Verbinding met ons

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Paneelaanbevelings oor klimaatsverandering, omgewing en gesondheid

DEEL:

Gepubliseer

on

Op 7-9 Januarie sal die Europese burgerpaneel oor 'Klimaatverandering, omgewing en gesondheid' sy aanbevelings vir die konferensie oor die toekoms van Europa voorlê.

Die Paneel se werk oor die naweek sal by die kampus van die Kollege van Europa in Natolin (Warskou, Pole) terwyl sy voltallige vergaderings op Vrydag en Sondag by die Paleis van Kultuur en Wetenskap in Warskou. Sowat 200 paneellede van alle lidlande, verskillende ouderdomme en agtergronde, sal besluit oor hul aanbevelings vir die toekoms van Europa. Hulle sal voortbou op hul werk wat in twee vorige sessies gedoen is in Straatsburg op 1-3 Oktober en aanlyn op 19-21 November, en fokus op die volgende onderwerpe: beter maniere van lewe; die beskerming van ons omgewing en ons gesondheid; herleiding van ons ekonomie en verbruik; na 'n volhoubare samelewing; en omgee vir almal.

Jy kan alle relevante inligting, insluitend die jongste verslag oor die paneel se werk, op die toegewyde vind Paneel 3 webblad. Die konsep-agenda is beskikbaar na hierdie skakel.

Europese burgerpanele in die lig van die ontwikkelende COVID-19-situasie

Die Uitvoerende Raad van die Konferensie oor die Toekoms van Europa se gevestigde praktyk is om advies in te win van die vennootinstitute op die grond, sowel as plaaslike of nasionale owerhede, om te besluit of panele moet voortgaan of uitgestel moet word in die lig van die ontwikkelende COVID- 19 situasie.

In Desember 2021 het die Uitvoerende Raad besluit om die Paneel 3-sessie te hou met paneellede wat fisies teenwoordig is, met volle respek vir die gesondheidsmaatreëls wat in Pole ingestel is. Om seker te maak dat alle paneellede kan deelneem, sal hibriede fasiliteite beskikbaar wees om ook op afstand te koppel. Soos die geval was vir die Paneelvergadering wat in Desember 2021 in Florence plaasgevind het, slegs ten volle ingeënte deelnemers en bywoners sal fisies tot die lokaal toegelaat word.

Terselfdertyd het die Uitvoerende Raad besluit om die Paneelvergadering wat oorspronklik op 14-16 Januarie in Maastricht (Nederland) sou plaasvind uit te stel totdat die openbare gesondheidstoestande en maatreëls in plek die Paneelvergadering toelaat om voort te gaan.

advertensie

COVID-19 reëls

Die Kollege van Europa implementeer alle veiligheidsmaatreëls wat voorsien word vir die organisasie van teenwoordige vergaderings. Slegs ingeënte persone (sonder 'n "booster shot"-vereiste) of diegene wat 'n geldige COVID-19-herstelsertifikaat het, kan deelneem of dit persoonlik bywoon. Almal wat toegang tot die kampus van die Kollege van Europa het, sal vereis word om vinnige antigeentoetse op die plek te doen (resultate verskaf na ongeveer 20 minute), wat elke 24 uur herhaal sal moet word. Verder moet fisieke afstand tussen mense gehandhaaf word en is dit verpligtend om 'n masker te dra.

Hoe om die Paneelsessie te volg

Die vergaderings van die panele wat uit al 200 paneellede bestaan ​​sal regstreeks op die Konferensie se Veeltalige digitale platform, sowel as op die Parlement se multimediasentrum (Vrydag en Sondag) waar opgeneemde weergawes ook beskikbaar sal wees.

Joernaliste wat persoonlik wil bywoon, moet registreer deur gebruik te maak van die volgende skakel.

Jy sal 'n geakkrediteerde joernalis moet wees (in 'n EU-lidstaat of die Europese instellings) om toegang tot die perseel te verkry. 'n Perswerkarea sal in elk van die volgende geboue beskikbaar wees:

Paleis van Kultuur en Wetenskap - Warskou (Vrydag VM en Sondag)

Tiereszkowa or Copernicus

Plac Defilad 1, 00-901 Warszawa

Tel: +48 22 656 76 00

Kollege van Europa – Natolin (Vrydag nm en Saterdag)

Kamer C4 – Koetshuisgebou

Nowoursynowska 84, 02-797 Warszawa

Tel: +48 22 545 94 01

Vir verdere praktiese inligting, kontak Paolo Saraca-Volpini by [e-pos beskerm] / +32 470 88 13 42 of Agnès Wojciechowicz op [e-pos beskerm] / + 48 508 856 907.

agtergrond

Die vier Europese burgerpanele, wat elk uit 200 paneellede bestaan, is 'n burger-geleide proses en 'n hoeksteen van die Konferensie oor die Toekoms van Europa. Hul beraadslagings neem burgerlike bydraes in ag wat van regoor Europa ingesamel is via die veeltalige digitale platform en geleenthede wat regoor die lidlande gehou word, en ondersteun deur aanbiedings van prominente akademici en ander kundiges. Burgers is ewekansig deur spesialiskontrakteurs gekies, met behulp van metodologieë om te verseker dat hulle verteenwoordigend is van die EU se diversiteit in terme van geografiese oorsprong, geslag, ouderdom, sosio-ekonomiese agtergrond en vlak van onderwys.

Die aanbevelings van die Europese burgerpanele sal aangebied en bespreek word by die Konferensie-plenum, waar die konferensie se voorstelle sal voortgaan om gevorm te word. Tagtig Paneelverteenwoordigers (20 van elk van die Europese burgerpanele, waarvan minstens een derde tussen die ouderdomme van 16 en 25 jaar oud is) is lede van die Konferensie-plenum. Daar sal hulle die uitkomste van hul onderskeie paneelbesprekings aanbied en daaroor debatteer met MEP's, nasionale regering en parlementsverteenwoordigers, Europese Kommissarisse en ander voltallige lede van EU-liggame, streeks- en plaaslike owerhede, maatskaplike vennote en die burgerlike samelewing.

Meer inligting 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings