Verbinding met ons

Azerbaijan

Belangrike ontwikkelings in Azerbeidjan sedert die trilaterale ooreenkoms van November 2020

gepubliseer

on

Verlede week op 29 Mei het Azerbeidjan die 200-dae-punt bereik sedert die formele ondertekening van die drieledige ooreenkoms tussen Azerbeidjan, Armenië en Rusland om 'n byna 30-jarige Armeense besetting van die Nagorno-Karabakh-streek te beëindig., skryf Tori Macdonald.

Sedert die vredesverdrag onderteken is, is Azerbeidjan besig om die skade wat verlede jaar tydens die konflik aangerig is, aktief voor te berei. Dit sluit in planne om die pas bevryde gebiede te herbou en te herontwikkel en diegene wat gedurende die afgelope dekades gedwing is om te vertrek, na hul huise te help.

Die tien belangrikste vooruitgang wat Azerbeidjan het gemaak gedurende hierdie 200-dag venster insluit:

'N Toekenning van $ 1.3 + miljard deur die regering van Azerbeidjan om die streek te rekonstrueer. Die fondse word reeds geïmplementeer en werke is goed op dreef in die groter dorpe, insluitend die herstel van historiese monumente, museums, moskees en meer.

Die Ministerie van Kultuur het aanvanklike maatreëls getref vir territoriale monitering deur die registrasie en inspeksie van 314 historiese en kulturele staatsmonumente; waarvan die meeste tydens die Armeense besetting verwoes is.

Byna 35,000 9,000 onontplofte ammunisie is van meer as 120 XNUMX hektaar grond verwyder. In die verlede is daar meer as XNUMX Aserbeidjane doodgemaak of beseer.

Meer as 15,000 XNUMX mense het een van die gewildste versoekskrifte op change.org onderteken, wat Armenië versoek om die liggings van die oorblywende onontplofte ammunisie wat nog gevind is, te onthul.

Groen gefokusde heropbouwerk is aan die gang na groot besprekings tussen die regering en groot korporasies soos TEPSCO en BP om hernubare energie-aanlegte in die bevryde gebiede op te rig, soos 'n produksie-eenheid vir sonenergie.

Vanaf 2022 begin die ontwikkeling van die eerste Smart Villages in die distrik Zangilan. 'Slim dorpies' is gemeenskappe in landelike gebiede wat innoverende oplossings gebruik om hul veerkragtigheid te verbeter, voort te bou op plaaslike sterk punte en geleenthede.

Die heropbou van infrastruktuur om die terugkeer van GOP's na die streek te vergemaklik, het begin. Die werke het tot dusver 600 km paaie, streeksversnydende snelweë, meer as 150 km treinspore ingesluit, asook die beplanning vir die oprigting van drie lughawes, waarvan een internasionaal.

'N Bloudruk vir die hervorming van die groot stad Agdam is bevestig en goedgekeur. Dit behels die oprigting van 'n nywerheidspark, oorwinnings- en gedenkparke, en skakels vir die snelweg en spoorweg wat Agdam met die Barda-distrik verbind.

'N Inventaris van 13,000+ geboue en 1,500km paaie in 169 nedersettings in tien bevryde streke is voltooi voor die herstelwerk. 10 nedersettings is tydens die Armeense besetting vernietig.

Vir die eerste keer in byna dertig jaar was Shusha, die kulturele hoofstad van Azerbeidjan, die Khari Bulbul-musiekfees.

'N Merkwaardige reeks pogings om in ag te neem hoeveel werk in hierdie verwoeste gebiede benodig word.

Dit sal interessant wees om te sien hoe die planne gedurende die komende 200 dae en daarna verder ontwikkel en ontvou.

Hierdie veerkragtigheid kan heel moontlik 'n bron van internasionale erkenning vir Azerbeidjan wees, aangesien die voortdurende eise van die COVID-19-pandemie steeds 'n belangrike rol in die alledaagse aangeleenthede speel.

Azerbaijan

Sterftes in Azerbeidjan as bus kruis teen die tenkmyn

gepubliseer

on

Die Ministerie van Binnelandse Sake (MIA) en die kantoor van die aanklaer-generaal het inligting bekend gemaak oor die feit dat myne en die dood van joernaliste getrap word. APA verslae.

Armeense weermagte oortree die hoofnorme en -beginsels van die internasionale humanitêre reg, sowel as die vereistes van die Geneefse Konvensie van 1949, en hou voort met kriminele dade teen Azerbeidjanse burgers deur myne in Azerbeidjanse gebiede te plant.

Dus is drie persone dood - Siraj Abishov (operateur van AZTV), Maharram Ibrahimov (werknemer van Azertag-nuusagentskap), Arif Aliyev (adjunkverteenwoordiger van die distriks-EP oor die administratief-territoriale sirkel van Susuzlug-dorp), en vier ander mense is in die hospitaal opgeneem met verskillende liggaamsbeserings. as 'n 'Kamaz'-passasiersbus wat werknemers van TV-kanale en nuusagentskappe vervoer het, wat na die bevryding van die Kalbajar-distrik gestuur is, het op 'n antitenkmyn gestap terwyl hulle in die rigting van die dorp Susuzlug beweeg het.

JOURNALIST-BUS VERBLYF WANT DIT KRUIS OOR ANTI-TANKMYNE IN DISTRIK KALBAJAR

Werknemers van die Aanklaerskantoor en die polisie het die webwerf onmiddellik hersien, forensiese-mediese kundigheid is aangestel en ander prosesstappe is geneem.

'N Strafsaak is in die Militêre Aanklaerskantoor van die Republiek Azerbeidjan geloods met artikels 100.2, 116.0.6, en ander,

Intensiewe ondersoek-operasionele maatreëls word tans getref.

Lees verder

Azerbaijan

Die mense van Azerbeidjan wil langdurige vrede en voorspoed hê

gepubliseer

on

Ten spyte van die formele einde van vyandelikhede tussen Armenië en Azerbeidjan, is daar steeds baie probleme, waaronder die lot van Azerbeidjaners wat deur hul jarelange bittere konflik tussen die twee partye uit hul huise gedwing is. skryf Martin Banke.

Nog 'n groot onopgeloste probleem is die vele myne wat steeds die hele landskap besaai, wat 'n dodelike en konstante bedreiging vir die plaaslike bevolking inhou.

Hierdie en ander kwessies wat pas hierdie week weer opduik, beklemtoon die broosheid van 'n wapenstilstand wat deur Russies bemiddel is, wat ses weke se gevegte tussen Armeense en Azeri-magte teen die einde van verlede jaar gestuit het.

Die onlangse militêre konfrontasie, waaronder Armenië en Azerbeidjan, wat ses weke onverpoos gewoed het, het die plaaslike bevolking ongevalle, skade en ontheemding veroorsaak.

Die gevegte het duisende gestoot om na veiligheid uit hul huise te vlug, waarvan sommige ontheemd bly en op lang termyn nie na hul huise kan terugkeer nie. Die vyandelikhede het lewensonderhoud, huise en openbare infrastruktuur skade berokken. Daarbenewens is baie gebiede met myne en ander onontplofte voorwerpe agtergelaat, wat die burgerlike bevolking aansienlike risiko's inhou.

Ondanks die skietstilstand-ooreenkoms tussen Armenië en Azerbeidjan op 9 November 2020, bly die humanitêre situasie, wat nog vererger word deur die COVID-19-pandemie, kommerwekkend.

Die konflik het in 1991 vir die eerste keer in die oorlog toegeneem met 'n geskatte 30,000 XNUMX mense wat dood is en baie meer is ontheem.

Hewige gevegte het weer op 27 September verlede jaar uitgebreek, en duisende het vermoedelik gedood. Azerbaijan se weermag het die gebiede wat sedert die vroeë negentigerjare beset is, herower.

Maar die vele GOP's van Azerbeidjan (ontheemde persone) wat beloof het om na hul huise terug te keer, het min idee gehad waarna hulle sou terugkeer.

Baie van die huise wat hulle dekades gelede verlaat het - en meer onlangs - is nou vernietigde ruïnes en die letsels van die verdrywings en ontheemding loop diep. Aangesien dit soveel as 'n miljoen Aserbeidjanse mense kan raak, met 'n tragiese en diep persoonlike verhaal, is die taak om hulle te heroorweeg 'n groot taak.

Maar nogtans vereis die bevryding van Karabakh en omliggende streke van Azerbeidjan van Armenië van die besetting van Armenië verlede jaar 'n dringende en onmiddellike oplossing vir een van die wêreld se grootste ontheemding van mense.

Gedwonge ontheemding in Azerbeidjan was 'n gevolg van die militêre aggressie deur Armenië wat in die begin van die negentigerjare in die gebiede van Azerbeidjan plaasgevind het.

Meer as 'n miljoen Aserbeidjaners is met geweld uit hul geboorteland verplaas, onder wie honderdduisende Aserbeidjanse vlugtelinge wat uit Armenië gevlug het.

Alle gewelddadige ontheemdes in Azerbeidjan was tydelik gevestig in meer as 1,600 swaar bevolkte nedersettings in 12 tentkampe.

Verlede jaar se onrus het tot gevolg gehad dat 84,000 85 mense gedwing is om hul huis tydelik te verlaat. Dit sluit XNUMX ontheemde gesinne in die Tartar-streek in Azerbeidjan in.

Die situasie in Azerbeidjan is om verskeie redes opmerklik. Die eerste is dat Azerbeidjan in 'n land met iets meer as 10 miljoen burgers (7 miljoen tydens die ontheemding) een van die wêreld se grootste ontheemde bevolking ter wêreld is.

 Nog 'n unieke kenmerk is dat GOP's in die land dieselfde regte as ander burgers geniet en nie diskriminasie ervaar nie. Azerbeidjan het ook die volle verantwoordelikheid aanvaar vir die verbetering van die lewensomstandighede van die LD's.

 Trouens, sedert die laat negentigerjare het die regering aansienlike vordering gemaak met die verbetering van die lewensomstandighede van die sterk ontwortelde bevolking en het 1990 315,000 mense wat in haglike omstandighede woon, tydelik huise in die nuutgestigte nedersettings voorsien.

'N Ander belangrike kwessie wat opgelos moet word, is die weiering van Armenië om die kaarte van ontginde gebiede (formulariums) in die onlangs bevryde gebiede aan die Azerbeidjanse kant voor te lê.

Die onmiddellike gevaar wat dit inhou, is gesien in die kort tydperk na die ondertekening van die drieledige verklaring verlede November, toe meer as 100 burgers van Azerbeidjan die slagoffers van mynontploffings geword het, onder wie LDP's.

Na drie dekades van konflik stem almal saam dat dit noodsaaklik is om hierdie gebiede van myne en ander onontplofte voorwerpe te verwyder.

Inligting oor hul ligging word gesien as 'n absolute noodsaaklikheid om menselewens te red en die rehabilitasie- en heropbouprosesse na konflik te versnel.

Dit is ook nodig om die stede en ander nedersettings wat tydens die konflik totaal vernietig is, te herstel en die nodige toestande te skep vir vrywillige, veilige en waardige terugkeer van die LDP's na hul geboorteland.

Azerbeidjan soek al meer as 25 jaar diplomatieke onderhandelinge vir die vreedsame oplossing van die konflik met Armenië.

Die onvoorwaardelike en veilige terugkeer van Azerbeidjanse ontheemde bevolking is ook bevestig in tientalle resolusies en besluite van die VN se Algemene Vergadering, Veiligheidsraad, OIC, PACE, OVSE en die Europese Hof vir Menseregte.

Die spesiale rapporteur oor menseregte van die LDP's van die VN het reeds in 2014 die regering van Azerbeidjan geprys vir sy toewyding aan die kwessie.

Ondanks die ontberinge wat IDP's ly, is daar nog goeie nuus.

Neem byvoorbeeld die suksesvolle terugkeer na iets soos normaliteit vir een verwoeste dorpie in Azerbeidjan, Jojug Marjanly, wat gesien het dat 150 gesinne na 23 lang, pynlike jare na hul huise sou terugkeer.

Dit is iets wat duisende ander Azerbeidjanse mense in die komende maande en jare hoop om te doen.

Azerbeidjan kyk nou, verstaanbaar, na die internasionale gemeenskap, insluitend die EU, om druk op Armenië uit te oefen om saam te werk om die humanitêre gevolge van sy aktiwiteite in die voorheen besette gebiede van Azerbeidjan uit te skakel.

Die Europese Kommissie het op sy beurt ingestem om € 10 miljoen aan humanitêre hulp by te dra om burgerlikes te help wat deur die onlangse konflik geraak is. Dit bring EU-hulp aan mense in nood sedert die aanvang van die vyandelikhede in September 2020 op ongeveer € 17 miljoen te staan.

Janez Lenarčič, kommissaris vir krisisbestuur, het op hierdie webwerf gesê dat die humanitêre situasie in die streek steeds aandag verg, met die COVID-19-pandemie wat die impak van die konflik verder vererger.

"Die EU vergroot sy steun aansienlik om mense wat deur die konflik geraak word, te help om in hul basiese behoeftes te voorsien en hul lewens te herbou."

Kommissaris vir Buurt en Uitbreiding, Olivér Várhelyi, het bygevoeg dat die EU sal werk aan 'n meer omvattende konfliktransformasie en langtermyn sosio-ekonomiese herstel en weerbaarheid in die streek.

EU-befondsing sal help om noodhulp te verleen, insluitend voedsel, higiëne en huishoudelike artikels, veeldoelige kontant en gesondheidsorg. Dit sal ook beskermingshulp dek, insluitend psigososiale ondersteuning, noodopvoeding en vroeë herstelhulp deur middel van lewensonderhoud verseker.

Die hulp het ten doel om die meeste kwesbare konflikgeteisterde mense te bevoordeel, insluitend ontheemdes, teruggekeerdes en gasheergemeenskappe.

'N Woordvoerder van die kommissie het aan hierdie webwerf gesê: "Befondsing sal ook humanitêre ontginning in bevolkte gebiede verseker en mense wat risiko's beïnvloed, oplewer."

’N Bron van die Azerbeidjan-regering het gesê:“ Die oorlog van drie dekades in die gebied van Azerbeidjan is verby. Die inwoners van Azerbeidjan wil langdurige vrede en voorspoed in die streek hê. Alle nodige humanitêre maatreëls om menslike lyding te verlig wat deur 30 jaar van konflik veroorsaak word, moet getref word. ”

Lees verder

Azerbaijan

Kundige Samir Poladov praat op die virtuele nuuskonferensie van Mine Action Agency

gepubliseer

on

Op 7 April 2021 het Azerbeidjan se nasionale agentskap vir mynaksie (ANAMA) 'n virtuele nuuskonferensie gehou onder internasionale kundiges in die beskerming van mynbou, met Samir Poladov as hoofspreker, volgens die webwerf van die agentskap. http://anama.gov.az/news/225.

Die deelnemers het die maniere ondersoek om die lande van die wêreld teen mynaanplanting en mynaanvalle te beskerm, en beantwoord die joernaliste se vrae oor die relevante internasionale regulasies en ander gevalle wat verband hou met langafstand-missielstelsels.

Op die vraag oor die Armenië se Iskander het Samir Poladov daarop gewys dat die wêreldgemeenskap baie belang gestel het in die ANAMA-verslag. Soos hy dit stel, 'namens Ilham Aliyev, president van Azerbeidjan en opperbevelvoerder van die land se weermag, is die agentskap in beheer van my en onontplofte goedkeuring van wapen. ANAMA is sedert Desember 2020 betrokke by ontginning in die stad Shusha. Die bemanning het tot dusver 686 onontplofte bomme uit die gebied van 234 duisend vierkante meter (23.4 hektaar) ontdek en verwyder. Terselfdertyd het die spesialiste van die agentskap 183 huise en binnehowe ondersoek, asook 11 geboue met meerdere verdiepings ”.

Afgesien hiervan het mnr. Poladov die aandag van die gehoor gevestig op 'n opruimingsoperasie op 15 Maart waarin die oorblyfsels van twee ontplofte vuurpyle in Shusha ontdek is. Nadat die missiel se 9M723-identifikasienommer nagegaan is, het die organisasie 'n bykomende ondersoek gedoen en tot die gevolgtrekking gekom dat die puin aan 'n Iskander-M-raket behoort. Daarbenewens is 'n missielkrater in die stad Shusha gevind. Soos die kenner gesê het: 'Die media het reeds die presiese ligging van albei missiele bekend gemaak. Die genoemde raket (Navo-verslagnaam: SS-26 Stone), met 'n maksimum reikafstand van 400 km, 'n deursnee van 920 mm en 'n lengte van 7.2 m, dra 'n kernkop van tot 480 kg en het 'n aanvanklike lanseringsgewig van 3800 kg. Met die ontginningproses sal ons u op hoogte hou van die nuwe ontwikkelinge. Dankie vir u aandag en vrae ”.

Die volgende ANAMA-konferensie is vir Mei beplan. Die presiese datums sal binne 'n week vooraf bekend gemaak word.   

Vir verwysing. Samir Poladov is ondervoorsitter van die Raad van die Nasionale Agentskap vir Mynaksie (ANAMA) in Azerbeidjan.  

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings