Beduidende nuwe EU-steun vir Latyns-Amerika aangekondig

cfda07afa91cc1be08dd41c18fc5a9a5Kommissaris Ontwikkeling Andris Piebalgs sal vandag (24 Maart) aan te kondig nuwe EU ondersteuning van € 2.5 miljard vir Latyns-Amerika vir die jaar 2014 om 2020 (insluitend befondsing vir plaaslike programme, en vir die bilaterale koeverte om die kwalifiserende lande).

Die nuwe finansiële pakket, wat deel is van die Ontwikkelingsbank Samewerking Instrument, nou gepubliseer, sal vandag by die EUROsociAL konferensie in Brussel, waar besluitnemers en hoë verteenwoordigers vlak van die Europese Unie en Latyns-Amerika saam kom om toekomstige samewerking te bespreek bespreek tussen die twee streke.

Met die oog op die gebeurtenis, Piebalgs het gesê: "Dit hulppakket dui op 'n nuwe stap in die manier waarop ons werk met Latyns-Amerika, en stuur 'n baie sterk sein van ons verbintenis tot die voortsetting van die streek se ontwikkeling pogings te ondersteun. Ons is nie draai ons terug op die vasteland; Ons sien uit daarna daarmee saam.

"Ek het Latyns-Amerika 'n paar keer besoek onlangs en het baie trots om die bydrae van die EU om die indrukwekkende vooruitgang die kontinent het oor die afgelope dekade gemaak sien nie. Ek is daarvan oortuig dat hierdie nuwe hoofstuk in ons verhouding sal sien ons vennootskap floreer. "

Die nuwe plaaslike befondsing sal gefokus word op die gebiede waar dit die grootste verskil kan maak; wat geïdentifiseer is in oorleg met die Latyns-Amerikaanse vennoot lande:

• Sekuriteit;

• goeie bestuur, aanspreeklikheid en sosiale gelykheid;

• inklusiewe en volhoubare ekonomiese groei;

• omgewingsvolhoubaarheid, veerkragtigheid en klimaatsverandering;

• onderwys- en opleidingsprogramme vir jong mense onder Erasmus +, en;

'N Sub-streek-program vir Sentraal-Amerika is ook ingesluit in vandag se pakket.

In ooreenstemming met die Agenda vir Verandering - beleid bloudruk die Kommissie se hulp te fokus op die lande wat dit die nodigste het en sektore waar dit die grootste verskil kan maak - die EU het die manier waarop dit werk in Latyns-Amerika hervorm. Dit beteken 'n meer strategiese vennootskap tussen die twee vorentoe, waarin die twee streke te soek oplossings vir gemeenskaplike uitdagings (bv klimaatsverandering) via streeksamewerking.

befondsing Vandag se kom uit die Ontwikkeling Samewerking Instrument (DCI), wat deel is van die algehele EU-begroting.

18 lande (Argentinië, Bolivia, Brasilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Kuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Meksiko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) word gedek deur die DCI en in aanmerking kom vir hierdie plaaslike fondse.

Terselfdertyd, sal bilaterale samewerking met lande in die gesig staar die grootste uitdagings in Latyns-Amerika (Bolivia, El Salvador, Guatemala, Honduras, Paraguay en Nicaragua) beduidende bly. Daarbenewens sal Colombia, Ecuador en Peru baat vind by bilaterale befondsing, wat jou sal toelaat om 'n baie geleidelike fase uit.

EUROsocial: 'n vlagskip-program vir maatskaplike samehorigheid in Latyns-Amerika

Ten spyte van aansienlike onlangse groei, ongelykheid is steeds een van die belangrikste uitdagings se Latyns-Amerika.

EUROsociAL het vlagskipprogram van die Europese Unie in Latyns-Amerika vir maatskaplike samehorigheid geword. Onder die leuse "ondersteunende beleid, verbind instellings dit bring politieke besluitnemers en 'n hoë-vlak staatsamptenare van Europese en Latyns-Amerikaanse openbare administrasies te ontwikkel en beleide te implementeer om sosiale ongelykhede te verminder.

EUROsociAL neem 'n innoverende benadering wat meetbare resultate lewer ten spyte van 'n relatief klein begroting, verdeel onder 18 vennoot lande in 10 tematiese gebiede. Totaal EU bydrae beloop € 70 miljoen (€ 30m tydens die eerste fase van 2004-2009, en € 40m gedurende die tweede een, van 2011-2014).

Dit bevorder aktief samewerking "Suid-Suid 'in Latyns-Amerika (dit wil sê wanneer kennis gebaseer op vorige samewerking en aangepas by die spesifieke omstandighede in 'n buurland is van een Latyns-Amerikaanse land na 'n ander) - besteding aan wat na verwagting na bo € 10 miljoen gedurende die tweede fase van die program.

Dit is ook die resultate-gebaseerde, ondersteun net aksies wat duidelik geformuleerde doelwitte en is deel van die breër publiek beleid. Byvoorbeeld, sommige tasbare resultate sluit die ondersteuning van die hervorming van die arbeidsmark inligtingstelsel in Colombia om beter wedstryd vraag arbeidsmark en aanbod, wat bydra tot die bekendstelling van 'n nuwe wet vir gestremde mense in Honduras en help om 'n nuwe beleid oor fiskale onderwys te implementeer in Brasilië. Dit het ook gekoester baie plaaslike inisiatiewe in Latyns-Amerika, in gebiede so uiteenlopend soos belasting administrasie, plaaslike ontwikkeling, geregtigheid en maatskaplike en ekonomiese dialoog.

Streeksamewerking met Latyns-Amerika

'N Aantal strategiese prioriteitsgebiede vir streeksamewerking tussen die EU en Latyns-Amerika is geïdentifiseer in oorleg met die Latyns-Amerikaanse lande. Dit sluit in:

- Inklusiewe en volhoubare ekonomiese groei, die aanspreek van strukturele swakhede, akute ekonomiese ongelykheid en oor-afhanklikheid van ontginning van natuurlike hulpbronne;

- Versoen omgewingsvolhoubaarheid met volgehoue ​​ontwikkeling in 'n streek wat is hoogs kwesbaar vir klimaatsverandering en natuurrampe;

- Kapasiteitsbou (bv verskaffing van opleiding en kundigheid te deel) van staatsinstellings wat verantwoordelik is vir die veiligheid en oppergesag van die reg, ten einde menseregte en geslagsgelykheid te bevorder, openbare vertroue te bou en te versterk die sosiale kontrak wat nodig is vir die ontwikkeling om te slaag, en;

- Die verbetering van bestuur, aanspreeklikheid en belasting invordering en besteding, ten einde ongelykheid aan te pak, te verhoog sosiale samehorigheid en reageer op die groeiende sosiale vraag na gehalte openbare dienste.

Meer inligting

EU samewerking met Latyns-Amerika: MEMO / 14 / 213
webwerf Piebalgs '
EUROsociAL webwerf

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, hulp, Europese Kommissie, buitelandse hulp, Latyns-Amerika, Wêreld

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *