Hoe sal 'n no-deal #Brexit die lewenswetenskappe beïnvloed?

| Oktober 21, 2019

Nadat hy die land deur die loop van die referendum herhaaldelik die versekering gegee het dat die Verenigde Koninkryk onder geen omstandighede die interne mark sou verlaat nie, probeer Boris Johnson nou desperaat om die harde Brexit deur te voer wat aan die kiesers gesê is dat dit nie sou gebeur nie. Ondanks die feit dat hy wetlik verplig is om óf 'n ooreenkoms óf 'n verlenging te kry, dring Johnson daarop aan dat die Verenigde Koninkryk die EU op Oktober 31 sal verlaatst, handel of geen ooreenkoms nie. Dit sal 'n verwoestende impak op die Britse lewenswetenskappe-sektor hê.

Die Verenigde Koninkryk in die EU

As 'n EU-lidland het die Verenigde Koninkryk dit geniet om een ​​te wees, indien nie die mees, belangrike lewenswetenskappe-hubs in Europa. Op die wêreldtoneel was die Verenigde Koninkryk nog altyd 'n baie sterk presteerder in sowel die lewenswetenskappe as die farmaseutiese sektor. Na die VSA en Japan belê die Verenigde Koninkryk 'n hoër persentasie van sy BBP in lewenswetenskappe as enige ander land.

Van die top ses universiteite ter wêreld vir navorsing oor kliniese en pre-kliniese vakke, bied die UK vier, naamlik Cambridge, Oxford, Imperial College en UCL. Tot die uitslag van die referendum was die Verenigde Koninkryk ook die tuiste van die Europese Geneesmiddelen Bureau, die liggaam wat verantwoordelik is vir die regulering van medisyne in die hele EU. Die Verenigde Koninkryk was histories een van die belangrikste argitekte van die EU-regulasies oor medisyne.

Die Verenigde Koninkryk word ook beskou as 'n wêreldleier in openbare gesondheid. Die NHS word steeds beskou as een van die beste gesondheidsdienste ter wêreld, selfs al ly dit chroniese onderbefondsing en tekort aan personeel. As 'n EU-lid het die Verenigde Koninkryk groot voordeel getrek uit die aantal EU-burgers wat in die NHS wil kom werk.

Ten slotte, as 'n lid van die Europese Unie, het die Verenigde Koninkryk 'n baie aantreklike beleggingsdoelwit vir buitelandse ondernemings verteenwoordig wat 'n vastrapplek wil kry in die EU-mark. Dit is omdat die Verenigde Koninkryk, in vergelyking met ander lidlande, belangrike voordele gehad het. Die feit dat dit 'n Engelssprekende land is, is belangrik, aangesien Engels die land geword het de facto taal van internasionale diplomasie. Verder het indiensnemingswette in die Verenigde Koninkryk dat dit relatief maklik is vir ondernemings om sleuteltalent te identifiseer, te huur en te behou. Die Verenigde Koninkryk het ook 'n baie robuuste raamwerk vir die beskerming van intellektuele eiendomme, wat ondernemings minder huiwerig maak om groot bedrae geld in R & D-projekte in die Verenigde Koninkryk in te gooi.

Dit alles word egter bedreig. As die Verenigde Koninkryk die EU verlaat, selfs in die mees optimistiese scenario, sal dit ernstige verliese en terugslae in die lewenswetenskappe-sektor ly.

regulasies

As die reguleerders hul hoofkwartier uit die Verenigde Koninkryk verskuif, is dit onvermydelik dat leiers in die bedryf hulle tot 'n sekere mate sal volg. Selfs as ondernemings nie die reguleerders volg nie, sal die Verenigde Koninkryk 'n beduidende invloed verloor en sal hulle waarskynlik die EU-regulasies agterlaat sonder om te sê hoe dit geformuleer is.

Dit sal 'n aantal uitwerking hê, veral wat internasionale beleggings betref. Die Verenigde Koninkryk sal ongetwyfeld 'n deel van die mededingende voordeel verloor wat hy tot dusver geniet het, omdat dit nie meer in staat sal wees om die EU-beleid te beïnvloed nie.

Veranderinge in regulasies beïnvloed nie net die manier waarop medisyne ontwikkel en verkoop word nie, maar dit sal ook beïnvloed hoe ons navorsing wyer benader. Britse navorsingsinstellings werk gereeld met instellings regoor Europa saam en deel in baie gevalle geld. Navorsingsinstellings na die Brexit, die Verenigde Koninkryk, sal nie meer toegang hê tot nie EU-befondsing en dit is waarskynlik dat die samewerking met instellings regoor Europa nie meer sal voortgaan om die Verenigde Koninkryk agter te laat nie.

Navorsing en ontwikkeling

As die Verenigde Koninkryk die EU verlaat, sal hy ook aan die meeste EU-instellings onttrek. Dit beteken dat die Verenigde Koninkryk effektief oornag toegang tot 'n menigte potensiële finansieringsbronne sal verloor. Tesame met die verwagte daling van die belegging in die private sektor, kan dit die Verenigde Koninkryk ekonomies gesproke terugkeer. Baie ondernemings in lewenswetenskap, selfs dié uit die 'Goue Driehoek', is bekommerd dat Brexit hulle kan verhinder om kapitaal by beleggers in Europa in te samel. Tans hoor ons weekliks berigte oor Europese beleggings in Britse lewenswetenskaplike ondernemings, byvoorbeeld Nidobirds Ventures het pas belegging in Antibodies.comBaie ondernemings in lewenswetenskap is egter bekommerd dat Brexit hulle kan verhinder om kapitaal by beleggers in Europa in te samel.

Die gevolge van ernstige ontwrigting, selfs vir 'n relatiewe kort tydjie, vir die navorsings- en ontwikkelingsektor in lewenswetenskappe, kan diepgaande implikasies hê. Die skade aan die UK se reputasie vir uitnemendheid in die lewenswetenskappe sou onmiddellik en moeilik wees om te keer. Dit sou op sy beurt talentvolle en kundige mense van oor die hele wêreld ontmoedig om te kies om in die Verenigde Koninkryk te gaan werk.

Ontwrigting van die voorsieningsketting

Een van die grootste uitdagings vir die lewenswetenskaplike sektor in 'n Britse post-Brexit gaan aandag gee aan kwessies rakende voorsieningsketting. Op kort termyn ervaar ons reeds tekorte aan sekere medisyne. Anekdoties was dit dat baie pasiënte met ekwivalensie-medisyne te doen gehad het, aangesien die medisyne wat hulle voorskryf nie tans beskikbaar is nie.

Met die huidige onduidelikheid rondom die vertrek van die Verenigde Koninkryk, is dit steeds moeilik om met sekerheid te sê wat die gevolge op ons voorsieningsketting sal wees. Dit wil egter voorkom asof ons enige scenario kan uitskakel waar die vloei van medisyne tussen die Verenigde Koninkryk en die EU voortduur soos dit nou is. Dit beteken dat daar sekerlik 'n mate van ontwrigting gaan wees.

As die Verenigde Koninkryk einde Oktober uitval, is daar 'n baie moontlike moontlikheid dat die NHS binne enkele maande sal sukkel om die hoof te bied. Winters plaas altyd 'n groot druk op die gesondheidsdiens, en 'n tekort aan personeel en medisyne bo die gewone stressors kan die diens net tot 'n breekpunt bring.

Afgesien van medisyne, sal dit ook moeilik wees om navorsingsvoorrade te stuur en te ontvang. Ons het Antibodies.com vroeër genoem; dit is slegs een van die vele besighede in die lewenswetenskappe-sektor wie se werk weens die voorsieningskettingprobleme moeiliker gemaak gaan word.

Farmaseutiese ondernemings probeer die gevolge van enige ontwrigting van die voorsieningsketting verminder deur voorrade op te stel. Pasiënte en apteke het ook begin om hul medisyne op te berg en te rantsoen. Alhoewel hierdie maatreëls 'n mate van verligting kan bied, is dit reeds 'n punt van vernedering vir die Verenigde Koninkryk dat dit hoegenaamd nodig is.

Sou die kanselasie van Brexit enige van hierdie probleme oplos?

Met die werklike dreigement dat daar nou geen ooreenkoms oor ons gaan nie, word ondernemings in die lewenswetenskaplike sektor gekonfronteer met onbetwisbare keuses. Om voor te berei op die toekoms is moeilik wanneer die toekoms nog steeds so swak omskryf word. Die lewenswetenskaplike sektor sal meer as deur die meeste sektore deur Brexit seergemaak word as ons sonder 'n ooreenkoms uit die EU val. Selfs as 'n ooreenkoms aangegaan word, is die reputasie skade grootliks reeds aangerig. As Brexit gestaak word, sou baie van die probleme wat beskryf word, duidelik oplos, maar dit sal ook gepaard gaan met sy eie stel probleme.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Wetenskap, Wetenskap

Kommentaar gesluit.