#Eritrea: 'Eritrese owerhede moet eindig aanhouding van onskuldige burgerlikes ", sê S & Ds

Eritrea

Na aanleiding van 'n bespreking oor die situasie van menseregte in Eritrea gedurende hierdie week sitting van die Parlement in Straatsburg, S & D lede het hul kommer uitgespreek oor voortgesette menseregteskendings in die land.

Gianni Pitt Ella (Italië), president van die S & D-groep in die Europese Parlement, het gesê:

"Afrika is 'n politieke prioriteit vir die S & D-groep. Ons is verbind tot die toekoms van die kontinent en sy mense. So is ons dus diep bekommerd oor die kritieke situasie van menseregte in Eritrea. Die land is besig om 'n groot tronk. Parlementslede, joernaliste (waaronder die Sweedse burger Dawit Isaak, wat nie gehoor het van sedert 2005), politieke gevangenes en gevangenes moet almal onvoorwaardelik vrygelaat.

Onderdrukkende beleide, marteling en ander vernederende behandeling - soos die beperking van kos, water en mediese sorg, en die stelsel van onbepaalde nasionale diens - maak Eritrea n onmoontlike land en gevolglik sy burgers veroordeel om te lewe elders migreer, hul lewens op pad waag . "

S & D parlementslid Norbert Neuser (Duitsland) het gesê:

"Die S & D-groep is van mening dat die Europese Ontwikkelingsfonds (EDF) komitee in ag die aanbeveling van internasionale komitee ontwikkeling van die Europese Parlement die nasionale indicatief program (NIP) vir ontwikkeling steun van die EU nie aan te neem moet geneem en moes besig met verdere bespreking. Die Groep is van mening dat die aanvaarding van die NIP vir Eritrea, ten spyte van die opposisie van die Parlement, toon 'n demokratiese tekort en ernstig ondermyn die rol van die Parlement in die versekering van die doeltreffende implementering van ontwikkelingsdoelstellings van die EU.

"Ons vra die Europese Kommissie om sy ondersoek reëlings met die Europese Parlement te hersien, om die kwessies noukeurig oorweeg en om te verseker dat die bekommernisse en voorstelle deur die Europese Parlement uitgespreek gekommunikeer om die EDF komitee.

"Ons is bekommerd om daarop te let dat 400,000 Eritrea - 9% van die totale bevolking - het gevlug en, volgens UNHCR skattings, 5,000 Eritrea verlaat die land elke maand. Spesiale aandag moet gegee word aan onbegeleide minderjariges in gevaar en om te gaan met hul situasie meer toepaslik, is kind beskermingsmaatreëls eerder nodig as immigrasie beleid. "

S & D parlementslid Marita Ulvskog (Swede) bygevoeg:

"Ons is baie bekommerd oor Dawit Isaak, 'n Sweedse burger en die enigste Europese gevangene van gewete vandag. Ongelukkig situasie Mnr Isaak se is nie uniek in Eritrea. Sy lot is gedeel deur baie joernaliste en politieke gevangenes. Dit is totaal onaanvaarbaar dat joernaliste onregmatig aangehou vir hul werk doen. "

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Afrika, EU, Europees Parlement, Menseregte, politiek, Wêreld

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *