Verbinding met ons

Europese verkiesings 2024

Europese verkiesings: EU-instellings bereid om disinformasie teë te werk   

DEEL:

Gepubliseer

on

Die EU-instellings speel hul rol in die verdediging van die Europese verkiesings op 6-9 Junie teen disinformasie en inligtingsmanipulasie wat die Europese demokrasie teiken. Die Europese verkiesings is 'n vlagskip van Europese demokrasie.

Soos gedokumenteer deur byvoorbeeld die Europese Observatorium vir digitale media, poog disinformasie-akteurs van binne en buite die EU om die integriteit van die verkiesingsproses te ondermyn, vertroue in demokratiese prosesse in die algemeen en verdeeldheid en polarisasie in ons samelewings te saai. Volgens die Eurobarometer stem 81% van EU-burgers saam dat nuus of inligting wat die werklikheid verkeerd voorstel of vals is, 'n probleem vir demokrasie is.

Pogings om burgers te mislei

Instellings, owerhede, akteurs van die burgerlike samelewing en feitekontroleerders soos die Europese Observatorium vir digitale media, die Europese netwerk vir feitekontrolestandaarde en EUvsDisinfo het die afgelope maande talle pogings opgespoor en blootgelê om kiesers te mislei met gemanipuleerde inligting. Disinformasie-akteurs het gedruk vals inligting oor hoe om te stemburgers ontmoedig om te stem, of gesoek saai verdeeldheid en polarisasie voor die stemming deur hoëprofiel- of kontroversiële onderwerpe te kap.

Soms bestaan ​​hierdie pogings om te mislei uit die inligtingsruimte oorstroom met 'n oorvloed van valse en misleidende inligting, alles met die doel om die openbare debat te kaap. Dikwels toppolitici en leiers word geteiken deur veldtogte vir inligtingsmanipulasie. Verskeie Europese beleide is dikwels teikens van disinformasie: ondersteuning aan Oekraïne, die Europese Groen Deal en migrasie.

Disinformasie-akteurs het ook netwerke van vals rekeninge sowel as vals of nagebootsde media gebruik om die inligtingsomgewing te manipuleer. Onlangse onthullings deur die Europese Diens vir Buitelandse Aksie (EEAS) en nasionale owerhede van EU-lidstate sluit die Valse fasadePortaal Kombat en Doppelganger bedrywighede.

advertensie

Onlangs het 'n ondersoekverslag gebel "Operasie oorlading" deur die Finse sagtewaremaatskappy Check First het gedokumenteer hoe verdagte rekeninge meer as 800 feitekontroleerders en media in meer as 75 lande gekontak het - om hulle met vals inligting te oorlaai, hul hulpbronne te tap en hulle te probeer oortuig om hierdie vals inligting te versprei deur middel van artikels .

Verhoogde pogings om die EU teen inligtingsmanipulasie te beskerm

Terwyl die dreigemente daar is, is die EU se kollektiewe reaksies ook. Op grond van 'n duidelike mandaat van die politieke leierskap, pak die EU-instellings al jare die uitdaging aan wat spruit uit buitelandse inligtingmanipulasie en inmenging, insluitend disinformasie.

Hierdie pogings vind plaas in noue samewerking en koördinasie tussen die instellings en met die betrokkenheid van 'n wye reeks ander belanghebbendes, soos EU-lidstate, media en feitekontroleerders en die burgerlike samelewing, ten einde insigte te deel, ervarings en beste praktyke uit te ruil. en koördineer reaksies.

Omdat die EU aan die wêreldvoorpunt is om bedreigings wat verband hou met buitelandse inligtingmanipulasie en -inmenging aan te spreek, werk die EU in noue samewerking met sy eendersdenkende vennote buite die EU via fora soos onder andere die G7 Rapid Response Mechanism. Om weerstand teen eksterne inmengingspogings te verhoog, het die EU 'n toegewyde gereedskapkas ontwikkel om buitelandse inligtingmanipulasie en inmenging teen te werk, insluitend 'n stel instrumente wat wissel van situasiebewustheid en veerkragtigheidsbou tot wetgewing en diplomatieke hefbome.

Al hierdie pogings vind altyd plaas met volle respek vir Europese fundamentele waardes, soos vryheid van uitdrukking en vryheid van mening. Ons omvattende reaksie op disinformasie is gesentreer rondom die volgende boustene: die ontwikkeling van beleide om ons demokrasieë te versterk, wat dit moeiliker maak vir disinformasie-akteurs om aanlynplatforms te misbruik, en joernaliste en mediapluralisme te beskerm; bewusmaking oor disinformasie en ons paraatheid en reaksie; bou van maatskaplike veerkragtigheid teen disinformasie deur mediageletterdheid en feitekontrole;samewerking met ander instellings, nasionale owerhede of derde partye.

Die EU-instellings het verskeie aktiwiteite bevorder, insluitend bewusmakingsveldtogte en mediageletterdheidsinisiatiewe, om maatskaplike veerkragtigheid teen disinformasie en inligtingsmanipulasie te verhoog.
Voorbeelde sluit in:

  • die amptelike Europese verkiesingswebwerf met 'n afdeling oor "Vrye en regverdige verkiesings";a reeks video's deur die Europese Parlement (in 24 amptelike EU-tale) wat die publiek inlig oor die tegnieke wat deur disinformasie-akteurs gebruik word om mense te mislei;
  • a pamflet deur die Europese Parlement met 10 wenke oor hoe om disinformasie aan te pak; 'n gereedskapstel vir onderwysers deur die Europese Kommissie oor hoe om disinformasie raak te sien en te beveg;
  • 'n gesamentlike veldtog deur die Kommissie en die Europese Reguleerdersgroep vir Oudiovisuele Mediadienste met 'n video loop op sosiale media en uitsaai in die EU, bewusmaking van die risiko's van disinformasie en inligtingsmanipulasie voor die Europese verkiesings;
  • 'n Toegewyde reeks artikels en insigte oor buitelandse inligtingsmanipulasie en inmenging op die EEAS' EUvsDisinfo.

Nuwe EU-wetgewing in plek

In hierdie mandaat is belangrike wetgewing deur medewetgewers aanvaar, soos die Wet op digitale dienste (DSA), die KI-wet en die Wet op deursigtigheid en teiken van politieke reklame. Tydens die afgelope mandaat het die Europese Parlement se Spesiale komitee oor buitelandse inmenging in alle demokratiese prosesse in die Europese Unie, insluitend disinformasie (En sy opvolger) het ook 'n kollig op die kwessie van buitelandse inmenging, insluitend disinformasie, geskyn en aanbeveel dat die hele samelewing sy rol speel, ook deur nie-wetgewende maatreëls, om dit aan te pak.

Die DSA vereis platforms om risiko's wat verband hou met die beskerming van verkiesingsprosesse, soos disinformasie, insluitend deur KI-gegenereerde inhoud, te assesseer en te versag. Die DSA is reeds ten volle van toepassing en word deur die Kommissie afgedwing met betrekking tot sogenaamde "baie groot aanlyn platforms” (dws diegene wat ten minste 45 miljoen gebruikers in die EU of 10% van die EU-bevolking bereik). In hierdie konteks het die Kommissie reeds verrigtinge teen X en meta – vir beide Instagram en Facebook – oor moontlike DSA-oortredings wat verband hou met verkiesingsintegriteit.

Aan die voorkomende kant, in Maart 2024, het die Kommissie aangeneem verkiesingsriglyne, herinner aan die maatreëls wat platforms moet aanneem om nakoming te verseker. In April 2024 het die Kommissie ook 'n vrywillige strestoets met hierdie aangewese platforms, die burgerlike samelewing en nasionale owerhede gereël. Die Kommissie is in deurlopende dialoog met platforms om effektiewe implementering en voldoening aan die DSA te verseker.

 

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings