Die verhoor van die Europese Parlement van die aangewese kommissaris, Mariya Gabriel, wys dat internasionale vennootskappe die belangrikste komponent van toekomstige navorsingsprogramme van die EU sal wees

| Oktober 1, 2019

Die Europese Parlementsverhoor gisteraand (30 September) van die aangewese kommissaris, Mariya Gabriel, was gister baie indrukwekkend en opwindend. Mariya Gabriel sal verantwoordelik wees vir die vlot verloop van Horizon Europe gedurende die finansiële periode 2021-2027. Dit is die vlagskipinstrument wat die EU sal gebruik om navorsings-, innovasie- en wetenskapbeleide in die verskillende lidlande van die Europese Unie te bevorder. Dit is vir my duidelik dat die Europese Kommissie basiese wetenskaplike pogings sal ondersteun deur die waardeketting wat op hul beurt innoverende produkte en oplossings op die EU-mark sal lewer, skryf Julio Kongyu, vise-president van Europa Public Affairs, Huawei Technologies.

Horizon Europe 2021-2027 is 'n ekonomiese beleidsinstrument. Dit kan die belangrikste ekonomiese en maatskaplike beleidsdoelstellings van die Europese Unie ondersteun. Dit sal gebruik word om sterker streeksbeleide in Europa te bevorder, terwyl dit terselfdertyd volhoubaarheid bevorder en klimaatsverandering moet bekamp. Die praktiese werking van Horizon Europe sal in effek oor baie belangrike en verskillende beleidsdomeine strek.

Die Europese Navorsingsraad (ERC), die Europese Instituut vir Tegnologie (EIT) en die Europese Raad vir Innovasie sal almal sleutelrolle speel om die doelstellings van Horizon Europe tussen nou en 2027 uit te voer. Kommissaris aangewese Gabriel is daartoe verbind om 'n begroting van 120 miljard euro vir Horizon Europe te bekom. Dit sal ooreenstem met die politieke prioriteite en doelstellings van die Europese Parlement.

Mariya Gabriel

Mariya Gabriel

Kommissaris Gabriel was baie duidelik dat die EU die standaarde vir Key Enabling Technologies (KET's) moet stel om as 'n wêreldleier op die gebied van IKT te bly. Die EU is reeds op die voorpunt met betrekking tot tegniese kundigheid met betrekking tot vooruitgang op die gebied van kunsmatige intelligensie en kuberveiligheidskwessies. Pillar 2 van Horizon Europe sal uitgebreide samewerkende navorsing op die gebiede van kwantotegnologie, High Performance Computing (HPC) en fotonika bevorder. Die VSA is reeds 'n baie sterk speler op die gebied van basiese wetenskaplike navorsing, terwyl China redelik vinnig inhaal.

Daar sal ook nouer samewerking tussen DG Connect en DG OTO in die Europese Kommissie bestaan. Dit beteken dat beleide om sterker digitale ekonomie en navorsingsaktiwiteite te bevorder, met mekaar verbind word. EU-navorsing sal telekommunikasienetwerke in Europa moderniseer via innovasies onder 5G, Big Data, cloud computing en die Internet of Things (IoT). Internasionale samewerking en samewerking tussen die openbare, private, navorsings- en opvoedkundige sektore oor die hele wêreldwydte is so belangrik as belangrike EU-beleidsdoelwitte bereik moet word.

Kleine en mediumgrootte ondernemings (sms) sal meer steun verleen, sodat hulle kan deelneem onder Horizon Europe-gesteunde inisiatiewe. Dit is ook belangrik dat regerings in Europa die besteding op die gebied van navorsing, innovasie en wetenskap verhoog. EU-regerings bestee tussen .5% en 4% BBP per jaar aan navorsingsintensiteit. Die regerings wat meer geld spandeer op hierdie belangrike beleidsareas, kan op die mediumtermyn mededingender bly en sterker ekonomiese opbrengste verseker.

Die evalueringsproses onder Horizon Europe sal dieselfde bly as wat die geval is onder Horizon 2020. Consortia-aansoeke sal beoordeel word op grond van die uitnemendheid van die betrokke aansoek. Dit sal verseker dat die EU 'n belangrike wêreldleier op die gebied van navorsing, innovasie en wetenskap sal bly.

Internasionale vennootskappe, internasionale samewerking, die strewe na uitnemendheid en die bevordering van die deelname in die privaatsektor binne navorsingsgerugsteunde inisiatiewe in die EU, is almal sentrale elemente van Horizon Europe. Dit is 'n baie opwindende beleidsprogram wat Europa sal help om ekonomies mededingend te bly.

Julio Kongyu is vise-president van Europa vir Openbare Sake vir Huawei Technologies.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Bulgarye, Sjina, ekonomie, Horizon 2020

Kommentaar gesluit.