Verbinding met ons

Europees Parlement

Onafhanklike etiese liggaam: verbeterde deursigtigheid en integriteit in EU-instellings

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die nuwe EU-etiekliggaam kan ondersoek instel na moontlike belangebotsings of sake van 'draaiende deur' vir kommissarisse, parlementslede en personeel, AFCO.

In 'n verslag wat die Komitee vir Grondwetlike Aangeleenthede op Woensdag (15 Julie) met 18 stemme voor, 8 teen en 1 onthouding, onderskryf het, het die parlementslede hul mening uitgespreek oor die instelling van 'n onafhanklike etiese liggaam van die EU.

Die nuwe EU-etiekliggaam sou voorstel en advies gee oor etiese reëls vir kommissarisse, parlementslede en personeel van die deelnemende instellings, voor, tydens en in sommige gevalle na hul ampstermyn of diens. Hierdie nuwe liggaam sal ook bewusmaking gee en leiding gee oor etiese aangeleenthede, asook 'n nakomings- en adviserende rol speel met die vermoë om aanbevelings uit te reik, insluitend belangebotsings. Dit sal werk in samewerking met nasionale owerhede en ander bevoegde EU-liggame en -agentskappe, soos OLAF en die Eppo.

advertensie

Rapporteur Daniel Freund (Greens / EFA, DE) het gesê: "Dit is 'n belangrike stap om belangebotsings van die EU-instellings uit die weg te ruim, aangesien selfregulering nie skandale kon voorkom nie. Onafhanklike toesig kan uiteindelik help om die reëls op 'n geloofwaardige manier af te dwing, en sluit die draai deure tussen die instellings en lobby, en help om burgers se vertroue te herwin. Deur 'n EU-etiese liggaam te stig, kan die EU leer uit die voorbeelde van Frankryk en Kanada en die nuwe standaard vir Europa stel. '

Dit sal 'n eenvormige definisie van 'botsing van belange' toepas, wat gedefinieer moet word as 'n botsing tussen die openbare plig (dws professionele en amptelike aanspreeklikheid) en private belange, waarin die openbare amptenaar of besluitnemer privaat belange het wat onbehoorlik kan beïnvloed. die uitvoering van die aktiwiteite en besluite in hul verantwoordelikheid.

Parlementslede stel voor dat 'n interinstitusionele ooreenkoms (IIA) om die nuwe liggaam vir die Parlement en die Kommissie op te stel, wat oop sal wees vir alle EU-instellings, -agentskappe en -liggame.

advertensie

Ondersoeke

Die EU-etiese liggaam moet die reg hê om 'n ondersoek te begin op grond van inligting wat van derdepartye ontvang is, soos joernaliste, NRO's, klokkenluiders of die Europese Ombudsman - waar van toepassing anoniem. Terwyl die plig van besluit oor belangebotsings van die aangewese kommissarisse voor verhore bly 'n bevoegdheid van die Legal sake, moet die voorgestelde etiese liggaam toegang tot administratiewe dokumente hê om die komitee te help besluit. Die liggaam se werk sou ook aanvullend wees tot die parlement reg van ondersoek.

samestelling

Die liggaam moet uit nege lede bestaan, elk drie vir die Kommissie en die Parlement, en drie uit voormalige regters van die WVD, voormalige lede van die Ouditbank en voormalige Ombudsmanne van die EU. Voormalige parlementslede en kommissarisse mag nie meer as 'n derde van die lidmaatskap uitmaak nie, wat elke twee jaar met 'n derde hernu sal word.

agtergrond

Voor die Europese verkiesing in 2019 het alle hoofkandidate vir die pos as president van die Europese Kommissie 'n belofte onderteken ten gunste van die stigting van 'n onafhanklike etiese liggaam wat gemeen is vir alle EU-instellings. Die president van die Kommissie Ursula von der Leyen het dieselfde belofte gemaak voor haar verkiesing en het vise-president Věra Jourová die taak toevertrou.

Verdere inligting

Europees Parlement

Toekoms van Europa: Burgerspanele neem die woord

gepubliseer

on

Burgers se panele vergader die komende maande om die toekoms van die EU te bespreek en aanbevelings te maak. Vind meer uit, EU sake.

Die konferensie oor die toekoms van Europa plaas mense in die middel van die bespreking oor hoe die EU moet ontwikkel om toekomstige uitdagings die hoof te bied. Burgerspanele speel 'n belangrike rol: hulle bespreek idees uit gebeure in die hele EU en voorstelle wat deur die Konferensie platform en sal aanbevelings maak om met EU -instellings en ander belanghebbendes bespreek te word.

Wie neem deel?

advertensie

Daar is vier panele van Europese burgers, elk met 200 burgers. Paneellede is lukraak gekies, maar op 'n manier wat die diversiteit van die EU weerspieël. Byvoorbeeld, daar sal 'n gelyke aantal mans en vroue in elke paneel wees, sowel as 'n proporsionele verteenwoordiging van Europeërs uit stedelike en landelike gebiede. Jongmense tussen 16 en 25 sal een derde van die lede uitmaak.

Wat sal bespreek word?

Elke paneel behandel sommige van die onderwerpe waaroor mense genooi is om idees voor te stel:

advertensie
  • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk/opvoeding, kultuur, jeug, sport/digitale transformasie
  • Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid
  • Klimaatsverandering, omgewing/gesondheid
  • Die EU in die wêreld/migrasie

Wanneer vergader die panele van die burgers?

Elkeen van die panele vergader drie keer. Die eerste sittings vind tussen 17 September en 17 Oktober oor vier naweke in die parlement se perseel in Straatsburg plaas. Die tweede sessies vind in November aanlyn plaas en die derde sessies sal in Desember en Januarie in stede regoor die EU gehou word, indien die gesondheidstoestand dit toelaat.

Die skedule vir die vier burgerpanele

PaneelonderwerpeEerste sessieTweede sessieDerde sessie
1Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid en werk /opvoeding, kultuur, jeug, sport /digitale transformasie17-19 September5-7 November3-5 Desember (Dublin)
2Europese demokrasie/waardes en regte, regstaat, veiligheid24-26 September12-14 November10-12 Desember (Florence)
3Klimaatsverandering, omgewing/ gesondheid1-3 Oktober19-21 November7-9 Januarie (Warskou)
4Die EU in die wêreld/migrasie15-17 Oktober26-28 November14-16 Januarie (Maastricht)


Wat sal die uitkoms wees?

Panele sal aanbevelings formuleer, wat bespreek sal word tydens die plenum van die konferensie, wat burgers, verteenwoordigers van EU -instellings en nasionale parlemente asook ander belanghebbendes byeenbring. Twintig verteenwoordigers van elke paneel sal aan die plenêre vergaderings deelneem en die uitslag van die paneel se werk voorlê.

Panelsessies waar alle lede vergader, word aanlyn gestroom. U sal meer inligting hieroor op die Conference -platform kan vind.

Lees verder

Europees Parlement

Europese Gesondheidsunie: Beter voorkoming van siektes en grensoverschrijdende samewerking

gepubliseer

on

Europarlementslede is gereed om met lidlande te onderhandel om die EU se raamwerk vir die voorkoming en beheer van siektes te versterk en gesamentlik grense oor gesondheidsgevare aan te pak, sitting  ENVI.

Die voorstel om die mandaat van die European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) uit te brei, is aangeneem met 598 stemme ten gunste, 84 teen en 13 onthoudings. EU -lidlande moet nasionale voorbereidings- en reaksieplanne ontwikkel en tydige, vergelykbare en hoë kwaliteit data verskaf, meen parlementslede. Hulle wil ook verseker dat die mandaat van die ECDC uitgebrei word tot oordraagbare siektes, tot groot nie-oordraagbare siektes, soos kardiovaskulêre en respiratoriese siektes, kanker, diabetes of geestesongesteldhede.

Die wetgewingsvoorstel om die EU se krisisvoorkoming, paraatheid en reaksie te versterk by die aanspreek van toekomstige ernstige grensoverschrijdende bedreigings vir die gesondheid, is aangeneem met 594 stemme voor, 85 teen en 16 onthoudings. Die COVID-19-krisis het aan die lig gebring dat verdere werk op EU-vlak nodig is om samewerking tussen lidlande, veral grensstreke, te ondersteun, beklemtoon die parlementslede. Die teks vra ook vir duidelike prosedures en meer deursigtigheid vir gesamentlike verkrygingsaktiwiteite in die EU en verwante koopooreenkomste.

advertensie

Kyk na 'n opname van die plenêre debat (eerste deel en tweede deel).

Rapporteur Joanna Kopcińska (ECR, PL) het gesê: 'Ons voorstelle verbeter die samewerking, die uitruil van inligting, kundigheid en beste praktyke tussen lidlande en die Kommissie, die Komitee vir Gesondheidsveiligheid en die ECDC self. Dit sal lei tot beter paraatheid en reaksie -koördinasie by die hantering van gesondheidsuitdagings. Ons het ook ingestem om die analise en modellering te versterk om lidlande te ondersteun in die beheer van uitbrake deur meer epidemiologiese data te versamel en te verwerk, terwyl ons die belangrikste nasionale bevoegdheid vir gesondheidsbeskerming handhaaf. ”

'Die visie van' One Health 'in alle Europese beleide moet ons hele stelsel vir krisisvoorspelling en bestuur bestuur. Die COVID-19-krisis wys hoe 'n kwessie van volksgesondheid die goeie werking van elke deel van die Europese samelewing kan beïnvloed ", het rapporteur gesê Véronique Trillet-Lenoir (Hernu, FR). 'Ek ondersteun ten volle dat 'n gesamentlike aankoopprosedure vir mediese produkte die standaard is. Wat die onderhandelinge met die industrie betref, is die EU sterker as dit namens alle lidlande met een stem praat, ”het sy bygevoeg.

advertensie

agtergrond

As deel van bou van 'n Europese GesondheidsunieOp 11 November 2020 stel die Kommissie 'n nuwe raamwerk vir gesondheidsveiligheid voor, gebaseer op ervaring met die koronavirus. Die pakket bevat 'n voorstel vir 'n regulasie oor ernstige grensoverschrijdende bedreigings vir die gesondheid en 'n voorstel om die mandaat van die Europese Sentrum vir siekte voorkoming en beheer.

Verdere inligting 

Lees verder

Europees Parlement

Hoogtepunte van die plenum: die stand van die EU, Afghanistan, gesondheid

gepubliseer

on

Parlementslede het die stand van die EU en die situasie in Afghanistan bespreek en die hervorming van die EU -bloukaart en 'n fonds goedgekeur om tydens die plenêre sitting van September te help met die impak van Brexit, EU sake.

Staat van die Europese Unie

Woensdag (15 September) het die Parlement die Europese Kommissie verantwoording geneem en die besorgdheid van die Europeërs tydens die jaarlikse aangespreek Toestand van die debat Europese Unie in Straatsburg. In haar toespraak het die president van die kommissie, Ursula von der Leyen, die pad na herstel van die grootste wêreldwye gesondheidskrisis vir 'n eeu, die diepste wêreldwye ekonomiese krisis vir dekades en die ernstigste planetêre krisis van alle tye uiteengesit.

advertensie

Afghanistan

Dinsdag (14 September) was 'n geanimeerde debat oor die EU se reaksie op die krisis in Afghanistan. In 'n resolusie wat Donderdag (16 September) aangeneem is, het die parlementslede gevra meer humanitêre hulp en 'n spesiale visumprogram vir Afghaanse vroue wat beskerming soek by die Taliban.

Voorkoming van siektes deur beter samewerking

advertensie

As deel van die breër Europese Gesondheidsunie, Lede het voorstelle aanvaar om die Europese Sentrum vir Voorkoming en Beheer van Siektes te versterk en die EU-koördinering teen gesondheidsbedreigings te verbeter.

Europese blou kaart

Lede goedgekeur die hervorming van die EU se bloukaartstelsel om dit makliker te maak om hoogs gekwalifiseerde werkers van buite Europa Woensdag te lok. Meer buigsame kriteria sluit in 'n laer salarisdrempel en 'n korter kontrakvereiste. Die nuwe reëls het ook ten doel om begunstigdes makliker te maak om binne die EU te verhuis en met hul gesin te herenig.

Brexit-aanpassingsreserwe

Die parlement het ook Woensdag die € 5 miljard goedgekeur Brexit-aanpassingsreserwe, bedoel om die impak van die vertrek van die Verenigde Koninkryk uit die EU op mense, ondernemings en lande te verminder.

Mediavryheid en oppergesag van die reg in Pole

Lede het voorgestelde nuwe uitsaaiwetgewing in Pole gekritiseer, wat die pluralisme van die media kan bedreig, sowel as die nuutste Poolse regsuitdaging teenoor EU -reëls en waardes in die land. 

LGBTIQ

Dinsdag (14 September) het die parlement gevra huwelike en vennootskappe van dieselfde geslag in die hele EU erken moet word. Parlementslede het gesê basiese regte soos bewegingsvryheid en regte van gesinne moet ten volle van toepassing wees op alle burgers oral in die EU.

Rusland

Die parlement verwerp aggressiewe Russiese beleid in 'n resolusie Donderdag aangeneem, maar het 'n nuwe EU-strategie gevra om pro-demokratiese neigings in die land te bevorder.

Sjina

A verslag oor die betrekkinge tussen die EU en China Donderdag aangeneem, sê die EU moet aanhou praat met China oor wêreldwye uitdagings soos klimaatsverandering en gesondheidskrisisse, terwyl dit sistemiese menseregteskendings en disinformasie veroordeel.

Animal toets

Hoewel die parlement erken dat dierproewe bygedra het tot navorsing en mediese vooruitgang, sowel as entstowwe, is dit wel so vra vir 'n EU-wye aksieplan om die gebruik van diere in navorsing en toetsing uit te faseer.

Geslagsgebaseerde geweld as 'n nuwe gebied van misdaad

Lede doen 'n beroep op die Europese Kommissie om insluit geslagsgebaseerde geweld as 'n nuwe gebied van misdaad ingevolge die EU-wetgewing, ten einde alle vorme van geweld en diskriminasie op grond van geslag beter aan te spreek.

Meer oor die plenaire sitting 

Vind die Parlement op sosiale media en meer 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings