Verbinding met ons

Europese Kommissie

Kommissie stel visvanggeleenthede vir 2023 in die Oossee voor in 'n poging om spesies te herwin

DEEL:

Gepubliseer

on

Op 23 Augustus het die Europese Kommissie sy voorstel vir visvanggeleenthede vir 2023 vir die Oossee aanvaar. Op grond van hierdie voorstel sal EU-lande die maksimum hoeveelhede van die belangrikste kommersiële visspesies bepaal wat in die seekom gevang kan word.

Die Kommissie stel voor om visvanggeleenthede vir sentrale haring en skol te verhoog, terwyl die huidige vlakke vir salm en die vlakke van byvangste van westelike en oostelike kabeljou, sowel as westelike haring, gehandhaaf word. Die Kommissie stel voor om visvanggeleenthede te verminder vir die vier oorblywende bestande wat deur die voorstel gedek word, om die volhoubaarheid van daardie bestande te verbeter en om hulle in staat te stel om te herstel.

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir die omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Ek bly bekommerd oor die swak omgewingstatus van die Oossee. Ten spyte van 'n paar verbeterings, ly ons steeds onder die gekombineerde gevolge van eutrofikasie en stadige reaksie om hierdie uitdaging aan te pak. Ons moet almal verantwoordelikheid neem en saam aksie neem. Dit is die enigste manier om te verseker dat ons visbestande weer gesond word en dat ons plaaslike vissers weer op hulle kan staatmaak vir hul lewensbestaan. Vandag se voorstel gaan in hierdie rigting.”

Oor die afgelope dekade het EU-vissers en -vroue, nywerhede en openbare owerhede groot pogings aangewend om visvoorrade in die Oossee te herbou. Waar volledige wetenskaplike advies beskikbaar was, is visvanggeleenthede reeds gestel in ooreenstemming met die beginsel van maksimum volhoubare opbrengs (MSY) vir sewe uit agt bestande, wat 95% van vislandings per volume dek. Kommersiële voorrade van westelike en oostelike kabeljou, westelike haring en die baie salmvoorrade in beide die suidelike Oossee en die riviere van die suidelike Baltiese EU-lidstate is egter onder erge omgewingsdruk weens habitatverlies, as gevolg van die agteruitgang van hul lewe. omgewing.

Die totale toelaatbare vangste (TAC's) wat vandag voorgestel word, is gebaseer op die beste beskikbare eweknie-geëvalueerde wetenskaplike advies van die Internasionale Raad vir die verkenning van die see (ICES) en volg die Baltiese meerjarige bestuursplan (MAP) wat in 2016 deur die Europese Parlement en die Raad aangeneem is. 'n Gedetailleerde tabel is hieronder beskikbaar.

Kabeljou

vir oostelike Baltiese kabeljou, die Kommissie stel voor dat die TTV-vlak beperk word tot onvermydelike byvangste en al die gepaardgaande maatreëls vanaf die 2022 hengelgeleenthede. Ondanks die maatreëls wat sedert 2019 getref is, toe wetenskaplikes die eerste keer alarm gemaak het oor die baie swak status van die voorraad, het die situasie nog nie verbeter nie.

advertensie

Die toestand van westelike Baltiese kabeljou het ongelukkig erger gegroei en die biomassa het in 2021 tot 'n historiese laagtepunt gedaal. Die Kommissie bly dus versigtig en stel voor om die TTV-vlak beperk tot onvermydelike byvangste te handhaaf, en al die gepaardgaande maatreëls vanaf die 2022-visvanggeleenthede.

Herring

Die voorraad grootte van westelike Baltiese haring bly onder veilige biologiese perke en wetenskaplikes beveel vir die vyfde agtereenvolgende jaar aan om westelike haringvisserye te staak. Die Kommissie stel dus voor om slegs 'n baie klein TTV toe te laat vir onvermydelike byvangste en om al die gepaardgaande maatreëls van die 2022 hengelgeleenthede.

vir sentrale Baltiese haring, bly die Kommissie versigtig, met 'n voorgestelde verhoging van 14%. Dit is in ooreenstemming met die ICES-advies, want die voorraadgrootte het steeds nie gesonde vlakke bereik nie en maak slegs staat op pasgebore visse, wat onseker is. Weereens, in ooreenstemming met die ICES-advies, stel die Kommissie voor om die TAC-vlak vir haring in die Botniese Golf met 28%, aangesien die aandeel baie naby aan die limiet gedaal het waaronder dit nie volhoubaar is nie. Ten slotte, vir Riga haring, stel die Kommissie voor om die TAC met 4% te verminder in ooreenstemming met ICES-advies.

schol

Alhoewel die ICES-advies vir 'n aansienlike verhoging sal voorsiening maak, bly die Kommissie versigtig, hoofsaaklik om kabeljou te beskerm - wat 'n onvermydelike byvangs is wanneer daar vir skol gevang word. Nuwe reëls behoort binnekort in werking te tree, wat die gebruik van nuwe visgereedskap verpligtend maak wat na verwagting kabeljoubyvangste aansienlik sal verminder. Die Kommissie stel dus voor om die TTV-verhoging tot 25% te beperk.

sprot

ICES beveel 'n afname vir sprot aan. Dit is te wyte aan die feit dat sprot 'n prooispesie vir kabeljou is, wat nie in 'n goeie toestand is nie, dus sal dit nodig wees vir die herstel van kabeljou. Daarbenewens is daar bewyse van wanrapportering van sprot, wat in 'n brose toestand is. Die Kommissie bly dus versigtig en stel voor om die TTV met 20% te verminder om dit op die laer maksimum volhoubare opbrengs (MSY)-reeks te stel.   

Salmon

Die status van die verskillende riviersalmpopulasies in die hoofkom verskil aansienlik, met sommige wat baie swak en ander gesond is. Om die MSY-doelwit te bereik, het ICES verlede jaar aangeraai om alle salmvisserye in die hoofkom te sluit. Vir die kuswaters van die Botniese Golf en die Ålandsee het die advies gesê dat dit aanvaarbaar sal wees om die vissery gedurende die somer in stand te hou. Die ICES-advies bly vanjaar onveranderd, daarom stel die Kommissie voor om die TAC-vlak en al die gepaardgaande maatreëls vanaf die 2022-visvanggeleenthede te handhaaf. 

Volgende stappe

Die Raad sal die Kommissie se voorstel ondersoek met die oog daarop om dit tydens 'n Ministeriële vergadering op 17-18 Oktober aan te neem.

agtergrond

Die voorstel vir visvanggeleenthede is deel van die Europese Unie se benadering om die vlakke van visvang aan te pas by langtermyn-volhoubaarheidsteikens, genaamd maksimum volhoubare opbrengs (MSY), teen 2020 soos ooreengekom deur die Raad en die Europese Parlement in die GVB. Die Kommissie se voorstel is ook in lyn met die beleidsvoornemens wat in die Kommissie se Mededeling uitgedruk word 'Na meer volhoubare visvang in die EU: stand van sake en oriëntasies vir 2023' en met die Meerjarige Plan vir die bestuur van kabeljou, haring en sprot in die Oossee.

Meer inligting

Voorstel vir 'n Raadsregulasie wat die visvanggeleenthede vir sekere visbestande en groepe visbestande van toepassing in die Oossee vir 2023 vasstel en Verordening (EU) 2022/109 ten opsigte van sekere visvanggeleenthede in ander waters wysig - COM/2022/415

Vrae en antwoorde oor visvanggeleenthede in die Oossee in 2023

Tabel: Oorsig van TAC-veranderinge 2022-2023 (syfers in toonsoorte behalwe vir salm, wat in aantal stukke is)

 20222023
Voorraad en
ICES-visvangsone; onderverdeling
Raadsooreenkoms (in ton & % verandering vanaf 2020 TAC)voorstel Kommissie
(in ton & % verandering vanaf 2021 TAC)
Western Cod 22-24489 (-88%)489 (0%)
Oostelike Kabeljou 25-32595 (0%)595 (0%)
Westerse Haring 22-24788 (-50%)788 (0%)
Botniese Haring 30-31111 345 (-5%)80 074(-28%)
Riga Haring 28.147 697 (+21%)45 643 (-4%)
Sentrale Haring 25-27, 28.2, 29, 32 XNUMX XNUMX53 653 (-45%)61 051 (+14%)
sprot 22-32251 943 (+13%)201 554 (-20%)
schol 22-329 050 (+25%)11 313 (+25%)
Hoofkom Salm 22-3163 811 (-32%)63 811 (0%)
Golf van Finland Salm 329 455 (+6%)9 455 (0%)

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings