Verbinding met ons

asielbeleid

#Refugees: Eerste vergadering van loodskomitee van Fasiliteit vir Vlugtelinge in Turkye

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

vlugtelinge in Turkye

Die eerste loodskomitee van die fasiliteit vir Vlugtelinge in Turkye ontmoet in Brussel gister 17 Februarie. Dit is onder voorsitterskap van die Europese Kommissie en getel op die deelname van al die EU-lidlande en Turkye.

Die eerste vergadering loodskomitee van die fasiliteit vir Vlugtelinge in Turkye gehou in Brussel op 17 Februarie, onder voorsitterskap van die Kommissie. Die eerste projekte om humanitêre hulp te voorsien en te ondersteun toegang tot onderwys van vlugtelinge kinders in Turkye sal binnekort voorgelê word vir goedkeuring deur die toepaslike komitees.

advertensie

Die vergadering loodskomitee is onder voorsitterskap van die Europese Kommissie met die deelname van al die EU-lidlande plus Turkye in 'n raadgewende hoedanigheid. Die Komitee het die Kommissie die mandaat om onmiddellik te implementeer die bydrae 2016 van die EU-begroting om meer dringend nodig humanitêre hulp en toegang tot onderwys vir vlugtelinge kinders in Turkye die eerste projekte te lewer aan humanitêre hulp en toegang ondersteuning aan opvoeding van vlugtelinge kinders in Turkye te voorsien sal binnekort voorgelê word vir goedkeuring in die ECHO komitee vir humanitêre befondsing hulp.

Die hulpbronne van die aanleg sal kom uit die EU-begroting en van die EU-lidlande oor 2016 en 2017, die bereiking van 'n totaal van tot 3 € miljard oor twee jaar. Hierdie befondsing sal die voorsiening van humanitêre, ontwikkeling en ander hulp aan vlugtelinge en gasheergemeenskappe, nasionale en plaaslike owerhede in die bestuur en die aanspreek van die gevolge van die invloei van vlugtelinge te finansier. Die progressiewe lewering van hierdie hulp is op voorwaarde dat die toepassing daarvan deur Turkye van sy verpligtinge onder die EU-Turkye Gesamentlike Aksieplan. Om te verseker koördinering, komplementariteit en doeltreffendheid in die finansiering, die loodskomitee van die Fasiliteit verskaf strategiese leiding en besluit oor watter tipe optrede sal ondersteun en waardeur finansiering instrumente.

Die fasiliteit vir vlugtelinge in Turkye is die antwoord op die Europese Raad se oproep om aansienlike bykomende finansiering vir die ondersteuning van vlugtelinge in Turkye. Die fasiliteit bied 'n gesamentlike koördineringsmeganisme vir aksies wat gefinansier word deur die EU-begroting en nasionale bydraes wat deur die lidlande gelewer word, om te verseker dat die behoeftes van vlugtelinge en gasheergemeenskappe op 'n omvattende en gekoördineerde wyse aangespreek word.

advertensie

agtergrond

Die geografiese ligging maak Turkye 'n belangrike eerste ontvangs en transito land vir immigrante. Die land is die gasheer meer as 2.5 miljoen asielsoekers en vlugtelinge. Turkye is besig om prysenswaardige pogings om massiewe humanitêre hulp en ondersteuning te bied aan 'n ongekende en voortdurend toenemende instroming van mense skuiling gesoek het en het reeds bestee meer as 7 € miljard van sy eie hulpbronne op die aanspreek van hierdie krisis.

Op 15 Oktober het die Europese Kommissie 'n advertensie-referenda-ooreenkoms met Turkye bereik oor 'n gesamentlike aksieplan om hul samewerking oor migrasiebestuur op te skerp in 'n gekoördineerde poging om die vlugtelingkrisis die hoof te bied. Op die Europese Raad van 15 Oktober het staatshoofde of regeringsleiers van die 28 EU-lande die gesamentlike aksieplan verwelkom en bereidwilligheid uitgespreek om die samewerking met Turkye te verhoog en hul politieke en finansiële betrokkenheid aansienlik binne die vasgestelde raamwerk te verhoog. Die aksieplan is tydens die EU-Turkye-beraad op 29 November 2016 geaktiveer.

Die aksieplan identifiseer 'n reeks van gesamentlike optrede uit te voer as 'n saak van dringendheid deur die Europese Unie en die Turkye met die doel om te konfronteer gemeenskaplike uitdagings in 'n gemeenskaplike wyse en aanvulling van Turkye se pogings in die bestuur van die groot aantal mense in die behoefte van beskerming in Turkye. Daarbenewens het die Europese Unie - die instellings en die lidstaten - ook verbind tot die verhoging van politieke betrokkenheid met Turkye, die verskaffing van Turkye met 'n beduidende finansiële ondersteuning, die versnelling van die vervulling van die visum liberalisering padkaart en weer krag na die toetreding proses met Turkye.

Die hulp wat onder die Fasiliteit vir Vlugtelinge in Turkye sal op voorwaarde dat die nakoming deur Turkye met die EU-Turkye Gesamentlike Aksieplan, wat daarop gemik is om orde in die migratie strome te bring en te help om onreëlmatige migrasie te stuit, en die Staat EU-Turkye van 29 wees November 2015.

Vir meer inligting

EU-Turkye Gesamentlike Aksieplan

gevolgtrekkings van die Europese Raad van 15 Oktober 2015

Kommunikasie op die stand van sake van die implementering van die prioriteit aksies onder die Europese agenda vir Migrasie

Aanhangsel 1: EU-Turkye Gesamentlike Aksieplan implementering Verslag

Feiteblad: Plan EU-Turkye Gesamentlike aksie

Europese Agenda vir Migrasie

Kommunikasie van 23 September 2015: Die bestuur van die vlugtelingkrisis: onmiddellike operasionele, begroting en wetlike maatreëls onder die Europese agenda vir Migrasie

Kommunikasie van 14 Oktober 2015: Die bestuur van die vlugtelingkrisis: stand van sake van die implementering van die prioriteit aksies onder die Europese agenda vir Migrasie

Kommunikasie van 15 Desember: 'N Europese grens- en kuswag en effektiewe bestuur van die buitegrense van Europa

asielbeleid

Ooreenkoms oor asielagentskap is 'n belangrike stap in die rigting van solidariteit '

gepubliseer

on

Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad het vandag (29 Junie) 'n ooreenkoms bereik oor die transformasie van die Europese asielondersteuningskantoor in 'n Europese agentskap vir asiel.

Ylva Johansson, kommissaris vir binnelandse sake, het gesê: “Die nuwe verdrag oor migrasie en asiel is aan die gang. Ek is baie tevrede met hierdie tweede wetgewende ooreenkoms sedert ek my amp aanvaar het. Ons moet asielbesluite vinnig en regverdig neem en oral in Europa met dieselfde hoë gehalte. En ons benodig hoë en samelopende ontvangsstandaarde in lidlande. Die nuwe agentskap sal help om dit te bereik en voort te bou op die uitstekende werk van EASO (Europese asielondersteuningskantoor). Dit sal ons ook help om weg te beweeg van krisis na paraatheid en reaksie - 'n belangrike stap in die rigting van volhoubare migrasiebestuur in Europa. ”

Elena Yoncheva-parlementslid (S&D, Bulgarye) het gesê: 'Dit is 'n belangrike stap in die rigting van 'n asielbeleid gebaseer op solidariteit, waarvoor ons hier in die Europese parlement veg; solidariteit met die voorste lidlande, maar ook solidariteit met diegene wat beskerming nodig het. ”

Op grond van die ervaring van die Europese kantoor vir asielondersteuning, sal die nuwe agentskap 'n versterkte mandaat hê wat daarop gemik is om by te dra tot:

Doeltreffender asielstelsels deur groter operasionele en tegniese ondersteuning aan lidlande, insluitend opleiding, paraatheid, inligtingontleding en uitruil van inligting.

'N Reserwe van 500 kundiges, waaronder tolke, saakhanteerders of ontvangs spesialiste wat op versoek van lidlande as deel van asielondersteuningspanne ontplooi kan word.

Eenvormige besluitneming van hoë gehalte deur operasionele standaarde, aanwysers, riglyne en beste praktyke vir die implementering van die Unie-wetgewing oor asiel te ontwikkel.

Beter monitering en verslagdoening oor asiel- en ontvangstelsels om meer konsekwente praktyke in Europa te verseker, in ooreenstemming met die EU-wetgewing. 

Kapasiteitsbou in nie-EU-lande om asiel- en ontvangsstelsels te verbeter en EU-hervestigingskemas te ondersteun, voort te bou op die bestaande samewerking met VN-agentskappe.

'N Langlopende sage

advertensie

Die Europese Kommissie het aanvanklik in Mei 2016 sy voorstel vir 'n EU-asielagentskap ingedien na die oplewing van migrante uit die oorloggeteisterde Sirië. In 'n tyd van diep ekonomiese malaise en verdeeldheid het migrasie Europese state verder verdeel en politieke ooreenkoms buite bereik bereik. Daar is 'n lang harde slag sedertdien om 'n breë politieke ooreenkoms te bereik. Die nuwe Kommissie het nuwe impuls aan hierdie kwessie gegee, gelei deur kommissaris Johansson, wat in September 2020 'n nuwe migrasie- en asielverdrag voorgestel het. Die verdrag handhaaf die 2016-voorstel vir 'n asielagentskap waarop vandag ooreengekom is. 

"Die kompromie vandag oor die Europese Asielagentskap gee ook hoop vir die komende onderhandelinge oor die Migrasie-pact, die hervormingspakket van nuwe EU-migrasiewette. Ons doen nou 'n beroep op lidlande om die onderhandelinge op 'n ewe konstruktiewe manier op te stel oor die Migrasie-pakt vir 'n sterker , meer doeltreffende EU-migrasiebeleid, ”het Tomas Tobé, parlementslid (EPP, Swede), gesê.

Die ooreenkoms van vandag is die tweede wetgewende ooreenkoms oor die nuwe paktvoorstelle, ná die ooreenkoms oor die Blue Card-richtlijn in Mei. 

Sedert sy verantwoordelikhede in 2011 aangeneem het, het EASO EU-lande voortdurend ondersteun in die toepassing van EU-asielreëls, deur nasionale land van herkoms te verskaf om meer eenvormige besluite aan te moedig, op te lei en toegewyde netwerke van nasionale owerhede op te stel om operasionele samewerking te verbeter. oor asielverwante aangeleenthede.

In 2021 werk EASO met 'n begroting van € 142 miljoen en ongeveer 500 personeel. Asielondersteuningspanne is teenwoordig in Ciprus, Griekeland, Italië, Malta en Spanje. In die afgelope tien jaar het EASO 10% van alle asielaansoeke in Ciprus, Griekeland, Italië en Malta geregistreer, 40% van die beste belangstellings vir kinders in Griekeland uitgevoer en alle verhuisings na Cuba, Italië en Malta van die land af ondersteun.

Wat volgende?

Die ooreenkoms wat vandag bereik is, moet formeel deur die Europese Parlement en die Raad goedgekeur word. Sodra die nuwe verordening in werking getree het (20 dae na publikasie in die Amptelike Tydskrif), sal die Europese Asiel-ondersteuningskantoor die EU-agentskap vir asiel word en op grond van sy nuwe mandaat kan optree.

Lees verder

asielbeleid

Kommissaris Johansson woon die bekendstelling van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU by

gepubliseer

on

Vandag (29 Junie), kommissaris van binnelandse sake, Ylva Johansson (Foto) sal die bekendstelling van die 10 bywoonth uitgawe van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU, gepubliseer deur die Europese asielondersteuningskantoor (EASO). Die kommissaris sal saam met die uitvoerende direkteur van EASO, Nina Gregori, en die voorsitter van die EASO-bestuursraad, Mikael Ribbenvik, aansluit. Die jaarverslag bied 'n omvattende oorsig van sleutelontwikkelings op die gebied van asiel in die EU-lande en geassosieerde lande. Die verslag sal tendense in asiel in 2020 aanbied, met 'n spesiale fokus op die impak van die koronavirus-pandemie op nasionale en EU-asielstelsels. Die verslag sal ook beleidsveranderings, goeie praktyke en volgehoue ​​uitdagings op die gebied van asiel uiteensit. Vir persmateriaal van embargo, kontak asseblief EASO direk.

advertensie

Lees verder

asielbeleid

Turkye se beleid in #Libya bedreig die EU

gepubliseer

on

Die Turkse ingryping in die Libiese konflik het die negatiewe uitwerking op die streek veroorsaak: die magsbalans het verander en die GNA het Tripoli van die LNA-magte bevry en onlangs 'n grootskaalse offensief op Sirte begin. Op 6 Junie na onderhandelinge met die bevelvoerder van die Libiese nasionale weermag (LNA), veldmaarskalk Khalifa Haftar, en die speaker van die Libiese huis van verteenwoordigers Aguila Saleh Issa en Abdel Fattah Al-Sisi, die president van Egipte, het die Kaïro-verklaring uitgereik .

Dit is gebaseer op die ooreenkomste wat tydens die Berlynse konferensie oor Libië in Januarie bereik is. Volgens die Kaïro-verklaring, "onderneem alle partye om op 6 Junie plaaslike tyd op Maandag 8 Junie die vuur te staak". Daarbenewens maak dit voorsiening vir die voortsetting van onderhandelinge in Genève onder beskerming van die VN van 'n gesamentlike militêre komitee in die 5 + 5-formaat (vyf verteenwoordigers van elke kant). Verdere vordering met ander aangeleenthede, insluitend politieke, ekonomiese en veiligheid, sal afhang van die sukses van sy werk.

Josep Borrell, minister van buitelandse sake van die EU, die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, en die Italiaanse minister van Buitelandse Sake, Luigi Di Mayo, het die verklaring verwelkom en versoek dat alle vyandelikhede in Libië gestaak word en dat alle buitelandse troepe en militêre onttrekkings toerusting uit die land.

Die Franse president het opgemerk dat Turkye 'n "gevaarlike spel" in Libië speel. "Ek wil nie binne ses maande, of een jaar of twee, sien dat Libië in die situasie is waarin Sirië vandag verkeer nie," het Macron bygevoeg.

Die Griekse minister van Buitelandse Sake, Nikos Dendyas, het op Woensdag 24 Junie in 'n verklaring aangekondig na aanleiding van die besoek van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Josep Borrel aan Evros dat Turkye "steeds veiligheid en stabiliteit, asook vrede in die oostelike Middellandse See, ondermyn", wat probleme vir al sy bure veroorsaak. "Turkye het die soewereiniteit van Libië, Sirië, Irak en ons EU-vennoot, die Republiek Ciprus, voortdurend geskend. In Libië, in weerwil van internasionale legitimiteit, oortree dit die VN-embargo in die strewe na sy neo-Osmaniese strewe. Dit openlik ignoreer Europa se herhaalde oproepe om respek vir internasionale legitimiteit, ”het Dendyas gesê.

Turkye het die Kaïro-verklaring verwerp: die "Cairo-inisiatief" oor die Libiese nedersetting is "nie oortuigend" en opreg nie, het die Turkse minister van buitelandse sake, Mevlut Cavusoglu, verklaar. Na die Kaïro-verklaring se voorsitter van die Presidentsraad het Fayez Al-Sarraj die GNA-troepe aangespoor om "gaan voort met hul pad" in die rigting van Sirte.

Die onlangse sukses van die GNA-troepe word veroorsaak deur die deelname van Siriese huursoldate, verbonde aan jihadiste, wat vanaf Mei 2019 aktief deur Turkye in Libië gestuur is om teen die LNA te veg. Volgens die Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), die aantal vegters van die pro-Turkye Siriese faksies kan vandag meer as 18 000 bereik. Oor die algemeen kom die huursoldate van die Al-Mu'tasim-brigade, die Sultan Murad-brigade, die Noordelike Valke-brigade, Al-Hamzat en Suleiman Shah. Die huursoldate word beloof om 1500-2000 $ per maand te betaal, maar die huidige maandelikse salaris van elke vegter is ongeveer 400 $.

Die beleid van Turkye in die Libiese streek verteenwoordig vernietigende neo-Ottomaanse en pan-islamistiese strategie, wat gebaseer is op die neokolonialistiese ambisies. Die moontlike verklaring vir die ingryping in Libië is die onstabiliteit in Turkye self en die verlies aan gewildheid van die Erdogan (die steun van die AKP-party het van Metropolitan tot 33.9 in Februarie 2020 tot 30.7 in Mei 2020 gekom). Die Turkse president gebruik die Islamitiese vertelling (in Libië as die oorlog aan die kant van die GNA, in Turkye - die inisiatief om Hagia Sophia weer in die moskee te omskep) vir die legitimering van sy mag. İbrahim Karagül, die rubriekskrywer in die hoofstroom Yeni Şafak media van Turkse Republiek het geskryf:“Turkye sal nooit aan Libië onttrek nie. Dit sal nie opgee voordat hy sy doel bereik het nie. ”

Die belangrikste pro-Erdogan-media versprei vanaf November 2019 (toe GNA 2 transaksies met Erdogan onderhandel het) oor hierdie neokolonialistiese agenda: Libië word gesien as 'n deel van die neo-ottomanse ryk.

Bedreiging vir die EU

Die negatiewe effek van die agenda van die neo-ottoman in Libië is die bedreiging van die nuwe migrasiekrisis, wat met die EU kan gebeur. In Maart 2020 verklaar die Turkse leier Recep Tayyip Tayyip Erdogan dat Turkye nie die grense vir vlugtelinge sal sluit totdat die EU sy beloftes aan Ankara nakom nie. Onlangs het die Turkse minister van Buitelandse Sake Mevlüt Çavuşoğlu kennis geneem van die oplewing van 'n nuwe vlaag vlugtelinge na Europa te midde van die stabilisering van die COVID-19-situasie. As Turkye op hierdie uitdaging reageer, sal Europa 'n nuwe migrasiekrisis in die gesig staar en die maatskaplike dienste van die nuwe vlaag vlugtelinge sal die grootste stoot ervaar.

Die ander front van die bedreiging is die Libiese koste, die beginpunt vir die reis van migrante na Europa. Bykans 2,000 Turkse-gesteunde Siriese militante wat die afgelope vyf maande na Libië vervoer is, het die Noord-Afrikaanse land na Europa gevlug volgens die Siriese Observatorium vir Menseregte (SOHR).

Europese regerings neem stappe om die Turkse beleid in Libië aktief teen te werk: Frankryk het die NAVO reeds hieroor toegespreek. Die Franse president het die saak reeds met die Amerikaanse president Donald Trump bespreek, en daar sal in die komende weke meer uitruilings oor die kwessie verwag word.

Om Europese belange te beskerm, is dit belangrik om Libië teen Turkse uitbreiding te beskerm en te voorkom dat Erdogan beheer oor die land se bates verkry.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings