Verbinding met ons

asielbeleid

# Vlugtelinge: 'Daar is 'n werklike behoefte om vroue en kinders te beskerm'

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

dorigny en Honeyball

Die Europese Parlement het vanjaar se Internasionale Vrouedag opgedra aan vroulike vlugtelinge in die EU. Hulle het met parlementslid Mary Honeyball, 'n Britse lid van die S & D-groep, en die Franse fotograaf Marie Dorigny (albei op die foto) gesels om hul siening oor hul situasie te kry, want hulle is albei kundiges daaroor. Honeyball het 'n verslag geskryf oor vrouevlugtelinge, waarop lede op Dinsdag 8 Maart in die plenaire vergadering stem, terwyl Dorigny na Griekeland, die voormalige Joegoslaviese Republiek van Macedonië en Duitsland gereis het om 'n verslag oor vrouevlugtelinge vir die parlement te skep.

Oorlog, menseregteskendings en armoede het gelei tot 'n toenemende aantal mense wat beskerming in Europa. Wat is die situasie soos vir vroue?

advertensie

Mary Honey Ball: 'n vreeslike lot van vroue in die gesig staar geweld, nie net in die land waar hulle vandaan kom nie, maar ook tydens die reis. Daar is 'n werklike behoefte om vroue en kinders te beskerm. Vroue het verskillende soort behoeftes van mense.

Statistiek toon dat in 2015 meer mense die EU bereik as vroue en kinders. Hoekom is dit?

Heuningbal: Die jongste syfers toon dat daar nou meer vroue gaan kom. Ek dink die mans vertrek eers omdat hulle vooruit gestuur word om uit te vind hoe dit gaan wees om daar te wees as hul gesinne opdaag. Die vrouens en die kinders kom wel later. En dit is iets wat ons nou sien.

advertensie

Marie Dorigny: Die nuutste UNHCR statistieke toon dat vroue en kinders te vorm nou tot% van die vlugtelinge wat na Europa 55.

Watter risiko's is vroue en meisies blootgestel aan wanneer die vlug na Europa?

Honeyball: Hulle word gekonfronteer met geweld dat hulle gevlug het in hul eie land; geweld op die reis, dikwels uit smokkelaars en smokkelaars en ongelukkig soms ook uit ander vlugtelinge. Dit is 'n gewelddadige situasie op sigself. Vroue is kwesbaar, veral as hulle op hul eie.

Dorigny: Die gesig van migrasie het die afgelope ses maande verander. Daar is meer gesinne wat uit Irak, Afghanistan en Sirië gevlug het, en onder hierdie families is die helfte van die mense vroue met hul kinders. Hulle is op 'n manier beter beskerm as voorheen, want as die gesin verhuis, is dit die hele gesin met die vader, broers en seuns.

Vroue is potensieel slagoffers in hul land van herkoms, terwyl dit in transito en na aankoms. Wat kan gedoen word om dit beter te beskerm?

 Honeyball: Dit is belangrik om bewus te maak. Mense moet weet dat dit aan die gang is. Daardie soort druk kan lei tot verbeterings. Ons moet seker maak dat die sentrums waar hulle kom behoorlik uit te voer.

Het jy hierdie vroue te leer ken en uit te vind wat met hulle gebeur?

Dorigny: Wat ek ervaar het in Desember en Januarie is dat mense net kruising: jy sien hulle verbygaan, kom en verlaat. Die meeste van hulle nie Engels praat. Die gebrek aan vertalers is 'n probleem in al hierdie deurgangskampe.

Honeyball: Baie van hierdie mense praat plaaslike dialekte, wat moeilik is om te vertaal is. Daar is 'n tekort aan mense wat dit kan doen. Vertaling is absoluut noodsaaklik en iets wat ons dalk moet meer oor doen.

Dorigny: Onder die vroue wat ek gefotografeerde net kom uit Turkye met 'n boot was daar baie swanger vroue. Baie van hulle kom en nie moed op op die strand, want hulle is so bang en gespanne. Ander het jong babas in hul arms. Jy sien wat gebeur op die Griekse en die FYROM grens met duisende mense daar vas. Vroue is in gevaar, want daar is duisende mense deurmekaar met geen organisasie.

Wat fasiliteite en dienste moet lidlande voorsiening te maak vir vroue?

Heuningbal: Berading is absoluut noodsaaklik vir getraumatiseerde vroue, maar ook taallesse en kindersorg, want nie alle vroue wil hê dat hul kinders byvoorbeeld moet hoor wat hulle te sê het in hul asielonderhoude nie. Ons het ook vroulike onderhoudvoerders en vertalers nodig. Baie van hierdie vroue wil net nie sê wat nodig is om met 'n man aanwesig te sê nie. In die sentrums is daar 'n behoefte aan afsonderlike sanitasie en 'n skeiding tussen mans en vroue, tensy dit 'n gesin is wat wil saambly. In een van die groot sentrums in München wat ek besoek het, was daar 'n kafee vir vroue, 'n 'vroueruimte'.

Dorigny: Ek het dit afgeneem. Ek het 'n dag daar deurgebring en die vroue daar is lief vir die kafee.

Honeyball: Ek dink dit is net oor die feit dat 'n bietjie sensitief. Hierdie dinge is nie so moeilik om voorsiening te maak.

Mevrou Dorigny, u kies baie ernstige onderwerpe vir u verslaggewings. Laat u uself as fotograaf beïnvloed deur u persoonlike gevoelens?

Dorigny: Al hoe meer in my loopbaan kies ek die stories wat ek wil dek en ek wil hierdie kwessies dek, want ek bekommerd voel, ek voel betrokke en ek voel asof ek behoort aan hierdie beweging van mense wat probeer om dinge te verander. Ons werk hand aan hand, mev Honeyball op die politieke vlak en my verslag oor die situasie.

Vroue in die gesig staar integrasie probleme en ervaring diskriminasie, selfs nadat die status van vlugtelinge verleen. Wat kan gedoen word om hul sosiale insluiting te fasiliteer?

Heuningbal: .Hulle moet regtig voorbereid wees op integrasie. Dit beteken taal- en vaardigheidsopleiding. Sommige van hulle sal natuurlik voorheen gewerk het, maar ek dink dat baie vroue dit nie gedoen het nie, en daarom is daar 'n groot probleem om vroue voor te berei op werk as dit is wat hulle wil doen.

Dorigny: Dit sou 'n ander projek aan die lewe te dokumenteer in die sentrums en hoe vlugtelinge te integreer in die land wees. Die toegang tot plekke waar dinge gebeur [Opvang ens] raak baie moeilik vir joernaliste. Ons word verhinder getuig oor hierdie kwessie.

asielbeleid

Ooreenkoms oor asielagentskap is 'n belangrike stap in die rigting van solidariteit '

gepubliseer

on

Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad het vandag (29 Junie) 'n ooreenkoms bereik oor die transformasie van die Europese asielondersteuningskantoor in 'n Europese agentskap vir asiel.

Ylva Johansson, kommissaris vir binnelandse sake, het gesê: “Die nuwe verdrag oor migrasie en asiel is aan die gang. Ek is baie tevrede met hierdie tweede wetgewende ooreenkoms sedert ek my amp aanvaar het. Ons moet asielbesluite vinnig en regverdig neem en oral in Europa met dieselfde hoë gehalte. En ons benodig hoë en samelopende ontvangsstandaarde in lidlande. Die nuwe agentskap sal help om dit te bereik en voort te bou op die uitstekende werk van EASO (Europese asielondersteuningskantoor). Dit sal ons ook help om weg te beweeg van krisis na paraatheid en reaksie - 'n belangrike stap in die rigting van volhoubare migrasiebestuur in Europa. ”

Elena Yoncheva-parlementslid (S&D, Bulgarye) het gesê: 'Dit is 'n belangrike stap in die rigting van 'n asielbeleid gebaseer op solidariteit, waarvoor ons hier in die Europese parlement veg; solidariteit met die voorste lidlande, maar ook solidariteit met diegene wat beskerming nodig het. ”

Op grond van die ervaring van die Europese kantoor vir asielondersteuning, sal die nuwe agentskap 'n versterkte mandaat hê wat daarop gemik is om by te dra tot:

Doeltreffender asielstelsels deur groter operasionele en tegniese ondersteuning aan lidlande, insluitend opleiding, paraatheid, inligtingontleding en uitruil van inligting.

'N Reserwe van 500 kundiges, waaronder tolke, saakhanteerders of ontvangs spesialiste wat op versoek van lidlande as deel van asielondersteuningspanne ontplooi kan word.

Eenvormige besluitneming van hoë gehalte deur operasionele standaarde, aanwysers, riglyne en beste praktyke vir die implementering van die Unie-wetgewing oor asiel te ontwikkel.

Beter monitering en verslagdoening oor asiel- en ontvangstelsels om meer konsekwente praktyke in Europa te verseker, in ooreenstemming met die EU-wetgewing. 

Kapasiteitsbou in nie-EU-lande om asiel- en ontvangsstelsels te verbeter en EU-hervestigingskemas te ondersteun, voort te bou op die bestaande samewerking met VN-agentskappe.

'N Langlopende sage

advertensie

Die Europese Kommissie het aanvanklik in Mei 2016 sy voorstel vir 'n EU-asielagentskap ingedien na die oplewing van migrante uit die oorloggeteisterde Sirië. In 'n tyd van diep ekonomiese malaise en verdeeldheid het migrasie Europese state verder verdeel en politieke ooreenkoms buite bereik bereik. Daar is 'n lang harde slag sedertdien om 'n breë politieke ooreenkoms te bereik. Die nuwe Kommissie het nuwe impuls aan hierdie kwessie gegee, gelei deur kommissaris Johansson, wat in September 2020 'n nuwe migrasie- en asielverdrag voorgestel het. Die verdrag handhaaf die 2016-voorstel vir 'n asielagentskap waarop vandag ooreengekom is. 

"Die kompromie vandag oor die Europese Asielagentskap gee ook hoop vir die komende onderhandelinge oor die Migrasie-pact, die hervormingspakket van nuwe EU-migrasiewette. Ons doen nou 'n beroep op lidlande om die onderhandelinge op 'n ewe konstruktiewe manier op te stel oor die Migrasie-pakt vir 'n sterker , meer doeltreffende EU-migrasiebeleid, ”het Tomas Tobé, parlementslid (EPP, Swede), gesê.

Die ooreenkoms van vandag is die tweede wetgewende ooreenkoms oor die nuwe paktvoorstelle, ná die ooreenkoms oor die Blue Card-richtlijn in Mei. 

Sedert sy verantwoordelikhede in 2011 aangeneem het, het EASO EU-lande voortdurend ondersteun in die toepassing van EU-asielreëls, deur nasionale land van herkoms te verskaf om meer eenvormige besluite aan te moedig, op te lei en toegewyde netwerke van nasionale owerhede op te stel om operasionele samewerking te verbeter. oor asielverwante aangeleenthede.

In 2021 werk EASO met 'n begroting van € 142 miljoen en ongeveer 500 personeel. Asielondersteuningspanne is teenwoordig in Ciprus, Griekeland, Italië, Malta en Spanje. In die afgelope tien jaar het EASO 10% van alle asielaansoeke in Ciprus, Griekeland, Italië en Malta geregistreer, 40% van die beste belangstellings vir kinders in Griekeland uitgevoer en alle verhuisings na Cuba, Italië en Malta van die land af ondersteun.

Wat volgende?

Die ooreenkoms wat vandag bereik is, moet formeel deur die Europese Parlement en die Raad goedgekeur word. Sodra die nuwe verordening in werking getree het (20 dae na publikasie in die Amptelike Tydskrif), sal die Europese Asiel-ondersteuningskantoor die EU-agentskap vir asiel word en op grond van sy nuwe mandaat kan optree.

Lees verder

asielbeleid

Kommissaris Johansson woon die bekendstelling van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU by

gepubliseer

on

Vandag (29 Junie), kommissaris van binnelandse sake, Ylva Johansson (Foto) sal die bekendstelling van die 10 bywoonth uitgawe van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU, gepubliseer deur die Europese asielondersteuningskantoor (EASO). Die kommissaris sal saam met die uitvoerende direkteur van EASO, Nina Gregori, en die voorsitter van die EASO-bestuursraad, Mikael Ribbenvik, aansluit. Die jaarverslag bied 'n omvattende oorsig van sleutelontwikkelings op die gebied van asiel in die EU-lande en geassosieerde lande. Die verslag sal tendense in asiel in 2020 aanbied, met 'n spesiale fokus op die impak van die koronavirus-pandemie op nasionale en EU-asielstelsels. Die verslag sal ook beleidsveranderings, goeie praktyke en volgehoue ​​uitdagings op die gebied van asiel uiteensit. Vir persmateriaal van embargo, kontak asseblief EASO direk.

advertensie

Lees verder

asielbeleid

Turkye se beleid in #Libya bedreig die EU

gepubliseer

on

Die Turkse ingryping in die Libiese konflik het die negatiewe uitwerking op die streek veroorsaak: die magsbalans het verander en die GNA het Tripoli van die LNA-magte bevry en onlangs 'n grootskaalse offensief op Sirte begin. Op 6 Junie na onderhandelinge met die bevelvoerder van die Libiese nasionale weermag (LNA), veldmaarskalk Khalifa Haftar, en die speaker van die Libiese huis van verteenwoordigers Aguila Saleh Issa en Abdel Fattah Al-Sisi, die president van Egipte, het die Kaïro-verklaring uitgereik .

Dit is gebaseer op die ooreenkomste wat tydens die Berlynse konferensie oor Libië in Januarie bereik is. Volgens die Kaïro-verklaring, "onderneem alle partye om op 6 Junie plaaslike tyd op Maandag 8 Junie die vuur te staak". Daarbenewens maak dit voorsiening vir die voortsetting van onderhandelinge in Genève onder beskerming van die VN van 'n gesamentlike militêre komitee in die 5 + 5-formaat (vyf verteenwoordigers van elke kant). Verdere vordering met ander aangeleenthede, insluitend politieke, ekonomiese en veiligheid, sal afhang van die sukses van sy werk.

Josep Borrell, minister van buitelandse sake van die EU, die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, en die Italiaanse minister van Buitelandse Sake, Luigi Di Mayo, het die verklaring verwelkom en versoek dat alle vyandelikhede in Libië gestaak word en dat alle buitelandse troepe en militêre onttrekkings toerusting uit die land.

Die Franse president het opgemerk dat Turkye 'n "gevaarlike spel" in Libië speel. "Ek wil nie binne ses maande, of een jaar of twee, sien dat Libië in die situasie is waarin Sirië vandag verkeer nie," het Macron bygevoeg.

Die Griekse minister van Buitelandse Sake, Nikos Dendyas, het op Woensdag 24 Junie in 'n verklaring aangekondig na aanleiding van die besoek van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Josep Borrel aan Evros dat Turkye "steeds veiligheid en stabiliteit, asook vrede in die oostelike Middellandse See, ondermyn", wat probleme vir al sy bure veroorsaak. "Turkye het die soewereiniteit van Libië, Sirië, Irak en ons EU-vennoot, die Republiek Ciprus, voortdurend geskend. In Libië, in weerwil van internasionale legitimiteit, oortree dit die VN-embargo in die strewe na sy neo-Osmaniese strewe. Dit openlik ignoreer Europa se herhaalde oproepe om respek vir internasionale legitimiteit, ”het Dendyas gesê.

Turkye het die Kaïro-verklaring verwerp: die "Cairo-inisiatief" oor die Libiese nedersetting is "nie oortuigend" en opreg nie, het die Turkse minister van buitelandse sake, Mevlut Cavusoglu, verklaar. Na die Kaïro-verklaring se voorsitter van die Presidentsraad het Fayez Al-Sarraj die GNA-troepe aangespoor om "gaan voort met hul pad" in die rigting van Sirte.

Die onlangse sukses van die GNA-troepe word veroorsaak deur die deelname van Siriese huursoldate, verbonde aan jihadiste, wat vanaf Mei 2019 aktief deur Turkye in Libië gestuur is om teen die LNA te veg. Volgens die Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), die aantal vegters van die pro-Turkye Siriese faksies kan vandag meer as 18 000 bereik. Oor die algemeen kom die huursoldate van die Al-Mu'tasim-brigade, die Sultan Murad-brigade, die Noordelike Valke-brigade, Al-Hamzat en Suleiman Shah. Die huursoldate word beloof om 1500-2000 $ per maand te betaal, maar die huidige maandelikse salaris van elke vegter is ongeveer 400 $.

Die beleid van Turkye in die Libiese streek verteenwoordig vernietigende neo-Ottomaanse en pan-islamistiese strategie, wat gebaseer is op die neokolonialistiese ambisies. Die moontlike verklaring vir die ingryping in Libië is die onstabiliteit in Turkye self en die verlies aan gewildheid van die Erdogan (die steun van die AKP-party het van Metropolitan tot 33.9 in Februarie 2020 tot 30.7 in Mei 2020 gekom). Die Turkse president gebruik die Islamitiese vertelling (in Libië as die oorlog aan die kant van die GNA, in Turkye - die inisiatief om Hagia Sophia weer in die moskee te omskep) vir die legitimering van sy mag. İbrahim Karagül, die rubriekskrywer in die hoofstroom Yeni Şafak media van Turkse Republiek het geskryf:“Turkye sal nooit aan Libië onttrek nie. Dit sal nie opgee voordat hy sy doel bereik het nie. ”

Die belangrikste pro-Erdogan-media versprei vanaf November 2019 (toe GNA 2 transaksies met Erdogan onderhandel het) oor hierdie neokolonialistiese agenda: Libië word gesien as 'n deel van die neo-ottomanse ryk.

Bedreiging vir die EU

Die negatiewe effek van die agenda van die neo-ottoman in Libië is die bedreiging van die nuwe migrasiekrisis, wat met die EU kan gebeur. In Maart 2020 verklaar die Turkse leier Recep Tayyip Tayyip Erdogan dat Turkye nie die grense vir vlugtelinge sal sluit totdat die EU sy beloftes aan Ankara nakom nie. Onlangs het die Turkse minister van Buitelandse Sake Mevlüt Çavuşoğlu kennis geneem van die oplewing van 'n nuwe vlaag vlugtelinge na Europa te midde van die stabilisering van die COVID-19-situasie. As Turkye op hierdie uitdaging reageer, sal Europa 'n nuwe migrasiekrisis in die gesig staar en die maatskaplike dienste van die nuwe vlaag vlugtelinge sal die grootste stoot ervaar.

Die ander front van die bedreiging is die Libiese koste, die beginpunt vir die reis van migrante na Europa. Bykans 2,000 Turkse-gesteunde Siriese militante wat die afgelope vyf maande na Libië vervoer is, het die Noord-Afrikaanse land na Europa gevlug volgens die Siriese Observatorium vir Menseregte (SOHR).

Europese regerings neem stappe om die Turkse beleid in Libië aktief teen te werk: Frankryk het die NAVO reeds hieroor toegespreek. Die Franse president het die saak reeds met die Amerikaanse president Donald Trump bespreek, en daar sal in die komende weke meer uitruilings oor die kwessie verwag word.

Om Europese belange te beskerm, is dit belangrik om Libië teen Turkse uitbreiding te beskerm en te voorkom dat Erdogan beheer oor die land se bates verkry.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings