerbrug van Europa en Asië openbaar. Ons is oop vir nuwe aanbiedings en projekte op ons roete, gereed vir die bevordering van handelsbetrekkinge tussen lande in die ooste en weste van die Kaspiese See.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings