Verbinding met ons

Europese Kommissie

Staatshulp: Kommissie keur €27.5 miljard Duitse skema goed om energie-intensiewe maatskappye te vergoed vir indirekte emissiekoste

DEEL:

Gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge EU-staatssteunreëls 'n Duitse skema goedgekeur om energie-intensiewe maatskappye gedeeltelik te vergoed vir hoër elektrisiteitspryse wat voortspruit uit indirekte emissiekoste onder die EU Emission Trading System ('ETS').

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, in beheer van mededingingsbeleid, het gesê: “Hierdie €27.5 miljard-skema sal Duitsland in staat stel om die impak van indirekte vrystellingskoste op sy energie-intensiewe nywerhede te verminder en dus die risiko dat hierdie maatskappye hul produksie na lande buite die EU verskuif met minder ambisieuse klimaatbeleid. Terselfdertyd sal die maatreël 'n kostedoeltreffende dekarbonisering van die Duitse ekonomie in ooreenstemming met die Green Deal-doelwitte fasiliteer, terwyl moontlike mededingingsverdraaiings beperk word.

Die Duitse maatstaf

Die skema wat deur Duitsland in kennis gestel is, met 'n totale geraamde begroting van € 27.5 miljard, sal 'n deel van die hoër elektrisiteitspryse dek wat voortspruit uit die impak van koolstofpryse op elektrisiteitsopwekkingskoste (sogenaamde 'indirekte emissiekoste') wat tussen 2021 en 2030 aangegaan is. Die ondersteuningsmaatreël is daarop gemik om die risiko van 'koolstoflekkasie' te verminder, waar maatskappye hul produksie na lande buite die EU verskuif met minder ambisieuse klimaatbeleide, wat wêreldwyd verhoogde kweekhuisgasvrystellings tot gevolg het.

Die maatreël sal baat vind by maatskappye wat aktief is in sektore wat die risiko loop van koolstoflekkasie wat in Bylae I tot die Riglyne vir sekere maatreëls vir staatshulp in die konteks van die handelstelsel vir kweekhuisgasvrystelling ná 2021 ('ETS Staatshulpriglyne'). Daardie sektore staar aansienlike elektrisiteitskoste in die gesig en is veral aan internasionale mededinging blootgestel.

Die vergoeding sal aan kwalifiserende maatskappye toegestaan ​​word deur 'n gedeeltelike terugbetaling van die indirekte emissiekoste wat in die vorige jaar aangegaan is, met die finale betaling wat in 2031 gemaak moet word. Die maksimum steunbedrag sal oor die algemeen gelyk wees aan 75 % van die indirekte emissiekoste wat aangegaan is. . In sommige gevalle kan die maksimum steunbedrag egter hoër wees om die oorblywende indirekte vrystellingskoste wat aangegaan word tot 1.5 % van die maatskappy se bruto toegevoegde waarde te beperk. Die hulpbedrag word bereken op grond van elektrisiteitsverbruik doeltreffendheid maatstawwe, wat verseker dat die begunstigdes aangemoedig word om energie te bespaar.

Die begunstigdes dra 'n sekere deel van hul indirekte emissiekoste, wat ooreenstem met 1 GWh elektrisiteitsverbruik per jaar, waarvoor geen hulp toegestaan ​​sal word nie. Boonop sal geen hulp verleen word vir die verbruik van selfopgewekte elektrisiteit van installasies wat voor 1 Januarie 2021 in werking gestel is nie, waarvoor die begunstigde ingevolge die Duitse Wet op Hernubare Energie geregtig is op vergoeding.

advertensie

Om vir vergoeding te kwalifiseer, sal maatskappye óf (i) sekere maatreëls moet implementeer wat in hul 'energiebestuurstelsel' geïdentifiseer is (dws die maatskappye se plan wat energiedoeltreffendheiddoelwitte en 'n strategie stel om dit te bereik) óf (ii) ten minste dek 30% van hul elektrisiteitsverbruik met hernubare bronne (deur hernubare energieopwekkingsfasiliteite op die perseel, kragkoopooreenkomste of waarborge van oorsprong). Verder, vanaf 2023, moet maatskappye bykomende beleggings maak sodat hulle in totaal ten minste 50 % van die hulpbedrag belê om ekonomies haalbare maatreëls wat in die energiebestuurstelsel geïdentifiseer is, te implementeer of om hul produksieproses te ontkoolstof.

Die beoordeling van die Kommissie

Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder EU-staatssteunreëls, en veral die ETS-staatshulpriglyne.

Die Kommissie het bevind dat die skema nodig en toepaslik is om energie-intensiewe maatskappye te ondersteun om die hoër elektrisiteitspryse die hoof te bied en om te verhoed dat maatskappye verskuif na lande buite die EU met minder ambisieuse klimaatbeleid, wat lei tot 'n toename in globale kweekhuisgasvrystellings. Verder het die Kommissie bevind dat die skema voldoen aan die vereistes vir energie-oudits en -bestuurstelsels soos uiteengesit in die ETS-staatshulpriglyne. Dit ondersteun dus die EU se klimaat- en omgewingsdoelwitte en die doelwitte wat in die Europese Green Deal. Verder het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die verleende hulp beperk is tot die minimum wat nodig is en nie onnodige negatiewe uitwerking op mededinging en handel in die EU sal hê nie.

Op grond hiervan het die Kommissie die skema ingevolge die EU-reëls vir staatshulp goedgekeur.

agtergrond

Die  Europese Green Deal, wat deur die Kommissie op 11 Desember 2019 aangebied is, stel die doelwit om Europa die eerste klimaatneutrale kontinent teen 2050 te maak. Die EU ETS is 'n hoeksteen van die EU se beleid om klimaatsverandering te bekamp en 'n sleutelinstrument vir die bekamping van kweekhuisgasvrystellingskoste- effektief. Op 30 Junie 2021 het die Europese Parlement en die Raad die Europese Klimaatreg onderskryf die bindende teiken om emissies teen 55 met minstens 2030% te verminder, vergeleke met 1990-vlakke.

Op 21 September 2020 het die Kommissie aangeneem hersiene ETS-staatshulpriglyne in die konteks van die stelsel vir handel oor kweekhuisgasvrystellings na 2021, as deel van die modernisering van alle koolstoflekvoorkomingsinstrumente wat verband hou met die EU-ETS, soos gratis toewysing van CO2-emissietoelaes. Die hersiene ETS-staatshulpriglyne het op 1 Januarie 2021 in werking getree met die begin van die nuwe EU-ETS-handelstydperk. Hulle sal tot 2030 geld, met 'n middeltermyn-opdatering van sekere elemente wat vir 2025 voorsien word.

Die nie-vertroulike weergawe van vandag se besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.100559 (in die Staatssteun Register ) op die DG Mededinging webwerf. Nuwe publikasies van staatssteunbesluite op die internet en in die Amptelike Tydskrif word in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings