Verbinding met ons

Bulgarye

Wie sal verantwoordelik gehou word as Bulgaarse kinders in Brestovitsa onomkeerbare skade aan hul gesondheid ly?

DEEL:

Gepubliseer

on

Dit is duidelik dat Bulgarye, 'n lidstaat van die EU en die VN, 'n ernstige skending van Europese en internasionale menseregte is deur nie skoon drinkwater te verskaf nie - skryf Lazar Bakalov ([e-pos beskerm])

Gedurende 2018-2019 het die bevolking van Brestovitsa ('n dorpie in Rodopi-munisipaliteit met byna 4000 inwoners) veranderinge in die kleur en smaak van water wat vir menslike gebruik bedoel is, opgemerk. Die betrokke owerhede verwerp hierdie aannames en waarborg dat Brestovitsa se drinkwater aan alle nasionale, Europese en internasionale gesondheidstandaarde voldoen.

Maar in Februarie 2020 het die waarheid aan die lig gekom, met die eerste amptelike resultaat dat mangaanvlakke ver bo die EU-perke van 50 mg/l of 0.05 mg/dm³ was. Na verskeie watertoetse het die kritieke resultate die vlak van 6.499 mg/l bereik. Alle private, munisipale en nasionale instellings wat verantwoordelik is vir die kwaliteit van drinkwater in Brestovitsa is ingelig ten einde onmiddellike maatreëls te tref om die oorsake te identifiseer en oplossings te vind.

’n Gedeeltelike noodtoestand is in Februarie 2021 afgekondig, met ’n dekreet dat die water nie vir drinkdoeleindes gebruik kan word nie, maar wel vir huishoudelike gebruik toegelaat word.

In Augustus 2021 het die resultate van 'n verslag deur die Bulgaarse Akademie vir Wetenskappe bewys dat sulke hoë vlakke van mangaan in Brestovitsa se drinkwater vir huishoudelike gebruik uiters ernstige gevolge vir die gesondheid van verbruikers het, aangesien dit die skadelikste vir kinders is. Die verslag kom tot die gevolgtrekking dat daar onmiddellik opgetree moet word aangesien die bevolking ernstige gesondheidsrisiko's het!

Mangaan gaan die menslike liggaam binne deur verskeie organe, versamel en kan op geen manier verwyder word nie. Oormatige hoeveelhede veroorsaak onomkeerbare neurologiese probleme by babas en kinders. Hierdie probleme kan taal- en geheueprobleme, laer IK, gebrek aan koördinasie, ens insluit. Die kinders van Brestovitsa het jare lank 'n uiterse gesondheidsrisiko, wat geïnterpreteer kan word as 'n bedreiging van volksmoord! Sedert 2020 het die bevolking van Brestovitsa verskeie verpligtinge van die betrokke instellings ontvang om vinnige oplossings en finansiële hulpbronne vir hierdie oplossings te vind. Ná jare se huiwering is daar uiteindelik ’n oplossing gevind, maar 90% van die finansiering ontbreek steeds. Geloof in die kwaliteit van Bulgaarse instellings het heeltemal verdwyn! Die plaaslike en nasionale owerhede weier steeds om die vraag te beantwoord wie verantwoordelik is vir die besoedeling van Brestovitsa se drinkwater en om 1000 XNUMX kinders in so 'n risiko te plaas, hoewel verslae wat opgestel is om die saak te ondersoek die waarskynlike skuldige noem. Weens die gebrek aan ’n erkende oortreder word die dorpie se inwoners van die beskerming van hul menseregte ontneem. In plaas daarvan word regsgedinge by die hof aanhangig gemaak teen mense wat 'n ondersoek geëis het om die oorsake van waterbesoedeling uit te klaar deur die demokratiese regte van dorpenaars en bowenal kinders se regte op 'n gesonde omgewing en skoon drinkwater te beskerm.

advertensie

Dit alles veroorsaak baie vrae wat Bulgarye sal moet beantwoord!

Wat was Bulgarye s'n prioriteite gedurende al hierdie tyd en hoekom het alles oor die jare gesloer? Hoekom is slegs 10% van die befondsing tot dusver verseker, en hoe lank sal die owerhede ander projekte prioritiseer en hierdie kinders wat in gevaar is op die agtergrond skuif? Wat is belangriker as die lewens van kinders?

Waarom belê die munisipaliteit van Rodopi jare in vermaak, parke en padinstandhouding in ander dorpe, terwyl hierdie 1000 XNUMX kinders vier jaar wag ondanks die risiko vir hul gesondheid? Sal dit 'n lelike gesig skep as daar speelgronde in Brestovitsa is, maar geen kinders om daarop te speel nie?

Waarom is so 'n bekende probleem nou al vir vier jaar nie opgelos nie, en hoeveel jaar beskou die Bulgaarse owerhede 'n redelike tydraamwerk om 'n probleem op te los wat kinders se gesondheid daagliks in gevaar stel? Hoe moet die uitdrukking “so gou as moontlik” geïnterpreteer word en stem dit ooreen met die sperdatums vir die implementering van die besluit waarvoor daar nog nie voldoende hulpbronne verkry is nie?

Is dit regverdig dat geaffekteerde inwoners al die jare vir besmette drinkwater moet betaal, en voldoen hierdie besluit aan Europese verbruikersbeskermingstandaarde?

Wanneer gaan hierdie hel eindig en sal daar blywende skade wees vir die kinders wat jare lank aan hierdie risiko blootgestel is?

Wie sal verantwoordelik gehou word as alle kinders in Brestovitsa môre onomkeerbare skade aan hul gesondheid ly?

Hoe is dit moontlik dat 'n EU- en VN-lidstaat burgerregte so erg vertrap en byna 1,000 XNUMX kinders vir so 'n lang tydperk in uiterste gevaar plaas, en wanneer gaan die Europese en internasionale owerhede ingryp?

As gevolg van die verlies aan vertroue in die prioriteite van die plaaslike en nasionale administrasie, gaan die burgers van Brestovitsa voort met hul stryd om hul regte te beskerm en die saak op te los, en neem dit hierdie keer buite die land se grense. Op 11.05.2024 het Lazar Bakalov 'n amptelike klag by die Europese Kommissie ingedien gebaseer op al die nodige dokumente wat deur die "Life for Brestovitsa"-vereniging verskaf is. Die versoek is om die saak so gou moontlik op Europese vlak te hanteer en na 'n Europese hof te verwys. Die Verenigde Nasies se Kommissie, die Internasionale Gesondheidsorganisasie en ander internasionale liggame sal ook in die komende dae in kennis gestel word as Bulgarye nie vinnige bevredigende oplossings bied nie.

Die inwoners van Brestovitsa doen 'n beroep op Europa vir ondersteuning in hierdie stryd wat die gesondheid van hul kinders in gevaar stel! [e-pos beskerm]

Dit is duidelik dat Bulgarye, 'n lidstaat van die EU en die VN, in ernstige skendings van Europese en internasionale menseregte is deur nie skoon drinkwater te verskaf nie.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings