Verbinding met ons

Europees Parlement

Eerste helfte van 2021: COVID-19, toekoms van Europa, klimaatwetgewing

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Gedurende die eerste helfte van 2021 het die parlement die COVID-19-pandemie aangepak, die konferensie oor die toekoms van Europa geloods en die EU-klimaatwet goedgekeur, EU sake.

Covid-19

In Junie het die parlement die EU digitale Covid-sertifikaaten versoek die EU -lande om dit teen 1 Julie in werking te stel. Alhoewel die sertifikaat wyd beskou word as 'n hulpmiddel om bewegingsvryheid te herstel, het die parlementslede beklemtoon hoe belangrik dit is om aan mense se regte te voldoen.

advertensie

Die parlement ook ondersteun 'n tydelike kwytskelding van patente vir COVID-19-entstowwe en het in Februarie gesê dat die EU 'n gesamentlike poging om die pandemie te beveg, moet voortgaan en dringende maatreëls moet tref om op te skerp entstowwe produksie.

In Maart het die parlementslede die nuwe EU4Health -program, wat die EU in staat stel om beter voor te berei op groot gesondheidsbedreigings, terwyl bekostigbare medisyne en mediese toestelle makliker beskikbaar gestel word.

Kyk hoe die EU pak die impak van die koronaviruspandemie in 2021 aan.

advertensie

Die konferensie oor die toekoms van Europa is op 9 Mei amptelik van stapel gestuur tydens 'n seremonie in die Europese Parlement in Straatsburg. Die konferensie stel die Europeërs in staat om hul idees oor Europa te deel en voorstelle vir toekomstige EU -beleid te formuleer.

Die intreegeleentheid het gevolg op die bekendstelling van die konferensie se meertalige digitale platform in April om bydraes in te samel en debat te fasiliteer. In Junie het die parlement die eerste gehou voltallige sessie met verteenwoordigers van die EU-instellings, nasionale parlemente, die burgerlike samelewing en maatskaplike vennote sowel as gewone mense.

Klimaat en omgewing

Die parlement het in Junie goedgekeur die nuwe EU-klimaatwet, wat die EU se doelwit vir die uitstoot van emissies in 2030 verhoog van 40% tot minstens 55%. Die parlement ook sy standpunt aanvaar op die EU-biodiversiteitstrategie vir 2030 om die huidige biodiversiteitskrisis aan te pak. Parlementslede wil hê dat minstens 30% van die land en see in die EU teen 2030 beskerm moet word.

In Mei het die parlement die € 5.4 miljard goedgekeur Lewensprogram vir 2021-27. Dit is die enigste EU-program wat uitsluitlik toegewy is aan die omgewing en klimaat, maar een van die vele programme goedgekeur gedurende die eerste ses maande van 2021.

Die Omsendbrief Ekonomie aksieplan, wat in Februarie aangeneem is, het ten doel om uiterlik teen 2050 'n volhoubare, giftige en volledig sirkulêre ekonomie te bereik.

Wit-Rusland

In Junie, Die parlement het 'n beroep op die EU gedoen om diegene wat betrokke was by die dwing van 'n vliegtuig te straf in Minsk, te straf in Mei en die Wit -Russiese joernalis Roman Protasevich in aanhouding gehou. Parlementslede het ook 'n beroep op EU -lande gedoen om sanksies teen menseregteskendings in die land voort te sit.

Reël van die reg

In 'n resolusie wat in Junie aangeneem is, het die parlementslede, David Sassoli, die parlement opdrag gegee om 'n beroep op die Europese Kommissie te doen om sy verpligtinge na te kom en op te tree ingevolge die nuwe Regsvoorwaardelikheidsregulasie, ontwerp om EU -fondse te beskerm teen moontlike misbruik deur EU -regerings.

In reaksie op terugval op LGBTIQ -regte in sommige EU -lande, het lede van die EU in Maart die EU verklaar LGBTIQ Vryheidsone. Hulle het ook kommer uitgespreek oor aanvalle op mediavryheid en het die Kommissie versoek om meer te doen om joernaliste in Europa te beskerm.

Betrekkinge tussen die EU en die Verenigde Koninkryk

Parlement het die handels- en samewerkingsooreenkoms tussen die EU en die Verenigde Koninkryk goedgekeur in April, met die opstel van die reëls vir die toekomstige vennootskap. Parlementslede betoog die transaksie was die beste opsie om die ergste gevolge van die uittrede van die VK uit die EU tot die minimum te beperk.

EU-Amerikaanse verhoudings

Parlementslede verwelkom in Januarie die inhuldiging van die nuwe Amerikaanse president Joe Biden as 'n geleentheid vir Europa om die bande tussen die EU en die VSA te versterk en algemene uitdagings en bedreigings vir die demokratiese stelsel aan te pak. In Junie is die eerste EU-VS-beraad sedert 2014 in Brussel gehou.

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

gepubliseer

on

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

advertensie

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

advertensie
  • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie
  • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid
  • Klimaatsverandering, omgewing/gesondheid
  • Die EU in die wêreld/migrasie

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele vergader drie keer. Die eerste sittings vind tussen 17 September en 17 Oktober oor vier naweke in die parlement se perseel in Straatsburg plaas. Die tweede sessies vind in November aanlyn plaas en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, indien die gesondheidstoestand dit toelaat.

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)


Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind.

Lees verder

Europees Parlement

Europese Gesondheidsunie: Beter voorkoming van siektes en grensoverschrijdende samewerking

gepubliseer

on

Europarlementslede is gereed om met lidlande te onderhandel om die EU se raamwerk vir die voorkoming en beheer van siektes te versterk en gesamentlik grense oor gesondheidsgevare aan te pak, sitting  ENVI.

Die voorstel om die mandaat van die European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) uit te brei, is aangeneem met 598 stemme ten gunste, 84 teen en 13 onthoudings. EU -lidlande moet nasionale voorbereidings- en reaksieplanne ontwikkel en tydige, vergelykbare en hoë kwaliteit data verskaf, meen parlementslede. Hulle wil ook verseker dat die mandaat van die ECDC uitgebrei word tot oordraagbare siektes, tot groot nie-oordraagbare siektes, soos kardiovaskulêre en respiratoriese siektes, kanker, diabetes of geestesongesteldhede.

Die wetgewingsvoorstel om die EU se krisisvoorkoming, paraatheid en reaksie te versterk by die aanspreek van toekomstige ernstige grensoverschrijdende bedreigings vir die gesondheid, is aangeneem met 594 stemme voor, 85 teen en 16 onthoudings. Die COVID-19-krisis het aan die lig gebring dat verdere werk op EU-vlak nodig is om samewerking tussen lidlande, veral grensstreke, te ondersteun, beklemtoon die parlementslede. Die teks vra ook vir duidelike prosedures en meer deursigtigheid vir gesamentlike verkrygingsaktiwiteite in die EU en verwante koopooreenkomste.

advertensie

Kyk na 'n opname van die plenêre debat (eerste deel en tweede deel).

Rapporteur Joanna Kopcińska (ECR, PL) het gesê: 'Ons voorstelle verbeter die samewerking, die uitruil van inligting, kundigheid en beste praktyke tussen lidlande en die Kommissie, die Komitee vir Gesondheidsveiligheid en die ECDC self. Dit sal lei tot beter paraatheid en reaksie -koördinasie by die hantering van gesondheidsuitdagings. Ons het ook ingestem om die analise en modellering te versterk om lidlande te ondersteun in die beheer van uitbrake deur meer epidemiologiese data te versamel en te verwerk, terwyl ons die belangrikste nasionale bevoegdheid vir gesondheidsbeskerming handhaaf. ”

'Die visie van' One Health 'in alle Europese beleide moet ons hele stelsel vir krisisvoorspelling en bestuur bestuur. Die COVID-19-krisis wys hoe 'n kwessie van volksgesondheid die goeie werking van elke deel van die Europese samelewing kan beïnvloed ", het rapporteur gesê Véronique Trillet-Lenoir (Hernu, FR). 'Ek ondersteun ten volle dat 'n gesamentlike aankoopprosedure vir mediese produkte die standaard is. Wat die onderhandelinge met die industrie betref, is die EU sterker as dit namens alle lidlande met een stem praat, ”het sy bygevoeg.

advertensie

agtergrond

As deel van bou van 'n Europese GesondheidsunieOp 11 November 2020 stel die Kommissie 'n nuwe raamwerk vir gesondheidsveiligheid voor, gebaseer op ervaring met die koronavirus. Die pakket bevat 'n voorstel vir 'n regulasie oor ernstige grensoverschrijdende bedreigings vir die gesondheid en 'n voorstel om die mandaat van die Europese Sentrum vir siekte voorkoming en beheer.

Verdere inligting 

Lees verder

Europees Parlement

Hoogtepunte van die plenum: die stand van die EU, Afghanistan, gesondheid

gepubliseer

on

Parlementslede het die stand van die EU en die situasie in Afghanistan bespreek en die hervorming van die EU -bloukaart en 'n fonds goedgekeur om tydens die plenêre sitting van September te help met die impak van Brexit, EU sake.

Staat van die Europese Unie

Woensdag (15 September) het die Parlement die Europese Kommissie verantwoording geneem en die besorgdheid van die Europeërs tydens die jaarlikse aangespreek Toestand van die debat Europese Unie in Straatsburg. In haar toespraak het die president van die kommissie, Ursula von der Leyen, die pad na herstel van die grootste wêreldwye gesondheidskrisis vir 'n eeu, die diepste wêreldwye ekonomiese krisis vir dekades en die ernstigste planetêre krisis van alle tye uiteengesit.

advertensie

Afghanistan

Dinsdag (14 September) was 'n geanimeerde debat oor die EU se reaksie op die krisis in Afghanistan. In 'n resolusie wat Donderdag (16 September) aangeneem is, het die parlementslede gevra meer humanitêre hulp en 'n spesiale visumprogram vir Afghaanse vroue wat beskerming soek by die Taliban.

Voorkoming van siektes deur beter samewerking

advertensie

As deel van die breër Europese Gesondheidsunie, Lede het voorstelle aanvaar om die Europese Sentrum vir Voorkoming en Beheer van Siektes te versterk en die EU-koördinering teen gesondheidsbedreigings te verbeter.

Europese blou kaart

Lede goedgekeur die hervorming van die EU se bloukaartstelsel om dit makliker te maak om hoogs gekwalifiseerde werkers van buite Europa Woensdag te lok. Meer buigsame kriteria sluit in 'n laer salarisdrempel en 'n korter kontrakvereiste. Die nuwe reëls het ook ten doel om begunstigdes makliker te maak om binne die EU te verhuis en met hul gesin te herenig.

Brexit-aanpassingsreserwe

Die parlement het ook Woensdag die € 5 miljard goedgekeur Brexit-aanpassingsreserwe, bedoel om die impak van die vertrek van die Verenigde Koninkryk uit die EU op mense, ondernemings en lande te verminder.

Mediavryheid en oppergesag van die reg in Pole

Lede het voorgestelde nuwe uitsaaiwetgewing in Pole gekritiseer, wat die pluralisme van die media kan bedreig, sowel as die nuutste Poolse regsuitdaging teenoor EU -reëls en waardes in die land. 

LGBTIQ

Dinsdag (14 September) het die parlement gevra huwelike en vennootskappe van dieselfde geslag in die hele EU erken moet word. Parlementslede het gesê basiese regte soos bewegingsvryheid en regte van gesinne moet ten volle van toepassing wees op alle burgers oral in die EU.

Rusland

Die parlement verwerp aggressiewe Russiese beleid in 'n resolusie Donderdag aangeneem, maar het 'n nuwe EU-strategie gevra om pro-demokratiese neigings in die land te bevorder.

Sjina

A verslag oor die betrekkinge tussen die EU en China Donderdag aangeneem, sê die EU moet aanhou praat met China oor wêreldwye uitdagings soos klimaatsverandering en gesondheidskrisisse, terwyl dit sistemiese menseregteskendings en disinformasie veroordeel.

Animal toets

Hoewel die parlement erken dat dierproewe bygedra het tot navorsing en mediese vooruitgang, sowel as entstowwe, is dit wel so vra vir 'n EU-wye aksieplan om die gebruik van diere in navorsing en toetsing uit te faseer.

Geslagsgebaseerde geweld as 'n nuwe gebied van misdaad

Lede doen 'n beroep op die Europese Kommissie om insluit geslagsgebaseerde geweld as 'n nuwe gebied van misdaad ingevolge die EU-wetgewing, ten einde alle vorme van geweld en diskriminasie op grond van geslag beter aan te spreek.

Meer oor die plenaire sitting 

Vind die Parlement op sosiale media en meer 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings