Verbinding met ons

UAE

Inbraakslagoffer het £21m wêreldwye bevriesingsbevel toegestaan ​​teen die VAE Emiraat van Ras Al Khaimah Sovereign Wealth Fund

DEEL:

Gepubliseer

on

Gister het die hooggeregshof in Londen die Amerikaanse lugvaartsakeman, Farhad Azima, die voortsetting van 'n wêreldwye bevriesingsbevel teen Ras Al Khaimah Investment Authority (“RAKIA”) toegestaan ​​wat die soewereine welvaartfonds van Ras Al Khaimah, 'n Emiraat van die VAE is.

Mnr Azima het in die hof beweer dat hy deur RAKIA en hul prokureurs Dechert LLP, die internasionale regsfirma, gekap is. Dechert het onlangs met mnr Azima geskik en ingestem om skadevergoeding van multimiljoen ponde aan hom te betaal, maar mnr. Azima moes wêreldwye afdwingingsprosedures teen die soewereine welvaartfonds volg in 'n poging om ongeveer £21 miljoen terug te vorder wat verskuldig is in onbevredigde uitsprake van die hooggeregshof.

Mnr. Regter Michael Green, wat privaat sit, het die aanvanklike wêreldwye bevriesingsbevel teen RAKIA toegestaan ​​en gesê dat die fonds “oneerlik en bedrieglik opgetree het, uitsprake van hierdie hof verkry het deur bedrog en 'n volskaalse operasie begin het om mnr. Azima se private en vertroulike inligting te kap. .”

Mnr. Regter Michael Green het ook opgemerk dat RAKIA se “gedrag deur die hele saak as oneerlik getoon is en sedert hy uit die verrigtinge teruggetrek het, het dit versuim om enige van die bevele wat daarteen gemaak is te betaal, alhoewel dit gesê het dat dit sal verseker dat enige vonnisse wat daarteen gevel is, is vervul.” [Sien par. 12 van die aangehegte uitspraak]

RAKIA se nie-nakoming van talle Engelse hofbevele kom op 'n tydstip dat Ras Al Khaimah voortgaan om homself te bevorder as 'n veilige bestemming vir toeriste en vir internasionale beleggings, met toere deur Frankryk en Italië, sowel as die bevordering van Wynn Resorts se Wynn Al Marjan Island-projek in Ras Al Khaimah.

Mnr. Azima se aansoek om 'n bevriesingsbevel spruit voort uit onlangse bate-dissipasie, insluitend die beweerde verkoop op 30 Mei 2024 van die Marriott Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel in Tbilisi, Georgia, wat vir meer as 15 jaar besit was deur Ras Al Khaimah Georgia LLC, 'n volfiliaal van RAKIA.

advertensie

Maar onlangs is die hotel blykbaar vir ongeveer $45 miljoen verkoop aan Tbilisi Hotel Holdings LLC – 'n nuut-geïnkorporeerde maatskappy wat dieselfde direkteure as RAKIA Georgia het, [en] blykbaar deur 'n Ras Al Khaimah-entiteit besit word. Die oordragdokument is “geteken deur dieselfde persoon namens beide die koper en die verkoper” [sien par. 4 van die aangehegte uitspraak].

Die hof ondersteun mnr. Azima se pogings om verdere verspreiding van bates deur RAKIA te voorkom, en merk op dat dit "blyk of RAKIA stappe doen om homself oordeel-bestendig te maak." Die wêreldwye bevriesingsbevel wat deur mnr. Regter Michael Green toegestaan ​​is, is vandag onbepaald verleng (of totdat die £21 miljoen wat aan mnr. Azima verskuldig is, bevredig is), wat vereis dat RAKIA nie die waarde van enige bates in Engeland en Engeland moet verwyder, vervreem, hanteer of verminder nie. Wallis, of daarbuite, tot die waarde van £21m.

Deur die bestek van tipiese bevriesingsbevele te oorskry, beperk die bevel wat aan mnr. Azima toegestaan ​​is verder korporatiewe liggame wat direk of indirek deur RAKIA besit of beheer word om enige van hul onderskeie bates te vervreem, te hanteer of te verminder, hetsy in of buite Engeland. en Wallis, tot dieselfde waarde, vang dus enige filiale vas wat kan poog om afdwingingsaksie te vermy deur bates te verdryf. RAKIA moes ook aan mnr Azima 'n lys verskaf van al sy bates wêreldwyd wat £50,000 XNUMX in waarde oorskry, hetsy in sy eie naam gehou of nie.

As RAKIA of hul beamptes, Naser Thafer Husni Al Bustami en Mohamad Sultan Al Qadi, hierdie bevel verontagsaam, kan hulle in minagting van die hof gehou word, beboet word, beslag gelê word op hul bates of, vir die beamptes, tronkstraf opgelê word. Dit is ook van toepassing op enigiemand in die VK wat bewustelik help met of 'n oortreding van hierdie bevel toelaat.

Farhad Azima het die eienaars en Marriott Hotels op die hoogte gebring om nie bateverkryging aan die kant van Ras Al Khaimah te bevorder nie.

Dr Bustami is die huidige HUB van Stevin Rock wat deur RAK besit word. Hy sit ook op die direksie van 'n aantal ander maatskappye wat uiteindelik deur die regering van RAK besit word.

Mnr Qadi is tans 'n raadslid van die Beleggings- en Ontwikkelingskantoor van RAK en was voorheen die HUB van RAK Eiendomme. Hy was ook die Voorsitter van die Stigtingskomitees van RAK Petroleum en RAK Eiendomme.

Dr Bustami en mnr Qadi het die brief van 22 Junie 2022 namens RAKIA aan die Hof onderteken waarin hulle kennis neem van RAKIA se onttrekking aan die Azima-verrigtinge. Dr Bustami het ook in die eerste verhoor vir RAKIA getuienis gelewer en enige kennis van die inbraak van mnr Azima ontken.

Foto deur Prokureursfirma van Tingey Besering on Unsplash

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings