Verbinding met ons

Europees Parlement

Konferensie oor die toekoms van Europa: wat is dit en hoe sal dit werk?

gepubliseer

on

Die konferensie oor die toekoms van Europa is 'n kans vir Europeërs om te beïnvloed waarheen die EU op pad is. Vind uit wat u kan verwag, EU sake.

Infografiese uiteensetting van die konferensie oor die toekoms van Europa
Konferensie oor die toekoms van Europa: hoe dit werk  

In 'n wêreld wat 'n pandemie beveg en op soek is na oplossings vir langtermynuitdagings soos klimaatsverandering, is die EU verbind tot 'n oop, demokratiese debat met mense oor waarop dit moet fokus.

Inklusiewe, demokratiese proses

A onlangse Eurobarometer het getoon dat 92% van die Europeërs wil hê dat mense se stemme "meer in ag geneem moet word by besluite rakende die toekoms van Europa". Die konferensie beoog om dit te laat gebeur.

Die Europese Parlement, die Europese Kommissie en die Raad nooi alle Europeërs uit om hul idees te deel oor hoe Europa moet ontwikkel, wat die prioriteite moet wees en hoe om voor te berei op 'n post-Covid-wêreld. Die EU-instellings wil soveel moontlik mense raadpleeg, met die spesiale fokus op jongmense.

Die konferensie sal meer as 'n luisteroefening wees. Die bydraes wat mense in die komende maande lewer, word op die aanlyn platform en sal gevoer word in debatte met parlementslede, lede van die nasionale parlemente, regerings- en EU-verteenwoordigers, asook ander belanghebbendes. Hierdie debatte sal die grondslag word vir beleidsvoorstelle wat dan konkrete EU-optrede sal word. Die Parlement, die Kommissie en die Raad het belowe om na mense se voorstelle te luister en volg die uitslag van die konferensie op.

Alle Europeërs is welkom om aan hierdie proses deel te neem, ongeag hul ouderdom, geslag, opleiding of professionele agtergrond. Die parlement wil veral die aktiewe deelname van jongmense verseker en sal sy gereelde Europese jeugbyeenkoms (EYE) in Oktober 2021 gebruik om hul visie op die toekoms van Europa in te samel.

Hoe sal dit werk?

Die digitale platform van die konferensie is van stapel gestuur op 19 April. Dit stel mense in staat om idees aanlyn te deel en te bespreek, asook om gebeure regoor die EU voor te berei, waar en wanneer die gesondheidstoestande dit toelaat. Hierdie gebeure sal dien as 'n ander bron van idees vir verandering. Die lidlande sal ook burgergedrewe geleenthede organiseer.

Na die somer sal Europese burgerspanele wat mense uit verskillende samelewings byeenbring na die idees kyk. Daar sal vier burgerspanele wees van 200 lede wat elk aan verskillende temas werk:

  • Europese demokrasie en waardes, regte, oppergesag van die reg, veiligheid
  • Klimaatsverandering, omgewing en gesondheid
  • Sterker ekonomie, sosiale geregtigheid, werk, onderwys, jeug, kultuur, sport en digitaal
    transformasie
  • Die EU in die wêreld en migrasie

Elk van die panele sal minstens drie keer vergader en kan die prioriteite daarvan bepaal. Hul aanbevelings sal aan die konferensie-plenêre vergadering voorgelê word.

Die konferensie-plenêre vergadering het 'n sentrale rol in die konferensie aangesien verteenwoordigers van die EU-instellings, die regerings en die burgerlike samelewing daar met burgers sal vergader om voorstelle vir verandering te bespreek en te ontwikkel. Die Europese Parlement het aangedring op 'n polities sterk plenaire vergadering met baie verkose verteenwoordigers sowel as op 'n belangrike rol van burgers.

Infografiese verduideliking van die konferensie-plenaire vergadering
Die konferensie-plenaire vergadering: wie neem deel?  

Die eerste sessie sal op 19 Junie in Straatsburg plaasvind met afstandelike en fisieke deelname. Meer sessies volg in die herfs en die winter om die voorstelle uit die burgerpanele te bespreek.

Ontdek wie die verteenwoordigers van die Europese Parlement is in die konferensie-plenaire vergadering.

Die uitvoerende raad is verantwoordelik vir die funksionering van die konferensie. Dit bestaan ​​uit verteenwoordigers van die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie, sowel as waarnemers.

Wat sal uit die konferensie kom?

Die uitslag sal afhang van die voorstelle wat mense maak en die daaropvolgende debatte.

Die finale verslag sal deur die uitvoerende raad opgestel word op grond van voorstelle wat deur die konferensie-plenaire vergadering goedgekeur is. Die verslag sal in volledige samewerking met die Plenary opgestel word en moet goedgekeur word. Dit sal dan voorgelê word aan die Europese Parlement, die Raad en die Kommissie.

Die parlement het benadruk dat die konferensie 'n wesenlike impak moet hê op die instelling van die EU en wat dit doen om te verseker dat mense se stem en bekommernisse die middelpunt van die EU se beleid en besluite is.

omgewing

Splish, spat! Swem veilig in Europese waters hierdie somer

gepubliseer

on

Tuis of in die buiteland kan Europeërs hierdie somer veilig swem, want 93% van die swemplekke voldoen aan die minimum kwaliteitsvereistes soos uiteengesit in die EU-reëls.

Sommige 83% van die badplaatsen wat in die EU in 2020 gemonitor word, word as uitstekend beskou in die Jaarlikse verslag van die Europese Omgewingsagentskap, wat beteken dat hulle meestal vry is van besoedeling wat skadelik vir menslike gesondheid en die omgewing is.

Die lande met die meeste badplekke met 'n uitstekende waterkwaliteit - 95% of meer - is Malta, Ciprus, Kroasië, Griekeland en Oostenryk.

Lees hierdie oorsig en verduidelik hoe die EU openbare gesondheid verbeter.

Vind meer uit 

Lees verder

Europees Parlement

Onafhanklike etiese liggaam: verbeterde deursigtigheid en integriteit in EU-instellings

gepubliseer

on

Die nuwe EU-etiekliggaam kan ondersoek instel na moontlike belangebotsings of sake van 'draaiende deur' vir kommissarisse, parlementslede en personeel, AFCO.

In 'n verslag wat die Komitee vir Grondwetlike Aangeleenthede op Woensdag (15 Julie) met 18 stemme voor, 8 teen en 1 onthouding, onderskryf het, het die parlementslede hul mening uitgespreek oor die instelling van 'n onafhanklike etiese liggaam van die EU.

Die nuwe EU-etiekliggaam sou voorstel en advies gee oor etiese reëls vir kommissarisse, parlementslede en personeel van die deelnemende instellings, voor, tydens en in sommige gevalle na hul ampstermyn of diens. Hierdie nuwe liggaam sal ook bewusmaking gee en leiding gee oor etiese aangeleenthede, asook 'n nakomings- en adviserende rol speel met die vermoë om aanbevelings uit te reik, insluitend belangebotsings. Dit sal werk in samewerking met nasionale owerhede en ander bevoegde EU-liggame en -agentskappe, soos OLAF en die Eppo.

Rapporteur Daniel Freund (Greens / EFA, DE) het gesê: "Dit is 'n belangrike stap om belangebotsings van die EU-instellings uit die weg te ruim, aangesien selfregulering nie skandale kon voorkom nie. Onafhanklike toesig kan uiteindelik help om die reëls op 'n geloofwaardige manier af te dwing, en sluit die draai deure tussen die instellings en lobby, en help om burgers se vertroue te herwin. Deur 'n EU-etiese liggaam te stig, kan die EU leer uit die voorbeelde van Frankryk en Kanada en die nuwe standaard vir Europa stel. '

Dit sal 'n eenvormige definisie van 'botsing van belange' toepas, wat gedefinieer moet word as 'n botsing tussen die openbare plig (dws professionele en amptelike aanspreeklikheid) en private belange, waarin die openbare amptenaar of besluitnemer privaat belange het wat onbehoorlik kan beïnvloed. die uitvoering van die aktiwiteite en besluite in hul verantwoordelikheid.

Parlementslede stel voor dat 'n interinstitusionele ooreenkoms (IIA) om die nuwe liggaam vir die Parlement en die Kommissie op te stel, wat oop sal wees vir alle EU-instellings, -agentskappe en -liggame.

Ondersoeke

Die EU-etiese liggaam moet die reg hê om 'n ondersoek te begin op grond van inligting wat van derdepartye ontvang is, soos joernaliste, NRO's, klokkenluiders of die Europese Ombudsman - waar van toepassing anoniem. Terwyl die plig van besluit oor belangebotsings van die aangewese kommissarisse voor verhore bly 'n bevoegdheid van die Legal sake, moet die voorgestelde etiese liggaam toegang tot administratiewe dokumente hê om die komitee te help besluit. Die liggaam se werk sou ook aanvullend wees tot die parlement reg van ondersoek.

samestelling

Die liggaam moet uit nege lede bestaan, elk drie vir die Kommissie en die Parlement, en drie uit voormalige regters van die WVD, voormalige lede van die Ouditbank en voormalige Ombudsmanne van die EU. Voormalige parlementslede en kommissarisse mag nie meer as 'n derde van die lidmaatskap uitmaak nie, wat elke twee jaar met 'n derde hernu sal word.

agtergrond

Voor die Europese verkiesing in 2019 het alle hoofkandidate vir die pos as president van die Europese Kommissie 'n belofte onderteken ten gunste van die stigting van 'n onafhanklike etiese liggaam wat gemeen is vir alle EU-instellings. Die president van die Kommissie Ursula von der Leyen het dieselfde belofte gemaak voor haar verkiesing en het vise-president Věra Jourová die taak toevertrou.

Verdere inligting

Lees verder

Sjina

Parlementslede het hul visie uiteengesit vir 'n nuwe EU-strategie vir China

gepubliseer

on

Die EU moet voortgaan om met China te praat oor wêreldwye uitdagings soos klimaatsverandering en gesondheidskrisisse, terwyl sy kommer uitgespreek word oor sistemiese menseregteskendings, RAMP.

In 'n verslag wat Donderdag (15 Julie) aangeneem is, met 58 stemme voor, agt teen en vier onthoudings, het die Buitelandse Sake Komitee ses pilare uiteensit waarop die EU 'n nuwe strategie moet opstel om China te hanteer: samewerking oor wêreldwye uitdagings, betrokkenheid by internasionale norme en menseregte, die identifisering van risiko's en kwesbaarhede, die bou van vennootskappe met eendersdenkende vennote, die bevordering van strategiese outonomie en verdediging Europese belange en waardes.

Die hantering van algemene uitdagings, insluitend opkomende pandemies

Die goedgekeurde teks stel voor dat voortgesette samewerking tussen die EU en China oor 'n reeks wêreldwye uitdagings aangebied word, soos menseregte, klimaatsverandering, kernontwapening, die bestryding van wêreldwye gesondheidskrisisse en die hervorming van multilaterale organisasies.

Parlementslede vra ook dat die EU met China in gesprek tree om die aanvanklike reaksievermoë op aansteeklike siektes te verbeter wat tot epidemies of pandemies kan ontwikkel, byvoorbeeld deur middel van risikokaarte en vroeë waarskuwingstelsels. Hulle vra ook China om 'n onafhanklike ondersoek na die oorsprong en verspreiding van COVID-19 toe te laat.

Handelswrywing, EU-betrekkinge met Taiwan

Parlementslede beklemtoon die strategiese belangrikheid van die verhouding EU-China, maar maak dit duidelik dat die bekragtigingsproses van die omvattende beleggingsooreenkoms (CAI) nie kan begin voordat China sanksies teen parlementslede en EU-instellings opgehef het nie.

Lede herhaal hul beroep op die Kommissie en die Raad om voort te gaan met 'n EU-beleggingsooreenkoms met Taiwan.

Dialoog en optrede teen menseregteskendings

EP-lede veroordeel stelselmatige skending van menseregte in China en vra vir 'n gereelde dialoog tussen die EU en China oor menseregte en om maatstawwe in te stel om vordering te meet. Dialoog moet onder meer aandag gee aan die skending van menseregte in Xinjiang, Binne-Mongolië, Tibet en Hong Kong.

Boonop betreur EP-lede die Chinese dwang teen Europese maatskappye wat die bande met die verskaffingsketting met Xinjiang gesny het oor kommer oor die dwangarbeidsituasie in die streek. Hulle doen 'n beroep op die EU om hierdie maatskappye te ondersteun en toe te sien dat die huidige EU-wetgewing ondernemings wat betrokke is by misbruik in Xinjiang effektief verbied om in die EU te werk.

5G en die bestryding van Chinese disinformasie

Parlementslede beklemtoon die noodsaaklikheid om wêreldwye standaarde te ontwikkel met eendersdenkende vennote vir volgende generasie tegnologieë, soos 5G- en 6G-netwerke. Volgens hulle moet maatskappye uitgesluit word wat nie aan sekuriteitstandaarde voldoen nie.

In die verslag word gevra dat die Europese diens vir eksterne aksies 'n mandaat en die nodige hulpbronne moet kry om Chinese disinformasie-operasies aan te spreek, insluitend die skepping van 'n toegewyde taakgroep vir die Verre-Ooste StratCom.

"China is 'n vennoot met wie ons sal voortgaan om dialoog en samewerking te soek, maar 'n Unie wat homself as geopolitiek posisioneer, kan nie die selfgeldende buitelandse beleid van China verminder en die operasies regoor die wêreld beïnvloed nie, en ook nie sy minagting van menseregte en verbintenis tot bilaterale en multilaterale ooreenkomste nie. . Dit is hoog tyd dat die EU saamstaan ​​agter 'n omvattende, meer selfgeldende China-beleid wat hom in staat stel om sy waardes en belange te verdedig deur die verkryging van Europese strategiese outonomie op gebiede soos handel, digitaal, en veiligheid en verdediging, "rapporteur Hilde Vautmans (Vernuwe Europa, België) na die stemming gesê.

Volgende stappe

Die verslag sal nou in die Europese parlement as geheel voorgelê word.

Meer inligting 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings