Verbinding met ons

Afghanistan

Brussel Konferensie oor #Afghanistan: EU kondig finansiële bystand aan hervormings te ondersteun

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

raad_ga_kalenderDie Europese Kommissie het nuwe finansiële hulp aan die Afghaanse regering aangekondig in die vorm van 'n staatskontrak. Deur middel van staatskontrakte bied die Europese Unie direkte begrotingsondersteuning aan lande in brose en oorgangsituasies.

Die ondertekeningseremonie van die staatskontrak het op 4 Oktober aan die rand van die Brusselse konferensie oor Afghanistan plaasgevind. Die ooreenkoms is onderteken deur die internasionale kommissaris vir samewerking en ontwikkeling, Neven Mimica, en die Afghaanse minister van finansies, Eklil Ahmad Hakimi, in die teenwoordigheid van president Ashraf Ghani.

Tydens die ondertekeningseremonie het Mimica gesê: "Die handtekening van vandag is 'n belangrike stap vorentoe vir die EU se ontwikkelingsvennootskap met die Afghaanse regering. Die EU is daartoe verbind om die doeltreffendheid van ons hulp te verhoog, as 'n teken van ons vertroue in die Afghaanse kant om te lewer oor sy hervormingsprogram. Aangesien die staatskontrak inderdaad 'n kontrak is, stem albei partye ooreen om hul rol te speel. Ons sal die finansiering voorsien op grond van bevredigende vordering op sleutelhervormingsgebiede.

advertensie

Ahmad Hakimi het gesê: "Die staatskontrak is 'n effektiewe meganisme wat die EU se ontwikkelingshulp in lyn bring met die hervormingsagenda van Afghanistan. As 'n begroting op die begroting gee dit die regering van Afghanistan die nodige fiskale ruimte om sy ontwikkelingsprioriteite te implementeer wat die lewens van die Afghaanse volk. '

Hierdie eerste kontrak vir staatsbou vir Afghanistan sal vanaf 200 tot € 2017 miljoen aan direkte begrotingsondersteuning bied. Dit sal die regering van Afghanistan help om sy eie strategiese ontwikkelingsprioriteite en -beleid te definieer, soos uiteengesit in die nuwe Afghanistan Nasionale Vredes- en Ontwikkelingsraamwerk. Die Afghanistan se nasionale vredes- en ontwikkelingsraamwerk word aangebied tydens die hoofgebeurtenis van die Brussel-konferensie oor Afghanistan. Dit sal 'n geloofwaardige strategiese raamwerk bied vir die ontwikkeling van Afghanistan in die rigting van toenemende selfstandigheid. Die staatskontrak sal meer effektiewe begrotingsbestuur en die bestryding van korrupsie ondersteun.

'N Robuuste beleidsdialoog oor hervormings in die openbare beleid, die makro-ekonomiese raamwerk, openbare finansiële bestuur, asook oor deursigtigheid en toesig, sal met die Afghaanse regering ingestel word en die betalings ingevolge hierdie kontrak bepaal. Die EU sal nou met ander vennote koördineer en uitbetaal wanneer spesifieke hervormingsdoelwitte bereik word.

advertensie

agtergrond

Die Europese Unie beoog om op 'n effektiewe en buigsame manier hulp te verleen deur gebruik te maak van die stelsels van vennootlande.

Vir die periode 2014-2016 het die EU-strategie vir Afghanistan vier algemene doelstellings nagestreef: bevordering van vrede, stabiliteit en veiligheid in die streek; versterking van demokrasie; ekonomiese en menslike ontwikkeling aan te moedig; en die bevordering van die oppergesag van die reg en respek vir menseregte.

Die huidige EU - ontwikkelingshulpprogram (ook bekend as Meerjarige indikatiewe program) vir die periode 2014-20 vier fokusareas het: landbou en landelike ontwikkeling; gesondheid; oppergesag van die reg en polisiëring; asook bestuur en demokratisering. Die EU se finansiële steun beloop € 200 miljoen per jaar, of € 1.4 miljard vir die hele tydperk. Die staatskontrak is deel van die huidige ontwikkelingsprogram.

Meer inligting

Webwerf van die internasionale samewerkings- en ontwikkelingskommissaris Neven Mimica

Ontwikkelingsamewerking tussen die EU en Afghanistan

Die Brussel-konferensie vir Afghanistan

Afghanistan

Die val van Kaboel, die sonsondergang van intervensionisme vir die Weste?

gepubliseer

on

Is daar 'n volhoubare toekoms vir menseregte in Afghanistan, vra Willy Fautré, direkteur van Human Rights Without Frontiers? Byna 20 jaar nadat Amerikaanse magte die Taliban met 'n mate van steun van die VK uit die mag gesit het, was hul 'Blitzkrieg' eerder 'n rustige oorwinningstog na Kaboel as 'n oorlog teen 'n verdampte nasionale weermag. 'N Aantal politieke ontleders sê dat hierdie geopolitieke aardbewing die einde is van die beweerde morele plig van die Weste om demokrasie en menseregte te bevorder en uit te voer.

Die militêre en politieke debakel van die Weste in Afghanistan is deur die Amerikaanse weermag as 'n geloofwaardige moontlikheid aangekondig, maar hul waarskuwing is deur Washington geïgnoreer.

Tog dra die Amerikaanse administrasie nie die volle verantwoordelikheid van hierdie strategiese fout nie. Al die NAVO -lande wat later by die oorlog en die besetting betrokke was, het nie 'n moontlike versnelde ineenstorting van die Afghaanse administrasie en sy leër verwag nie, en om betyds die nodige uitvloeiseloperasie van die Afghanen wat hulle bygestaan ​​het, te beplan.

advertensie

Behalwe die chaos en die individuele tragedies wat ons almal op televisie gesien het, bevraagteken hierdie geo-politieke aardbewing die Westerse teorieë oor regime-verandering en nasiebou, sowel as die uitvoer en konstruksie van demokrasie met die steun van die weermag. Die 'reg om in te meng' op beweerde humanitêre gronde onder die sambreel van buitelandse besettingsmagte en 'n gevolmagtigde politieke leierskap is ook op die spel.

Volgens baie politieke ontleders is Kaboel nou die mees onlangse plek waar sulke teorieë vir 'n lang tyd, indien nie vir ewig nie, begrawe sal word.

Maar is daar nog 'n toekoms vir die bevordering van menseregte deur Westerse regerings en NRO's in oorloggeteisterde lande soos Afghanistan waar hulle militêr betrokke is? En met watter akteurs? Moet NGO's vir menseregte weier om onder die sambreel en beskerming van die NAVO of Westerse besettingsmagte te werk? Sal hulle nie as Westerse GONGO's en medepligtiges van buitelandse leërs beskou word soos Christelike sendelinge in die koloniale tyd was nie? Hierdie en ander vrae sal deur die internasionale gemeenskap aangespreek moet word.

advertensie

Westerse oppergesag en kolonialisme

Deur die eeue heen het verskeie Wes -Europese lande hulle beter as ander mense gevoel. As koloniale moondhede het hulle hul gebiede op alle kontinente binnegedring om hulle na bewering beskawing en die waardes van die Verligting te bring, 'n beweerde goeie doel.

In werklikheid was hul doel veral om hul natuurlike hulpbronne en hul arbeidsmag te ontgin. Hulle het die seën gekry van die dominante Katolieke Kerk, wat 'n historiese en messiaanse geleentheid gebied het om sy geloof en waardes te versprei en sy mag oor die hele wêreld te projekteer.

Na die Tweede Wêreldoorlog en tydens die dekolonisasieproses, het die progressiewe opkoms en ontwikkeling van demokrasie in Westerse lande hul ambisie vernuwe om die wêreld weer, maar anders te verower en ander mense na hul beeld te hervorm.

Die waardes van politieke demokrasie was hul speerpunt, en hulle godsdiens was menseregte.

Hierdie polities-kulturele kolonialisme wat gestaaf is deur hul geloof in hul eie oppergesag het vrygewig gelyk in die sin dat hulle hul waardes naïef wou deel met die hele wêreld, met al die mense en teen hul tiranne. Maar daardie sendelingagtige projek en proses ignoreer dikwels hul geskiedenis, hul kultuur en hul godsdienste, sowel as hul onwilligheid om 'n aantal spesifiek Westerse liberale waardes te deel.

In Irak, Sirië, Afganistan en ander lande het die VSA, die Verenigde Koninkryk, Frankryk en ander oorloë gevoer om veiligheidsredes en dan die towerwoord 'nasiebou' gebruik, wat gelykstaande is aan regime-verandering indien nodig, om hul optrede te regverdig . Hierdie Moslem-meerderheidslande het egter die begraafplase geword van die sogenaamde morele reg om op humanitêre gronde in te meng wat deur die Weste gekoester word. Hierdie leerstelling is nou dood en word begrawe, sê baie beleidmakers.

Dit beteken nie dat die waardes van demokrasie, oppergesag van die reg en menseregte wat die Weste beweer nie ooreenstem met die strewe van ander mense nie. Die stryd om hierdie waardes moet egter eerstens hul eie stryd wees. Hulle kan nie kunsmatig oorgeplant word in 'n sosiale liggaam wat nie gereed is om dit te ontvang nie.

In die geval van Afghanistan is 20 jaar gebruik vir kapasiteitsbouprogramme om vrouegroepe, joernaliste, menseregte-aktiviste en ander dele van die burgerlike samelewing te bemagtig en toe te rus. In watter mate sal hulle die regime van die Taliban kan weerstaan ​​en groei, is dit onvoorspelbaar sodra die meeste buitelandse media en waarnemers die land willekeurig sou verlaat? Niks kan minder seker wees nie.

Is daar 'n toekoms vir menseregte in Afghanistan?

'N Aantal NGO's het reeds saam met die NAVO-magte Afghanistan verlaat, wat die Taliban-persepsie van hul gebrek aan neutraliteit en onpartydigheid in hul jaarlange betrokkenheid by die Afghaanse samelewing versterk.

As alle humanitêre en menseregte -organisasies die land verlaat, voel die dryfkragte van die Afghaanse burgerlike samelewing verlate en verraai. Hulle sal kwesbaar wees vir onderdrukking van die Taliban en 'n wrok voel teenoor hul voormalige Westerse ondersteuners.

Die maatskaplike dienste en infrastruktuur wat in die afgelope 20 jaar ingestel is, moet bewaar word, aangesien 'n humanitêre krisis op die kort termyn opdoem volgens die VN -ontwikkelingsagentskap. Ter wille van die Afghaanse bevolking moet buitelandse humanitêre hulp gehandhaaf en ontwikkel word, maar in 'n veilige omgewing en afgesien van politieke onderhandelinge tussen die voormalige besettingsmagte en die Taliban -owerhede.

Die Internasionale Komitee van die Rooi Kruis (ICRC) het besluit om te bly. In 'n lang onderhoud met France24, het sy president, Peter Maurer, onlangs verklaar dat hulle doelwit sal wees om by die Afghanen te bly, hul lewens te deel en oplossings te vind vir hul probleme ten opsigte van die beginsels en waardes van die Rooi Kruis.

Die plek van Afgaanse vroue in hul personeel en projekte sal hul eerste uitdaging vir menseregte wees en hul eerste toets vir onvermydelike transaksies wat met die Taliban -owerhede onderhandel moet word.

Lees verder

Afghanistan

Afghanistan: 'n beoordeling en 'n pad vorentoe

gepubliseer

on

Ongeag die ideologiese ingesteldheid van die Taliban, is die oorname van Afghanistan 'n werklikheid. Vir sommige was die vinnige ineenstorting van die Ghani -regering verstommend. Vir ander 'n langsaam-voorspelbare gebeurlikheid. 'N Militêre oplossing was nooit volhoubaar vir die langtermynveiligheid van die streek en die ware nasionale ontwikkeling van Afghanistan nie. Die werklikheid van vandag is 'n mengsel van herhaalde foute deur baie akteurs, skryf ambassadeur Farukh Amil, hieronder op die foto.

Intervensionele oorloë wat vervolg is met buitelandse beleidsrigtings, het herhaaldelik in ellende vir alle betrokkenes geëindig. Daar is geen gelukkige einde in die selfbedrieglike mantras van 'hy moet gaan' of 'daar sal gevolge wees'. Die gevolge is dikwels wreed en onbedoeld. 'N Eerlike beoordeling is nie net nodig vir die onbekende aantal Afgaanse slagoffers nie, maar ook vir diegene wat op 'n missie gestuur is "om die werk te doen". Die wêreld skuld hulle so baie. 

Die krisis wat nou in Afghanistan afspeel, is die humanitêre een met duisende wat wil vertrek. Wêreldwyd het die aptyt om vlugtelinge te ontvang dramaties gekrimp. Veral Europa blyk te midde van vlugteling-moegheid te wees, veral na die bitter Siriese ervaring wat bygedra het tot die opkoms van nasionalistiese en xenofobiese magte teen die EU. Dit is hoogs onwaarskynlik dat enige Westerse land bereid sal wees om die vrygewigheid van die Afghanen wat deur kanselier Merkel as morele leier van die Westerse Alliansie aan die Siriërs bewys is, te herhaal.  

advertensie

Die ontwikkeling van die totale ineenstorting in Kaboel moet gekyk word. Daar is ongetwyfeld baie vordering gemaak met onderwys, bemagtiging van vroue, die media en stedelike ontwikkeling. 'N Nader kyk sou baie ongemaklike waarhede onthul. Die woorde van die veteraan van die VN, Lakhdar Brahimi, is tot vandag toe waar. As die spesiale verteenwoordiger van die VN in Afghanistan (2001-2004), waarskynlik die moeilikste tydperk in wraakgierige dae na 9/11, het Brahimi die buitelandse ingryping vergelyk as 'n soort ruimtetuig wat in die stowwerige wildernis beland het. Binne was alle moderne geriewe: elektrisiteit, warm kos, storte, toilette. Buite in vergelyking, by die omtrek, loer Afghanen uit hul verduisterde wêreld in. As ontwikkeling nie inklusief was nie, was dit duidelik van die begin af gedoem.

Vinnig vorentoe na nog 'n leidende stem by die VN, die Amerikaanse ekonoom Jeffrey Sachs, wat gesê het dat slegs $ 2 miljard van die $ 21 triljoen plus op Afghanistan uitgegee is "in ekonomiese ondersteuning", met die argument dat dit minder as 2% van die hele VSA is besteding aan Afghanistan. Alhoewel die belangrikste doelwit was om harte en verstand te wen, kan sulke syfers hulle nie tot enige vorm van optimistiese uitkoms leen nie.

Almal wil vrede hê en 'n einde aan die lyding van die Afghanen. Meestal die Afghanen self. Lande wat aan Afghanistan grens, wil streeksstabiliteit hê vir ekonomiese vooruitgang. Dit is en was nog nooit in Pakistan se belang om strategieë na te streef wat onstabiliteit in Afghanistan bevorder nie. Pakistan dra steeds eerder die grootste vlugtelingbevolking vir die langste tyd sedert die einde van die Tweede Wêreldoorlog, maar ook sonder verantwoordelikheid vir xenofobiese binnelandse politiek. En nogmaals met die ontruiming uit Kaboel, het Pakistan met 'n helpende hand opgestaan ​​met honderde vlugte wat in Pakistan aangekom het en tot dusver byna 10,000 XNUMX ontruimdes vervoer het. 

advertensie

Daar is baie gebalanseerde stemme in die Weste. Dit moet gehoor word en nie verdrink word deur woedende, missiel-insittende intervensioniste wat weier om die lesse uit die geskiedenis te leer nie. Volwasse stemme soos die invloedryke Amerikaanse senator Lindsey Graham druk reeds verstandige punte op. Alhoewel dit verstaanbaar en maklik is om die opkomende 'nuwe' Taliban in Afghanistan te beoordeel uit sy optrede uit die verlede, is dit miskien nou die tyd om vrede 'n kans te gee. Hierdie nuwe bedeling in Kaboel moet egter deur sy optrede beoordeel word. Op die oomblik kan dit net beloftes maak wat die internasionale gemeenskap hulle ideaal moet help hou. Dit is die voorkeur-uitkoms vir Pakistan dat 'n inklusiewe regering in Kabul na vore kom deur 'n konsensus in Afganistan en een wat menseregte respekteer. 

Aangesien die Taliban die internasionale gemeenskap versoek om sy ambassades te heropen, sal dit verstandig wees om dit te doen sodra die veiligheidsituasie stabiliseer, al was dit net om gevreesde oordrewe deur betrokkenheid te demp. Andersins is die dreigende humanitêre krisis seker. Vir diegene wat vier, om watter rede ook al, is daar waarskuwingswoorde. U moet die standpunte van die voormalige VN SRSG vir Afghanistan Kai Eide in gedagte hou, wat gesê het dat "18 miljoen mense humanitêre hulp nodig het en dat u dit nie in die steek kan laat nie." As die internasionale gemeenskap sy rug op Afghanistan draai, sal dit net diegene wat chaos wil veroorsaak, bemoedig. 'N Grondwetlike ontwikkelingsgerigte herbetrokkenheid wat geleidelik en voorwaardelik is, is tans die enigste sinvolle pad vorentoe. 

Wat is die alternatief? Dit is onnodig wreed om die Afghaanse volk op hierdie tydstip te laat vaar. Wat sou die doel van so 'n beleid wees? Kollektiewe straf van 40 miljoen mense? En die direkte gevolge? Die generasie van vlugtelinge -uitvloei? Sanksies het telkens getoon dat die regerende elite onaangeraak bly en dat slegs die armes daaronder ly. En in Afghanistan se geval kan dit internasionaal 'n paar ontsaglike uitkomste meebring.

Die skrywer is 'n voormalige lid van die Buitelandse Diens van Pakistan. Hy dien as ambassadeur in Japan en permanente verteenwoordiger by die Verenigde Nasies in Genève.

Lees verder

Afghanistan

Die Taliban noem die nuwe Afghaanse regering, minister van binnelandse sake op die Amerikaanse sanksielys

gepubliseer

on

By

Die Taliban het Dinsdag (7 September) uit sy innerlike hoogtes gekom om top -poste in die nuwe regering van Afghanistan te vul, waaronder 'n medewerker van die stigter van die Islamitiese militante groep as premier en 'n gesoekte man op 'n Amerikaanse terrorismelys as minister van binnelandse sake, skryf Reuters se buro, Clarence Fernandez, Raju Gopalakrishnan, Kevin Liffey en Mark Heinrich, Reuters.

Wêreldmoondhede het aan die Taliban gesê die sleutel tot vrede en ontwikkeling is 'n inklusiewe regering wat sy beloftes van 'n meer versoenende benadering ondersteun, wat die menseregte handhaaf, na 'n vorige tydperk van 1996-2001 aan bewind gekenmerk deur bloedige vendettes en onderdrukking van vroue.

Die hoogste leier van die Taliban, Haibatullah Akhundzada, het in sy eerste openbare verklaring sedert die opneem van die hoofstad Kaboel op 15 Augustus deur die opstandelinge gesê dat die Taliban verbind is tot alle internasionale wette, verdrae en verbintenisse wat nie in stryd is met die Islamitiese wet nie.

advertensie

'In die toekoms sal alle aangeleenthede oor bestuur en lewe in Afghanistan gereguleer word deur die wette van die Heilige Sharia,' het hy in 'n verklaring gesê waarin hy ook Afghanen gelukgewens het met wat hy die land se bevryding van buitelandse heerskappy genoem het.

Die name wat vir die nuwe regering aangekondig is, drie weke nadat die Taliban na militêre oorwinning geveg het toe buitelandse magte onder leiding van die VSA onttrek en die swak regering wat deur die Wes-gesteunde ineengestort het, het geen teken van 'n olyfboom aan sy teenstanders gegee nie.

Die Verenigde State het gesê dat dit bekommerd is oor die rekords van sommige van die kabinetslede en het opgemerk dat daar geen vroue ingesluit is nie. 'Die wêreld hou fyn dop', het 'n woordvoerder van die Amerikaanse ministerie van buitelandse sake gesê.

advertensie

Afghanen wat groot vordering in onderwys en burgerlike vryhede geniet het gedurende die 20 jaar van die regering wat deur die VS gesteun word, is steeds bang vir die voornemens van die Taliban en daaglikse protesoptogte het voortgegaan sedert die oorname van die Taliban, wat die nuwe heersers uitdaag.

Toe die nuwe regering aangekondig word, het 'n groep Afgaanse vroue in 'n straat in Kaboel dekking geneem nadat gewapende mans van die Taliban in die lug geskiet het om honderde betogers uiteen te jaag.

Die laaste keer dat die Taliban in Afghanistan regeer het, kon meisies nie skool bywoon nie en vroue is verbied om te werk en te onderrig. Godsdienstige polisie sal iemand wat die reëls oortree, slaan en openbare teregstellings word uitgevoer.

Die Taliban het die Afghanen aangespoor om geduldig te wees en belowe om hierdie keer meer verdraagsaam te wees - 'n verbintenis wat baie Afghanen en buitelandse moondhede sal ondersoek as 'n voorwaarde vir hulp en belegging wat dringend in Afghanistan nodig is.

Mullah Hasan Akhund, aangewys as eerste minister, put soos baie in die Taliban -leierskap baie van sy aansien uit sy noue skakel met die teruggetrokke oorlede stigter van die beweging Mullah Omar, wat twee dekades gelede die oppergesag van die regering was.

Akhund is jare lank hoof van die Taliban se kragtige besluitnemingsliggaam, Rehbari Shura, of leierskapsraad. Hy was minister van buitelandse sake en toe adjunk -premier toe die Taliban laas aan bewind was, en is, soos baie van die inkomende kabinette, onder die sanksies van die VN vir sy rol in die regering.

'N Vrou sing uit die binnekant van 'n motor tydens die protesoptog teen Pakistan in Kabul, Afghanistan, 7 September 2021. WANA (West Asia News Agency) via REUTERS
Betogers vergader om 'n motor met die Taliban-vlag bo-op tydens die protesoptog teen Pakistan in Kabul, Afganistan, 7 September 2021. WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Sirajuddin Haqqani, die nuwe minister van binnelandse sake, is die seun van die stigter van die Haqqani -netwerk, geklassifiseer as 'n terreurgroep deur Washington. Hy is een van die mees gesoekte mans van die FBI weens sy betrokkenheid by selfmoordaanvalle en bande met Al Qaeda.

Mullah Abdul Ghani Baradar, hoof van die politieke kantoor van die beweging, wat sy nom de guerre 'broer' gegee het, of Baradar, deur Mullah Omar, is aangestel as die adjunk van Akhund, het Zabihullah Mujahid, hoofwoordvoerder van die Taliban, op 'n nuuskonferensie in Kaboel gesê.

Die afsterwe van Baradar vir die hoogste regeringsfunksie was vir sommige 'n verrassing, want hy was verantwoordelik vir die onderhandelinge oor die Amerikaanse onttrekking tydens gesprekke in Katar en om die gesig van die Taliban aan die buitewêreld voor te lê.

Baradar was voorheen 'n senior Taliban -bevelvoerder in die lang opstand teen Amerikaanse magte. Hy is in 2010 gearresteer en in Pakistan opgesluit, en word hoof van die politieke kantoor van die Taliban in Doha na sy vrylating in 2018.

Mullah Mohammad Yaqoob, 'n seun van Mullah Omar, is as minister van verdediging aangewys. Al die afsprake was in 'n waarnemende hoedanigheid, het Mujahid gesê.

Woordvoerder van die Withuis, Jen Psaki, het aan verslaggewers op Air Force One gesê, terwyl president Joe Biden na New York gevlieg het, dat daar binnekort geen erkenning van die Taliban -regering sou wees nie.

Mujahid, woordvoerder van die Taliban, het gesê teen 'n agtergrond van ineenstorting van openbare dienste en ekonomiese ineenstorting te midde van die chaos van die onstuimige buitelandse uittrede, het 'n waarnemende kabinet gevorm om te reageer op die Afghaanse mense se primêre behoeftes.

Hy het gesê dat sommige ministeries nog gevul moet word in afwagting van 'n jag op gekwalifiseerde mense.

Die Verenigde Nasies het vroeër Dinsdag gesê basiese dienste was besig om te ontrafel in Afghanistan en voedsel en ander hulp sou opraak. Meer as 'n halfmiljoen mense is vanjaar intern verplaas in Afghanistan.

'N Internasionale skenkerkonferensie word op 13 September in Genève beplan. Westerse moondhede sê dat hulle bereid is om humanitêre hulp te stuur, maar dat 'n groter ekonomiese betrokkenheid afhang van die vorm en optrede van die Taliban -regering.

Maandag (6 September) het die Taliban die oorwinning in die Panjshir -vallei behaal, die laaste provinsie wat daarteen gekant het.

Foto's op sosiale media het getoon dat lede van die Taliban voor die paneel van die goewerneur van Panjshir staan ​​na dae se bakleiery met die National Resistance Front of Afghanistan (NRFA), onder bevel van die leier van Panjshiri, Ahmad Massoud.

Massoud het ontken dat sy mag, wat bestaan ​​uit die oorblyfsels van die Afghaanse weermag sowel as plaaslike militêre vegters, geslaan is en het getwiet dat "ons weerstand sal voortduur".

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings