Verbinding met ons

asielbeleid

#Asylum: Kommissie bied opsies vir die hervorming van die Gemeenskaplike Europese asiel stelsel en die ontwikkeling van veilige en wetlike paaie na Europa

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Frans TimmermansVandag (6 April), die Europese Kommissie is die launch van die proses vir 'n hervorming van die gemeenskaplike Europese asiel stelsel (SEAD), die aanbieding van: opsies vir 'n regverdige en volhoubare stelsel vir die toekenning van asiel aansoekers onder lidlande; 'n verdere harmonisering van die asiel prosedures en standaarde om 'n gelyke speelveld in Europa te skep en sodoende verminder trekfaktore induserende maatreëls om onreëlmatige sekondêre bewegings te verminder; en 'n versterking van die mandaat van die Europese Support Office Asiel (EASO). Terselfdertyd, die Kommissie is besig om uit maatreëls om te verseker veilige en goed bestuurde paaie vir wetlike migrasie na Europa.

Eerste vise-president Frans Timmermans het gesê: "Die vlugtelingkrisis het die swakhede in ons gemeenskaplike Europese asielstelsel getoon. Laat daar geen twyfel bestaan ​​nie: diegene wat beskerming nodig het, moet voortgaan om dit te ontvang, en hulle hoef nie hul lewens in die mense se smokkelaars. Maar die huidige stelsel is nie volhoubaar nie. Verskillende nasionale benaderings het asielinkopies en onreëlmatige migrasie aangevuur, terwyl ons in die voortslepende krisis gesien het dat die Dublin-reëls net te veel verantwoordelikheid op enkele lidlande geplaas het. Onmiddellike termyn moet ons die bestaande wet toepas om die situasie te stabiliseer. Daarbenewens het ons 'n volhoubare stelsel vir die toekoms nodig, gebaseer op gemeenskaplike reëls, 'n regverdiger deel van verantwoordelikheid en veilige regskanale vir diegene wat beskerming benodig om dit in te kry. die EU. '

Dimitris Avramopoulos, kommissaris vir migrasie en binnelandse sake, het gesê: "Menslike mobiliteit is 'n inherente kenmerk van die 21st eeu. Om hierdie uitdaging die hoof te bied, moet Europa 'n robuuste en effektiewe gemeenskaplike Europese asielstelsel instel, insluitend Dublin, wat billik is vir lidlande, burgers van die EU, migrante en lande van herkoms en transito. Terwyl die EU sal voortgaan om in sy werkerskorps te belê en werkloosheid aan te spreek, moet Europa ook wettige en veilige kanale verbeter vir mense wat die EU binnekom, of dit nou is om te beskerm of om te werk. Europa moet talent uit die buiteland lok om sy ekonomiese groei te ondersteun. Sulke hervormings is 'n noodsaaklike aanvulling op die aksies wat onderneem word om onreëlmatige vloei na en binne Europa te verminder, en die beskerming van ons buitegrense. Uiteindelik word diversiteit toenemend 'n bepalende element van baie gemeenskappe en stede in die EU - ons moet dit omhels en dit omskep in 'n geleentheid deur middel van innoverende integrasiebeleid. '

advertensie

As deel van die implementering van die Europese agenda vir Migrasie, hierdie mededeling word die verskillende paaie om te beweeg na 'n meer menslike en doeltreffende Europese asielbeleid, asook 'n beter beheer reg migrasie beleid. Op grond van die terugvoer wat hulle ontvang om hierdie kommunikasie, sal die Kommissie kom dan na vore met toepaslike voorstelle.

Die bou van 'n regverdige en volhoubare algemene asielbeleid

Die grootskaalse, onbeheerde aankoms van immigrante en asielsoekers het 'n stremming nie net op asiel stelsels baie lidlande, maar ook op die Gemeenskaplike Europese asiel stelsel as 'n geheel. Die volume en konsentrasie van aankomelinge het blootgestel in die besonder die swakhede van die Dublin Stelsel, wat die lidstaat wat verantwoordelik is vir die behandeling van 'n asiel aansoek in die eerste plek op grond van die eerste punt van onreëlmatige inskrywing vestig. Die verskillende behandeling van asielsoekers oor lidlande het verder vererger die probleem van onreëlmatige sekondêre bewegings.

advertensie

Die Kommissie het geïdentifiseer vyf prioriteitsgebiede waar die gemeenskaplike Europese asiel stelsel struktureel moet verbeter:

  • Vestiging van 'n volhoubare en billike stelsel vir die bepaling van die lidstaat wat verantwoordelik is vir asielsoekers: Om beter te gaan met 'n groot aantal aankomste en verseker 'n billike deel van die verantwoordelikheid, kan die Kommissie stel om wysiging van die verordening Dublin, hetsy deur die vaartbelyning en dit aan te vul met 'n korrektiewe regverdigheid meganisme of deur die beweging na 'n nuwe stelsel wat gebaseer is op 'n verspreiding sleutel.
  • Die bereiking van groter konvergensie en die vermindering van asiel shoppingDie Kommissie van voorneme is om 'n verdere harmonisering van die asiel prosedures voor te stel, 'n meer menslike en gelyke behandeling in die EU te verseker en verminder trekfaktore wat mense na 'n klein aantal lidlande te trek. Die Kommissie kan 'n nuwe verordening van die asiel prosedures richtlijn, en 'n nuwe verordening die kwalifikasie richtlijn vervang vervang stel. Geteikende veranderinge van die richtlijn opvang kan ook voorgestel.
  • Voorkoming van sekondêre bewegings binne die EU: Om te verseker dat die Dublin Stelsel nie ontwrig word deur misbruik en asiel inkopies doen, kan die Kommissie maatreëls om ontmoedig te stel en bekragtig onreëlmatige sekondêre bewegings. In die besonder, kan sekere regte afhanklik registrasie gedoen word, vingerafdrukke en bly in die land van die EU aan die aansoeker.
  • 'N nuwe mandaat om asiel agentskap die EU se: Die Kommissie kan stel om die mandaat van die Europese Asiel Support Office se wysig sodat dit 'n nuwe beleid te implementeer rol asook 'n sterk operasionele rol kan speel. Dit kan die volgende insluit die werking van die verspreiding meganisme onder 'n gereformeerde Dublin Stelsel, die monitering van die nakoming van lidlande met reëls asiel EU, die identifisering van maatreëls om tekortkominge reg te stel, en 'n vermoë om operasionele maatreëls te tref in noodsituasies.
  • Versterking van die Eurodac-stelsel: Om die toepassing van 'n gereformeerde Dublin Stelsel ondersteun, kan die Kommissie stel om die Eurodac-stelsel aan te pas en kan ook stel om sy doel te brei, die stryd teen onreëlmatige migrasie, beter behoud en deel van vingerafdrukke, en ondersteuning aan opbrengste te fasiliteer.

Verseker en die verbetering van veilige en wettige migrasie roetes

In April 2014, in Malta, Jean-Claude Juncker aangebied as deel van sy verkiesingsveldtog 'n vyf-punt plan op migrasie, insluitend 'n oproep vir Europa om meer politieke bepaling wys wanneer dit kom by wetlike migrasie. Die EU moet toelaat dat mense in die behoefte van internasionale beskerming in 'n ordelike, bestuur, veilige en waardige wyse te kom in die EU, as deel van die gedeelde verantwoordelikheid van die internasionale gemeenskap. Daarbenewens is dit nodig om 'n beter posisie van die EU in te vul talent en vaardighede gapings en aan te spreek demografiese uitdagings deur 'n pro-aktiewe arbeid migrasie beleid. Die Kommissie sal werk op 'n aantal maatreëls met betrekking tot wetlike migrasieroetes na Europa en integrasie beleid:

  • 'N Gestruktureerde hervestiging stelsel: Op grond van bestaande inisiatiewe, sal die Kommissie 'n voorstel uiteensit om die EU-beleid oor hervestiging in te stel. Hierdie voorstel sal 'n horisontale meganisme instel met algemene EU-reëls vir toelating en verspreiding, oor die status wat hervestigde persone moet verleen, oor finansiële ondersteuning en maatreëls om sekondêre bewegings te ontmoedig.
  • 'N hervorming van die richtlijn blou kaart EU: Die bevordering van sy rol as 'n EU-wye stelsel deur die ontwikkeling van 'n gekoördineerde benadering insluitend meer buigsaam toelating voorwaardes, verbeterde toelatingsreglemente en verbeterde regte in plek geplaas kan word vir hoogs bedrewe derde land.
  • Maatreëls te lok en te ondersteun innoverende entrepreneurs, Wat kan hupstoot ekonomiese groei en help om werk te skep.
  • A REFIT evaluering van die bestaande wetlike migrasie reëls, met die oog op die vaartbelyning en vereenvoudiging van die huidige reëls vir verskillende kategorieë van burgers uit derde lande te woon, werk of studie in die EU.
  • Werk nou saam met die derde landeAs deel van die bestaande beleid dialoog en operasionele samewerking onder die Global aanpak van migratie en mobiliteit (GAMM) om 'n meer doeltreffende bestuur van die migratie strome te verseker.

Die Kommissie sal ook na vore te kom met 'n EU-plan Aksie op integrasie.

agtergrond

Die Europese Kommissie het konsekwent en deurlopend is besig om 'n gekoördineerde Europese reaksie op die vlugtelinge en migrasie voor.

By die neem van kantoor, die Europese Kommissie president Jean-Claude Juncker toevertrou n Kommissaris met spesiale verantwoordelikheid vir Migrasie, Dimitris AVRAMOPOULOS, om saam met die ander kommissarisse, gekoördineer deur die eerste vise-president Frans Timmermans werk, op 'n nuwe beleid oor migrasie as een van die 10 prioriteite van die politieke beleid.

Op 13 Mei 2015, die Europese Kommissie voorgestel dat 'n verreikende strategie, deur die Europese Agenda vir Migrasie, Om die onmiddellike uitdagings van die voortgesette krisis situasie aan te pak, asook om die EU toe te rus met die gereedskap om migrasie beter te bestuur in die medium en lang termyn in die gebiede van onreëlmatige migrasie, grense, asiel en wetlike migrasie.

Drie implementering pakkette onder die Agenda, op 27 Mei 2015, op 9 September 2015 en 15 Desember 2015 reeds aangeneem.

asielbeleid

Ooreenkoms oor asielagentskap is 'n belangrike stap in die rigting van solidariteit '

gepubliseer

on

Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad het vandag (29 Junie) 'n ooreenkoms bereik oor die transformasie van die Europese asielondersteuningskantoor in 'n Europese agentskap vir asiel.

Ylva Johansson, kommissaris vir binnelandse sake, het gesê: “Die nuwe verdrag oor migrasie en asiel is aan die gang. Ek is baie tevrede met hierdie tweede wetgewende ooreenkoms sedert ek my amp aanvaar het. Ons moet asielbesluite vinnig en regverdig neem en oral in Europa met dieselfde hoë gehalte. En ons benodig hoë en samelopende ontvangsstandaarde in lidlande. Die nuwe agentskap sal help om dit te bereik en voort te bou op die uitstekende werk van EASO (Europese asielondersteuningskantoor). Dit sal ons ook help om weg te beweeg van krisis na paraatheid en reaksie - 'n belangrike stap in die rigting van volhoubare migrasiebestuur in Europa. ”

Elena Yoncheva-parlementslid (S&D, Bulgarye) het gesê: 'Dit is 'n belangrike stap in die rigting van 'n asielbeleid gebaseer op solidariteit, waarvoor ons hier in die Europese parlement veg; solidariteit met die voorste lidlande, maar ook solidariteit met diegene wat beskerming nodig het. ”

Op grond van die ervaring van die Europese kantoor vir asielondersteuning, sal die nuwe agentskap 'n versterkte mandaat hê wat daarop gemik is om by te dra tot:

Doeltreffender asielstelsels deur groter operasionele en tegniese ondersteuning aan lidlande, insluitend opleiding, paraatheid, inligtingontleding en uitruil van inligting.

'N Reserwe van 500 kundiges, waaronder tolke, saakhanteerders of ontvangs spesialiste wat op versoek van lidlande as deel van asielondersteuningspanne ontplooi kan word.

Eenvormige besluitneming van hoë gehalte deur operasionele standaarde, aanwysers, riglyne en beste praktyke vir die implementering van die Unie-wetgewing oor asiel te ontwikkel.

Beter monitering en verslagdoening oor asiel- en ontvangstelsels om meer konsekwente praktyke in Europa te verseker, in ooreenstemming met die EU-wetgewing. 

Kapasiteitsbou in nie-EU-lande om asiel- en ontvangsstelsels te verbeter en EU-hervestigingskemas te ondersteun, voort te bou op die bestaande samewerking met VN-agentskappe.

'N Langlopende sage

advertensie

Die Europese Kommissie het aanvanklik in Mei 2016 sy voorstel vir 'n EU-asielagentskap ingedien na die oplewing van migrante uit die oorloggeteisterde Sirië. In 'n tyd van diep ekonomiese malaise en verdeeldheid het migrasie Europese state verder verdeel en politieke ooreenkoms buite bereik bereik. Daar is 'n lang harde slag sedertdien om 'n breë politieke ooreenkoms te bereik. Die nuwe Kommissie het nuwe impuls aan hierdie kwessie gegee, gelei deur kommissaris Johansson, wat in September 2020 'n nuwe migrasie- en asielverdrag voorgestel het. Die verdrag handhaaf die 2016-voorstel vir 'n asielagentskap waarop vandag ooreengekom is. 

"Die kompromie vandag oor die Europese Asielagentskap gee ook hoop vir die komende onderhandelinge oor die Migrasie-pact, die hervormingspakket van nuwe EU-migrasiewette. Ons doen nou 'n beroep op lidlande om die onderhandelinge op 'n ewe konstruktiewe manier op te stel oor die Migrasie-pakt vir 'n sterker , meer doeltreffende EU-migrasiebeleid, ”het Tomas Tobé, parlementslid (EPP, Swede), gesê.

Die ooreenkoms van vandag is die tweede wetgewende ooreenkoms oor die nuwe paktvoorstelle, ná die ooreenkoms oor die Blue Card-richtlijn in Mei. 

Sedert sy verantwoordelikhede in 2011 aangeneem het, het EASO EU-lande voortdurend ondersteun in die toepassing van EU-asielreëls, deur nasionale land van herkoms te verskaf om meer eenvormige besluite aan te moedig, op te lei en toegewyde netwerke van nasionale owerhede op te stel om operasionele samewerking te verbeter. oor asielverwante aangeleenthede.

In 2021 werk EASO met 'n begroting van € 142 miljoen en ongeveer 500 personeel. Asielondersteuningspanne is teenwoordig in Ciprus, Griekeland, Italië, Malta en Spanje. In die afgelope tien jaar het EASO 10% van alle asielaansoeke in Ciprus, Griekeland, Italië en Malta geregistreer, 40% van die beste belangstellings vir kinders in Griekeland uitgevoer en alle verhuisings na Cuba, Italië en Malta van die land af ondersteun.

Wat volgende?

Die ooreenkoms wat vandag bereik is, moet formeel deur die Europese Parlement en die Raad goedgekeur word. Sodra die nuwe verordening in werking getree het (20 dae na publikasie in die Amptelike Tydskrif), sal die Europese Asiel-ondersteuningskantoor die EU-agentskap vir asiel word en op grond van sy nuwe mandaat kan optree.

Lees verder

asielbeleid

Kommissaris Johansson woon die bekendstelling van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU by

gepubliseer

on

Vandag (29 Junie), kommissaris van binnelandse sake, Ylva Johansson (Foto) sal die bekendstelling van die 10 bywoonth uitgawe van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU, gepubliseer deur die Europese asielondersteuningskantoor (EASO). Die kommissaris sal saam met die uitvoerende direkteur van EASO, Nina Gregori, en die voorsitter van die EASO-bestuursraad, Mikael Ribbenvik, aansluit. Die jaarverslag bied 'n omvattende oorsig van sleutelontwikkelings op die gebied van asiel in die EU-lande en geassosieerde lande. Die verslag sal tendense in asiel in 2020 aanbied, met 'n spesiale fokus op die impak van die koronavirus-pandemie op nasionale en EU-asielstelsels. Die verslag sal ook beleidsveranderings, goeie praktyke en volgehoue ​​uitdagings op die gebied van asiel uiteensit. Vir persmateriaal van embargo, kontak asseblief EASO direk.

advertensie

Lees verder

asielbeleid

Turkye se beleid in #Libya bedreig die EU

gepubliseer

on

Die Turkse ingryping in die Libiese konflik het die negatiewe uitwerking op die streek veroorsaak: die magsbalans het verander en die GNA het Tripoli van die LNA-magte bevry en onlangs 'n grootskaalse offensief op Sirte begin. Op 6 Junie na onderhandelinge met die bevelvoerder van die Libiese nasionale weermag (LNA), veldmaarskalk Khalifa Haftar, en die speaker van die Libiese huis van verteenwoordigers Aguila Saleh Issa en Abdel Fattah Al-Sisi, die president van Egipte, het die Kaïro-verklaring uitgereik .

Dit is gebaseer op die ooreenkomste wat tydens die Berlynse konferensie oor Libië in Januarie bereik is. Volgens die Kaïro-verklaring, "onderneem alle partye om op 6 Junie plaaslike tyd op Maandag 8 Junie die vuur te staak". Daarbenewens maak dit voorsiening vir die voortsetting van onderhandelinge in Genève onder beskerming van die VN van 'n gesamentlike militêre komitee in die 5 + 5-formaat (vyf verteenwoordigers van elke kant). Verdere vordering met ander aangeleenthede, insluitend politieke, ekonomiese en veiligheid, sal afhang van die sukses van sy werk.

Josep Borrell, minister van buitelandse sake van die EU, die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, en die Italiaanse minister van Buitelandse Sake, Luigi Di Mayo, het die verklaring verwelkom en versoek dat alle vyandelikhede in Libië gestaak word en dat alle buitelandse troepe en militêre onttrekkings toerusting uit die land.

Die Franse president het opgemerk dat Turkye 'n "gevaarlike spel" in Libië speel. "Ek wil nie binne ses maande, of een jaar of twee, sien dat Libië in die situasie is waarin Sirië vandag verkeer nie," het Macron bygevoeg.

Die Griekse minister van Buitelandse Sake, Nikos Dendyas, het op Woensdag 24 Junie in 'n verklaring aangekondig na aanleiding van die besoek van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Josep Borrel aan Evros dat Turkye "steeds veiligheid en stabiliteit, asook vrede in die oostelike Middellandse See, ondermyn", wat probleme vir al sy bure veroorsaak. "Turkye het die soewereiniteit van Libië, Sirië, Irak en ons EU-vennoot, die Republiek Ciprus, voortdurend geskend. In Libië, in weerwil van internasionale legitimiteit, oortree dit die VN-embargo in die strewe na sy neo-Osmaniese strewe. Dit openlik ignoreer Europa se herhaalde oproepe om respek vir internasionale legitimiteit, ”het Dendyas gesê.

Turkye het die Kaïro-verklaring verwerp: die "Cairo-inisiatief" oor die Libiese nedersetting is "nie oortuigend" en opreg nie, het die Turkse minister van buitelandse sake, Mevlut Cavusoglu, verklaar. Na die Kaïro-verklaring se voorsitter van die Presidentsraad het Fayez Al-Sarraj die GNA-troepe aangespoor om "gaan voort met hul pad" in die rigting van Sirte.

Die onlangse sukses van die GNA-troepe word veroorsaak deur die deelname van Siriese huursoldate, verbonde aan jihadiste, wat vanaf Mei 2019 aktief deur Turkye in Libië gestuur is om teen die LNA te veg. Volgens die Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), die aantal vegters van die pro-Turkye Siriese faksies kan vandag meer as 18 000 bereik. Oor die algemeen kom die huursoldate van die Al-Mu'tasim-brigade, die Sultan Murad-brigade, die Noordelike Valke-brigade, Al-Hamzat en Suleiman Shah. Die huursoldate word beloof om 1500-2000 $ per maand te betaal, maar die huidige maandelikse salaris van elke vegter is ongeveer 400 $.

Die beleid van Turkye in die Libiese streek verteenwoordig vernietigende neo-Ottomaanse en pan-islamistiese strategie, wat gebaseer is op die neokolonialistiese ambisies. Die moontlike verklaring vir die ingryping in Libië is die onstabiliteit in Turkye self en die verlies aan gewildheid van die Erdogan (die steun van die AKP-party het van Metropolitan tot 33.9 in Februarie 2020 tot 30.7 in Mei 2020 gekom). Die Turkse president gebruik die Islamitiese vertelling (in Libië as die oorlog aan die kant van die GNA, in Turkye - die inisiatief om Hagia Sophia weer in die moskee te omskep) vir die legitimering van sy mag. İbrahim Karagül, die rubriekskrywer in die hoofstroom Yeni Şafak media van Turkse Republiek het geskryf:“Turkye sal nooit aan Libië onttrek nie. Dit sal nie opgee voordat hy sy doel bereik het nie. ”

Die belangrikste pro-Erdogan-media versprei vanaf November 2019 (toe GNA 2 transaksies met Erdogan onderhandel het) oor hierdie neokolonialistiese agenda: Libië word gesien as 'n deel van die neo-ottomanse ryk.

Bedreiging vir die EU

Die negatiewe effek van die agenda van die neo-ottoman in Libië is die bedreiging van die nuwe migrasiekrisis, wat met die EU kan gebeur. In Maart 2020 verklaar die Turkse leier Recep Tayyip Tayyip Erdogan dat Turkye nie die grense vir vlugtelinge sal sluit totdat die EU sy beloftes aan Ankara nakom nie. Onlangs het die Turkse minister van Buitelandse Sake Mevlüt Çavuşoğlu kennis geneem van die oplewing van 'n nuwe vlaag vlugtelinge na Europa te midde van die stabilisering van die COVID-19-situasie. As Turkye op hierdie uitdaging reageer, sal Europa 'n nuwe migrasiekrisis in die gesig staar en die maatskaplike dienste van die nuwe vlaag vlugtelinge sal die grootste stoot ervaar.

Die ander front van die bedreiging is die Libiese koste, die beginpunt vir die reis van migrante na Europa. Bykans 2,000 Turkse-gesteunde Siriese militante wat die afgelope vyf maande na Libië vervoer is, het die Noord-Afrikaanse land na Europa gevlug volgens die Siriese Observatorium vir Menseregte (SOHR).

Europese regerings neem stappe om die Turkse beleid in Libië aktief teen te werk: Frankryk het die NAVO reeds hieroor toegespreek. Die Franse president het die saak reeds met die Amerikaanse president Donald Trump bespreek, en daar sal in die komende weke meer uitruilings oor die kwessie verwag word.

Om Europese belange te beskerm, is dit belangrik om Libië teen Turkse uitbreiding te beskerm en te voorkom dat Erdogan beheer oor die land se bates verkry.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings