Verbinding met ons

Frankryk

Frans in die buiteland stem: die nuwe gesig is Philippe Hababou Solomon, wat fokus op vrede en dialoog

DEEL:

Gepubliseer

on

Hierdie week sal die Franse wetgewende verkiesings plaasvind, wat deur die besluit van president Macron verwag word, na die uitslag van die Europese verkiesings. Die Franse in Frankryk en in die buiteland word versoek om te stem vir die hernuwing van die Nasionale Vergadering. Benewens die miljoene Franse mense wat regoor Frankryk stem, sal honderde duisende burgers wat in die buiteland woon in kiesdistrikte wêreldwyd stem. Die 8ste kiesafdeling sluit Italië, die Vatikaan, San Marino, Israel, Turkye, Griekeland, Ciprus en Malta in. Israel is die voorste land in die distrik wat die aantal Franse inwoners betref, met sowat 90,000 35,000 mense, gevolg deur Italië met XNUMX XNUMX stemgeregtigde kiesers. Alle geregistreerde kiesers het die reg om deur middel van verskeie metodes (elektronies, fisies of per pos) te stem en kan deurslaggewend wees in die verkiesing van hul verteenwoordiger in die Parys-parlement.

Met die begin van hierdie vinnige verkiesingsveldtog het 'n nuwe gesig dadelik as kandidaat in die distrik na vore gekom: entrepreneur Philippe Hababou Solomon, 'n Jood van Tunisiese oorsprong, met Franse en Israeliese burgerskap, wat tussen Londen en Dubai woon. Suksesvolle sakeman, hy het besluit om in te gryp om diensbaar te wees aan sy landgenote in die buiteland en sodoende beter by te dra tot dialoog en samewerking tussen regerings en lande, gegewe sy oorsprong en sy kennis van verskillende kulture en politieke realiteite.

Salomo, wat verlede Donderdag in Rome aangekom het vir 'n reeks vergaderings, het dadelik duidelik gemaak dat sy vernaamste verbintenis die ondersteuning is van die Franse wat in Israel en Italië woon, en het ook die begeerte uitgespreek om aktief by te dra tot die vredesproses in die Midde-Ooste gegewe sy groot netwerk van kontakte en uitgebreide internasionale ervaring saam met presidente en regerings wêreldwyd, veral in die bemiddeling van komplekse konflikte in Afrika en die Midde-Ooste. Solomon het verklaar dat hy sy kennis, vaardighede en bemiddelingsvermoë beskikbaar wil stel om baie van die gespanne situasies wat die streek teister en waarin Frankryk 'n deurslaggewende rol kan speel om oplossings, vrede en stabiliteit aan te spreek, aan te spreek. "My ervaring stel my in staat om die baie verskillende kulture, dinamika en die behoefte aan bemiddeling in konflikkontekste te verstaan; ons moet almal werk vir vrede deur die sleutelspelers te erken en godsdienshaat te oorkom," het Solomon gesê.

Philippe Hababou Solomon het ook sy voorneme beklemtoon om 'n brug vir vriendskap tussen Israel, Italië en Frankryk te wees, en hom daartoe verbind om liberale beginsels en die vrye mark te verdedig, asook om teen anti-Semitisme en haat te veg. "Ek maak nie leë beloftes nie, maar ek is tot die beskikking van my landgenote om hul daaglikse probleme op te los. Ek wil 'n sterker band tussen Frankryk en Italië bevorder en die waardes verdedig wat ons verenig, en die dwase en tradisionele spanning tussen ons regerings Die teenwoordigheid van baie Franse mense in Italië wys hoe ons broederlike volke is wat in staat is om hierdie nabyheid te waardeer, net soos Frankryk Israel se reg om homself te verdedig, kragtig moet verdedig,” het Solomon afgesluit.

Franse burgers wat in die voorgenoemde lande woonagtig is, wat meerderjarig is en op die konsulêre kieslyste geregistreer is, kan dus aanlyn stem vanaf Dinsdag, 25 Junie, om 12:00 tot Donderdag, 27 Junie, om 12:00, in die toepaslike afdeling van die "Le ministère de l'Europe et des Affaires" telematiese portaal, toeganklik via die volgende skakel: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/services-aux-francais/voter-a-l-etranger/modalites-de-vote/vote-par-internet/

Op 30 Junie vind die eerste rondte van persoonlike stemming by die konsulate plaas vir kiesers wat op die Konsulêre Verkiesingslys (LEC) geregistreer is, terwyl in die voorafgaande dae diegene wat hierdie opsie geaktiveer het en die kiespakket ontvang het, sal stem deur pos. Die twee kandidate wat die meeste stemme kry, gaan op 7 Julie na die afronding.

advertensie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings