Verbinding met ons

Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC)

EESC ondersteun 'n oop, volhoubare en selfgeldende handelsbeleid van die EU

DEEL:

gepubliseer

on

Die nuwe handelsstrategie wat in Februarie deur die Kommissie van stapel gestuur is, bring boeiende beginsels ter tafel wat die EU sal ondersteun om sy binnelandse en eksterne beleidsdoelstellings te bereik. Die Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC) verwelkom hierdie handelsstrategie as 'n manier om marktoegang te verbeter en die speelveld te vergelyk. Hierbenewens sal die modernisering van die Wêreldhandelsorganisasie (WHO) die sleutel wees om te lewer vir toekomstige geslagte.

Handel was 'n dryfveer vir groei en die ekonomie. Sy rol het sedert die uitbreek van die pandemie nog belangriker geword as 'n manier om Europa se herstel te verseker. Tog moet die EU eers handelsveranderings ontleed en kwantifiseer, en onderskei tussen tydelike en COVID-19-verwante veranderinge, enersyds, en permanente veranderinge, andersyds.

"Ons moet 'n sekere benadering hê, om openlik en selfgeldend te wees, om die betrokkenheid by die handelsbeleid te verbeter omdat die verhaal van internasionale handel verander," het Timo Vuori, rapporteur van die EESC, gesê. opinie oor die handelsbeleidsoorsig.

advertensie

Die advies, wat tydens die plenêre sitting van Julie goedgekeur is, is 'n stap vorentoe vir hierdie strategie, wat nuwe geleenthede sal skep om die risiko's verbonde aan wêreldhandel en die EU-ekonomie te verminder.

Dit is tyd dat Europa naïwiteit opsy skuif en 'n meer selfgeldende profiel aanneem wanneer ons die EU-waardes en handelsverpligtinge eensydig verdedig. Waar die WHO nie kan optree of ten volle kan lewer nie, moet die EU kan staatmaak op 'n wye verskeidenheid vryhandelsooreenkomste (FTA's) wat Europese beginsels en die internasionale standaarde weerspieël wat met vooraanstaande en opkomende ekonomieë in internasionale handel gedeel word.

Soos Christophe Quarez, mede-rapporteur van die mening, dit gestel het: "Al die werk moet in die konteks van multilateralisme en die hervorming van die WHO geplaas word."

Die EESK is dit eens dat die modernisering van die WHO 'n topprioriteit is, gegewe sy sentrale rol in die lewering van 'n effektiewe multilaterale matriks vir 'n moderne handelsagenda. Daarom moet die EU ambisieuse WTO-hervormings lei deur taboes oor sosiale en klimaatsaspekte van handel te verbreek en die huidige en komende uitdagings op 'n volhoubare manier aan te spreek. Om dit te bewerkstellig, moet lidlande strategiese samewerking aangaan met belangrike handelsvennote oor multilaterale prioriteitskwessies.

Handelsbeleid wat vir mense lewer

Die EESC verwelkom die handelsagenda wat reageer op sommige van die belanghebbendes wat tydens die openbare konsultasie geopper is. Dit het egter nie besin oor hoe om die betrokkenheid van die burgerlike samelewing te verbeter nie. Die komitee beklemtoon die behoefte aan voortgesette samewerking met die burgerlike samelewing op nasionale en EU-vlak om te verseker dat handelsbeleid waarde toevoeg tot ons daaglikse lewe.

Die burgerlike samelewing moet 'n aktiewe vennoot in die handelsbeleid word, van vorm tot monitering van handelsinstrumente en -ooreenkomste. Om die rol van organisasies in die burgerlike samelewing in die proses te verseker, dring die EESC op tot die herstel van die deskundigegroep oor vryhandelsake wat 'n ongeëwenaarde en broodnodige diep en gereelde betrokkenheid by spesifieke handelsvraagstukke gelewer het. Betekenisvolle betrokkenheid by die Europese parlement, veral via die EESC, met die oog op die doeltreffendheid van kwessies, kan help om die bekragtiging te versag.

Verder moet huishoudelike adviesgroepe (DAG's), wat noodsaaklike institusionele moniteringspilare van moderne vrye ondernemings is, versterk word.

Die pandemie het die kwesbaarheid van die wêreldwye handelstelsel en dié van werkers in die verskaffingskettings beklemtoon. Die bevordering van volhoubaarheid en veerkragtigheid in globale waardekettings (GVC's) is van die uiterste belang om die speelveld gelyk te maak.

Die EU het instrumente nodig om korrupsie en inbreuke op die omgewing, arbeid, sosiale en menseregte aan te pak, soos verpligte omsigtigheid, 'n nuwe VN-verdrag oor sake- en menseregte, en 'n ILO-konvensie oor ordentlike werk.

Nadat hy die lesse van die COVID-19-krisis geleer het, vra die EU 'n dieper begrip van die impak van wêreldwye waardekettings op mense en ondernemings sowel as hul tekortkominge. Diversifikasie is 'n instrument vir groter veerkragtigheid, met behoorlike moniteringsmeganismes en voldoende openbare verkrygingsprosesse.

Die EESC ondersteun die EU se aktiewe rol in die vorming van wêreldwye reëls vir meer volhoubare en regverdiger handel wat welvaart en veiligheid nie net vir sakevennote nie, maar ook vir lande en hul mense sal bring.

gestremdhede

EESK verwelkom die EU-strategie vir gestremdheidsregte, maar identifiseer swak punte wat aangespreek moet word

gepubliseer

on

Die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee (EESC) beskou die nuwe EU-strategie vir gestremdheidsregte as 'n stap vorentoe in die implementering van die VN-konvensie oor die regte van persone met gestremdhede (UNCRPD). Die strategie het baie van die voorstelle wat deur die EESC, die Europese gestremdheidsbeweging en die burgerlike samelewing voorgestel is, aangeneem. Die voorstelle bevat volledige harmonisering van die nuwe agenda en versterkte toesig op die EU-vlak van die toepassing daarvan. Die EESK is egter bekommerd oor die afwatering van die bindende maatreëls en die implementering van die harde wetgewing van die Strategie.

Die EESC het die advies tydens sy plenêre sitting op 7 Julie goedgekeur Strategie vir die regte van persone met gestremdhede, waarin hy die nuwe strategie van die Europese Kommissie aangewend het, wat die lewens van ongeveer 100 miljoen Europeërs met gestremdhede gedurende die volgende dekade sou verbeter.

Ondanks die feit dat die nuwe strategie as lofwaardig en ambisieus as sy voorganger bestempel is, was die EESK bekommerd oor die vooruitsigte van die gesonde implementering daarvan. Dit betreur ook die afwesigheid van konkrete en spesifieke maatreëls om diskriminasie teen vroue en meisies met gestremdhede te beëindig.

advertensie

"Die strategie vir gestremdheidsregte kan die regte van persone met gestremdhede in die EU bevorder en het potensiaal om werklike verandering te bewerkstellig, maar dit hang heeltemal af van hoe goed dit geïmplementeer word en hoe ambisieus die individuele optrede is. Dit het voorstelle van die Die EESC en die gestremdheidsbeweging. Dit het egter nie ambisie in bindende wetgewing nie, "het die rapporteur gesê. Ioannis Vardakastanis.

"Ons moet woorde in dade omskep. As die Europese Kommissie en die lidstaten nie ambisieus is om op te tree vir aksies wat die status quo uitdaag nie, kan die strategie heelwat minder wees as die verwagtinge van ongeveer 100 miljoen mense met gestremdhede in die EU, 'het hy gewaarsku.

Die EU Recovery and Resilience Facility (RRF) moet sterk gekoppel word aan die EU-strategie vir regte vir gestremdhede en mense met gestremdhede moet help om van die gevolge van die pandemie te herstel, omdat dit een van die ergste getref is. Die verband met die implementering en monitering van die aksieplan vir die EU-pilaar van sosiale regte moet ook verseker en gemaksimeer word, het die EESC in die advies gesê.

Daar moet voldoende menslike en finansiële hulpbronne voorsien word vir die huidige moniteringstelsel vir EU-aksies met betrekking tot die UNCRPD. Die EESC het sterk aanbeveel dat die Europese Kommissie ondersoek instel na hoe EU-instellings en lidlande kan saamwerk om mense met gestremdhede beter in te sluit deur die bestaande verklaring van bevoegdhede te hersien en die opsionele protokol aan die UNCRPD te bekragtig. Hierdie stappe sal die EU meer deurslaggewend in die nakoming van die UNCRPD-bepalings gee. Die Kommissie moet ook vasbeslote wees om planne te weerstaan ​​vir beleggings wat in stryd is met die UNCRPD, soos beleggings in instellings vir instellingsorg.

Die EESC het 'n beroep gedoen op spesifieke aksies om die behoeftes van vroue en meisies met gestremdhede aan te spreek deur middel van 'n vlagskipinisiatief in die tweede helfte van die EU-strategie vir gestremdheidsregte om te verseker dat die geslagsdimensie ingesluit word. Die fokus op vroue moet 'n dimensie van geslagsgeweld insluit en vroue as informele versorgers van familielede met gestremdhede.

Die EESC was verheug oor die voorstel vir 'n hulpbronsentrum genaamd AccessibleEU, een van die vooraanstaande inisiatiewe van die nuwe strategie, hoewel dit nie in die versoeking van die EESC vir 'n EU-toegangsraad met breër bevoegdhede val nie. Die doel van AccessibleEU is om nasionale owerhede wat verantwoordelik is vir die implementering en toepassing van toeganklikheidsreëls en toeganklikheidskundiges en professionele persone te versamel, en die implementering van die EU-wette wat voorsiening maak vir toeganklikheid, te monitor. Die Kommissie moet duidelik en deursigtig wees oor hoe sy van plan is om hierdie agentskap te finansier en te personeel, en hoe dit sal verseker dat persone met gestremdhede verteenwoordig word, het die EESC benadruk.

Die EESC onderskryf ten sterkste die vlagskipinisiatief op die EU-gestremdheidskaart en glo dat dit die potensiaal het om groot verandering aan te wakker. Dit betreur egter dat daar nog geen verbintenis bestaan ​​oor hoe om te verseker dat dit deur die lidstaten erken word nie. Die komitee beklemtoon die noodsaaklikheid dat die gestremdheidskaart deur middel van 'n regulasie geïmplementeer word, wat dit regstreeks in die hele EU toepaslik en afdwingbaar sal maak.

Mense met gestremdhede moet die moontlikheid kry om 'n volle rol in die politieke lewe van hul gemeenskappe te speel. Die EESC ondersteun die plan vir 'n gids oor goeie verkiesingspraktyke wat aandag gee aan die deelname van persone met gestremdhede aan die verkiesingsproses om hul politieke waarborg te waarborg. regte.

Dit is belangrik om te fokus op werk van goeie gehalte vir persone met gestremdhede, veral in die lig van die COVID-19-pandemie. Die EESC beklemtoon dat die hoofdoel nie net hoër indiensnemingsyfers is nie, maar ook gehaltewerk wat mense met gestremdhede in staat stel om hul sosiale omstandighede deur werk te verbeter. Die EESC stel voor dat die aanwysers oor die kwaliteit van indiensneming van persone met gestremdhede ingesluit word.

Die EESK doen ook 'n beroep op die gestremdheidsbeweging om proaktief te wees en hulle te beywer vir elke aksie van hierdie strategie om die belofte te bereik. Maatskaplike vennote en burgerlike organisasies moet die implementering van die nuwe strategie ten volle ondersteun. Dit is nie die Strategie self wat werklike verandering vir persone met gestremdhede sal lewer nie, maar eerder die krag van elk van sy komponente gedurende die komende dekade, het die EESC afgesluit.

Lees verder

Blog

Roaming: EESC vra vir 'n enkele tariefsone in die hele EU

gepubliseer

on

Mense moet die plaaslike tarief geniet wanneer hulle hul selfone gebruik waar hulle ook al in die EU is, het die Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC) gesê in 'n pas aangenome advies oor 'n voorgestelde opknapping van die EU-swerwersreëls.

A enkele tariefsonebied oproepe en datagebruik teen plaaslike tariewe aan alle mense wat 'n telefooninskrywing in Europa het, met dieselfde spoed en toegang tot infrastruktuur, ongeag van watter land daarheen gebel word: dit is volgens die EESC die doel om die EU moet streef na die regulering van swerfdienste.

Alhoewel die voorgestelde hersiening van die Europese Kommissie van die swerwingsregulasie en sy doelwitte as 'n positiewe stap in die regte rigting verwelkom word, meen die EESC dat 'n dapper doelstelling moet gestel word.

advertensie

"Die idee agter die voorstel van die Kommissie is dat roamingdienste onder dieselfde voorwaardes as tuis moet aangebied word, sonder enige beperkings op toegang. Dit is 'n goeie voorstel," het hy gesê. Christophe Lefèvre, rapporteur van die EESC-advies wat tydens die plenêre sitting van Julie aangeneem is. "Ons glo egter dat ons buite die voorwaardes moet gaan en moet toesien dat mense in Europa nie meer hoef te betaal vir hul mobiele kommunikasie as hulle na die buiteland gaan nie."

Die EESC benadruk ook dat dit nie voldoende is om te bepaal dat, indien soortgelyke gehalte of snelhede in die netwerk van 'n ander lidstaat beskikbaar is, die binnelandse operateur nie doelbewus 'n swerfdiens van 'n laer gehalte moet lewer nie. Dit beteken byvoorbeeld dat as 'n verbruiker 4G-koppelings tuis het, hy nie 3G moet hê tydens swerwing as 4G beskikbaar is in die land waarheen hy reis nie.

'N Deel van die probleem is swak plaaslike infrastruktuur. Die EU moet ook gereed wees om onbeperkte toegang tot die nuutste generasies en netwerktegnologieë te waarborg belê in infrastruktuur om bestaande leemtes te vul en te verseker dat daar geen "wit kolle", dws streke met onvoldoende dekking vir breëbandinternet, waarvan baie bekend is in landelike gebiede en potensiële inwoners en ondernemings kan verdryf. Die EU moet ook minimum vereistes dat operateurs geleidelik moet vergader sodat verbruikers ten volle van hierdie dienste gebruik kan maak.

Daarbenewens dring die EESC daarop aan dat dit nodig is verskeie waarskuwings om aan verbruikers gestuur te word om hulle te beskerm teen rekeningskokke wanneer hulle die limiete van hul intekeninge oorskry. Wanneer die plafon nader, moet die operateur die verbruiker bly waarsku wanneer die volume wat vir die vorige waarskuwing ingestel is, weer verbruik is, veral tydens dieselfde oproep- of datagebruiksessie.

Laastens wys die EESC op die kwessie van billike gebruik as vashaakpunt. Alhoewel alle mobiele kommunikasiekontrakte melding maak van billike gebruik in verband met swerwing, betreur die EESC dat die regulasie dit nie definieer nie. Maar met die COVID-pandemie het mense grootliks op aanlynaktiwiteite vertrou en billike gebruik het 'n nuwe betekenis gekry. Dink aan, argumenteer die EESC, wat dit beteken vir 'n Erasmus-student wat 'n universiteit in die buiteland gaan volg, gevolg deur klasse op Teams, Zoom of op 'n ander platform. Dit gebruik baie data, en hulle sal vinnig hul maandelikse plafon bereik. Regverdigheid sou wees dat mense in so 'n situasie dieselfde plafon het in die land wat hulle besoek as in hul land.

agtergrond

Roamingtoeslag is op 15 Junie 2017 in die EU afgeskaf. Die vinnige en massiewe toename in verkeer sedertdien het bevestig dat hierdie verandering 'n onbenutte vraag na mobiele verbruik ontketen het, soos blyk uit die eerste volledige oorsig van die swerfmark wat deur die Europese gepubliseer is. Kommissie in November 2019.

Die huidige swerwingsregulasie sal in Junie 2022 verstryk en die Kommissie het stappe begin om te verseker dat dit met nog tien jaar verleng word, terwyl dit ook toekomsbestendig en meer ooreenstem met die uitkomste van 'n openbare konsultasie van 10 weke. Die voorgestelde oorsig het ten doel om:

· Laer maksimum pryse wat plaaslike operateurs betaal aan operateurs in die buiteland wat dienste lewer, met die doel om kleinhandelprysverlagings te bewerkstellig;

· Om verbruikers beter inligting te gee oor addisionele koste as hulle spesiale diensnommers skakel, soos klante vir versorging van klante;

· Dieselfde kwaliteit en spoed van die mobiele netwerk in die buiteland te verseker as tuis, en;

· Toegang tot nooddienste tydens swerwing te verbeter.

Lees die EESC-opinie

Lees die voorgestelde hersiening van die Europese Kommissie van die swerfregulasie

Lees verder

corona

Die ekonomie, die omgewing en die welstand van mense moet hand aan hand gaan in die EU na die GESKIEDE EU

gepubliseer

on

Op die plenêre sitting van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee (EESC) in Julie het die president, Christa Schweng, en lede met prominente sprekers vergader om die toekomstige Europese ekonomie na die pandemie te bespreek.

Ekonomiese welvaart, omgee vir die omgewing en mense se welstand kan en moet hand aan hand gaan. Dit was die sleutelboodskap wat die EESC-president, Christa Schweng, tydens die debat oor 'N Ekonomie na COVID wat vir almal werk - Op pad na 'n welstandsekonomie? op 7 Julie 2021 tydens die EESC-plenêre sitting gehou.

Schweng het aangevoer dat ons duidelik breër aspekte moet monitor en waardeer as wat in die BBP weerspieël word: "Aspekte soos ons gesondheid, ons natuur, ons opvoeding, ons vermoë om te innoveer en ons gemeenskappe is van belang," het sy gesê.

advertensie

Met verwysing na 'die kombinasie van die idee van welvaart met die moontlikheid van maatskaplike vooruitgang op wêreldwye skaal', met die 2030-doelwitte vir volhoubare ontwikkeling as grondslag, voeg sy by: 'Die tyd het aangebreek dat die EU aan 'n omvattende strategie moet werk: die EESC is gereed om die besinning oor die grondslag vir 'n post-COVID-ekonomie te ondersteun wat vir almal werk en nuwe aanwysers vir ekonomiese prestasie en maatskaplike vooruitgang insluit wat 'n omvattende beeld van die welstand van mense kan bied. "

Buite die BBP: na 'n welstandsekonomie

Vier vooraanstaande sprekers het aan die plenêre debat deelgeneem.

Tim Jackson, van die Sentrum vir die begrip van volhoubare welvaart, duidelik gemaak dat dit gesondheid was - en nie rykdom nie - wat die grondslag vir welvaart was en die grondslag om te dink watter soort ekonomie ons wil hê na die pandemie. Hy het daarop gewys dat die BBP baie beperkings het en dat dit belangrik is om die "BBP-groeiafhanklikheid" te breek en te begin besin oor hoe welsynsstelsels in ekonomieë wat nie die verwagte groeivlak het nie, kan handhaaf.

Fabrice Murtin, van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO), het daardie welstand gehandhaaf per se was 'n baie komplekse stelsel en dat daar nie een enkele welstandsekonomie was nie, maar baie ekonomieë. Hy het benadruk dat dit noodsaaklik is om mense-gesentreerde beleid te begin vorm en dat maatskaplike ongelykheid 'n sistemiese swakheid is en doeltreffendheid verlaag.

Volgens Sandrine Dixson-Declève, wat die klub van Rome verteenwoordig, was dit van kardinale belang om op gesonde mense in 'n gesonde Europa te fokus en van BBP-gebaseerde groei na welsyn en veiligheid te beweeg. Die lesse wat uit die COVID-19-pandemie geleer is, kan gebruik word om te verstaan ​​wat noodsaaklik is en verandering teweeg te bring.

Ten slotte, James Watson, van Business Europe, het gesê dat die BBP oorspronklik beskou is as 'n maatstaf vir kommersiële aktiwiteite, maar dit is steeds sinvol om dit te gebruik, ondanks die beperkings daarvan. Die pad vorentoe sou wees om dit aan te vul met 'n breër en gebalanseerde telkaart wat bestaan ​​uit ander aanwysers soos ekonomiese, sosiale en omgewingsaanwysers.

'N Mense-gesentreerde ekonomie

Neem die woord tydens die debat, Séamus Boland, president van die Diversity Europe Group, het benadruk dat maatskaplike vooruitgang en 'n ekonomie wat vir almal werk, slegs bereik kan word deur 'n oorgang na 'n alternatiewe ontwikkelingsmodel wat sterk gevestig is in die SDG's en dat die COVID-19-krisis die geleentheid was om dit te kry reg.

Stefano Mallia, president van die Werkgewersgroep, het gesê dat ons met nuwe prioriteite soos die EU Green Deal, NextGenerationEU, 'n regverdige oorgang en klimaatneutraliteit teen 2050 'n hele reeks nuwe aanwysers sal hê om te raadpleeg. Om werk van hoë gehalte en volhoubare groei te lewer, het ons twee pilare nodig gehad: 'n sterk en veerkragtige industriële basis om aan die voorpunt van wêreldwye tegnologie en innovasie te bly, sowel as oop markte en 'n reëlgebaseerde multilaterale stelsel wat die belange van die EU bewaar. en waardes.

Oliver Röpke, president van die Workers Group, het gesê dat die welstandsekonomie, na aanleiding van die sterk verbintenis tot die teikens van die sosiale pilaar tydens die Porto-beraad, ook voorsiening moet maak vir werkende mense en hul gesinne, wat ordentlike lone, sterk kollektiewe bedinging en sterk werkerdeelname om die groen en digitale oorgange te bestuur. Hy het bygevoeg dat ekonomiese herstel gepaard moet gaan met maatskaplike welstand as dit volhoubaar sou wees.

Laastens, Peter Schmidt, president van die Afdeling vir Landbou, Landelike Ontwikkeling en Omgewing (NAT) en rapporteur vir die EESC-advies oor Die volhoubare ekonomie wat ons nodig het, het afgesluit deur te sê dat 'n welstandsekonomie gebaseer is op mense dien en dat die EU die geleentheid wat die pandemie bied, moet benut om na te dink oor ons swakhede en met voorstelle vorendag te kom.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings