Verbinding met ons

Toekomstige EU-beleid

Konferensie oor die toekoms van Europa: die parlement se afvaardiging stel ambisieuse prioriteite uiteen

DEEL:

gepubliseer

on

Tydens die eerste sessie Saterdag in Straatsburg het die parlementslede die toon aangegee vir die volksdebatte van die konferensie.

Tydens sy openingsverklaring het die mede-voorsitter van die Uitvoerende raad, Guy Verhofstadt, het gesê: “Ek sien die konferensie as 'n afloswedloop. Burgers wat aan panele deelneem, sal dit begin deur hul wense en aanbevelings te definieer. Dan sal hulle die aflosstokkie oor verskeie plenêre sessies oorhandig en ons sal konkrete voorstelle vir hervorming formuleer op grond van hul aanbevelings. Die laaste fase van hierdie wedloop is om hierdie hervormings deur ons demokratiese instellings goed te keur en toe te pas. ”

Kyk na die verklaring deur Guy Verhofstadt of laai die video af met al drie medevoorsitters van die Uitvoerende Raad.

advertensie

Die toespraak van die parlement se afvaardiging het 'n wye verskeidenheid prioriteite uiteengesit. Die meeste EP-lede het gepraat oor die potensiaal vir hervorming van die konferensie, en baie het voorstelle vir verdraagsverandering aangebied. Sommige twyfel of die konferensie in die regte rigting gaan - sommige beskou dit as te ambisieus, ander meen dat dit nie ambisieus genoeg is nie. Nietemin het feitlik almal saamgestem dat die EU moet verander om beter op krisisse te reageer en interne en eksterne uitdagings die hoof te bied, en dat die uitreik na alle burgers en die vorming van hul idees in konkrete voorstelle 'n topprioriteit is.

U kan uittreksels uit die toesprake van die parlementslede hieronder vind en dele van die debat in die multimedia pakket. 'N Geredigeerde video met uittreksels is ook beskikbaar. Die hele sessie is beskikbaar hier afgelaai word.

Lees die persverklaring vir meer inligting oor die dagprogram en die volgende stappe hier afgelaai word.

Manfred Weber (EPP, DE), het gesê: “Ons moet bespreek hoe ons Europa struktureel geskik kan maak vir die doel. Ek twyfel of ons buitelandse beleid byvoorbeeld sterk genoeg is om hierdie uitdaging die hoof te bied. Daar is die vraag na identiteit - diversiteit is moontlik giftig as ons dit teen mekaar gebruik. [...] Die kontinent se Christelike aard is ook vir my belangrik, en hoe ons Europa demokraties kan vorm."

Iratxe García Peres (S&D, ES) het gesê: “Ons het 'n transnasionale gemeenskap gebaseer op solidariteit, welvaart en waardes. Ons het Erasmus-studente en vakbonde, allerhande verskillende groepe. Ons moet na alle stemme luister, en veral na diegene na wie ons gewoonlik nie luister nie. [...] As die Unie nie burgers se probleme kan oplos nie, het dit geen rede om te bestaan ​​nie. ”

'As ons die beskermers van die EU-waardes moet wees, soos die oppergesag van die reg en individuele vryhede, moet ons dit regtig verdedig. Ons wil hê dat Europa al die krisisse wat effektief en vinnig is, moet aanspreek. 'N Kragtige, soewereine Europa wat deur sy vennote gerespekteer word en gevrees word deur sy teëstanders. [...] Ons moet nuwe vaardighede en vaardighede vir die Unie soek. [...] Dit is tyd om weg te beweeg van veto’s en eenparigheidsreëls, ”het daarop gewys Pascal Durand (Vernuwe, FR).

Daniel Freund (Greens / EFA, DE) het alarm gemaak oor die opkoms van illiberalisme in Europa en 'n beroep op die EU gedoen om 'die grootste uitdagings van ons tyd aan te bied: klimaatsverandering, belasting op groot ondernemings, die verdediging van ons belange in die wêreld en ons waardes by huis. Die rede waarom die EU dit nie lewer nie, is 'n ontwerpfout, en dit is eenstemmigheid. '

Hélène Laporte (ID, FR) het gesê: “Ons burgers glo dat ons Unie nie baie demokraties is nie. Die lede van die panele moet dus regverdig gekies word, wat politieke veelheid verteenwoordig, en hul idees moet aanvaar word. [..] Ons wil 'n Europa van samewerking hê [...] met respek vir die soewereiniteit van lidlande op sleutelgebiede soos gesondheid en sosiale regte. Die kwessie van immigrasie moet nie vermy word nie. ”

Zdzisław Krasnodębski (ECR, PL) sê: “Die idee is om 'n verdere stap te neem, om die lidlande te verenig, sommige beleidsrigtings te sentraliseer en besluite saam te neem - miskien die beginsel van samehorigheid ondermyn. [...] Dikwels kan u vanuit Brussel of Straatsburg nie regtig die ware Europa sien met al sy verskillende kulturele, ekonomiese en sosiale aspekte nie. ”

'Ons moet organiseer teen vryhandelsooreenkomste en mededinging, teen die instelling van soberheid in plaas daarvan om mense toe te laat om hierdie groen oorgang 'n sosiale rewolusie te maak, en ons moet ons openbare dienste beskerm. Hiervoor het ons verdragshervorming nodig, maar as die Raad reeds daarteen is, wat is die punt daarvan om hierdie gesprek te voer? " gewonder Manon Aubry (Links, FR).

"Met die Next Generation EU het ons moed getoon, maar dit is nog nie genoeg nie. Ons moet die verouderde fiskale kompakte oorkom, ons gemeenskaplike skuld permanent maak, 'n einde aan eenstemmigheid maak en 'n konsekwente federale begroting opstel om teen ons onaanvaarbare ongelykhede te veg." verklaar Fabio Massimo Castaldo (NI, IT).

Meer inligting 

EU

Konferensie oor die toekoms van Europa: eerste plenaire vergadering, burgerbyeenkoms in Junie

gepubliseer

on

Die Uitvoerende Raad het die kalender van plenêre vergaderings en Europese burgerpanele goedgekeur, met die reeks gebeure wat volgende maand begin. AFCO 

Die eerste konferensie-plenaire vergadering vind plaas op 19 Junie 2021 in Straatsburg, met afstandelike en fisieke deelname, ten volle in ooreenstemming met die gesondheidsituasie, en sal aanbiedings insluit oor die Europese burgerpanele en op die meertalige digitale platform.

Daarvoor word 'n Europese burgerbyeenkoms, ook in die raamwerk van die konferensie, op 17 Junie 2021 in Lissabon, Portugal, gehou en aanlyn lewendstroom. Dit sal bestaan ​​uit 27 verteenwoordigers van nasionale burgerpanele of nasionale byeenkomste (een per lidstaat), sowel as die president van die Europese Jeugforum en 'n aantal burgers wat reeds gekies is vir die Europese burgerpanele. Die geleentheid, wat ook in hibriede formaat georganiseer word, gee deelnemers die geleentheid om hul verwagtinge van die konferensie met die drie medevoorsitters te bespreek. Hierdie deelnemers sal ook die intreerede in Straasburg bywoon.

advertensie

Die Uitvoerende Raad het ook kennis geneem van die finale praktiese modaliteite vir die vier beplande Europese burgerpanele, waaronder die onderwerpe wat aan elkeen toegewys is:

  • Waardes, regte, oppergesag van die reg, demokrasie, veiligheid;
  • klimaatsverandering, omgewing / gesondheid;
  • sterker ekonomie, sosiale geregtigheid, werk / onderwys, jeug, kultuur, sport / digitale transformasie, en;
  • EU in die wêreld / migrasie.

Daarbenewens is leiding voorberei om lidlande en ander te help wat burgerspanele en ander geleenthede op nasionale, streeks- of plaaslike vlak wil organiseer, onder die sambreel van die konferensie.

Die mede-voorsitter van die parlement, parlementslid Guy Verhofstadt, het gesê: “Ons moet die proses heeltemal regkry. Die legitimiteit van die konferensie hang grootliks daarvan af. Ons werk daaraan om die platform te bevorder, die panele te orden en die plenaire vergadering op te stel om met die produksie van albei te werk. Ek neem kennis van 'n groot belangstelling in die konferensie ook van nasionale parlemente, vennote van die burgerlike samelewing en burgers. Ons taak is nou om al die entoesiasme en energie in die konferensie self te trek. ”

Die Portugese staatsekretaris van EU-aangeleenthede, en medevoorsitter van die voorsitterskap van die Raad van die EU, Ana Paula Zacarias, het gesê: 'Ons is bly om volgende maand 'n eerste burgerbyeenkoms in Lissabon te organiseer, voor die eerste konferensie-plenaire vergadering. . Burgers sal altyd die kern van hierdie belangrike Europese oefening wees en ons wil hulle die geleentheid bied om werklik deel te neem en deel te neem. Ons gemeenskaplike toekoms is in hul hande.

Visevoorsitter van die Kommissie vir Demokrasie en Demografie, en medevoorsitter Dubravka Šuica, het gesê: “Ons bereik nou die hart van die konferensie oor die toekoms van Europa: ons burgers. As die grootste dryfveer vir hierdie unieke proses, is hul bydraes, idees, hoop en drome noodsaaklik as ons die visie vir ons unie vorm. Die konferensie bied 'n broodnodige ruimte vir hulle om onderling te beraadslaag en met gelyke grondslag met verkose verteenwoordigers. ”

agtergrond

Die konferensie-plenaire vergadering sal bestaan ​​uit 108 verteenwoordigers van die Europese Parlement, 54 van die Raad (twee per lidstaat) en 3 van die Europese Kommissie, asook 108 verteenwoordigers van alle nasionale parlemente op gelyke voet en burgers. 108 burgers sal deelneem om idees uit die Citizens 'Panels en die Multilingual Digital Platform te bespreek, saam met die president van die European Youth Forum.

Daar sal vier Europese burgerpanele wees, wat elk 200 burgers bevat en sorg dat minstens een vroulike en een manlike burger per lidstaat ingesluit word. Burgers sal lukraak gekies word om te verseker dat hulle verteenwoordigend is van die EU se diversiteit, wat geografiese oorsprong, geslag, ouderdom, sosio-ekonomiese agtergrond en vlak van onderwys betref. Jong mense tussen 16 en 25 jaar sal een derde van elke paneel uitmaak.

Mettertyd sal die plenêre vergadering sy voorstelle aan die dagbestuur voorlê, wat 'n verslag sal opstel in volle samewerking en volle deursigtigheid met die plenaire vergadering, en wat op die Multilingual Digital Platform gepubliseer sal word. Die meertalige digitale platform is die enkele plek waar insette van alle konferensie-verwante geleenthede versamel, ontleed en gepubliseer kan word.

Verdere inligting 

Lees verder

EU

'Tyd om oop te maak vir burgers': konferensie oor die toekoms van Europa van stapel gestuur

gepubliseer

on

Die konferensie oor die toekoms van Europa is op 9 Mei amptelik van stapel gestuur met 'n seremonie in die Europese parlement in Straatsburg.

Die konferensie is daarop gemik om Europeërs toe te laat om hul idees oor Europa te deel en voorstelle te formuleer vir toekomstige EU-beleid.

Die eerste gebeurtenis was die middelpunt van Europadagvieringe en gevolg die bekendstelling van die veeltalige digitale platform van die konferensie in April wat alle bydraes sal versamel en debat sal vergemaklik.

advertensie

Die Franse president Emmanuel Macron, die president van die Europese parlement, David Sassoli, die Portugese premier António Costa en die president van die Kommissie, Ursula von der Leyen, het tydens die seremonie in die teenwoordigheid van Erasmus + -studente en lede van die uitvoerende raad van die konferensie gepraat.

Meer as 500 burgers het dit op afstand op groot skerms in die kamer bygewoon. Ministers, parlementslede, lede van nasionale parlemente en ander gaste het ook op afstand by die geleentheid aangesluit.

Alle Europeërs is genooi om by te dra

Sprekers tydens die seremonie het gesê dat die aanvang van die konferensie 'n geleentheid bied vir mense om betrokke te raak en die toekoms van die EU te vorm.

"Ons is in 'n tyd waarin burgers verantwoordelikheid wil neem, hulle wil sê oor die beleid wat hul daaglikse lewe beïnvloed, hul toekoms, die toekoms van die planeet," het die president van die Europese parlement, David Sassoli, gesê. 'Dit is tyd om oop te raak om burgers meer by die openbare lewe te betrek, en dit is die doel van hierdie konferensie.'

"Ons Unie het 'n asem van 'n nuwe demokratiese lewe nodig en dit is die doel van die konferensie oor die toekoms van Europa wat ons vandag saam sal loods," het die Franse president, Emmanuel Macron, gesê. "Ek hoop dat hierdie konferensie sal terugkeer na groot projekte, groot ambisies, groot drome."

Die Portugese premier António Costa het namens die Raad se presidentskap gesê: "Hierdie amptelike bekendstelling van die konferensie oor die toekoms van Europa is 'n boodskap van vertroue in die toekoms wat ons aan alle burgers van Europa wil oordra." Hy het alle Europeërs na afloop van die geleentheid toegespreek en gesê: 'Hierdie konferensie is oop. Dit is oop, sodat julle almal kan deelneem. ”

'Ons moet na al die stemme luister, of dit krities of komplimentêr is, en sorg dat ons alles wat ooreengekom word, behoorlik opvolg. Maar ek glo dat hierdie konferensie 'n werklike geleentheid is om Europeërs bymekaar te bring en om 'n gemeenskaplike ambisie vir ons toekoms saam te trek, net soos vorige generasies, "het Ursula von der Leyen, president van die Kommissie, gesê.

Die medevoorsitters van die uitvoerende raad van die konferensie, Guy Verhofstadt (parlement), Ana Paula Zacarias (raad) en Dubravka Šuica (kommissie) het opgetekende vrae beantwoord.

Daar was live optredes deur die Franse violis Renaud Capuçon en die Karski Quartet - 'n strykkwartet van Poolse en Franse musikante wat in Brussel gesetel is.

Het u voorstelle vir wat die EU moet doen? Deel dit op die Konferensie se digitale platform en betrokke raak.

Bekendstelling van die konferensie 

Lees verder

EU

Konferensie oor die toekoms van Europa: intreerede in Straatsburg

gepubliseer

on

logo

Die eerste geleentheid het die bekendstelling van die deelnameproses gevorm wat gesamentlik deur die Parlement, die Raad en die Kommissie ingestel is. Op Europese Dag 2021 (9 Mei) het die Europese Parlement in Straatsburg die eerste geleentheid aangebied vir die konferensie oor die toekoms van Europa.

Europa-dag vier

Die presidente van die EU-instellings het toesprake gelewer oor hul visie op Europa, na 'n welkome toespraak van president Macron, terwyl die medevoorsitters van die Uitvoerende Raad vrae beantwoord het deur burgers van regoor die EU-lande. Erasmus-studente van regoor die EU, saam met lede van die uitvoerende raad van die konferensie, was fisies teenwoordig en het die toepaslike sanitêre reëls ten volle nagekom, en meer as 500 burgers het die geleentheid op afstand bygewoon. Ministers vir Europese aangeleenthede, lede van die Europese parlement en nasionale parlemente en ander BBP-gaste het ook op afstand aangesluit.

advertensie

Kyk na spesifieke segmente deur op die ooreenstemmende skakels hieronder te klik:

Verwelkomingstoespraak deur Emmanuel makron, President van Frankryk

Toespraak deur David Sassoli, President van die Europese parlement

Toespraak deur António Costa, Premier van Portugal as voorsitter van die Raad van die EU

Toespraak deur Ursula von der Leyen, President van die Europese Kommissie

Ingryping deur die medevoorsitters van die Uitvoerende Raad: Guy Verhofstadt (parlement), Ana Paula Zacarias (raad) en Dubravka Šuica (kommissie)

Or kyk na die hele geleentheid - insluitend optredes deur die violis Renaud Capuçon en die Karski-kwartet.

Volgende stappe

Die Uitvoerende Raad sal binnekort die datum bepaal vir die eerste konferensie-vergadering. Voorbereiding vir die burgerpanele is aan die gang, terwyl die aantal deelnemers en geleenthede op die konferensie se meertalige digitale platform steeds groei. Die konferensie is daartoe verbind om jongmense die maksimum ruimte te gee en in hierdie opsig gaan die voorbereidings vir die Europese Jeugbyeenkoms wat deur die Europese Parlement in Oktober gereël word, ook voort.

agtergrond

Voor die geleentheid het die Uitvoerende Raad van die konferensie die reëls gefinaliseer wat dit moontlik maak om die burgers se prioriteite, hoop en bekommernisse in praktiese aanbevelings om te skakel. Lees meer daaroor hier afgelaai word.

Vir meer inligting

Digitale platform vir die konferensie oor die toekoms

Vrae en antwoorde op die meertalige digitale platform vir die konferensie oor die toekoms van Europa

Handves van die konferensie oor die toekoms van Europa

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings