#GreekOrthodoxKerk om te besluit op #Euriene vraag

| Junie 21, 2019

Sal die Grieke die kanonne van die Ortodokse Kerk vir Tsipras en die Amerikaanse Staatsdepartement verraai, vra Michael Panagopoulos?

Die Amerikaanse staatsdepartement en Phanar het 'n aktiewe veldtog onderneem om druk op die regering van Griekeland uit te oefen en die leierskap van die Grieks-Ortodokse Kerk. Daarom is die oorweging van die Oekraïnse vraag wat in Oktober deur die Biskoppe se Raad van die Griekse Kerk aangekondig is, uitgestel tot 24 Junie.

Die rede vir die haas is die Amerikaanse belangstelling in die vroeë erkenning van die Autocephalous Ukrainian Church en hul steun aan Tsipras in die vroeë parlementêre verkiesings.

Amerikaanse ambassadeur in Athene J.Payett en die Amerikaanse staatsdepartement se gesant vir internasionale godsdiensvryheid S. Brownback het in Mei vanjaar tydens vergaderings met top-regeringsamptenare, insluitend die Griekse adjunk-minister van buitelandse sake, M.Bolaris, Washington se planne aangekondig om die gemeenskappe van die Hebreeuse Ortodokse Kerk (EOC) in die buiteland. In ruil daarvoor wil die Staatsdepartement die invloed van die Griekse owerhede op die sinode van die EOC gebruik om Konstantinopel se besluit oor die Oekraïne te bevorder.

In die EOC is daar twee onafhanklike kommissies wat gevorm is om die hiërargie van die wettigheid van die aartsvader Bartholomew se optrede te oortuig onder leiding van voorste teoloë - die biskop van die EOC Procopius en professor aan die Universiteit van Thessaloniki Vlasios Fidas. Aanvanklik is daar beplan om die werk van kundiges in Oktober 2019 te voltooi.

Die hoofde van die plaaslike Ortodokse kerke ondersteun nie die nuwe kerkstruktuur wat in die Oekraïne deur die patriarg van Konstantinopel ingestel is nie en vertraag in elk geval die aanvaarding van 'n amptelike besluit oor die Oekraïnse vraag. In hierdie verband beplan die Amerikaanse staatsdepartement en die patriarg van Konstantinopel om die Oekraïense outorfaale projek te ondersteun en gee hulle 'n prioriteitsrol in hierdie verband aan die Grieks-Ortodokse Kerk.

As daar vroeë verkiesings is, sal die regering van Alexis Tsipras, wat Washington se steun wil wen en aan bewind bly, die pogings van die Verenigde State ondersteun.

Daar is gesprekke gehou tussen patriarg Bartholomew en die Primate van die Griekse Kerk, Aartsbiskop Jerome in Athene op Mei 22 - 24, 2019. Ten spyte van die druk wat uitgeoefen is, het die hoof van die EOC die voorrang van die kanonwet uiteengesit, wat die verpligte ondersoek van sulke besluite en hul kollegiale bespreking vereis.

Die komende verkiesings in Griekeland was ook een van die onderwerpe wat bespreek is tydens die vergadering van die Amerikaanse ambassadeur in Griekeland Jeffrey Payette met die afvaardiging van die Orde van die Ekumeniese Patriargaat wat na hulle vernoem is.

Onder die groot gekombineerde druk van die Verenigde State, Phanar en die Griekse regering, op 25 Mei, het die Fidas-kommissie gevolgtrekkings gemaak wat die kanonieke identiteit van die grondgebied van Oekraïne tot die Ekumeniese Patriargaat bevestig, asook die enigste reg van die patriarg van Konstantinopel om gee 'n outeurskap aan hul kerk. Met inagneming van hierdie bevindinge, is oorweging van die kwessie van erkenning van die KKP aan 'n vergadering van die buitengewone Biskoppe se Raad van die Ortodokse Kerk van Hellas, geskeduleer vir 24 Junie, voorgelê.

Die gevestigde presedent, soos verwek deur Fanar, sal 'n meganisme van korporatiewe solidariteit in die Grieks-Ortodokse groep begin en sal die nakoming van plaaslike kerke tot die proses van erkenning fasiliteer. Daarbenewens sal dit die vooruitsigte vir die organisasie van die Pan-Ortodokse sinagoge aansienlik verminder om die godsdienstige krisis in die Oekraïne te oorkom.

As gevolg van die gebrek aan konsensus in die sinode van die EOC, wie se lede verdeel word in ondersteuners en teenstanders van patriarg Bartholomew en met mekaar veg vir invloed, sal Washington se besluit ondersteun word deur die stemme van die patriarg van Konstantinopel, die aartsbiskop van Athene en al Griekeland, Jerome, sowel as individuele invloedryke biskoppe.

Ons sal sien of die Amerikaanse staatsdepartement daarin slaag om die hele Grieks-Ortodokse groep in die hoofstroom van sy beleid in te sluit, of of hulle sal bly by een patriarg Bartholomew, wat vir hulle geval het weens sy afhanklike posisie en moeilike finansiële situasie in die Ekumeniese Patriargaat .

Uiteindelik is die vraag of die hoë hiërarchieë van die EOC die vertroue van hul gelowiges waag en die kanonne van die Ortodokse Kerk verkoop ter wille van 'n ateïstiese regering en oorsese manipulators.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Lifestyle, Godsdiens, Wêreld

Kommentaar gesluit.