Verbinding met ons

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

advertensie

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

advertensie
  • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie
  • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid
  • Klimaatsverandering, omgewing/gesondheid
  • Die EU in die wêreld/migrasie

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele vergader drie keer. Die eerste sittings vind tussen 17 September en 17 Oktober oor vier naweke in die parlement se perseel in Straatsburg plaas. Die tweede sessies vind in November aanlyn plaas en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, indien die gesondheidstoestand dit toelaat.

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)


Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind.

Europees Parlement

Konferensie oor die toekoms van Europa: Wat is dit en hoe werk dit?

gepubliseer

on

Die konferensie oor die toekoms van Europa is 'n kans vir Europeërs om te beïnvloed waarheen die EU op pad is. Vind meer uit, EU sake.

Konferensie oor die toekoms van Europa infographic.
Konferensie oor die toekoms van Europa: hoe dit werk  

In 'n wêreld wat 'n pandemie beveg en op soek is na oplossings vir langtermynuitdagings soos klimaatsverandering, is die EU verbind tot 'n oop, demokratiese debat met mense oor waarop dit moet fokus.

Inklusiewe, demokratiese proses

advertensie

A onlangse Eurobarometer het getoon dat 92% van die Europeërs wil hê dat mense se stemme "meer in ag geneem moet word by besluite rakende die toekoms van Europa". Die konferensie beoog om dit te laat gebeur.

Die Europese Parlement, die Raad en die Europese Kommissie nooi alle Europeërs uit om hul idees te deel oor hoe Europa moet ontwikkel, wat die prioriteite moet wees en hoe om voor te berei vir 'n post-Covid-wêreld. Die EU-instellings wil soveel mense as moontlik raadpleeg, met 'n spesiale fokus op jongmense.

Die Konferensie is meer as 'n luisteroefening. Die bydraes wat mense lewer op die aanlyn platform voer in debatte met MEP's, lede van die nasionale parlemente, regering en EU-verteenwoordigers, sowel as ander belanghebbendes. Hierdie debatte sal die grondslag word vir beleidsvoorstelle wat in konkrete EU-aksie omskep sal word. Parlement, die Raad en die Kommissie het belowe om na mense se voorstelle te luister en volg die uitslag van die konferensie op.

advertensie

Alle Europeërs is welkom om aan hierdie proses deel te neem, ongeag hul ouderdom, geslag, opvoeding of professionele agtergrond. Die Parlement wil veral die aktiewe deelname van jongmense verseker en het sy European Youth Event (EYE) in Oktober 2021 gebruik om hul visies oor Europa se toekoms te versamel.

Hoe werk dit?

Die digitale platform van die konferensie is van stapel gestuur op 19 April. Dit laat mense toe om idees aanlyn te deel en te bespreek, asook om geleenthede regoor die EU voor te berei, waar en wanneer die gesondheidstoestande dit toelaat. Hierdie gebeure dien as nog 'n bron van idees vir verandering. Die lidlande organiseer ook burgergedrewe geleenthede.

Europese burgerpanele bring mense uit verskillende vlakke van die lewe bymekaar. Die panele, wat het hul werk ná die somer begin, kyk na die idees wat op die platform voorgehou word en hou besprekings oor wat in die EU moet verander. Daar is vier burgerpanele van 200 lede wat elk aan verskillende temas werk:

  • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid, werk, onderwys, jeug, kultuur, sport en digitaal
    transformasie.
  • Europese demokrasie, waardes, regte, oppergesag van die reg, veiligheid.
  • Klimaatsverandering, omgewing en gesondheid.
  • Die EU in die wêreld en migrasie.

Elkeen van die panele sal minstens drie keer vergader en is vry om sy prioriteite te definieer. Hulle aanbevelings sal aan die Konferensie-plenum voorgelê word.

Die Konferensie-plenum het 'n sentrale rol in die Konferensie aangesien verteenwoordigers van die EU-instellings, die regerings en nasionale parlemente daar met burgers vergader om voorstelle vir verandering te bespreek en te ontwikkel. Die Europese Parlement het aangedring op 'n polities sterk plenaire vergadering met baie verkose verteenwoordigers sowel as 'n belangrike rol vir burgers.

Konferensie oor die toekoms van Europa infographic.
Die konferensie-plenaire vergadering: wie neem deel?  

Die eerste voltallige sitting op 19 Junie plaasgevind in Straatsburg met afstand en fisieke deelname. Die tweede sessie is geskeduleer vir 22-23 Oktober en nog sessies sal volg om die aanbevelings van die burgerpanele te bespreek. Vind uit die tydlyn van die hele konferensie.

Ontdek wie die verteenwoordigers van die Europese Parlement is in die konferensie-plenaire vergadering.

Die uitvoerende raad is verantwoordelik vir die funksionering van die konferensie. Dit bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie, sowel as waarnemers.

Wat sal uit die konferensie kom?

Die uitkoms sal afhang van die aanbevelings wat mense maak en die daaropvolgende debatte.

Die finale verslag, wat in die lente van 2022 verwag word, sal deur die uitvoerende raad opgestel word op grond van voorstelle wat deur die Konferensie-plenum goedgekeur is. Die verslag sal in volle samewerking met die plenaire vergadering voorberei word en sal die goedkeuring daarvan moet kry. Dit sal dan vir opvolg aan die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie voorgelê word.

Die parlement het benadruk dat die konferensie 'n wesenlike impak moet hê op die instelling van die EU en wat dit doen om te verseker dat mense se stem en bekommernisse die middelpunt van die EU se beleid en besluite is.

Meer inligting 

Konferensie oor die toekoms van Europa 

Future of Europe: Conference Plenary begin met verwagtinge vir verandering

Konferensie oor die toekoms van Europa: veldtogmateriaal

Toekoms van Europa: burgerpanele neem die woord

Konferensie oor die toekoms van Europa: tyd vir u idees

Toekoms van Europa: burgers bespreek buitelandse beleid en migrasie

Europeërs debatteer oor hoe om demokrasie en regstaat te versterk

Toekoms van Europa: Europeërs bespreek ekonomie, werk, onderwys in Straatsburg

Toekoms van Europa: klimaatsverandering, omgewing, gesondheid

"Tyd om oop te maak vir burgers": Konferensie oor die toekoms van Europa

Konferensie oor die toekoms van Europa: laat u stem hoor

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die meertalige digitale platform

Konferensie oor die toekoms van Europa: voorbereidings duur voort

Europe Day: ontdek die Europese Unie op 9 Mei 2021

Konferensie oor die toekoms van Europa: bekendstelling van die burgerplatform op 19 April

Bou Europa se toekoms: EU baan die weg vir konferensie oor die toekoms van Europa

Lees verder

Europees Parlement

Geslagsgelykheidsweek, kuberveiligheid, georganiseerde misdaad

gepubliseer

on

Dit is Gender Gelykheid Week by die Europese Parlement. Ook op die agenda is kuberveiligheid, misbruik van EU-fondse en die digitale sektor, EU sake.

Europese Week vir Geslagsgelykheid

Die Parlement hou die tweede Europese Week vir Geslagsgelykheid op 25-28 Oktober met baie komitees wat hou besprekings en openbare verhore wat geslagsgelykheid aanspreek.

Kyk regstreeks via die Parlement multimedia sentrum.

Kuber sekuriteit

advertensie

Die lede van die bedryfskomitee sal Donderdag (28 Oktober) stem oor nuwe reëls om die EU se kuberveiligheid te versterk, insluitend strenger handhawing en geharmoniseerde sanksies regoor die Unie, terwyl die internemarkkomitee op Woensdag (27 Oktober) digitale dienste en digitale markreëls sal beoordeel. ).

Europese sosiale sekerheidsnommer

Vandag (26 Oktober) sal die indiensnemingskomitee stem oor die instelling van 'n Europese sosiale sekerheidsnommer. Hierdie inisiatief het ten doel om billike arbeidsmobiliteit te ondersteun terwyl sosiale sekerheidsregte meer sigbaar en toeganklik gemaak word, insluitend digitaal.

advertensie

Misbruik van EU-fondse

Ook op Dinsdae sal die begrotingsbeheerkomitee stem oor 'n verslag oor die impak van georganiseerde misdaad op die EU se eie hulpbronne en oor die misbruik van EU-fondse.

VN-klimaatverandering konferensie

'n Afvaardiging van die Europese Parlement sal die COP26 VN-klimaatveranderingskonferensie bywoon, wat op 31 Oktober in Glasgow begin. Voor die konferensie het MEP's gevra vir meer ambisieus globale emissievermindering.

Lees verder

Europese Kommissie

Europese Jeugjaar 2022: Idees en verwagtinge van jongmense gesoek!

gepubliseer

on

Na aanleiding van die aanvaarding van die formele voorstel om 2022 die Europese Jaar van Jeug 'n werklikheid te maak, doen die Kommissie nou 'n beroep op jongmense om hul verwagtinge, belangstellings en idees te deel van wat hulle wil hê die Jaar moet bereik en moet lyk. Die opname wat vandag bekendgestel is, sal help om die temas, tipe aktiwiteite sowel as die blywende nalatenskap wat jongmense van die Europese Jeugjaar wil sien, te verduidelik. Dit sal oop bly tot 17 November 2021. Europa het die visie, betrokkenheid en deelname van alle jongmense nodig om 'n beter toekoms te bou, dit is groener, meer inklusief en digitaal. Deur 'n Europese Jeugjaar te organiseer, streef Europa daarna om jongmense meer en beter geleenthede vir die toekoms te gee. Voorgestel deur president von der Leyen in haar staatsrede, sal die Jaar 'n reeks geleenthede en aktiwiteite vir jongmense insluit. Die idee is om die pogings van die EU, lidlande, streeks- en plaaslike owerhede 'n hupstoot te gee om die jeug se pogings tydens die pandemie te erken en jongmense te ondersteun en betrokke te raak soos ons daaruit kom. Verdere oproepe regdeur 2022 sal ons in staat stel om meer idees in te samel om in die proses in te sluit en die temperatuur te neem oor hoe die jaar vorder. Jongmense sal die proses voor en gedurende die Jaar lei sodat hulle ten volle by die Jaar kan baat.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings