Verbinding met ons

Toekoms van Europa

Toekoms van Europa: Mense se idees by die Konferensie-plenum

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die tweede plenaire vergadering van die konferensie oor die toekoms van Europa het gehoor van jongmense oor EU-verandering en die vordering van ander dele van die konferensie in oënskou geneem, EU sake.

Die plenêre vergadering van die konferensie het op 23 Oktober 2021 in Straatsburg plaasgevind en het burgers, verteenwoordigers van EU-instellings, nasionale parlemente en ander belanghebbendes bymekaar gebring. Die besprekings het gedraai om idees en verslae van die Europese burgerpanele, die Europese jeuggeleentheid (EYE2021), nasionale panele en geleenthede, en die Konferensie se meertalige digitale platform.

Jongmense se visies

Verteenwoordigers van die Europese Jeuggeleentheid wat vroeër in Oktober gehou is, het die Jeug Idees Verslag met die 20 gewildste voorstelle vir EU-hervormings wat uit die geleentheid kom. Dit het onder meer oproepe ingesluit vir transnasionale kieslyste by EU-verkiesings, 'n fokus op sagte vaardighede en taalstudies op skool, 'n meer samehangende EU-buitelandse beleid en die beëindiging van die lidlande se reg om Raadsbesluite te veto.

advertensie

"As daar een ding is wat jy uit vandag se verslag moet haal, is dit dat jongmense 'n duidelike visie vir die toekoms van Europa het en ons is hier om hierdie boodskap te stuur," sê Martina Brambilla van Italië, een van drie woordvoerders van die geleentheid saam met Greta Adamek (Duitsland) en Tommy Larsen (Denemarke).

Meer bydraes benodig

Die konferensie is 'n inklusiewe proses wat op alle Europeërs se bydraes reken om te bepaal hoe die EU moet verander. Daar is tot dusver sowat 9,000 15,000 idees op die konferensie se platform ingedien en meer as XNUMX XNUMX opmerkings, medevoorsitter van die konferensie Guy Verhofstadt gerapporteer.

advertensie

"Daar bestaan ​​op die platform 'n wens om konstruktief te wees en die EU as 'n projek te verbeter," het Verhofstadt gesê. “Sommige kwessies wat gereeld oor verskillende onderwerpe terugkom, is die einde van eenstemmigheid [in besluitneming], die versterking van sosiale dimensie [...] en die behoefte om diversiteit en veeltaligheid te behou as 'n manier om 'n ware Europa van die burgers”. Die grootste aantal idees is op die gebied van EU-demokrasie en klimaatsverandering en die omgewing.

Baie deelnemers aan die debat het opgemerk dat slegs 15% van die bydraers op die platform hulself as vroue geïdentifiseer het, terwyl 60% as mans geregistreer het (sowat 25% het nie hul geslag bekend gemaak nie).

“Hierdie onderverteenwoordiging beteken dat vroue se prioriteite deur mans verdrink is. Hoe kan ons beweer dat daar na alle Europeërs geluister is, terwyl die bekommernisse van 50% van die bevolking ontbreek?” het Elsie Gisslegård van Swede gesê.

Ander het kommer uitgespreek dat gegewe die honderde miljoene Europeërs, burgers se deelname aan die inisiatief relatief laag is. Daar was oproepe vir meer bewusmaking en kommunikasiepogings, met 'n spesiale fokus op vroue, jongmense en mense in landelike gebiede.

'n Finale verslag oor die bevindinge van die digitale platform word in Desember verwag, maar lede van die plenaire vergadering het voorgestel dat dit daarna moet voortgaan om te funksioneer en 'n permanente kanaal vir dialoog tussen instellings en burgers te word.

Burgers neem die middelpunt in die debat

Die Konferensie Plenum was die eerste een met 'n volledige samestelling na die vier Europese burgerpanele het hul verteenwoordigers gekies tydens hul eerste vergaderings wat die afgelope weke plaasgevind het. Verteenwoordigers van Wes-Balkanlande, wat potensiële nuwe EU-lidlande is, is ook genooi om deel te neem. Vergaderings in werkgroepe op 22 Oktober het die sessie se debatte voorberei.

Burgers het aktief deelgeneem aan die besprekings oor alle onderwerpe in die bevoegdheid van die Konferensie en geëis dat hul stemme gehoor word. Joémy Lindau, ’n jong man van die Franse oorsese streek Martinique, het gesê: “Jy sê dat ons [jongmense] die toekoms is. Ek wil graag na julle draai en sê dat julle [Plenaire lede] die toekoms is en ons hoop op julle om te luister na wat ons vra.”

Die volgende twee vergaderings van die plenaire vergadering sal op 17-18 Desember en 21-22 Januarie gehou word om die aanbevelings van die vier Europese burgerpanele te bespreek wat hul werk teen daardie tyd sal afsluit. Mede-voorsitter Verhofstadt het onderstreep dat hierdie sessies 'n ander opset sal hê, met meer tyd vir die verteenwoordigers van die panele om hul gevolgtrekkings voor te lê en 'n debat met ander Plenaire lede oor die konkrete onderwerpe.

Vind meer uit hoe die Konferensie oor die Toekoms van Europa werk en wat die rol en die samestelling van sy plenaire vergadering is.

Vind meer uit 

Deel hierdie artikel:

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

gepubliseer

on

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

advertensie

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

 • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie;
 • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid;
 • klimaatsverandering, omgewing/gesondheid, en;
 • die EU in die wêreld/migrasie.


Paneellede sal bykomende kwessies kan opper. Onafhanklike kundiges sal by die vergaderings beskikbaar wees om advies te gee.

advertensie

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele sal drie keer vergader. Die eerste sittings het oor vier naweke tussen 17 September en 17 Oktober in die Parlement se perseel in Straatsburg plaasgevind. Die tweede sessies sal in November aanlyn plaasvind en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, as die gesondheidsituasie dit toelaat.

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)

Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Die aanbevelings van die panele sal deel uitmaak van die finale konferensieverslag, wat in die lente van 2022 deur die uitvoerende raad van die konferensie opgestel sal word. Die raad bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie - die instellings wat die gevolgtrekkings sal moet opvolg - asook waarnemers van alle belanghebbendes van die konferensie. Die verslag word opgestel in volledige samewerking met die konferensieplenum en moet goedkeuring ontvang.

Hoe om die werk van panele te volg?

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind. 

Konferensie oor die toekoms van die europe

Konferensie oor die toekoms van Europa: wat is dit en hoe werk dit?

Future of Europe: Conference Plenary begin met verwagtinge vir verandering

Konferensie oor die toekoms van Europa: veldtogmateriaal

Konferensie oor die toekoms van Europa: tyd vir u idees

Toekoms van Europa: mense se idees by die Konferensie-plenum

Toekoms van Europa: burgerpanele neem die woord 

Toekoms van Europa: burgers bespreek buitelandse beleid en migrasie

Europeërs debatteer oor hoe om demokrasie en regstaat te versterk

Toekoms van Europa: Europeërs bespreek ekonomie, werk, onderwys in Straatsburg

Toekoms van Europa: klimaatsverandering, omgewing, heaLTH

"Tyd om oop te maak vir burgers": Konferensie oor die toekoms van Europa

Konferensie oor die toekoms van Europa: laat u stem hoor

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die meertalige digitale platform

Konferensie oor die toekoms van Europa: voorbereidings duur voort

Europe Day: ontdek die Europese Unie op 9 Mei 2021

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die burgerplatform op 19 April

Bou Europa se toekoms: EU baan die weg vir konferensie oor die toekoms van Europa

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

gepubliseer

on

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

advertensie

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

 • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie;
 • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid;
 • klimaatsverandering, omgewing/gesondheid, en;
 • die EU in die wêreld/migrasie.
 • Paneellede sal bykomende kwessies kan opper. Onafhanklike kundiges sal by die vergaderings beskikbaar wees om advies te gee.

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele vergader drie keer. Die eerste sittings vind tussen 17 September en 17 Oktober oor vier naweke in die parlement se perseel in Straatsburg plaas. Die tweede sessies vind in November aanlyn plaas en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, indien die gesondheidstoestand dit toelaat.

advertensie

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)


Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Die aanbevelings van die panele sal deel uitmaak van die finale konferensieverslag, wat in die lente van 2022 deur die uitvoerende raad van die konferensie opgestel sal word. Die raad bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie - die instellings wat die gevolgtrekkings sal moet opvolg - asook waarnemers van alle belanghebbendes van die konferensie. Die verslag word opgestel in volledige samewerking met die konferensieplenum en moet goedkeuring ontvang.

Hoe om die werk van panele te volg?

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind.

Konferensie oor die toekoms van Europa 

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Europees Parlement

Konferensie oor die toekoms van Europa: Wat is dit en hoe werk dit?

gepubliseer

on

Die konferensie oor die toekoms van Europa is 'n kans vir Europeërs om te beïnvloed waarheen die EU op pad is. Vind meer uit, EU sake.

Konferensie oor die toekoms van Europa infographic.
Konferensie oor die toekoms van Europa: hoe dit werk  

In 'n wêreld wat 'n pandemie beveg en op soek is na oplossings vir langtermynuitdagings soos klimaatsverandering, is die EU verbind tot 'n oop, demokratiese debat met mense oor waarop dit moet fokus.

Inklusiewe, demokratiese proses

A onlangse Eurobarometer het getoon dat 92% van die Europeërs wil hê dat mense se stemme "meer in ag geneem moet word by besluite rakende die toekoms van Europa". Die konferensie beoog om dit te laat gebeur.

advertensie

Die Europese Parlement, die Raad en die Europese Kommissie nooi alle Europeërs uit om hul idees te deel oor hoe Europa moet ontwikkel, wat die prioriteite moet wees en hoe om voor te berei vir 'n post-Covid-wêreld. Die EU-instellings wil soveel mense as moontlik raadpleeg, met 'n spesiale fokus op jongmense.

Die Konferensie is meer as 'n luisteroefening. Die bydraes wat mense lewer op die aanlyn platform voer in debatte met MEP's, lede van die nasionale parlemente, regering en EU-verteenwoordigers, sowel as ander belanghebbendes. Hierdie debatte sal die grondslag word vir beleidsvoorstelle wat in konkrete EU-aksie omskep sal word. Parlement, die Raad en die Kommissie het belowe om na mense se voorstelle te luister en volg die uitslag van die konferensie op.

Alle Europeërs is welkom om aan hierdie proses deel te neem, ongeag hul ouderdom, geslag, opvoeding of professionele agtergrond. Die Parlement wil veral die aktiewe deelname van jongmense verseker en het sy European Youth Event (EYE) in Oktober 2021 gebruik om hul visies oor Europa se toekoms te versamel.

advertensie

Hoe werk dit?

Die digitale platform van die konferensie is van stapel gestuur op 19 April. Dit laat mense toe om idees aanlyn te deel en te bespreek, asook om geleenthede regoor die EU voor te berei, waar en wanneer die gesondheidstoestande dit toelaat. Hierdie gebeure dien as nog 'n bron van idees vir verandering. Die lidlande organiseer ook burgergedrewe geleenthede.

Europese burgerpanele bring mense uit verskillende vlakke van die lewe bymekaar. Die panele, wat het hul werk ná die somer begin, kyk na die idees wat op die platform voorgehou word en hou besprekings oor wat in die EU moet verander. Daar is vier burgerpanele van 200 lede wat elk aan verskillende temas werk:

 • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid, werk, onderwys, jeug, kultuur, sport en digitaal
  transformasie.
 • Europese demokrasie, waardes, regte, oppergesag van die reg, veiligheid.
 • Klimaatsverandering, omgewing en gesondheid.
 • Die EU in die wêreld en migrasie.

Elkeen van die panele sal minstens drie keer vergader en is vry om sy prioriteite te definieer. Hulle aanbevelings sal aan die Konferensie-plenum voorgelê word.

Die Konferensie-plenum het 'n sentrale rol in die Konferensie aangesien verteenwoordigers van die EU-instellings, die regerings en nasionale parlemente daar met burgers vergader om voorstelle vir verandering te bespreek en te ontwikkel. Die Europese Parlement het aangedring op 'n polities sterk plenaire vergadering met baie verkose verteenwoordigers sowel as 'n belangrike rol vir burgers.

Konferensie oor die toekoms van Europa infographic.
Die konferensie-plenaire vergadering: wie neem deel?  

Die eerste voltallige sitting op 19 Junie plaasgevind in Straatsburg met afstand en fisieke deelname. Die tweede sessie is geskeduleer vir 22-23 Oktober en nog sessies sal volg om die aanbevelings van die burgerpanele te bespreek. Vind uit die tydlyn van die hele konferensie.

Ontdek wie die verteenwoordigers van die Europese Parlement is in die konferensie-plenaire vergadering.

Die uitvoerende raad is verantwoordelik vir die funksionering van die konferensie. Dit bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie, sowel as waarnemers.

Wat sal uit die konferensie kom?

Die uitkoms sal afhang van die aanbevelings wat mense maak en die daaropvolgende debatte.

Die finale verslag, wat in die lente van 2022 verwag word, sal deur die uitvoerende raad opgestel word op grond van voorstelle wat deur die Konferensie-plenum goedgekeur is. Die verslag sal in volle samewerking met die plenaire vergadering voorberei word en sal die goedkeuring daarvan moet kry. Dit sal dan vir opvolg aan die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie voorgelê word.

Die parlement het benadruk dat die konferensie 'n wesenlike impak moet hê op die instelling van die EU en wat dit doen om te verseker dat mense se stem en bekommernisse die middelpunt van die EU se beleid en besluite is.

Meer inligting 

Konferensie oor die toekoms van Europa 

Future of Europe: Conference Plenary begin met verwagtinge vir verandering

Konferensie oor die toekoms van Europa: veldtogmateriaal

Toekoms van Europa: burgerpanele neem die woord

Konferensie oor die toekoms van Europa: tyd vir u idees

Toekoms van Europa: burgers bespreek buitelandse beleid en migrasie

Europeërs debatteer oor hoe om demokrasie en regstaat te versterk

Toekoms van Europa: Europeërs bespreek ekonomie, werk, onderwys in Straatsburg

Toekoms van Europa: klimaatsverandering, omgewing, gesondheid

"Tyd om oop te maak vir burgers": Konferensie oor die toekoms van Europa

Konferensie oor die toekoms van Europa: laat u stem hoor

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die meertalige digitale platform

Konferensie oor die toekoms van Europa: voorbereidings duur voort

Europe Day: ontdek die Europese Unie op 9 Mei 2021

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die burgerplatform op 19 April

Bou Europa se toekoms: EU baan die weg vir konferensie oor die toekoms van Europa

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings