Verbinding met ons

Europese Kommissie

EESC vra die Europese Kommissie om meer ambisieus te wees in pogings om die EU-ekonomie en -finansiering na volhoubaarheid te stuur

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die EU gaan oor van 'n model wat deur groei gedryf word na een wat gebaseer is op volhoubaarheid, waar die werklike vlak van welstand en ontwikkeling van ons samelewing in ag geneem word. 'n Fundamentele element van hierdie sistemiese verandering is 'n groener, meer volhoubare en meer gedigitaliseerde Europese ekonomiese en finansiële stelsel. Tydens 'n plenaire sitting op 8 Desember het die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee (EESC) 'n debat met die Europese Kommissaris McGuinness gevoer oor hoe om dit te bereik.

EESC-president Christa Schweng het gesê: "Die Kommissie-voorstelle gaan in die regte rigting, maar baie moet nog gedoen word, en ons hoop dat ons voorstelle van die georganiseerde burgerlike samelewing sal voed in gesprekke oor, en help om effektiewe raamwerke te vorm. Die beleidsvelde wat ons bespreek het, hou duidelik hoë Europese toegevoegde waarde in. Slegs met Europese optrede, koördinering en harmonisering van reëls kan ons 'n einde maak aan die huidige stuksgewyse benadering en doeltreffendheid verbeter."

"Die EU versterk sy ambisies in volhoubare finansies, en bied 'n ondersteunende raamwerk vir alle sektore en besigheidsgroottes namate hulle na volhoubaarheid oorgaan. Dit sal hulle help om hul negatiewe impak op die omgewing te verminder, en meer veerkragtig te word teen klimaatsrisiko's, terwyl dit hulle moontlik maak. hulle om ten volle aan die transformasie van die ekonomie deel te neem,” het die Europese Kommissaris Mairead McGuinness gesê.

Die plenaire vergadering het gesien hoe 'n aantal menings aangeneem is, in 'n poging om die weg te baan vir 'n werklik meer volhoubare EU.

Kyk 'buite' BBP

In 'n eie inisiatiefeie mening, stel die EESC voor dat 'n reeks nuwe aanwysers ontwikkel word om die BBP aan te vul en met die oorgang te help. 'n Beknopte telbord moet ontwerp en geïntegreer word in die Europese Green Deal en die EU-ekonomiese bestuursraamwerk. 'n Stel aanwysers moet ontwerp word om die "vergroening" van finansiering op te spoor, te monitor en te evalueer, en bestaande aanwysers wat klimaatsverandering dophou, moet hersien word. Die EESC is ook van mening dat die lidlande voorkeur moet gee aan die gebruik van sommige van die aanwysers wat deur die VN voorgestel word, maar ook moet optree volgens die voorstelle wat deur die OESO uiteengesit is. Dit is ook noodsaaklik dat die EG en die lidlande inisiatiewe ondersteun om welstand meer effektief te meet en die impak van ekonomiese aktiwiteite op die omgewing te ontleed. Laastens moet die samelewing se persepsie van hoe die ekonomiese model verander word deur verdere opnames nagespoor word.

Rapporteur Petru Sorin Dandea gesê: "Beleggings in maatskaplike samehorigheid, volhoubare ontwikkeling, menslike en sosiale kapitaal en lewenskwaliteit sal uiters belangrik wees vir die skep van geleenthede vir moderne besighede en vir die bevordering van indiensneming, welvaart en volhoubare groei in die toekoms. Aanwysers wat verby BBP kyk, moet in staat wees om doen meer as bloot monitor en meet; hulle moet beleidsontwikkeling inlig, kommunikasie verbeter en teikenstelling bevorder."

advertensie

'n Meer ambisieuse volhoubare finansieringstrategie

Die EESC ondersteun die doelwit om beleggings te herlei, maar dink baie van die maatreëls wat deur die EG in sy hernude volhoubare finansieringstrategie kom dikwels huiwerig voor en verontagsaam die kritiese konsep van sosiale volhoubaarheid. Dit is dringend om aksie te neem. Die strategie moet ook ontwerp en geïmplementeer word hand-aan-hand met die maatskaplike vennote en die burgerlike samelewing, wat voldoende verteenwoordig moet word in beide die Platform op Volhoubare Finansies en die Europese Finansiële Verslagdoening Adviesgroep (EFRAG).

Ongelukkig omhels die EU-taksonomie nie omgewings- en sosiale doelwitte in gelyke mate nie en laat twyfel oor kontroversiële ekonomiese aktiwiteite. Boonop moet dit 'n hoër vlak van ambisie as EU-wetgewing weerspieël, en sukses hang af van die breë aanvaarding daarvan. Die EESC beveel aan dat volhoubaarheidsfaktore noukeurig oorweeg moet word in risikobestuur in die finansiële sektor en reëls oor kapitaalvoorsiening. In hierdie verband stel die EESC voor om die debat oor 'n EU-graderingsagentskap te laat herleef. Dit is ook baie belangrik om spesiale aandag daaraan te gee om skuiwergate vir Greenwashing te vermy.

"Tyd raak min en die EG se strategie kom steeds dikwels huiwerig voor. 'n Holistiese benadering is ook nodig, wat fokus op ekonomiese, omgewings- en maatskaplike volhoubaarheid. Die strategie sal slegs die verlangde stuureffekte lewer in samehang met 'n algehele beleid en regulatoriese raamwerk wat gerig is op volhoubaarheid”, het rapporteur gesê Judith Vorbach. Mederapporteur Jörg Freiherr Frank von Fürstenwerth bygevoeg: "Die raamwerk sal 'n sleutelrol speel in die oorgang na 'n volhoubare Europese ekonomie. Volhoubare finansies moet 'n multidimensionele benadering volg en ons het konkrete voorstelle hiervoor gemaak. 'n Groter betrokkenheid van maatskaplike vennote en die burgerlike samelewing in die verskillende velde van aksie sal die pad na 'n volhoubare ekonomie aansienlik bevorder."

EU groen effekte as 'n "goue standaard"

Die EESC verwelkom die idee van 'n nuwe vrywillige Europese Groen Bond Standaard wat behoort te help om beleggers te rig na beleggings in projekte wat die omgewing positief beïnvloed. Om te verhoed dat potensiële uitreikers van EU-groen effekte afskrik, beveel die EESC ook 'n pragmatiese benadering tot verslagdoening en voldoeningsprosedures aan (vermy oorverjaring en oorregulering). Daar moet ook ten minste 'n mate van taksonomie-belyning met derde lande wees, anders is dit onwaarskynlik dat die EG se voorgestelde regulasie 'n standaard vir die globale groen effektemark sal word. Ten slotte stel die EESC voor dat 'n toegewyde moniteringskomitee saamgestel word, wat die maatskaplike vennote betrek, om toesig te hou oor die dinamika van die groen effektemark.

"'n EU-standaard vir groen effekte is van kardinale belang om die de-karbonisering van ekonomieë te ondersteun. Die EESC het egter twyfel of die private sektor sal kies vir die aanvaarding van 'n standaard wat vrywillig is. Ook, die EESC glo dat die aanvaarding van die standaard behoort buite die EU-grense uitgebrei te word,” het die rapporteur gesê Philip von Brockdorff.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings