Verbinding met ons

Frankryk

Interkulturele dialoog - 'n prioriteit op EU -vlak

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

EU Reporter het met Élisabeth Guigou gepraat oor interkulturele dialoog en die uitdagings daarvan (Foto), voormalige Franse minister van Europese aangeleenthede (1990-1993) in die Mitterrand-era voor die EU, minister van justisie (1997-2000) en minister van sosiale aangeleenthede (2000-2002) albei tydens die Chirac-era. Guigou was lid van die Nasionale Vergadering vir Seine-Saint-Denis se 9de kiesafdeling van 2002-2017, en sy dien sedert 2014 as die president van Anna Lindh se Euro-Mediterreense Stigting vir Dialoog tussen Kulture, skryf Federico Grandesso met die bydrae van Fajaryanto Suhardi.

Hoe dink u sal die interkulturele dialoog in die nabye toekoms waarskynlik plaasvind na die pandemie, met inagneming van die tot dusver positiewe koers van wêreldwye inenting in die omgewing?

EG
Ons stigting, die Anna Lindh -stigting (ALF), wat nou 42 landslede verteenwoordig, het sy merkwaardige werk voortgesit. Ondanks die pandemie - nog voordat dit gebeur het - het ons ervaring gehad met die hou van webinars. Dus toe die pandemie op 'n wêreldwye skaal gevolg word, gevolg deur die meeste lande wat grense sluit, het ons daarin geslaag om ons debatte te onderhou, ons programme te onderhou en ons uitruilings wat op 'n virtuele basis gewerk het, natuurlik te handhaaf, natuurlik in die pandemiesituasie . Binne-in die stigting-ons is 4,500 NRO's, ongeveer en miskien meer-het ons daarin geslaag om ons werk te behou, maar natuurlik kan webinars en visuele konferensies natuurlik nie aangesig-tot-aangesig-uitruilings vervang nie.

advertensie

Watter voorstel wil u aan die Europese owerhede gee om 'n beter begrip te hê tussen verskillende kulture, byvoorbeeld die ekonomies-politieke kwessies wat tipies is tussen Europa en Mediterreense lande?

EG
Ons werk eintlik baie nou saam met Europese instellings, die Europese Parlement, die Europese Kommissie en die Eksterne Dienste, wat saam met UNESCO, die Verenigde Nasies (VN) en die Wêreldbank ons ​​belangrikste vennote is. En aan al ons vennote sê ons dat ons op die jeug moet konsentreer, want dit is hulle wat toegang tot die nuwe tegnologieë het. Hulle is ook die eerste slagoffers van alle probleme in ons samelewing, byvoorbeeld die probleme van werkloosheid en presariteit as gevolg van lande wat grense sluit. En dit is hulle wat in die toekoms te kampe sal kry met klimaatsverandering. En hulle sal die uitdagings die hoof moet bied deur die nuwe tegnologieë. Daarom raai ons u aan om op die jeug te konsentreer-wat ook ons ​​keuse binne die ALF is-en soveel moontlik deur NGO's te mobiliseer die jongmense wat weier om siekes en vertraptes in hul samelewing te wees. Dit is duidelik dat ons nie almal kan akkommodeer nie, maar dan word dit 'n kwessie van toegang tot onderwys. Dit is die rede waarom ons voorstel om die kommunikasie met al die universiteite wat saam werk, te vergroot. Eerstens moet ek sê dat my persoonlike voorstel was om 'n Erasmus van nie -regeringsorganisasies te skep, want ek dink dat daar, saam met die erkenning van die moontlikheid om uitruilings aan studente of aan bestuurslede van sekondêre skole, ruimte is om die groot werk wat deur die NRO's. Binne die NGO's wat grootliks deur hierdie jeugdige mense bestuur word, was hulle so veral proaktief en verbeeldingryk en het hulle hulself werklik beskou as 'n soort aktiviste in beheer en in beheer. Vir hierdie gewaagde doelwit het die ALF daarin geslaag om sy program in Libië te behou - selfs in sommige van die ergste plekke met die chaos in hierdie land - maar laat ons hoop dat hulle uit die verskriklike situasie sou kon kom ná jare van gruwelike politieke onrus en onstabiliteit. Maar in elk geval, ons het dit die afgelope twee jaar reggekry en ek moet sê dat sommige van hierdie jong organiseerders uit Libië kom en dat hulle een van die beste van hulle was. Daarom dink ek dat (idee van oprigting) Erasmus van ('n soort) vereniging vir NRO's werklik iets is wat ons in staat sal stel om ons optrede te verbeter.

Dit is regtig 'n wonderlike inisiatief, en ons kan nie anders as om te vra nie, ondanks die ondenkbare probleme in die land, hoe het u dit reggekry om die projek in Libië te begin?

advertensie

EG
Natuurlik het ons 'n wonderlike span wat dit gereël het en gelukkig het ons al die kontakte, en natuurlik het ons probeer om die jongmense te help om toegang tot die program te kry. Toe dit moontlik was, onthou ek, net voor die pandemie, het ons daarin geslaag om die lys van die jong Libiese kandidate te kies om na New York te gaan vir die toespraak by die VN se hoofkwartier, een van ons jarelange vennote. Hulle het die VN se hoofsekretaris gevra hoe die jeug 'n rol speel in die bevordering van vrede. Daarom het ons bewys dat ons so 'n buitengewone aantal helder en bekwame jong Libiërs het - in hierdie geval was daar twee wat tydens die geleentheid saam met 'n besonder vername jong dame was. Wat ons eintlik doen, is om die vergaderings met hooggeplaaste persoonlikhede te organiseer om hul ervaring te verbeter, en ons sorg vir die visumreëlings. Hierdie proses vind plaas na die keuse van ons netwerk op nasionale vlak, en natuurlik het hulle die finale snit gemaak omdat hulle aan die standaard voldoen op grond van ons spesifieke kriteria.

Het u interessante ervarings gehad met die hantering van u program op ander problematiese gebiede, of miskien in gevaarlike gebiede in letterlike sin?

EG
Ons het ons inisiatiewe op plekke soos Libanon en Jordanië wat bekend is aan uiterste politieke probleme wat hulle normaalweg sou ondervind, veral nou met die migrasieprobleme van mense wat uit Sirië en Irak kom. Wat ons probeer doen, is om ons programme te hê wat steeds aan hierdie jongmense hoop gee. Ons werk ook aan die kwessie van mediageletterdheid omdat ons glo dat hulle moet weet hoe om die inligting te hanteer en te gebruik, veral om hulle in staat te stel om te onderskei tussen vals nuus en feite, en hulle ook aan te moedig om hulself te leer uitdruk in die media soos dit is baie krities belangrik, want as ons praat oor die stryd teen haatspraak of radikalisering. Dit is altyd doeltreffender om jongmense die platform te gee waarop jongmense met ander jongmense praat, as om amptelike boodskappe deur sosiale netwerke of selfs klassieke media te laat gaan.

Dus, in daardie opsig, bevestig u die idee dat die jeug die agente van verandering is vir 'n beter en positiewe toekoms?

EG
Ons respekteer natuurlik diversiteit, maar die ALF is van mening dat die hele balans van die mensdom werklik belê is in die belang van respek vir die waardes van die mensdom - op baie maniere deel ons hierdie wedersydse begrip wat bewys word as 'n nuttige kommunikasie -instrument . Wat ons dus probeer doen, is om jong mans en jong vroue te bemagtig - omdat ons die gesprekke moet begin oor die bewusmaking van geslagsgelykheid - om hulle aan te moedig om hulself uit te druk, om die probleme in hul omgewing te ken as deel van plaaslike en wêreldburger. Hulle word dus nie meer stilgemaak of bang om te sê wat vir hulle belangrik is nie. In 'n terugblik is dit natuurlik 'n soort respek vir die waardes van die mensdom.

Van vroulike bemagtiging en emansipasie, watter rolle en watter gebiede dink u kan hierdie jong vroue invul - soos ons weet op plekke soos Sirië en Jordanië waar die situasie oor die algemeen ongunstig is vir vroue?

EG
Byvoorbeeld, twee jaar gelede in Amman, Jordanië, het ons 'n vergadering gereël van nie -regeringsorganisasies uit Suid -Europa en gebiede in die suidelike en oostelike Middellandse See wat hul uitstekende rekords bewys het ten opsigte van kreatiwiteit en aktiwiteit op die gebied van die bemagtiging van vroue in hul Dit was baie interessant, want hulle kom uit, kom ons sê, uiteenlopende en verskillende ervarings en ek dink, sonder dat die ALF iets opgelê het, die ervarings wat hulle gehad het, het hulle nie net voedsel gegee vir gedagtes nie, maar ook voedsel vir dade. Die jong deelnemers van die NRO's wat daar teenwoordig is, is op 'n reeks noukeurige wyse gekies. Ons is aangebied deur die Jordan Media Institute, gestig deur prinses Rym Ali, wat my toevallig as die hoof van die ALF gaan opvolg - en dit is slegs 'n voorbeeld van die werk wat ons probeer verrig het sonder om vooropgestelde idees op te lê. Inteendeel, ons het baklei oor baie kwessies behalwe geslagstereotipes en vooroordeel. In al die lande waarby ons aktief betrokke is, wil ons hê dat alle vroue, veral jong vroue, aktief moet wees in hul omgewing, om nooit op te hou met hul kritiese denke en volgehoue ​​gees om hulle bewus te hou en op die hoogte te bly as 'n belangrike deel van die gemeenskap en ons fasiliteer hulle natuurlik om dit te kan doen.

Sien u jare nadat u aan hierdie projek gewerk het, werklik 'n werklike verandering in hierdie lande in die Middellandse See, waar hulle veral bekend is omdat hulle nie die praktyk en die vryheid van die vroue gee nie, laat staan ​​om hulle te bemagtig?

EG
Wel, ek wil eintlik nie praat oor die beleid van die regerings nie, want dit is nie in my hoedanigheid nie, maar ek sien dat die jong mans en vroue wat aan ons programme deelgeneem het, dat hierdie uitsonderlike individue hul verstandelike houding verander het, en Dit is absoluut voor die hand liggend om te sien, want hulle het gekies om 'n gesprek tussen hulle te voer oor ervarings wat hulle nog nooit geken het nie. Byvoorbeeld, oor die kwessie van geslagsgelykheid, het 'n jong vrou uit die suidelike deel van die Wes -oewer (Palestina) met 'n jong man uit die noorde van Europa gepraat, en sy het gesê dat die grootste kommer in haar land is dat as 'n vrou wil skei of van haar eggenoot/egskeiding skei, word sy nie belet nie en) van haar regte ontneem om die toesig oor die kinders te hê, terwyl die jong Europese man gesê het dat die situasie in sy land die teenoorgestelde is. Sy leer feitlik iets uit hierdie soort uitruil. Dit wys hoe ons op verskillende maniere oor soortgelyke kwessies dink. Daar is natuurlik altyd goed en sleg in ons samelewing. Vir hierdie jong vroue en mans is dit natuurlik belangrik om meer veeleisend te wees, veral in hierdie gesprek oor geslagsgelykheid. Dit is al wat ek kan sê. Maar met betrekking tot u vraag, het ek die evolusie van die politieke stelsel in hierdie lande noukeurig ondersoek en bestudeer, en wat ek dink is dat ons regtig dink hoe ons hierdie jongmanne en -vroue kan vrystel dat sommige hiervan universeel menslik is regte wat erken moet word, en daarom is dit onmoontlik om geïgnoreer of ontken te word. As gevolg hiervan toon dit regtig die kwaliteit en die belange wat uit die uitruilings kom, wat die jongmanne en -vroue in staat gestel het om te sien dat hulle dit aan hul owerhede kan vra, en dat hulle 'n aktivis kan wees van sekere kwessies wat vir baie verskillende soorte regte veg. . Die resultaat van hierdie jeugbeweging is duidelik op die gebied van geslagsgelykheid, klimaatsverandering en mediageletterdheid. Ons het net probeer om hulle op te voed as deel van die burgers van hul land om aktief en veeleisender te wees vir die respek van gemeenskaplike waardes wat oral erken moet word, ongeag hoe anders hul politieke stelsel is. Ons meng nie met respek in by die maak van wette of iets in hierdie soewereine lande nie, want dit is nie ons taak nie.

Laaste vraag: wat is u eerste prioriteit as die president van die Anna Lindh -stigting (ALF), of miskien enige doelwit wat u nie bereik het nie, maar wat u op die oomblik baie wil bereik?

EG
Ons eerste prioriteit moet wees om die jong program vir Mediterreense stemme te ontwikkel. Ek dink dit is 'n instrument wat baie waardevol en doeltreffend is, en dit is die soort program waarin ons 'n goeie ervaring het en dit werk baie goed. Hopelik het ons die moontlikheid om hierdie program goed te ontwikkel met hierdie uitsonderlike jong individue wat betrokke is by ons nasionale netwerk van 42 lande. Ek hoop dat ons vrede kan bevorder, byvoorbeeld die herstelpoging in Sirië.

Maar nie net op hierdie gebied nie, miskien kan ons die botsende of polities onstabiele gebiede in 'n sekere omgewing help om 'n formele ervaring op te doen en die mag te hê om met die owerhede te praat, want niks vervang hierdie soort uitruilings nie, hetsy virtuele of werklike tussen jongmense oor die beskerming van gemeenskaplike waardes van die mensdom en die wil om innoverende maniere te vind om uitdagings die hoof te bied. Hulle sal probleme ondervind soos die klimaatsverandering of probleme met die digitale ekonomie en die gevolge daarvan in die konteks van maatskaplike en ekonomiese oplossings. Ons hoop ook om maniere te vind om die ekonomiese en sosiale gevolge (dit wil sê ineenstorting) weens die pandemie te verminder. In hierdie opsig streef ons daarna om meer bruikbare werke te skep deur soveel moontlik jongmense as deel van die wêreldburger te betrek - ons is nie die enigste nie, maar ons is die grootste.

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder

Vloede

Een persoon word steeds vermis ná vloede in Suid -Frankryk

gepubliseer

on

By

Wind, hael en reën waai in Rodilhan, Gard, Frankryk, 14 September 2021, in hierdie skermgreep wat verkry is uit 'n video op sosiale media. @YLONA91/via REUTERS

Een persoon is Dinsdag (14 September) steeds vermis geraak nadat stortreën die Gard -streek in Suid -Frankryk getref het, het minister van binnelandse sake, Gerald Darmanin, gesê. skryf Dominique Vidalon en Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Ander mense wat as vermis aangemeld is, is gevind, het die plaaslike owerhede gesê.

'Ongeveer 60 dorpe is gedeeltelik getref', het Darmanin op BFM TV gesê.

advertensie

"Die weersituasie het sedert die middag verbeter, maar dit sal oornag weer versleg," het die prefek van die streek in 'n verklaring gesê en bygevoeg dat skole in die omgewing Woensdag (15 September) gesluit sal wees.

advertensie
Lees verder

Frankryk

Die Kommissie keur die Franse skema van € 3 miljard goed om skuld en kapitaalondersteuning te bied aan ondernemings wat geraak word deur die uitbraak van die coronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het, ingevolge die EU -reëls vir staatshulp, Franse planne goedgekeur om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuld-, baster- en ekwiteitsinstrumente belê in maatskappye wat geraak word deur die uitbraak van die koronavirus. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro sal Frankryk in staat stel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun deur hul toegang tot finansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk voort in noue samewerking met lidlande om werkbare oplossings te vind om die ekonomiese impak van die uitbraak van die coronavirus te versag, in ooreenstemming met die EU -reëls. ”

Die Franse steunmaatreël

advertensie

Frankryk het die Kommissie ingevolge die tydelike raamwerk 'n skema van € 3 miljard in kennis gestel om ondernemings wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, skuld en kapitaalondersteuning te bied.

Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds, onder die naam 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat geraak word deur die COVID-19-uitbraak', met 'n begroting van € 3 miljard. Ingevolge die skema sal die steun die vorm aanneem van (i) agtergestelde en deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg.

Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en aktief is in alle sektore (behalwe die finansiële sektor), wat lewensvatbaar was voor die uitbraak van die coronavirus en die langtermyn volhoubaarheid van hul sakemodel getoon het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema.

advertensie

Die Kommissie het bevind dat die maatreëls in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. In die besonder:

  • Met betrekking tot hulp in die vorm van herkapitaliseringsmaatreëls (i) ondersteuning is slegs vir ondernemings beskikbaar as dit nodig is om hul bedrywighede te onderhou, geen ander geskikte oplossing beskikbaar is nie en dit is in die gemeenskaplike belang om in te gryp; (ii) ondersteuning is beperk tot die bedrag wat nodig is om die lewensvatbaarheid van begunstigdes te verseker en om hul kapitaalposisie te herstel tot voor die uitbraak van die koronavirus; (iii) die skema 'n voldoende vergoeding vir die staat bied en dit bevorder begunstigdes en/of hul eienaars om die steun so vroeg as moontlik terug te betaal (insluitend 'n dividendverbod en 'n verbod op bonusbetalings aan die bestuur); (iv) voorsorgmaatreëls is getref om te verseker dat begunstigdes nie onnodig voordeel trek uit die herkapitaliseringshulp deur die staat ten koste van billike mededinging in die interne mark nie, soos 'n verkrygingsverbod om aggressiewe kommersiële uitbreiding te vermy; en (v) hulp aan 'n onderneming bo die drumpel van € 250 miljoen moet afsonderlik in kennis gestel word vir individuele beoordeling.
  • Met betrekking tot hulp in die vorm van agtergestelde lenings, en aangesien daar slegs ondergeskikte lenings met 'n volume wat die relevante perke in die tydelike raamwerk oorskry, ingevolge die skema voorsien sal word, moet die steun ten volle voldoen aan bogenoemde voorwaardes vir herkapitaliseringsmaatreëls, in ooreenstemming met die tydelike raamwerk.

Ondersteuning sal verleen word nie later nie as 31 Desember 2021. Laastens kom slegs ondernemings wat nie op 31 Desember 2019 in finansiële moeilikheid was nie, in aanmerking vir hulp ingevolge hierdie skema.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die skema goedgekeur ingevolge die EU-reëls vir staatssteun.

agtergrond

Die Kommissie het 'n Tydelike raamwerk om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid soos uiteengesit onder reëls vir staatshulp, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbreking. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie, 13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande toegestaan ​​kan word:

(I) Direkte toelaes, aandele-inspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings tot € 225,000 aan 'n onderneming wat in die primêre landbousektor aktief is, € 270,000 aan 'n onderneming wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor en € 1.8 miljoen aan 'n maatskappy wat in alle ander sektore aktief is om sy dringende likiditeitsbehoeftes aan te spreek Lidlande kan ook, tot die nominale waarde van € 1.8 miljoen per maatskappy, nulente-lenings of waarborge gee op lenings wat 100% van die risiko dek, behalwe in die primêre landbousektor en in die vissery- en akwakultuur-sektor, waar die perke van Daar is onderskeidelik € 225,000 en € 270,000 per maatskappy van toepassing.

(Ii) Staatswaarborge vir lenings deur ondernemings om te verseker dat banke aanhou om lenings te gee aan die kliënte wat hulle nodig het. Hierdie staatswaarborge kan tot 90% van die risiko's op lenings dek om ondernemings te help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan ondernemings (senior en ondergeskikte skuld) met gunstige rentekoerse vir maatskappye. Hierdie lenings kan ondernemings help om onmiddellike bedryfskapitaal en beleggingsbehoeftes te dek.

(Iv) Veiligheidsmaatreëls vir banke wat staatshulp aan die reële ekonomie kanaliseer dat sulke hulp beskou word as direkte hulp aan die bankkliënte, nie aan die banke self nie, en riglyne gee oor hoe om die mededinging tussen banke minimaal te verdraai.

(V) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering vir alle lande, sonder dat die betrokke lidstaat nodig het om aan te toon dat die betrokke land tydelik “nie-bemarkbaar” is.

(Vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (R&D) om die huidige gesondheidskrisis aan te spreek in die vorm van direkte toelaes, terugbetaalbare voorskotte of belastingvoordele. 'N Bonus kan toegeken word vir grensoverschrijdende samewerkingsprojekte tussen die lidstaten.

(Vii) Ondersteuning vir die oprigting en opskaling van toetsfasiliteite produkte te ontwikkel en te toets (insluitend entstowwe, ventilators en beskermende klere) wat nuttig is om die uitbraak van die coronavirus aan te pak, tot die eerste industriële ontplooiing. Dit kan die vorm aanneem van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Viii) Ondersteuning vir die vervaardiging van produkte wat relevant is vir die uitbreek van die coronavirus in die vorm van direkte toelaes, belastingvoordele, terugbetaalbare voorskotte en waarborge sonder verlies. Maatskappye kan voordeel trek uit 'n bonus wanneer hul belegging deur meer as een lidstaat ondersteun word en wanneer die belegging binne twee maande na die toekenning van die steun beëindig word.

(Ix) Doelgerigte ondersteuning in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskortings van bydraes tot maatskaplike sekerheid vir die sektore, streke of vir soorte ondernemings wat die hardste getref is deur die uitbraak.

(X) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers vir die ondernemings in sektore of streke wat die meeste deur die uitbraak van die coronavirus gely het en andersins personeel moes ontslaan.

(XI) Gerigte herkapitaliseringshulp aan nie-finansiële maatskappye, indien geen ander toepaslike oplossing beskikbaar is nie. Daar is voorsorgmaatreëls ingestel om onnodige verdraaiing van die mededinging in die interne mark te voorkom: voorwaardes oor die noodsaaklikheid, toepaslikheid en omvang van die ingryping; voorwaardes vir die toetrede van die staat tot die kapitaal van maatskappye en vergoeding; voorwaardes met betrekking tot die uittrede van die staat uit die kapitaal van die betrokke maatskappye; voorwaardes rakende bestuur, insluitend dividendverbod en vergoedingsbeperkings vir senior bestuur; verbod op kruissubsidiëring en verbod op verkrygings en bykomende maatreëls om mededingingsversteurings te beperk; deursigtigheid en verslagdoeningsvereistes.

(xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir maatskappye wat 'n afname in omset gedurende die kwalifiserende periode van minstens 30% het in vergelyking met dieselfde periode van 2019 in die konteks van die koronavirus-uitbraak. Die ondersteuning sal bydra tot 'n deel van die begunstigdes se vaste koste wat nie deur hul inkomste gedek word nie, tot 'n maksimum bedrag van € 10 miljoen per onderneming.

Die Kommissie sal ook die lidstaten in staat stel om terugbetaalbare instrumente (byvoorbeeld waarborge, lenings, terugbetaalbare voorskotte) wat onder die tydelike raamwerk toegestaan ​​is, tot 31 Desember 2022 om te skakel in ander vorme van hulp, soos direkte toekennings, mits daar aan die voorwaardes van die tydelike raamwerk voldoen word.

Die tydelike raamwerk stel die lidstaten in staat om alle ondersteuningsmaatreëls met mekaar te kombineer, behalwe lenings en waarborge vir dieselfde lening en wat die drempels wat die Tydelike Raamwerk bepaal, oorskry. Dit stel die lidstaten ook in staat om alle steunmaatreëls wat ingevolge die tydelike raamwerk toegestaan ​​word, te kombineer met bestaande moontlikhede om de minimis toe te staan ​​aan 'n onderneming van tot € 25,000 gedurende drie boekjare vir ondernemings wat in die primêre landbousektor aktief is, en € 30,000 oor drie fiskale jare vir maatskappye wat in die vissery- en akwakultuur-sektor aktief is, en 200,000 XNUMX € oor drie boekjare vir maatskappye wat in alle ander sektore bedrywig is. Terselfdertyd moet die lidstaten daartoe verbind om onnodige opeenhoping van ondersteuningsmaatreëls vir dieselfde maatskappye te vermy om steun te beperk om in hul werklike behoeftes te voorsien.

Verder komplementeer die tydelike raamwerk die vele ander moontlikhede wat die lidstaten reeds beskikbaar het om die sosio-ekonomiese impak van die uitbreek van koronavirus te verminder, in ooreenstemming met die EU-reëls vir staatssteun. Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen. Lidstate kan byvoorbeeld algemeen toepaslike wysigings aanbring ten gunste van ondernemings (bv. Belasting uitstel of die korttydse werk oor alle sektore subsidieer) wat buite die staatshulpreëls val. Hulle kan ook vergoeding aan ondernemings verleen vir skade gely as gevolg van en direk veroorsaak deur die uitbraak van die coronavirus.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.63656 in die maak registreer staatssteun oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings