Marokkaanse koning vergewe die joernalis Hajar Raissouni

| Oktober 18, 2019
Die Marokkaanse vroulike joernalis Hajar Raissouni is vergewe deur die Marokko se koning Mohammed VI. Raissouni, 28, het Woensdag saam met haar verloofde 'n gevangenis verlaat. Raissouni, haar verloofde en 'n dokter is skuldig bevind aan verskillende aanklagte, waaronder “onwettige aborsie” en is tronk toe gestuur.
Haar verloofde en die dokter is ook vergewe. In 'n verklaring van die Ministerie van Justisie word verklaar dat “hierdie koninklike kwytskelding binne 'n raamwerk van koninklike deernis en selfvoldaanheid kom, te midde van kommer deur sy majesteit die Koning om die toekoms van die egpaar wat beoog om 'n gesin te stig in ooreenstemming met godsdienstige voorskrifte en die ten spyte van die fout wat hulle begaan het wat tot die regsgeding gelei het. ”
Na haar vrylating sal Raissouni nou aanhou werk as joernalis. Een Brusselse EU-diplomaat het gesê: 'Dit moet gesien word as 'n positiewe en progressiewe stap.
Die kwytskelding van die koning is 'n belangrike aanduiding van Mohammed VI se toewyding aan geregtigheid en vryheid van spraak in Marokko. ”Marokko word beskou as een van die belangrikste en progressiewe bondgenote van die Europese Unie in die MENA-streek.
Die EU ondersteun verskeie inisiatiewe en projekte van Marokko om die oppergesag van die reg, fundamentele regte en vryhede en die menseregte in die land te bevorder.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Marokko, Wêreld

Kommentaar gesluit.