Verbinding met ons

elektrisiteit inter

Kommissie stel hervorming van die ontwerp van die EU-elektrisiteitsmark voor om hernubare energie te bevorder, verbruikers beter te beskerm en industriële mededingendheid te verbeter

DEEL:

Gepubliseer

on

On 14 March, the Commission proposed to reform the EU’s electricity market design to accelerate a surge in renewables and the phase-out of gas, make consumer bills less dependent on volatile fossil fuel prices, better protect consumers from future price spikes and potential market manipulation, and make the EU’s industry clean and more competitive.

Die EU het al meer as twintig jaar 'n doeltreffende, goed geïntegreerde elektrisiteitsmark, wat verbruikers in staat stel om die ekonomiese voordele van 'n enkele energiemark, ensuring security of supply and stimulating the decarbonisation process. The energy crisis spurred by Russia’s invasion of Ukraine has underlined the need to quickly adapt the electricity market to die groen oorgang beter ondersteun en bied energieverbruikers, beide huishoudings en besighede, wydverspreide toegang tot bekostigbare hernubare en nie-fossiele elektrisiteit

Die voorgestelde hervorming voorsien hersienings aan verskeie stukke EU-wetgewing – veral die Elektrisiteitsregulasie, die Elektrisiteitsrichtlijn en die REMIT-regulasie. Dit stel maatreëls wat aanspoor langer termyn kontrakte met nie-fossielkragproduksie en bring meer skoon buigsame oplossings in die stelsel om met gas mee te ding, soos vraag reaksie en berging. Dit sal die impak van fossielbrandstowwe op die verbruikers se elektrisiteitsrekening verminder, asook verseker dat die laer koste van hernubare energie daarin weerspieël word. Daarbenewens sal die voorgestelde hervorming oop en regverdige mededinging in die Europese groothandelenergiemarkte bevorder deur markdeursigtigheid en integriteit te verbeter.

Die bou van 'n hernubare-gebaseerde energiestelsel sal nie net noodsaaklik wees om verbruikersrekeninge te verlaag nie, maar ook om 'n volhoubare en onafhanklike energievoorsiening aan die EU, in lyn met die Europese Green Deal  en die REPowerEU-plan. Hierdie hervorming, wat deel is van die Green Deal Nywerheidsplan, sal ook die Europese industrie toegang tot 'n hernubare, nie-fossiele en bekostigbare kragtoevoer wat 'n sleutel in staat stel om dekarbonisering en die groen oorgang te bewerkstellig. Om ons energie- en klimaatdoelwitte te bereik, die ontplooiing van hernubare energie sal teen die einde van hierdie dekade moet verdriedubbel.

Beskerming en bemagtiging van verbruikers

High and volatile prices, such as those seen in 2022 provoked by Russia’s energy war against the EU, have put an excessive burden on consumers. This proposal will allow consumers and suppliers to benefit from more price stability based on renewable and non-fossil energy technologies.  Crucially, it will give consumers a wye keuse van kontrakte en duideliker inligting voor die ondertekening van kontrakte vir hulle om die opsie te hê sluit veilige, langtermynpryse in om buitensporige risiko's en wisselvalligheid te vermy. Terselfdertyd sal hulle steeds kan kies om dinamiese pryskontrakte te hê om voordeel te trek uit prysveranderlikheid om elektrisiteit te gebruik wanneer dit goedkoper is (bv. om elektriese motors te laai, of hittepompe te gebruik).

On top of expanding consumers’ choice, the reform further aims to prysstabiliteit te bevorder deur die risiko van verskaffersmislukking te verminder. Die voorstel vereis van verskaffers om hul prysrisiko's ten minste te bestuur tot die omvang van die volumes onder vaste kontrakte, om minder blootgestel te wees aan prysstygings en markonbestendigheid. Dit verplig ook lidlande om te stig verskaffers van laaste uitweg sodat geen verbruiker sonder elektrisiteit sit nie.

advertensie

Die beskerming van kwesbare verbruikers word ook aansienlik verbeter. Onder die voorgestelde hervorming sal lidlande kwesbare verbruikers wat agterstallig is, beskerm teen ontkoppeling. Dit laat lidlande ook toe om verleng gereguleerde kleinhandelpryse aan huishoudings en KMO's in geval van 'n krisis.

Kragtens die voorstel reëls oor hernubare energie te deel word ook opgeknap. Verbruikers sal in wind- of sonkragparke kan belê en oortollige sonkrag op die dak aan bure kan verkoop, nie net aan hul verskaffer nie. Huurders sal byvoorbeeld surplus sonkrag op die dak met 'n buurman kan deel.

Om die buigsaamheid van die kragstelsel, daar sal nou van lidlande verwag word om hul behoeftes te evalueer, doelwitte te stel om nie-fossiele buigsaamheid te verhoog, en sal die moontlikheid hê om in te stel nuwe ondersteuningskemas veral vir vraagreaksie en berging. Die hervorming stel stelseloperateurs ook in staat om aan te skaf vraagvermindering tydens spitstye. Benewens hierdie voorstel, die Kommissie het ook vandag aanbevelings uitgereik aan die lidlande oor die bevordering van bergingsinnovasie, tegnologieë en vermoëns.

Enhancing energy costs’ predictability and stability to boost industrial competitiveness

Die afgelope jaar is baie maatskappye erg geraak deur buitensporige wisselvallige energiepryse. Om die mededingendheid van die EU-industrie te verbeter en om sy blootstelling aan wisselvallige pryse te verminder, stel die Kommissie voor om die ontplooiing van meer stabiele langtermynkontrakte te fasiliteer, soos Kragaankooreenkomste (PPA's) – waardeur maatskappye hul eie direkte voorsiening van energie vestig en daardeur voordeel kan trek uit meer stabiele pryse van hernubare en nie-fossiele kragproduksie. Om die huidige hindernisse soos die kredietrisiko's van kopers aan te spreek, verplig die hervorming lidlande om die beskikbaarheid van markgebaseerde waarborge vir PPA's te verseker.

Ten einde kragprodusente van inkomstestabiliteit te voorsien en om die industrie teen prysonbestendigheid te beskerm, sal alle openbare steun vir nuwe beleggings in infra-marginale en moet-bestuurde hernubare en nie-fossiele elektrisiteitsopwekking in die vorm van tweerigtingkontrakte vir verskil (CfD's), terwyl lidlande verplig is om oortollige inkomste na verbruikers kanaliseer. Daarbenewens sal die hervorming die likiditeit van die markte 'n hupstoot gee vir langtermynkontrakte wat toekomstige pryse vassluit, sogenaamde "vooruitkontrakte.” Dit sal meer verskaffers en verbruikers in staat stel om hulself teen buitensporige wisselvallige pryse oor langer tydperke te beskerm. 

Daar sal ook nuwe verpligtinge wees om te fasiliteer hernubare integrasie in die sisteem en verbeter voorspelbaarheid vir generasie. Dit sluit in deursigtigheidsverpligtinge vir stelseloperateurs met betrekking tot netwerkopeenhoping, en handelspertye nader aan reële tyd.

Finally, to ensure competitive markets and transparent price-setting, the Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER) and national regulators will have enhanced ability to monitor energy market integrity and transparency. In particular, the updated Regulation on Wholesale Energy Market Integrity and Transparency (REMIT) will ensure better data quality as well as strengthen ACER’s role in investigations of potential market abuse cases of cross border nature. Overall, this will step up the protection of EU consumers and industry against any market abuse.

Volgende stappe

Die voorgestelde hervorming sal nou deur die Europese Parlement en die Raad bespreek en ooreengekom moet word voordat dit in werking tree.     

agtergrond

Since the summer of 2021, energy prices have seen unprecedented spikes and volatility, and have had a severe impact on EU households and the economy, especially following Russia’s invasion of Ukraine that sparked an energy crisis in Europe. Many consumers saw their bills increase due to the gas price surge, even though renewable energy sources are already covering more than a third of EU electricity demand.

Die EU het vinnig gereageer deur 'n wye reeks van  maatreëls om die impak van hoë en wisselvallige groothandelenergiepryse op huishoudings en besighede te versag. Die Europese Raad het egter 'n beroep op die Kommissie gedoen om te werk aan 'n strukturele hervorming van die elektrisiteitsmark, met die dubbele doelwit om Europese energie-soewereiniteit te verseker en klimaatneutraliteit te bewerkstellig. Die voorgestelde hervorming reageer op hierdie oproep van EU-leiers en is deur president von der Leyen in haar aangekondig Staat van die Unie Adres laas jaar. Dit vorm ook deel van die Green Deal-nywerheidsplan wat daarop gemik is enhance the competitiveness of Europe’s net-zero industry en die oorgang na klimaatneutraliteit te versnel.

Meer inligting

Vrae en Antwoorde

Inligtingsblad

Proposal for an amending Regulation to improve the Union’s electricity market design

Proposal for an amending Regulation to improve the Union’s protection against market manipulation in the wholesale energy market

Personeelwerkdokument oor die hervorming van die elektrisiteitsmarkontwerp

Aanbeveling en Personeel Werksdokument op berging

Elektrisiteitsmarkontwerp

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings