Verbinding met ons

Ciprus

Ciprus staar 'n demografiese tydbom in die gesig

DEEL:

Gepubliseer

on

Deur Andreas C Chrysafis

Maak politici meer skade as goed? In die meeste gevalle is die antwoord ongetwyfeld 'n diepgaande "ja"! Dit is 'n kwessie wat beslis ondersoek vereis, maar solank politieke immuniteit bestaan, wat vervolging vir slegte politieke gedrag en slegte besluitnemingsbeleide wat die staat of burgers kan benadeel, sal die onbevoegdheid van die politieke lewe voortduur. Die parlementêre proses onthef politici ietwat daarvan om enigiets verkeerd te doen; hulle word onaantasbaar!

Onder daardie voorwaardes koester demokrasie ongebreidelde korrupsie in openbare ampte, instellings en die breë samelewing. Die invloed van "ediktatorskap verkies" en nepotisme binnekort infiltreer alle aspekte van die lewe in die samelewing!

As demokrasie korrupsie kweek, dan kan meritokrasie (voorgestaan ​​deur Sokrates, die Griekse filosoof) die enigste pad vorentoe na uitnemendheid wees! Een land wat nie daarin geslaag het om die merietestelsel (meritokrasie) in die keuringsproses in te voer nie, is die Republiek van Ciprus. 

Vandag dra die eiland die letsels van 'n nasie wat oorheers word deur 'n selfdienende politikokrasie (Kommatokratia) waar die lelikheid van korrupsie elke hoek en draai in die land aangeraak het. Na 64 jaar van "vryheid" van Britse koloniale heerskappy, gaan die nasie voort om ernstige probleme in die gesig te staar wat oorweldig word deur institusionele onbevoegdheid en 'n middelmatige leierskap wat uiteindelik 'n nasie van stilte gevestig het wat die stem van rede verloor het om uit te spreek teen onreg of korrupsie! 

As dit nie vir een man, mnr. Odysseas Michaelides, die ongewone ouditeur-generaal, was om ernstige korrupsiesake, verkwisting en nepotisme aan die kaak te stel nie, sou daardie praktyke vandag sonder 'n belemmering tande laat groei. Tog het die regering besluit om 'n heksejag te begin en - onder opdrag - het die Prokureur-generaal hofverrigtinge teen die OG vir "onvanpaste gedrag". Dit is 'n poging om hom uit sy amp te verwyder omdat hy weier "draai 'n blinde oog" tot onsmaaklike institusionele praktyke! Die hofsaak beloof om die Moeder van alle Hofsake te wees; Deursigtigheid V Korrupsie! 

Daar is egter meer sinistere verwikkelinge wat die eiland in die gesig staar, anders as sulke klein partypolitieke skelmstreke; dit is werklike probleme wat dreig om die antieke Helleens-Cypriotiese identiteit te destabiliseer en te vernietig! Daardie vrese is vandag meer werklik as ooit tevore as gevolg van EU-teleurstelling waar niks is wat dit lyk nie ... en niks bly soos dit was en nooit weer vir Ciprus sal wees nie!

advertensie

EU mislukking in Ciprus

Een van die mees sinistere probleme wat die klein eiland in die gesig staar, is die demografiese transformasie wat regdeur die land en onder die neus van die EU plaasvind. Hierdie verskynsel is die direkte gevolg van Ciprus se gehoorsaamheid aan 'n horde EU-voorskrifte wat die basiese struktuur van die nasie stadig wegvreet. As 'n klein land - met minder as 800.000 XNUMX Griekse inwoners - sou dit 'n wonderwerk verg om die demografiese aanslag wat nou aan die gang is te ontsnap. As dit nie afgeweer word nie, is dit net 'n kwessie van tyd voordat die etniese transformasie van Ciprus 'n ernstige kwessie word, en tog bly die EU onbestendig teenoor die steeds toenemende getalle Siriese en Afrika-migrante uit Libanon en Turkye!

Tot die ontsteltenis van plaaslike inwoners is daar meer as 120.000 10 "asielsoekers" wat oor die eiland dwaal of in kampe aangehou word, insluitend behuisingskomplekse wat deur die belastingbetaler betaal word. Die verbygaande gesig van jong mans wat daaroor peins, het 'n algemene gesig geword en burgers is nou getuie van getto-gebiede in hul eie dorpe. Vir 'n klein eiland maak daardie migrante syfers XNUMX% van die bevolking uit, wat aandui dat 'n demografiese tydbom op die punt is om te ontplof! Nog nooit in die geskiedenis van Ciprus is so 'n dreigende verskynsel van sy Helleense identiteit nog ooit teëgekom nie; waar burgers nie meer veilig voel om in die strate en in hul eie woonbuurt te loop nie!

Intussen is 'n nuwe toegangsroete ontdek deur die onwettiges wat die buffersone van die noorde en tot in die Republiek gebruik! Migrante het die VN se dooie sone as 'n veilige plek erken en by hul aankoms daar; hulle slaan tydelike kampe op! Gelukkig vir hulle, sodra die groep deur die VN se Vredesmagte opgespoor is—verantwoordelik vir die beskerming van die sone—het hulle behoorlike tente vir hulle opgeslaan en voorsiening gemaak eerder as om hulle terug te stuur na die Turkse besette gebied. Terselfdertyd wend die VN/EU tot afpersingstaktieke teen die regering om die migrante op humanitêre gronde te aanvaar en verklaar dat: “asielsoekers moet ongehinderde toegang tot asielprosedures gegee word soos voorsien in nasionale, Europese en internasionale reg en Ciprus kan nie toegang weier aan asielsoekers wat in die VN-beheerde buffersone vasgevang is nie”.

Bevrees dat 'n nuwe stroom migrante binnekort die lang en uitgestrekte dooie sone na die Republiek kan begin gebruik, het die regering geweier om daardie migrante te help wat in die VN-beskermingsone rondhang! Met die dreigement van 'n boete van €20.000 XNUMX wat deur Brussel per “vlugteling” opgelê is, het die regering standpunt ingeneem teen VN/EU-beleid en geweier om enige hulp aan te bied—vir die eerste keer ooit!

Die Siriese verbinding

Die Siriese Moslem-konneksie hou die grootste demografiese bedreiging vir die eiland in! Daar is meer as 2 miljoen Siriese vlugtelinge wat in swak omstandighede (UNHCR) in Libanon woon wat desperaat wil uitkom en smokkelaars doen 'n florerende besigheid wat meer as €3.000 XNUMX per persoon vra om hulle na die naaste EU-land van melk en heuning te smokkel—in hierdie geval—die Republiek van Ciprus! Trouens, smokkelaars en bendes het winkels in Libanon gestig om Ciprus as die perfekte land te bevorder om asiel te vra. Diegene wat onwettige deurgang na die eiland verseker, is meestal jong mans van strydende ouderdom en seuns—wat bespiegelings laat ontstaan—oor hoe en wie hulle finansier; 'n paar vroue en dikwels onbegeleide kinders. Die huidige situasie en migranteprobleem is besig om 'n nagmerrie vir die owerhede te word en die skuld val op die EU omdat hulle nie 'n beleid in plek het om sy EU-grense te beskerm nie!

Intussen het Hezbollah se terroriste-godsdienstige leier, Hassan Nasrallah in Libanon, in die openbaar dreigemente gemaak deur Ciprus as 'n militêre teiken te noem vir sy ondersteuning van Israel oor die gebruik van sy lughawens en basisse vir militêre oefeninge. Dit is 'n ernstige ontwikkeling wat Ciprus - vir die eerste keer - in ongekende waters insleep en die tydsberekening van sy dreigemente val beslis in lyn met Erdogan se berekeningsplanne vir die eiland. Terselfdertyd dring die terreurleier Libanon aan om “maak alle seeroetes oop” aan almal wat Libanon na Ciprus wil verlaat! Dit blyk dat die Siriese verbintenis 'n goed georkestreerde stap is deur die Islamitiese fundamentalistiese organisasie Hezbollah ter ondersteuning van Erdogan se Neo-Ottomaanse Islamiseringsplanne met valse bewerings dat "Ciprus is 'n Turkse eiland" - herhaal daardie leuens lank genoeg en Moslems glo gou dat dit die waarheid is! In reaksie op die jongste verwikkelinge het die EU 'n openbare verklaring gemaak dat: "'n aanval op Ciprus is 'n aanval op die EU en hulle sal daarvolgens optree”! Dis skynheiligheid by uitstek op groot skaal wat van so 'n papierleeu-instelling af kom; Turkye beslaan vandag 40% van EU-Ciprus en het niks gedoen nie! Dit sal voortgaan om niks te doen solank Turkye 'n groot mark vir die EU-militêre industrie en verbruikersmark bied nie!

As die Islamitiese demografiese bedreiging nie binnekort tot 'n einde kom nie, sal die Helleens-Cypriotiese nasie verkrummel in 'n malaise van 'n aantal Moslem-godsdienstige sektes met geen kans om die wending van gebeure om te keer nie. Toe Ciprus dwaas die reg om die land te regeer vir EU-lidmaatskap laat vaar het, het dit homself ook vasgevang in 'n donker oorlog van politieke manipulasie en sosiale onsekerheid.

Nuut realiteitsprogramme

Na 50 jaar van Turkse besetting en misluk “onderhandelinge om te herenig die eiland," Ciprus bly vasgevang in 'n swart gat en ver van sy politieke en sosiale raaisels op te los. In die verloop van tyd – synde van die essensie – het jare se dooiepunte eintlik teen die Republiek gewerk, maar nuwe probleme opgelewer. Vandag bevind Ciprus hom in 'n onsekere en 'n uiters gevaarlike situasie; hoe om Sultan Erdogan se slinkse Neo-Ottomanisme-ambisies vir die eiland te hanteer! Sy ekspansionistiese aspirasies is daarop gemik om die Helleense struktuur van die nasie te verander deur die eiland met meer as een miljoen Moslem-setlaars te oorstroom, maar Hezbollah se onlangse bedreiging dryf die Ciprus-kwessie eweneens in nuwe dimensies.

EU se bekrompe migrasiebeleid het in werklikheid Sultan-Erdogan 'n perfekte geleentheid gebied vir die Islamisering van die eiland; 'n eiland wat hy noem "Turkse". Met voorbedagte rade of nie, kan die stroom van duisende jong Moslem-“pseudo-vlugtelinge” die spyker in die doodskis vir Ciprus wees wat deur EU-wetgewing verplig word om duisende asielsoekers en hul nageslag te aanvaar!

President Chrystodoulides en sy regering aan die ander kant, is behep om 'n beeld voor te stel dat Grieks-Cyprioten lojaal is “Goeie Europeërs” en beskou hulself as gelukkig om deel van die EU te wees "Moederland". Jare gelede was die konsep van 'n gemeenskaplike mark 'n verwelkomde inisiatief, maar dit was ongelukkig gebaseer op leuens, onsmaaklike propaganda, valse beloftes en ver van deursigtigheid. Burgers het beslis nie hul goedkeuring gegee vir die omskakeling daarvan in 'n nie"Europese Unie" en een wat werk sonder aanspreeklikheid en sonder hulle sê. Trouens, die voorvaders van die steeds veranderende verkleurmannetjieagtige instelling is deur misleiding van reuse-omvang bekendgestel. Jean Monet (wat as die beskermheilige van die EU beskou word) insluitend Helmut Kohl, Francois Mitterrand en andere, het saamgespan en die tandlose EU-parlement ontwerp met een doel voor oë; aan "demokratiseer" besluite wat agter geslote deure geneem is deur 'n nie-demokratiese en nie-verkose Kommissie; 'n Kommissie wat so aan Kafka se era herinner; behep deur geheimhouding en onderdanigheid aan die Magtige Staat!

Ciprus se lidmaatskap van twintig jaar, bevestig dat die EU – insluitend die VN – albei versuim het om hul verklarings aan die Grieks-Cyprioten na te kom: die verwydering van die Turkse besettingsmagte; hereniging van die eiland en die terugkeer van 200,000 XNUMX Griekse vlugtelinge terug na hul huise!

Miskien het die tyd aangebreek dat Ciprus die EU-eksperiment heroorweeg en 'n goed beplande UITGANG (CYPREXIT) van die huidige EU Politieke en Ekonomiese Integrasie maak, maar 'n EU-lidstaat bly en sy sosiale en kommersiële bande as 'n Vrye Handelsvennoot uitbrei met vrye beweging van mense, goedere en dienste soos Switserland doen. Dit beteken dat Ciprus die rykdom en diversiteite wat van daardie nasies aangebied word, sal deel terwyl sy soewereiniteit en geldeenheid ongeskonde behou. Intussen tik die demografiese tydbom gereed om verwoesting op die eiland te veroorsaak!

Die Konstantinopel Griekse volksmoord en tragedie bied 'n uitstekende voorbeeld van hoe maklik dit is om 'n mens se etniese identiteit te vernietig: Eens 'n lewendige Griekse megalopolis met meer as 300,000 1922 Hellene in 2,000 vandag, is daar minder as 20 XNUMX mense wat in 'n stad woon wat oorweldig is deur 'n bevolking van byna XNUMX miljoen Moslem-Turke.

Andreas C Chrysafis is gebore uit Griekse ouers in Ciprus en het Cypriotische, Britse en Kanadese burgerskap. Hy het die grootste deel van sy lewe in die Verenigde Koninkryk en Kanada en Ciprus gewoon. Hy is 'n gepubliseerde skrywer van vyf boeke en 'n erkende kunstenaar terwyl sy gedagteprikkelende artikels (meer as 450) steeds wêreldwyd gelees word. Hy is nie polities geaffilieer nie, maar 'n sterk voorstander van die oppergesag van die reg, demokrasie, deursigtigheid, gelykheid en menseregte, maar ook 'n sterk teenstander teen korrupsie.

ANDREAS SE SKAKELS:

kunswerkewww.artpal.com/chrysafis

boek titelshttps://www.amazon.com/Andreas-C.-Chrysafis/e/B00478I90O...

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings