Verbinding met ons

Bulgarye

Huawei en die Universiteit van Sofia om saam te werk in KI en ander nuwe hoë-tegnologieë

gepubliseer

on

Huawei Technologies Bulgaria EOOD het onlangs 'n Memorandum of Understanding (MoU) onderteken met die Universiteit van Sofia St. Kliment Ohridski. Albei partye sal saamwerk aan die ontwikkeling van kunsmatige intelligensie (AI) en ander nuwe hoë-tegnologieë. Boonop stem hulle ook in om 'n Huawei ICT Academy-program te hou en 'n gesamentlike wetenskaplike laboratorium aan die Sofia-universiteit te ontwikkel.

Albei partye sal gesamentlike betrokkenheid by die toekoms bewerkstellig, gefinansier deur EU-, ander KI-, R & D- en kommersiële projekte. Hulle sal die IKT-infrastruktuur vir die Sofia-universiteit in die algemeen en gespesialiseerde KI-laboratoriums saam bou.

Samewerking sal nie net O & O- en infrastruktuurprojekte insluit nie, maar ook onderrig, opleiding en werksessies vir studente, akademiese verenigings en nywerhede in Bulgarye.

Rektor prof. Anastas Gerdjikov het daarop gewys dat, met die Universities for Science, Informatics and Technologies in eSociety (UNITe) en die Institute Big Data for Smart Society (GATE), die Universiteit van Sofia. St. Kliment Ohridski is 'n toonaangewende navorsingsentrum op die gebied van inligtingstegnologie en kunsmatige intelligensie. Gerdjikov is tevrede met die ondertekende memorandum en verwag dat die samewerking nuttig sal wees vir navorsers en studente aan die Universiteit van Sofia.

Prof. Anastas Gerdjikov, rektor van die Universiteit van St. St. Kliment Ohridski

Die missie van die universiteit is om die wetenskaplike, opvoedkundige en kulturele potensiaal van Bulgarye te ontwikkel, waardeur die nuwe klem val op die skep van modelle vir sosiale ontwikkeling, sowel deur die intrinsieke vermoë van institusionele verandering as die sosiale resultate van so 'n verandering te openbaar. Die Fakulteit Wiskunde en Informatika (FMI), een van die grootste onder sestien fakulteite van die Universiteit van Sofia, is 'n nasionale leier op die gebied van hoër onderwys in wiskunde, rekenaarwetenskap en IKT, asook 'n sentrum vir navorsing op dieselfde gebiede van Europese belang en internasionale erkenning.

Huawei is 'n toonaangewende wêreldwye verskaffer van inligting- en kommunikasietegnologie (IKT) -infrastruktuur en slimtoestelle. Huawei het reeds 23 O & O-instellings in Europa gebou. In Bulgarye het Huawei sy bedrywighede in 2004 gevestig, met die hoofkwartier in Sofia. Danksy sy hoë belegging in R&D en kliëntgerigte strategie, sowel as sy oop vennootskap, ontwikkel Huawei gevorderde end-tot-end ICT-oplossings wat klante 'n mededingende voordeel bied ten opsigte van infrastruktuur vir telekommunikasie, netwerk en wolkrekenaars.

Bulgarye

Die Kommissie keur die Bulgaarse skema van € 79 miljoen goed om mikro-, klein en medium ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die uitbraak van koronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Bulgaarse skema van € 79 miljoen (ongeveer 156 miljoen BGN) goedgekeur om mikro-, klein en medium ondernemings wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word, te ondersteun. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die skema, wat mede-gefinansier sal word deur die Europese Fonds vir Streeksontwikkeling, sal toeganklik wees vir ondernemings wat in sekere sektore aktief is en voldoen aan sekere vereistes wat deur Bulgarye gedefinieer word, wat hul aktiwiteite opgeskort of beperk het deur regeringsbeperkende maatreëls om die verspreiding van die virus. Die bedrag wat elke begunstigde mag ontvang, word bereken deur sy omset (BTW uitgesluit) gedurende die betrokke periode te vergelyk met dieselfde tydperk van die vorige jaar (of die omset vir Oktober 2020, vir begunstigdes wat na 1 Januarie 2020 geopen is).

Die toelaag beloop afhangend van die sektor se aktiwiteit tot 10% of 20% van die omset, tot 'n maksimum van 150 000 BGN (ongeveer 76,694 800,000 €). Die ondersteuning sal die begunstigdes help om 'n deel van hul bedryfskoste en ondersteuningsaktiwiteite te dek wat nodig is om die tekort aan fondse of gebrek aan likiditeit as gevolg van die uitbraak van die koronavirus te oorkom. Die Kommissie het bevind dat die Bulgaarse skema strook met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk. In die besonder, (i) sal die steun nie € 30 per maatskappy oorskry nie; en (ii) steun ingevolge die skema tot 2021 Junie XNUMX toegestaan ​​kan word.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.60454 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

Bulgarye

EU-samehorigheidsbeleid: die Kommissie ondersteun die ontwikkeling van die Bulgaarse ekosisteem vir navorsing en innovasie

gepubliseer

on

Op 14 Januarie het die Kommissie 'n stel strategiese aanbevelings tot 14 nuutgestigte navorsings- en innovasie (O & I) sentrums, mede-befonds deur die EU-samehorigheidsbeleid in Bulgarye. Die aanbevelings is daarop gemik om die bestuur te verbeter en om die sentrums te help om finansiële volhoubaarheid te bereik. Hulle is saamgestel deur 'n span internasionaal bekende kundiges tydens 1.5 jaar lange veldwerk, gekoördineer deur die Creation Research Centre, sowel as deur uitruil met eweknieë van Spanje, Litaue en Tsjeggië.

Hulle sal die Bulgaarse owerhede en navorsers ondersteun in die versterking van die R & I-ekosisteem van die land, die opbou van kapasiteit vir die oordrag en verspreiding van kennis, en die versterking van die samewerking tussen navorsingsinstellings en ondernemings in gebiede soos groen en digitale oorgange sowel as in gevorderde medisyne. Elisa Ferreira, kommissaris vir samehorigheid en hervormings, het gesê: “Danksy die EU-ondersteuning sal hierdie sentrums wetenskaplike infrastruktuur en toerusting bied, wat dit aantreklik maak vir jong Bulgaarse navorsers. Ek doen 'n beroep op alle betrokkenes om van die kundiges se werk gebruik te maak en die grond te lê vir 'n doeltreffende en moderne navorsings- en innovasiestelsel. ”

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Die belegging van die EU in die 14 sentrums van bekwaamheid en sentrums vir uitnemendheid het 'n groot potensiaal vir transformasie van die land se ekonomie en die integrasie daarvan in wêreldwye waardekettings. Ek is vol vertroue dat die bevindings van die JRC-verslag goed deur die sentrums sal ontvang, en dat die regering, die akademie en die belanghebbendes in die bedryf sal optree om sy aanbevelings dadelik toe te pas. "

Die inisiatief was van stapel gestuur in 2019 en sal na ander Europese lande uitgebrei word. Die Kommissie help ook die lidstaten en streke met die ontwerp en implementering van strategieë vir slim spesialisering en deur die slim spesialiseringsplatform. Die EU belê tans € 160 miljoen in die sentrums, in die raamwerk van die Bulgaarse program 'Wetenskap en onderwys vir slim groei' vir 2014-2020. In 2021-2027 sal Bulgarye meer as € 10 miljard ontvang onder die kohesiebeleid, met 'n groot deel gewy aan die ondersteuning van innovasie en mededingendheid en groen en digitale oorgange.

Lees verder

Bulgarye

Die Kommissie keur die Bulgaarse skema van € 40 miljoen goed om klein ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die uitbraak van koronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n BGN-bedrag van 78.2 miljoen goedgekeur (Bulgaarse skema van ongeveer € 40 miljoen om klein ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die uitbreking van die koronavirus. Die skema is goedgekeur onder die staatssteun Tydelike raamwerk. Die openbare steun sal die vorm aanneem van direkte toekenning van BGN 50,000 (ongeveer € 25,565) per begunstigde om 'n gedeelte van hul bedryfskoste te dek. Die skema, wat deur die Europese Fonds vir Streeksontwikkeling mede-gefinansier sal word, sal toeganklik wees vir klein ondernemings wat in sekere sektore aktief is en aan sekere vereistes voldoen wat deur Bulgarye gedefinieer is, met 'n jaarlikse omset van minstens 500,000 250,000 BGN (ongeveer 2019 20 €) , wat sedert Februarie 2020 gedurende drie maande gedurende drie maande 'n afname in die omset gekoppel het aan die uitbreek van die koronavirus, vergeleke met dieselfde drie maande.

Die doel van die maatreël is om begunstigdes te help om die ekonomiese gevolge van die uitbraak van die koronavirus te oorkom en werk te handhaaf. Die Kommissie het bevind dat die Bulgaarse skema strook met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk. In die besonder, (i) sal die steun nie die plafonne per onderneming soos uiteengesit in die Tydelike Raamwerk oorskry nie; en (ii) steun ingevolge die skema kan verleen word tot 30 Junie 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat te herstel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) ( b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.59704 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings