Verbinding met ons

Sjina

Chinese bellicosity: lesse vir Suid- en Suidoos-Asië

gepubliseer

on

China se klaaglied

Histories het China gegrief gevoel dat sy regmatige plek in die wêreldorde ontken is. Vandag beskou 'n meer veerkragtige stygende China na die VSA as vernaamste teëstander. Deur sy gesamentlike militêre modernisering en volgehoue ​​ekonomiese groei, voel China dat sy posisie onder die wêreldorde van so 'n aard is dat dit die hegemonie van die VSA kan uitdaag en as 'n wêreldspeler kan voortspruit. Sy is vasgenael in 'n begeerte om Westerse idees uit te daag en om dit te vervang deur konsepte en filosofieë wat met Chinese eienskappe versier is. Dit kom tot uiting in haar ekspansionistiese beleid, oorlogvoering in oorlogvoering, militêre konfrontasies in die SCS en konflik langs die westelike grense met Indië, ens. die idee van die Midde-koninkryk, waarin alle ander perifere lande 'n vasale status het. Die idee word deur die Chinese te ver gevoer. Vervolgens sal ons sien hoe Chinese wreedaardige optrede in die streek uitgebrei het met die veranderinge aan die buurlande., skryf Henry St. George.

Die terugdruk

Bestaande wêreldorde, wat deur die Westerse demokrasieë met groot pogings, sowel in terme van menslike as ekonomiese hulpbronne, ondersteun word, sal China nie toelaat om die stelsels te verander sonder om weerstand te bied nie. Die VSA het die Chinese unilateralisme verhoog deur haar te weerstaan ​​met die Indo Pacific-strategie en die behoefte aan 'n reëlgebaseerde wêreldorde te bewerkstellig. VS en Westerse demokrasieë sluit mekaar aan om terug te keer teen Chinese eensydigheid. Evolusie van QUAD in sy huidige vorm is so 'n voorbeeld. Suid- en Suidoos-Asië, wat die meeste van Chinese uitbreidingsontwerpe gedra het, is ook besig om te herontwerp en te integreer om China te ontmoedig. As gevolg van sy geo-strategiese ligging, is Indië vinnig besig om na vore te kom as 'n belangrike spilpunt om China teë te werk. Westerse wêreld se gesamentlike poging om aanspreeklikheid op China vir die pandemie te vestig deur die Wuhan-laboratoriumlekleorie te herleef, eendersdenkende demokrasieë teen China te versamel en BRI teë te werk deur inisiatiewe van 'n beter wêreld te herstel, sal waarskynlik 'n langtermyn-dividend betaal om die invloed van China te beperk.

Chinese Truculente gedrag

Inenting Diplomasie van China in Suid-Asië. Nepal is een van die lande in Suid-Asië met 'n groot hoeveelheid COVID 19. Die regering van Nepal is afhanklik van die welwillendheid van Noord- en Suid-buurlande vir sy inentingspoging. Terwyl Indië in ooreenstemming met sy 'Neighborhood First Policy' aan die voorpunt is van die entstofdiplomasie, gebruik China daarenteen dwangmaatreëls. Om sy beeld as 'n virusstrooier te red, kyk China aktief na kleiner lande wat die entstof aanvaar. Dit is deel van hul sagte diplomasie om hul beeld as 'n wonderlike staat te verbeter. Vanweë 'n gebrek aan deursigtigheid in die deel van data oor proewe en doeltreffendheid, is kleiner lande egter skepties oor Chinese entstowwe. Dit is ook gebaseer op hul ervarings in die verlede van swak of lae standaard mediese toerusting soos PBT, toetsstelle wat aan armer lande verskaf word. Chinese diktat aan Nepal, Bangladesj en Pakistan om Sinovax / Sinopharm met geweld te aanvaar, is 'n opvallende voorbeeld van Chinese desperaatheid met die inenting van diplomasie om die persepsie van die wêreld te verander. Daar word geglo dat die Chinese ambassadeur in Nepal dwingend 0.8 MnSinovax-dosisse aan Nepal oorhandig het. Sri Lanka het daarenteen uitdruklik gesê dat dit die Indiese of Russiese inenting bo Chinese verkies. Onlangs het die SAARC-lande ernstige kritiek op Chinese selektiewe bevoordeling in die toedeling van entstofdosisse en die prys daarvan onder kritiek.

Ekspansionis China in Bhutan en Nepal. China was 'n vurige volgeling van Mao. Alhoewel dit nie opgeneem is nie, maar die teorie van Mao, word die beheer van vyf vingers voortspruitend uit die dak van die wêreld, naamlik Ladakh, Nepal, Sikkim, Bhutan en Arunachal Pradesh, voorgestel.

Die Chinese territoriale aggressie teen Indië en Indië wat gepas is vir reaksie, word vervolgens behandel. Nepal beweer dat hy hartlik en vriendelik met China is, maar die Chinese territoriale inbreuk in die Humla-distrik en ander aangrensende gebiede langs die grens tussen Sino en Nepal, teken egter heeltemal 'n ander prentjie. Net so is die militarisering van Doklam-plato, die aanlê van paaie diep binne Bhutan in die Westelike en Midde-Sektor, die vestiging van dubbeldoel-dorpe in Bhutanese gebied 'n getuienis van die realisering van Mao se strategie vir salami-sny. Indië kan wel beskou word as 'n uitdager vir die hegemonie van China, maar kleiner lande soos Nepal en Bhutan moet deur China 'n ander maatstaf hanteer. Dit werk nie goed vir 'n voornemende Supermag om neer te slaan op die afknouery van kleiner goedaardige nasies en die onderduimse uitvoering van territoriale aggressie nie.

Staatsgreep in Myanmar. Debatte rondom Chinese medepligtigheid aan die staatsgreep in Myanmar was in die openbare domein, maar implisiete betrokkenheid moet bevestig word. Militêre Junta het heel waarskynlik stilswyende goedkeuring van China verkry voordat hy ontluikende demokrasie in Mianmar troef. China het groot ekonomiese en strategiese belange in Mianmar. Chinese BRI in Myanmar, ekonomiese beleggings van 40 miljard dollar, lewering van natuurlike gas aan Kunmingand implisiete steun aan die etniese gewapende groepe het China die grootste belanghebbende in Myanmar gemaak. Die Chinese oënskynlike steun aan Militêre Junta en die herhaaldelike veto van die sanksies teen Tatmadaw by die VN-VSA het egter die demokratiese magte in Mianmar en liberale demokrasieë regoor die wêreld getrek. Gewelddadige betogings, brandstigting teen Chinese bates en wydverspreide veroordeling van Chinese inmenging in Mianmar het die momentum onder burgers van Mianmar laat opkom.

Verswakende betrekkinge met Indië. Chinese aggressiewe gedrag in EasternLadakh, wat gelei het tot langdurige afwesigheid en Galwan-botsing hoef nie versterk te word nie. Die regering van Indië het 'n sterk uitsondering geneem en Chinese uitbreidingsontwerpe onomwonde aan die kaak gestel. Indië het nou haar gunstige buitelandse beleid en sy swaardarm afgegooi, en die Indiese weermag het 'n gepaste antwoord op Chinese onversetlikheid gegee. Die Indiese leër se strategiese maneuver in Suid-Pagong het Chinese dus gedwing om terug te keer en na die onderhandelingstafel te kom. GoI, dit het nou duidelik gemaak dat dit nie soos gewoonlik met China sake kan doen voordat sy grense rustig is nie. Die herstel van bilaterale betrekkinge is afhanklik van die vreedsame oplossing van grensgeskille. Indië moet hierdie teëspoed omskep in geleenthede deur eendersdenkende lande, veral in Suid- en Suidoos-Asië, in lyn te bring om 'n gedugte alliansie teen China te vorm.

Lesse geleer in die konteks van Suid- en Suidoos-Asië

Die Chinese opkoms op die Asiatiese vasteland is nog lank nie goedaardig soos deur sy leierskap beweer nie. China het 'n transendentale skuif begin van Mao se uitgesproke beleid om 'u vermoëns weg te steek en u tyd te verberg' na aggressiewer Xi Jinping se beleid van 'Chinese droom' wat 'groot verjonging van die Chinese nasie' meebring. Die groot verjonging beteken die onderwerping van die wêreld deur ekonomiese, militêre, dwingende diplomasie, ensovoorts. Sommige van die belangrikste lesse word toegelig onder: -

  • Chinese opkoms is nie goedaardig nie; China sal omvattende nasionale mag gebruik om sy doelwitte te bereik om die wêreldorde uit te daag en daarna af te sit.
  • Chinese tjekboekdiplomasie is kwaadwillig. Dit poog om swakker nasies te onderwerp deur hulle in 'n bose skuldstrik te trek. Lande het soewereiniteit verloor weens hierdie vorm van ekonomiese afpersing.
  • Chinese sagte kragprojeksie, deur middel van entstofdiplomasie, moet China-studiesentrums alternatiewe narratiewe versprei om groeiende koor onder Westerse lande teë te werk om die oorsprong van die Corona-virus te ondersoek en China-sentriese ideologie te versprei.
  • BRI-projekte het ten doel om Chinese surpluskapasiteit in naburige state in die eerste plek te laai, en tweedens om liggelowige lande in 'n wurggreep van finansiële interafhanklikheid vas te trek.
  • Chinese kwaadaardige ambisies, veral in Suid- en Suidoos-Asië, kan slegs uitgedaag word deur hegte groeperings / alliansies te bou.
  • Ongekontroleerde Chinese monopolie in die voorsieningskettingbestuur, seldsame aardmetale en halfgeleiers moet op prioriteit aangespreek word.

Die aanpak van Chinese bek

Operasionalisering van die Indo-Stille Oseaan-strategie. Soos gesê: 'Boelie verstaan ​​net magstaal', net so kan Chinees slegs afgeskrik word deur sterk reaksie op alle terreine, hetsy militêre, ekonomiese, menslike hulpbronne, gerugsteun deur 'n sterk weermag of die smee van alliansies. Operasionalisering van die Indo-Stille Oseaan-strategie is 'n belangrike faset daarvoor. 'N Belangrike manifestasie van die Indo-Stille Oseaan-strategie is besig om QUAD te verhoog. Die Indo-Stille Oseaan-strategie moet fokus op sleuteldividende, naamlik maritieme sekuriteit, om onaanvaarbare koste vir Chinese maritieme handel in die IOR op te lê, deur die ingewyde van China te benut in die ontwikkeling van veerkragtige bestuur van die voorsieningsketting, nis- en kritieke tegnologie en om 'n oop, gratis en inklusiewe Indo- Stille Oseaan.

Ekonomiese integrasie. Suid- en Suidoos-Asië het 'n onbenutte potensiaal in terme van menslike en natuurlike hulpbronne wat aangewend kan word, in die geval dat wedersydse voordelige ekonomiese onderlinge afhanklikheid tussen lidlande ontwikkel word.

UNSC. UNSC-hervorming is belangrik in die veranderde wêreldorde. Strukturele veranderinge van die toenemende aantal permanente lede of die diversifisering daarvan is noodsaaklik vir regverdige verteenwoordiging. Kandidate van Indië, Japan en sommige van die belangrike Afrika- en Suid-Amerikaanse lande moet ernstig oorweeg word vir die VNSK.

BRI teëwerk. Amerikaanse voorstel om 'n beter wêreld terug te bou 'wat president Joe Biden tydens die G7-vergadering voorgestel het, kan die weg wees om BRI effektief teë te werk.

Gevolgtrekking

Met die onvermydelike toename in Chinese mag, gaan uitdagings in Suid- en Suid-Asië veelvoudiger word. Die manifestasies daarvan word gesien in Oos-Chinese See, Suid-Chinese See, IOR en langs die Noordelike Grense met Indië, Nepal en Bhoetan. Chinese aggressie in Suid- / Suidoos-Asië kan slegs teëgestaan ​​word deur robuuste alliansies. Die Indo-Stille Oseaan-strategie moet die nodige stukrag kry om 'n afskrikmiddel te maak teen Chinese strydlustige gedrag. Soos gesinde lande sal hulle moet saamwerk in hul gesamentlike poging om die Chinese weefsel teë te werk, anders hou dit onverbiddelik voort met sy ekspansionistiese ontwerpe.

Sjina

Amerikaanse kommer oor die opbou van nukes in China na 'n nuwe silosverslag

gepubliseer

on

By

Militêre voertuie met DF-5B interkontinentale ballistiese missiele reis verby die Tiananmen-plein tydens die militêre parade ter viering van die 70ste bestaansjaar van die Volksrepubliek China, op die nasionale dag in Beijing, China 1 Oktober 2019. REUTERS/Jason Lee/File Photo

Die Pentagon en die Republikeinse kongreslede het Dinsdag (27 Julie) nuwe kommer uitgespreek oor die opbou van China se kernmagte nadat 'n nuwe verslag gesê het dat Beijing nog 110 missiele silo's bou, skryf David Brunnstrom, Reuters.

'N Verslag van die Amerikaanse Federasie van Wetenskaplikes (AFS) het Maandag (26 Julie) gesê satellietbeelde wys dat China 'n nuwe silosveld naby Hami in die oostelike deel van sy Xinjiang -gebied bou.

Die verslag kom weke na die ander op die konstruksie van ongeveer 120 raketsilo's in Yumen, 'n woestyngebied ongeveer 240 km suidoos.

'Dit is die tweede keer in twee maande dat die publiek ontdek wat ons die hele tyd sê oor die groeiende bedreiging wat die wêreld in die gesig staar en die sluier van geheimhouding wat dit omring', het die Amerikaanse strategiese kommando in 'n tweet gesê wat gekoppel is aan 'n New York Times artikel oor die AFS -verslag.

Die staatsdepartement het vroeg in Julie 'n beroep op die kernopbou van China gemaak en gesê dit lyk asof Beijing afwyk van dekades se kernstrategie wat gebaseer is op minimale afskrik. Dit het 'n beroep op China gedoen om daarby in te gaan "oor praktiese maatreëls om die risiko's van destabiliserende wapenwedlope te verminder."

Die Republikeinse kongreslid Mike Turner, 'n vooraanstaande lid van die subkomitee vir strategiese magte van die House Armed Services, het gesê dat die kernopbou van China 'ongekend' is en duidelik gemaak dat dit 'kernwapens ontplooi' om die Verenigde State en ons bondgenote te bedreig.

Hy het gesê dat China se weiering om oor wapenbeheer te onderhandel ''n rede tot kommer moet wees en deur alle verantwoordelike nasies veroordeel moet word'.

'N Ander Republikein, Mike Rogers, 'n aangewese lid van die House Armed Services Committee, het gesê die Chinese opbou toon dat dit nodig is om die Amerikaanse kernafskrikmiddel vinnig te moderniseer.

In 'n Pentagon -verslag van 2020 word die voorraad van China se kernkop in die "lae 200's" beraam en gesê dat dit na verwagting ten minste verdubbel sal word namate Beijing sy magte uitbrei en moderniseer. Ontleders sê dat die Verenigde State ongeveer 3,800 1,357 kernkoppe het, en volgens 'n gegewensblad van die staatsdepartement is 1 XNUMX daarvan vanaf XNUMX Maart ontplooi.

Washington het China herhaaldelik versoek om by hom en Rusland aan te sluit in 'n nuwe wapenbeheerverdrag.

Die verslag op die nuwe silo's kom soos die assistent -minister van buitelandse sake, Wendy Sherman as gevolg van gesprekke oor wapenbeheer Woensdag met Rusland in Genève.

Sherman was vroeër die week in China vir gesprekke waaroor Beijing Washington beskuldig het skep 'n 'denkbeeldige vyand' om die aandag van huishoudelike probleme af te lei en China te onderdruk.

Beijing sê sy arsenaal word verdwerg deur dié van die Verenigde State en Rusland en is gereed om bilaterale dialoë oor strategiese veiligheid te voer "op grond van gelykheid en wedersydse respek".

Lees verder

Sjina

Die VSA en China staan ​​stil by die verskanste Tianjin-gesprekke

gepubliseer

on

By

Met geen aanduiding van 'n leiersberaad tussen die VSA en China nie, en ook geen resultate wat op hoëvlak diplomatieke gesprekke op Maandag (26 Julie) aangekondig is nie, blyk dit dat die betrekkinge tussen Beijing en Washington stilstaan, aangesien beide partye daarop aandring dat die ander een moet toegewings te maak vir die verbetering van bande, skryf Michael Martina en David Brunnstrom.

Amerikaanse amptenare het benadruk dat Wendy Sherman, adjunk-minister van buitelandse sake, na die Noord-Chinese hawestad Tianjin om die minister van buitelandse sake, Wang Yi, en ander amptenare te ontmoet 'n kans om te verseker dat die kompetisie verstewig tussen die twee geopolitieke mededingers raak nie in konflik nie.

Maar die strydlustige uitsprake wat uit die vergadering na vore gekom het - hoewel gepaardgaande met voorstelle van amptenare dat geslote deursessies effens meer hartlik was - het die toon weerspieël in Alaska in Maart, toe die eerste diplomatieke gesprekke op senior vlak onder president Joe Biden oorskadu is deur skaars openbare vitrioel van beide kante.

Terwyl Tianjin nie dieselfde mate van uiterlike vyandigheid aan die lig gebring het as wat in Alaska te sien was nie, het dit gelyk of die twee partye nie meer daaroor wou onderhandel nie, maar eerder by die lys van gevestigde eise gehou het.

Sherman het China aangedring op aksies wat volgens Washington in stryd is met die reëlgebaseerde internasionale orde, waaronder die onderdrukking van Beijing teen demokrasie in Hongkong, wat volgens die Amerikaanse regering 'n voortdurende volksmoord in Xinjiang is, misbruik in Tibet en die inkorting van die persvryheid.

'Ek dink dit sou verkeerd wees om die Verenigde State te karakteriseer as een of ander manier om China se samewerking te soek of te vra,' het 'n senior Amerikaanse regeringsamptenaar ná die gesprekke aan verslaggewers gesê en verwys na wêreldwye kommer soos klimaatsverandering, Iran, Afghanistan en Noord-Korea.

"Dit gaan aan die Chinese kant wees om vas te stel hoe gereed hulle ook is om ... die volgende stap te neem," het 'n tweede Amerikaanse regeringsamptenaar gesê oor die oorbrug van meningsverskille.

Maar Wang het in 'n verklaring daarop aangedring dat die bal in die Amerikaanse hof was.

'Wat die respek van internasionale reëls betref, is dit die Verenigde State wat weer moet dink,' het hy gesê en geëis dat Washington alle eensydige sanksies en tariewe op China moet verwyder.

Die Chinese ministerie van buitelandse sake het onlangs te kenne gegee dat daar voorwaardes kan wees vir die Verenigde State waarop enige vorm van samewerking afhanklik sal wees, 'n houding wat volgens ontleders 'n resep is vir diplomatieke skeuring en dat dit swak vooruitsigte vir beter bande laat.

Bonnie Glaser, 'n kundige in Asië by die Duitse Marshallfonds van die Verenigde State, het gesê dat dit belangrik is vir die twee partye om 'n vorm van betrokkenheid te handhaaf. Terselfdertyd was daar blykbaar geen ooreenkoms in Tianjin vir opvolgvergaderings of meganismes vir voortgesette dialoog nie.

"Dit sal waarskynlik die Amerikaanse bondgenote en vennote ongemaklik laat. Hulle hoop op groter stabiliteit en voorspelbaarheid in die verhouding tussen Amerika en China," het Glaser gesê.

Beide kante sal waarskynlik teleurgesteld wees as hulle verwag dat die ander een eers sal toegee, het sy bygevoeg.

In die buitelandse beleidskringe was daar 'n mate van verwagting dat Biden die Chinese leier Xi Jinping vir die eerste keer sou kon ontmoet sedert hy president geword het aan die kant van 'n G20-beraad in Italië in Oktober.

Die woordvoerder van die Withuis, Jen Psaki, het gesê die vooruitsig op 'n Biden-Xi-vergadering kom nie in Tianjin na vore nie, hoewel sy bygevoeg het dat sy verwag dat daar op 'n stadium 'n geleentheid sal wees om betrokke te raak.

Aanduidings is intussen dat die Biden-administrasie kan vergroot word sowel handhawingsaksies wat Beijing beïnvloed - soos die bestryding van die Iraanse olieverkope aan China - en koördinering met bondgenote in die konteks van die bestryding van China, insluitend nog 'n beraad later vanjaar wat Biden graag met die leiers van Japan, Australië en Indië wil aanbied. .

Biden se Withuis het ook min tekens gegee dat hy van plan is om tariewe op Chinese goedere wat onder die Trump-regering ingestel is, terug te dra.

Terselfdertyd lyk die samewerking aan die COVID-19-pandemie byna heeltemal buite bereik, met die Verenigde State dat Beijing 'n plan van die Wêreldgesondheidsorganisasie vir die verdere studie van die oorsprong van die virus verwerp. "onverantwoordelik" en "gevaarlik".

Daar was weinig tekens van 'n bereidwilligheid van China om met Washington saam te werk oor die klimaatkwessie, 'n prioriteit vir Biden, ondanks energieke versoeke deur die Amerikaanse klimaatgesant John Kerry.

"Wat in Tianjin ten toon gestel is, is dat beide partye nog baie ver van mekaar is oor hoe hulle die waarde en rol van diplomatieke betrokkenheid beskou," het Eric Sayers, 'n besoekende genoot aan die American Enterprise Institute, gesê.

Scott Kennedy, 'n China-spesialis by Washington se Sentrum vir Strategiese en Internasionale Studies, het gesê dat geen van die twee partye op die punt staan ​​om meer samewerkend te wees nie.

"En daar is geen vrugte wat vir weerskante saamwerk nie, en enige gebaar in die rigting van samewerking hou eintlik aansienlike koste in, sowel binnelandse as strategiese," het hy gesê.

"Ek dink ons ​​moet baie lae verwagtinge hê oor die feit dat die twee partye 'n gemeenskaplike grondslag sal vind en die verhouding in die nabye toekoms sal stabiliseer."

Lees verder

Sjina

Die Chinese president, Xi Jinping, besoek die moeilike streek van Tibet

gepubliseer

on

President Xi Jinping (Foto) het die polities ontsteld streek Tibet besoek, die eerste amptelike besoek deur 'n Chinese leier in dertig jaar, skryf BBC.

Die president was van Woensdag tot Vrydag in Tibet, maar die besoek het eers Vrydag deur die staatsmedia gerapporteer weens die sensitiwiteit van die reis.

China word daarvan beskuldig dat hulle kulturele en godsdiensvryheid in die afgeleë en hoofsaaklik Boeddhistiese streek onderdruk het.

Die regering ontken die beskuldigings.

In beeldmateriaal wat deur die staatsuitsaaier CCTV bekend gemaak is, word mnr. Xi gesien hoe hy 'n skare groet met etniese kostuums en die Chinese vlag gewaai het toe hy sy vliegtuig verlaat.

Hy het in Nyingchi, in die suidooste van die land, aangekom en 'n aantal plekke besoek om meer oor stedelike ontwikkeling te leer voordat hy met die spoorweg na die hoofstad Lhasa gereis het.

Terwyl hy in Lhasa was, het mnr. Xi die Potala-paleis besoek, die tradisionele tuiste van die Tibetaanse geestelike leier, die Dalai Lama.

Mense in die stad het 'ongewone aktiwiteite en die monitering van hul beweging gerapporteer' voor sy besoek, het die advokaatgroep International Campaign for Tibet Donderdag gesê.

Mnr. Xi het die streek tien jaar laas besoek as vise-president. Die laaste sittende Chinese leier wat Tibet amptelik besoek het, was Jiang Zemin in 10.

Staatsmedia het gesê dat mnr. Xi tyd geneem het om te leer oor die werk wat gedoen word aan etniese en godsdienstige aangeleenthede en die werk wat gedoen is om die Tibetaanse kultuur te beskerm.

Baie Tibetane in ballingskap beskuldig Beijing van godsdienstige onderdrukking en die erodering van hul kultuur.

Tibet het 'n onstuimige geskiedenis gehad, waartydens hy 'n paar tydperke as 'n onafhanklike entiteit gewerk het, en ander regeer deur magtige Chinese en Mongoolse dinastieë.

China het duisende troepe ingestuur om sy aanspraak op die streek in 1950 af te dwing. Sommige gebiede het die Tibetaanse outonome streek geword en ander is opgeneem in naburige Chinese provinsies.

China sê Tibet het onder sy bewind aansienlik ontwikkel, maar veldtoggroepe meen dat China steeds menseregte skend en hom van politieke en godsdienstige onderdrukking beskuldig.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings