Verbinding met ons

Hongarye

Sewentien EU-state staan ​​teen Hongarye oor LGBTIQ-wetgewing

gepubliseer

on

Die ministers van die EU het 'n verhoor georganiseer oor die nakoming van Hongarye aan die regstaat - die artikel 7-prosedure - op die Raad van Algemene Sake van gister (22 Junie). Die laaste verhoor vir Hongarye het in Desember 2019 plaasgevind. Sedertdien het addisionele probleme ontstaan, waarvan die laaste 'n wet is wat die LGBTIQ-gemeenskap stigmatiseer. 

Hierdie laaste uitgawe het na bewering 'n hewige bespreking tydens die vergadering veroorsaak. Die Benelux-lande (België, Nederland, Luxemburg) het 'n gesamentlike verklaring uitgereik (sien hieronder) waarin hulle diep kommer uitspreek oor die aanvaarding deur wysigings wat diskrimineer teen LGBTIQ-persone en die reg op vryheid van uitdrukking onder die dekmantel van die beskerming van kinders skend. Die verklaring beskryf dit as ''n blatante vorm van diskriminasie op grond van seksuele oriëntasie, geslagsidentiteit en -uitdrukking ... Insluiting, menswaardigheid en gelykheid is kernwaardes van ons Europese Unie, en ons mag nie oor hierdie beginsels kompromitteer nie. ”

Vandag (23 Junie), na aanleiding van die aanvanklike ontleding van die voorstel, het president van die Europese Kommissie, von der Leyen, aangekondig dat 'n brief aan Hongarye gestuur sal word waarin regsbesorgdheid uitgespreek word oor die wysigings voordat dit in werking tree. Von der Leyen het dit as 'n skande beskryf. Die Luxemburgse minister van buitelandse sake het dit as 'onwaardig vir Europa' beskryf en gesê 'ons is nie meer in die middeleeue nie'.  

Benewens die Benelux-lande, het Denemarke, Estland, Finland, Frankryk, Duitsland, Ierland, Litaue, Spanje, Swede en Letland ook hierdie verklaring onderskryf. Vandag het Italië, Griekeland, Oostenryk en Ciprus hul steun bygevoeg vir die verklaring wat die getal tot 17 verhoog het. Portugal het sy steun uitgespreek, maar as president se president het hy gevoel dat hy neutraal moes bly. 

Hongarye en die oppergesag van die reg

Die Europese Parlement het die artikel 7-proses geloods na die versuim van die Europese Kommissie om die prosedure te begin. Die Sargentini-verslag het 'n wye verskeidenheid 'regstelsel'-kwessies behandel, van die funksionering van die grondwetlike en kiesstelsel, die onafhanklikheid van die regbank, korrupsie en belangebotsings, akademiese vryheid, vryheid van godsdiens, vryheid van assosiasie en die reg op gelyke behandeling. 

Die besprekings gister het ander nuwe verwikkelinge behalwe die diskriminerende wet op LGBTIQ ingesluit. Oor die geregtelike onafhanklikheid was daar aanstellings in die konstitusionele en hooggeregshof wat hewig gekritiseer is omdat hulle die negatiewe mening van die nasionale regsraad geïgnoreer het. Oor media-onafhanklikheid het die regering geweier om die uitsaailisensie van die onafhanklike radiostasie Klubradio te hernu. Die Kommissie het 'n inbreukprosedure oor hierdie laaste kwessie begin. 

Laaste

Die Europese Kommissie het vanmiddag 'n brief gestuur. Die brief beroep hom op die EU-handves oor fundamentele regte wat voorsiening maak vir nie-diskriminasie op grond van seksuele oriëntasie, maar die Handves is slegs van toepassing op lidlande waar hulle die EU-wetgewing implementeer, daarom word daar in die brief verwys na die uitwerking van die wet op die vryheid om dienste te lewer ( Artikel 56, VWEU), die vryheid om goedere te verskaf, soos boeke en tydskrifte (Artikel 34 en 36, VWEU) en die EU-riglyne vir e-handel en oudiovisuele mediadienste. Hier is 'n skakel.

Gesamentlike verklaring

Ons is diep bekommerd oor die aanvaarding deur die Hongaarse parlement van wysigings wat diskrimineer teen LGBTIQ-persone en inbreuk maak op die reg op vryheid van uitdrukking onder die dekmantel van die beskerming van kinders.

Hierdie wysigings aan 'n aantal Hongaarse wette (die Wet op Kinderbeskerming, die Wet op Bedryfsadvertensies, die Mediawet, die Wet op Gesinsbeskerming en die Wet op Openbare Onderwys) verbied 'die uitbeelding en bevordering van 'n geslagsidentiteit behalwe geslag by geboorte, geslag hervestiging en homoseksualiteit "vir persone onder die ouderdom van 18.

Dit is 'n blatante vorm van diskriminasie op grond van seksuele oriëntasie, geslagsidentiteit en uitdrukking, en moet dus veroordeel word. Insluiting, menswaardigheid en gelykheid is kernwaardes van ons Europese Unie, en ons mag nie oor hierdie beginsels kompromitteer nie. 

Hierdie wysigings skend ook die vryheid van uitdrukking deur die vryheid van opinies te beperk en inligting te ontvang en weer te gee sonder inmenging van enige openbare owerheid, soos vervat in die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie.

Stigmatisering van LGBTIQ-persone is 'n duidelike skending van hul fundamentele reg op waardigheid, soos vervat in die EU-handves en internasionale reg.

Afgesien van die besprekings in die Raad vir Algemene Sake, doen ons 'n beroep op die Europese Kommissie, as voog van die Verdrae, om al die instrumente tot haar beskikking te gebruik om die EU-reg ten volle te respekteer, onder meer deur die saak na die Europese Hof van Justisie te verwys. . 

Ons staan ​​gereed om die regte van alle EU-burgers te beskerm.

Hongarye

Hongarye sal teen vroeg in 2022 referendum hou oor LGBT-kwessies

gepubliseer

on

By

Betogers woon 'n protes by teen 'n wet wat LGBTQ-inhoud in skole en media verbied by die Presidentepaleis in Boedapest, Hongarye, 16 Junie 2021. REUTERS / Bernadett Szabo / File Photo

Hongarye beplan om 'n referendum te hou oor wetgewing wat skole se onderrig oor homoseksualiteit en transgender-kwessies laat vanjaar of vroeg volgende jaar beperk, het die stafhoof van premier Viktor Orban gesê: skryf Gergely Szakacs en Anita Komuves in Boedapest en Gabriela Baczynska in Brussel.

Orban het die referendum op Woensdag (21 Julie) aangekondig om 'n kultuuroorlog met die Europese Unie te versterk. Lees meer.

Die Europese Kommissie het verlede week met regstappe begin oor die maatreëls, wat opgeneem is in wysigings aan die wetgewing oor onderwys en kinderbeskerming. As dit suksesvol is, kan Brussel finansiering vir Hongarye ophou terwyl die beperkings gehandhaaf word.

"Vir Hongarye is daar baie meer argumente ten gunste van lidmaatskap van die Europese Unie as daarteen. Toetreding tot die EU was die regte besluit, dit was in ons nasionale belang en dit moet nog steeds die geval wees," het Gergely Gulyas, Orban se stafhoof, het 'n weeklikse nuusbrief vertel.

Maar hy het gesê Hongarye glo dat dit die reg het om kommentaar te lewer op wat hy 'die klubreëls' noem en op sy eie besluite te neem oor aangeleenthede waar hy nie gesag aan die EU-instellings oorgedra het nie.

Op 'n vraag oor die referendum, het die EU-kommissie gesê dat dit nie inmeng met die gekose beleidmetodes van lidlande nie, hoewel dit die Hongaarse wet as diskriminerend beskou.

Die maatreëls wat angs in die LGBT-gemeenskap veroorsaak het, verbied die gebruik van materiaal wat beskou word as die bevordering van homoseksualiteit en geslagsverandering by skole, skynbaar as 'n maatreël om kindermishandeling te voorkom.

Verskeie burgerregtegroepe het Orban se hervormings gekritiseer en in 'n wêreldwye opname deur die Ipsos-peilingsorganisasie is bevind dat 46% van die Hongare die huwelik van dieselfde geslag steun.

Gulyas het gesê Hongarye is steeds in gesprek met die Kommissie oor sy nasionale herstelplan vir pandemie. Maar hy het bygevoeg dat die regering projekte uit die nasionale begroting sou begin finansier.

Die Europese Kommissie het Dinsdag ernstige kommer uitgespreek oor die oppergesag van die reg in Pole en Hongarye in 'n verslag wat kan help om te besluit of hulle miljarde euro aan EU-fondse ontvang om te help om van die pandemie te herstel. Lees meer.

Orban, wat sedert 2010 aan bewind is en volgende April in die verkiesing staan, beeld hom uit as 'n verdediger van tradisionele Christelike waardes teen die Westerse liberalisme.

Van sy sukses in die verkiesing het hy te danke aan 'n harde lyn teen immigrasie, maar omdat die onderwerp nie meer op die agenda gepraat het nie, het hy sy kleure aan geslag en seksualiteit vasgespyker.

Lees verder

Europese Kommissie

EU lys besorgdheid oor die oppergesag van die reg vir Hongarye, Pole, wat belangrik is om COVID-fondse vry te stel

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ernstige kommer oor die oppergesag van die reg in Pole en Hongarye gelys in 'n verslag wat kan help om te besluit of hulle miljarde euro aan EU-fondse ontvang om te help herstel van die koronavirus-pandemie, skryf Jan Strupczewski.

Die uitvoerende arm van die Europese Unie het Pole ook tot 16 Augustus gegee om te voldoen aan die uitspraak van die top-EU-hof verlede week, geïgnoreer deur Warskou, dat Pole se stelsel vir die tug van regters die EU-wetgewing oortree en opgeskort moet word. Lees meer.

As Pole dit nie nakom nie, sal die kommissie die EU-hof vra om Warschau finansiële sanksies op te lê, het die vise-president Vera Jourova op 'n nuuskonferensie gesê.

Die kommissie het verlede jaar al baie van die bekommernisse in 'n verslag geopper, maar dit kan nou werklike gevolge hê, aangesien Brussel toegang tot sy herstelfonds van subsidies en lenings ter waarde van 'n totaal van 800 miljard euro gemaak het, onderhewig aan die nakoming van die reg.

Die kommissie het gesê dat Pole en Hongarye die media-pluralisme en die onafhanklikheid van die hof ondermyn. Hulle is die enigste twee lande in die 27-lid-blok onder formele EU-ondersoek omdat hulle die oppergesag van die reg in gevaar stel.

"Die Kommissie kan die verslag oor die regstaat in ag neem ... wanneer die oortredings van die beginsels van die reg wat die finansiële belange van die Unie raak, geïdentifiseer en beoordeel word," het die kommissie in 'n verklaring gesê.

Piotr Muller, woordvoerder van die Poolse regering, het op Twitter gesê die regering sal dokumente van die kommissie ontleed oor die behoefte aan nakoming van uitsprake in die EU-hof.

Die Hongaarse minister van justisie, Judit Varga, het op Facebook gesê dat die kommissie Hongarye afpers weens 'n wet op kinderbeskerming wat nie "LGBTQ-aktiviste en enige seksuele propaganda in Hongaarse kleuterskole en skole" toelaat nie.

Die uitvoerende gesag van die EU het reeds sy goedkeuring van 7.2 miljard euro vir Hongarye vertraag in 'n poging om toegewings van regswetgewing van premier Viktor Orban se regering te verkry en het nog nie die trekpas gegee vir 23 miljard euro se toelaes en 34 miljard goedkoop lenings nie. vir Pole.

Jourova het gesê dat sy nie kan voorspel wanneer geld vir Pole goedgekeur kan word nie, en het opgemerk dat Warskou die kommissie eers moes oortuig dat dit 'n geloofwaardige stelsel van beheer en oudit vir die besteding van EU-geld het.

In die verslag word gesê dat Hongarye nie die versoek van die kommissie om die geregtelike onafhanklikheid te versterk, gevolg het nie en dat die strategie teen korrupsie te beperk was.

In 'n dekade aan bewind het Orban deels miljarde euro's van staats- en EU-fondse gebruik om 'n lojale sake-elite op te bou, wat familielede en goeie vriende insluit.

Die kommissie noem aanhoudende tekortkominge in die Hongaarse finansiering van politieke partye en die risiko's van kliëntelisme en nepotisme in openbare administrasie op hoë vlak.

Beduidende hoeveelhede staatsadvertensies gaan na media wat die regering ondersteun, terwyl onafhanklike winkels en joernaliste voor obstruksie en intimidasie te staan ​​kom.

Die verslag het ook kommer uitgespreek oor die invloed van Pole se nasionalistiese regsparty Law and Justice (PiS) oor die regstelsel.

Dit het gelys wat volgens hom onwettig deur PiS aanstellings en veranderings aan die grondwetlike tribunaal en ander liggame gemaak is, en die afwysing van Warskou van die EU-hofuitsprake bindend vir elke lidstaat.

Die kommissie het opgemerk dat die aanklaer-generaal, verantwoordelik vir die opsporing van staatskorrupsie, terselfdertyd die Poolse minister van justisie en 'n aktiewe PiS-politikus was.

Sedert verlede jaar het die professionele omgewing vir joernaliste in Pole versleg weens 'intimiderende geregtelike verrigtinge, toenemende versuim om joernaliste te beskerm en gewelddadige optrede tydens betogings, ook van polisiemagte', het hy gesê.

Lees verder

Hongarye

Hongarye beplan referendum oor kwessies oor kinderbeskerming in die stryd met die EU

gepubliseer

on

By

Betogers betoog teen die Hongaarse premier Viktor Orban en die jongste anti-LGBTQ-wet in Boedapest, Hongarye, 14 Junie 2021. REUTERS / Marton Monus / File Photo
Betogers betoog teen die Hongaarse premier Viktor Orban en die jongste anti-LGBTQ-wet in Boedapest, Hongarye, 14 Junie 2021. REUTERS / Marton Monus / File Photo

Hongarye het Woensdag (21 Julie) planne aangekondig om 'n referendum oor kwessies oor kinderbeskerming uit te roep om die druk van die Europese Unie oor wetgewing te bestry wat volgens die diskriminasie teen LGBT-mense gediskrimineer word., skryf Gergely Szakacs en Anita Komuvis, Reuters.

Eerste minister, Viktor Orban, het 'n stryd met kulture met die Europese Kommissie aangekla en die EU-uitvoerende beampte daarvan beskuldig dat hy sy magte misbruik het deur onlangse wysigings aan Hongarye se wette vir onderwys en kinderbeskerming uit te daag.

"Die toekoms van ons kinders is op die spel, daarom kan ons nie grond gee in hierdie uitgawe nie," het hy in 'n Facebook-video gesê.

Die Europese Kommissie het nie onmiddellik kommentaar gelewer op Orban se plan om 'n referendum te hou nie.

Die premier, wat sedert 2010 aan bewind is en volgende April in die gesig staar, teken homself aan as 'n verdediger van tradisionele Christelike waardes van die Westerse liberalisme en het 'n veldtog teen LGBT-mense aangevoer.

'N Anti-LGBT-wet, wat hierdie maand in werking getree het, verbied die gebruik van materiaal wat beskou word as die bevordering van homoseksualiteit en geslagsverandering by skole. Dit het angs in die LGBT-gemeenskap veroorsaak en die wrywing by die Kommissie verhoog.

Regstappe wat Brussel verlede week oor die wetgewing van stapel gestuur het, kan die EU-finansiering vir Boedapest ophou. lees meer

"In die afgelope weke het Brussel Hongarye duidelik aangeval oor sy wet op kinderbeskerming. Hongaarse wette laat nie seksuele propaganda toe in kleuterskole, skole, op televisie en in advertensies nie," het Orban gesê.

Hy het nie aangekondig wanneer die beplande referendum gehou sou word nie, maar het gesê dit sal vyf vrae insluit.

Dit sou insluit om Hongare te vra of hulle die aanbieding van werkswinkels vir seksuele oriëntasie in skole ondersteun sonder hul toestemming, en of hulle van mening is dat prosedures vir geslagsveranderings onder kinders bevorder moet word.

Orban het gesê die vrae sal ook insluit of inhoud wat die seksuele oriëntasie van kinders kan beïnvloed, sonder enige beperkings moet vertoon word, of dat prosedures vir die toekenning van geslag ook aan kinders beskikbaar gestel moet word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings