Verbinding met ons

Wêreld

Wêreldburgerskapverslag ondersoek 2024-verkiesings

DEEL:

Gepubliseer

on


CS Global Partners het die derde uitgawe van sy jaarlikse vrygestel Wêreldburgerskapverslag. Vanjaar se uitgawe fokus op die komende 2024 wêreldverkiesing, en die gedagtes van hoë-nettowaarde-individue (HNWI's) oor hierdie onstuimige globale tydperk. 

Die CS Global Partners World Citizenship Report bly die vlagskipontleding van die mees dringende kwessies waarmee wêreldburgers te kampe het. Die verslag se tema is individue se verantwoordelikheidsin te midde van verkiesingsverandering. Deur die kruising tussen keuse en verpligting te ondersoek, is die verslag 'n datagedrewe benadering om burgerskap te verstaan ​​en evalueer die bevindinge in konteks van verkiesingsverandering.  

Hierdie jaar sal die geskiedenis se grootste globale verkiesingsjaar wees, met die helfte van die wêreld se bevolking wat in 'n verkiesing stem. Dit is meer kiesers as enige tyd tevore. Van Indië tot die Verenigde State, Brittanje tot Bangladesj, lande sal op hul demokratiese geloofsbriewe getoets word. Die World Citizenship Report verskaf kommentaar en ontleding van geleerdes en navorsers, insluitend die Universiteit van Cambridge se Sentrum vir Geopolitiek, oor die belangrikheid van hierdie verkiesings vir wêreldburgers.

Die Wêreldburgerskapverslag is die wêreld se eerste poging om die waarde van burgerskap deur die lens van die wêreldburger te ondersoek. Die Wêreldburgerskapverslag, wat 'n veelvlakkige benadering bevoordeel, gebruik die Wêreldburgerskapindeks. TheWorld Citizenship Index is 'n innoverende instrument wat 'n holistiese benadering volg om die wêreld se burgerskappe oor veelvuldige dimensies te rangskik.

Deur meer as tipiese konsepte van paspoortsterkte te beweeg, erken die Wêreldburgerskapindeks die baie redes waarom mense hul lande verlaat, en die baie redes waarom mense bly. Hierdie verslag word onderskei deur 'n groter klem te plaas op die diverse houdings rakende sleutelfasette van burgerskap. Die Wêreldburgerskapverslag meet 188 lande oor vyf motiveerders waarvoor wêreldburgers die meeste omgee – Veiligheid en Sekuriteit, Ekonomiese Geleentheid, Lewenskwaliteit, Globale Mobiliteit en Finansiële Vryheid.  

“Ons verwag om aansienlike verandering in die globale landskap te sien. Verkiesings sal verandering teweegbring, met die hoop op positiewe innovasie en 'n kans op verbeterde geopolitieke stabiliteit. Die 2024 Wêreldburgerskapverslag verbeter op vorige uitgawes, aangesien ons globale uitdagings wat wêreldburgers in die gesig staar, die hoof bied. Ons verslag was nog nooit meer relevant en belangrik nie,” sluit Micha Emmett, uitvoerende hoof van CS Global Partners, af.  

Vir algehele ranglys in die Wêreldburgerskapverslag het die Republiek van Ierland die eerste plek behaal. Ierland het veral hoog aangeteken vir sy veilige en stabiele samelewing, groeiende ekonomie en finansiële vryheid. Die land is bekend vir sy welige natuurlike omgewing, groeigesentreerde ekonomie en demokratiese stabiliteit. Verlede jaar se toppuntmaker (derde op vanjaar se WKR), Denemarke, het ook toppunte vir Lewenskwaliteit, Finansiële Vryheid en Veiligheid en Sekuriteit ontvang.  

advertensie

Soortgelyk aan verlede jaar se uitgawe van die Wêreldburgerskapverslag, is die Lewenskwaliteit-pilaar die belangrikste onder die vyf pilare gerangskik, volgens ons opname van HNWI's. Dit dui op 'n blywende gehegtheid aan die dinge wat dikwels die meeste saak maak in verkiesings - wat dikwels 'brood-en-botterkwessies' genoem word.

Politici sal hierdie kwessies moet oorweeg as hulle die steun van die stemgeregtigde bevolking wil kry. Inderdaad, die Lewenskwaliteit-pilaar oorweeg 'n nasie se vermoë om sy burgers die dinge te gee wat nodig is vir 'n hoë lewenstandaard, insluitend omgewingsgehalte, opvoedkundige gehalte en gesondheidsorggehalte. Monaco, Denemarke en Hong Kong het die top drie plekke in die Lewenskwaliteit-pilaar beklee. Die Verenigde Koninkryk het hoog aangeteken, die sesde plek onder alle nasies. Die Verenigde State was 29ste op die ranglys.  

Soos verlede jaar se verslag, het Afrika-lande die onderste 10 posisies ingeneem, met Somalië, Tsjad en Suid-Soedan wat die lande wat die swakste geplaas is, afgerond het. Die Veiligheid en Sekuriteit motiveerder assesseer 'n land se maatskaplike veiligheid en sekuriteit maatstawwe, van bestuur tot misdaad en verder, met inagneming van die veiligheidsnet wat die land bied teen onstabiliteit en wanorde. Ysland het die eerste plek behaal in die Veiligheids- en Sekuriteitsmotiveerder, Switserland het 'n gelyke tweede plek behaal en Ierland het die derde plek behaal. Sirië het die laagste in hierdie pilaar behaal.  

Veiligheid en sekuriteit is van fundamentele belang, veral vir HNWI's. Terwyl oorlog voortduur tussen Rusland en Oekraïne, en oorlog tussen Israel en Palestina uitgebreek het, kan wêreldburgers gretig wees om lande te soek wat vreedsaam en veilig is. Die Wêreldburgerskapverslag verskaf 'n gids vir die veiligste en veiligste lande, en beklemtoon ook dié wat die meeste geneig is tot oorlogvoering en onenigheid.  

Die Finansiële Vryheid-motiveerder meet die vermoë van 'n land om 'n gunstige en stabiele regulatoriese klimaat te bied vir die vestiging en funksionering van besighede, sowel as die besit van persoonlike en besigheidsbates. Denemarke, Singapoer en Switserland het die eerste drie plekke in hierdie pilaar ingeneem. Die World Citizenship Report-opname van HNWI's het bevind dat HNWI's in Europa en ander ekonomies meer ontwikkelde streke groter klem plaas op beleggings, portefeuljediversifikasie en welvaartbeplanning wanneer hulle tweede burgerskap oorweeg. 45.4 persent van Europeërs het dit as 'n prioriteit opgemerk.  

Daarteenoor beklemtoon streke soos Latyns-Amerika wat minder robuuste ekonomieë het werksgeleenthede meer as beleggings. Slegs 24.1 persent van Latyns-Amerikaners het beleggings, portefeuljediversifikasie en welvaartbeplanning as 'n prioriteit genoem. Die verkiesingsondersoek wat deur die verslag verskaf word, is 'n noodsaaklike innovasie vir die verslag se aanbod.

Besoek om die 2024 Wêreldburgerskapverslag af te laai: https://csglobalpartners.com/world-citizenship-report/Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings