Verbinding met ons

Europese Kommissie

Nuwe regte om werk-lewe-balans te verbeter in die EU tree in werking

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Vanaf 2 Augustus moet alle lidlande aansoek doen EU-wye reëls om werk-lewe balans vir ouers en versorgers te verbeter aangeneem in 2019. Hierdie reëls stel minimum standaarde vir vaderskap-, ouerskap- en versorgersverlof uiteen en vestig bykomende regte, soos die reg om buigsame werksreëlings aan te vra, wat mense sal help om hul loopbane en gesinslewe te ontwikkel sonder om ook op te offer. Hierdie regte, wat bykomend tot bestaande kraamverlofregte kom, is onder die Europese pilaar van die sosiale regte en is 'n belangrike mylpaal vir die bou van 'n Unie van Gelykheid.

Werk-lewe balans vir ouers en versorgers

Die richtlijn oor balans tussen werk en lewe het ten doel om beide (i) die deelname van vroue aan die arbeidsmark en (ii) die opname van gesinsverwante verlof en buigsame werksreëlings te verhoog. In die algemeen is vroue se indiensnemingskoers in die EU 10.8 persentasiepunte laer as mans s'n. Boonop werk slegs 68% van vroue met sorgverantwoordelikhede in vergelyking met 81% van mans met dieselfde pligte. Die richtlijn laat werkers toe om te sorg vir familielede wat ondersteuning nodig het en beteken in die algemeen dat ouers en versorgers in staat is om professionele en private lewens te versoen.

  • Vaderskap verlof: Werkende vaders is geregtig op ten minste 10 werksdae van vaderskapverlof rondom die tyd van geboorte van die kind. Vaderskapverlof moet ten minste op die vlak van siektebetaling vergoed word;
  • Ouerskapverlof: Elke ouer is geregtig op ten minste vier maande ouerskapsverlof, waarvan twee maande betaal is en nie oordraagbaar is nie. Ouers kan versoek om hul verlof in 'n buigsame vorm te neem, hetsy voltyds, deeltyds of in segmente;
  • Versorgersverlof: Alle werkers wat persoonlike sorg of ondersteuning verskaf aan 'n familielid of persoon wat in dieselfde huishouding woon, het die reg op ten minste vyf werksdae versorgersverlof per jaar;
  • Buigsame werksreëlings: Alle werkende ouers met kinders van tot minstens agt jaar oud en alle versorgers het die reg om verminderde werksure, buigsame werksure en buigsaamheid in die werkplek te versoek.

Volgende stappe

Soos uiteengesit deur president von der leyen in haar Politieke riglyne, sal die Kommissie die volle implementering van die Werk-Lewe Balansrichtlijn verseker, wat sal help om meer vroue in die arbeidsmark te bring en kinderarmoede te help beveg. Die Kommissie sal lidlande ondersteun in die toepassing van die nuwe reëls, insluitend deur die Europese Sosiale Fonds + om die kwaliteit en toeganklikheid van vroeë kinderopvoeding en sorgstelsels te verbeter.

Lidlande word verplig om die richtlijn teen vandag in nasionale wetgewing om te sit. In 'n volgende stap sal die Kommissie die volledigheid en nakoming van die nasionale maatreëls wat deur elke lidstaat in kennis gestel is, beoordeel, en aksie neem indien en waar nodig.

Lede van die Kollege gesê

advertensie

Waardes en deursigtigheid Visepresident Věra Jourová het gesê: “Die afgelope twee jaar het baie Europeërs stappe gedoen om te fokus op wat werklik vir hulle saak maak. Met meer buigsaamheid en nuwe regte bied die werk-lewe-balans-richtlijn aan hulle 'n veiligheidsnet om dit te doen sonder om bekommerd te wees. Regoor die EU het ouers en versorgers nou meer gewaarborgde verlof met billike vergoeding. Dit beteken ons kan omgee vir die mense vir wie ons lief is sonder om die liefde van ons werk prys te gee.”

Demokrasie en Demografie Visepresident Dubravka Šuica het gesê: “Deur die werk-lewe-balansrichtlijn sal EU-burgers nou meer tyd hê om te sorg vir daardie kwesbare familielede wat dit nodig het. Die bekendstelling van versorgersverlof is 'n belangrike stap wat wys dat die EU in alle lewensfases vir sy burgers omgee. As 'n samelewing moet ons omgee vir omgee. Ons het onlangs gesien hoe broos gesondheid kan wees en hoe belangrik die solidariteit van die samelewing is. Buigsame werkreëlings en die moontlikheid om tyd af te neem wanneer dit nodig is, wys die meeste hoe die EU 'n ware samelewing van solidariteit is. Ons lê die grondslag vir die skep van ’n moderne werkplek wat geskik is vir burgers en alle familielede.”

Gelykheidskommissaris Helena Dalli het gesê: “Die EU-werk-lewensbalans-richtlijn moedig mans en vroue aan om ouerskap- en versorgingsverantwoordelikhede beter te deel. Mans en vroue verdien 'n gelyke kans om ouerskapsverlof en versorgersverlof te neem, asook gelyke geleenthede om deel te wees van en te floreer in die arbeidsmark. Hierdie richtlijn gee mense die gereedskap om hul huishoudelike en versorgingspligte regverdig te verdeel.”

agtergrond

Die Work-Life Balance-richtlijn is die resultaat van jare se werk deur die Kommissie om lidlande en die Europese Parlement aan te moedig om wetgewing oor verlof beskikbaar vir ouers te verbeter en om vir die eerste keer in EU-wetgewing die reg op versorgersverlof in te voer. Die Kommissie het eers ter tafel gelê 'n voorstel in 2008 om ouer wetgewing oor kraamverlof te hervorm wat dit in 2015 onttrek het nadat onderhandelinge vasgeval het. Ten einde in die breë aandag te gee aan vroue se onderverteenwoordiging in die arbeidsmark, is die reg op geskikte verlof, buigsame werksreëlings en toegang tot versorgingsdienste in beginsel 9 van die Europese pilaar van die sosiale regte, gesamentlik verkondig deur die Europese Parlement, die Raad namens alle lidlande en die Kommissie in Gotenburg in November 2017. Die Work-Life Balance Richtlijn is een van die aksies van die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan om die Pilaarbeginsels verder te implementeer. Die richtlijnvoorstel is op 13 Junie 2019 aanvaar en lidlande het drie jaar tot 2 Augustus gehad om dit in nasionale wetgewing te implementeer. Die nuwe reëls is bykomend tot die regte kragtens Richtlijn 92 / 85 op swanger werkers, waarvolgens vroue die reg het op 'n minimum van 14 weke kraamverlof met ten minste twee wat verpligtend is. Kraamverlof word ten minste op die nasionale vlak van siektebetaling vergoed.

Dit gaan ook hand aan hand met die Richtlijn oor deursigtige en voorspelbare werksomstandighede, wat die lidlande teen 1 Augustus in nasionale wetgewing moes omsit (persverklaring). Die richtlijn werk die regte op en brei die regte uit vir die 182 miljoen werkers in die EU, veral om onvoldoende beskerming vir werkers in meer onseker werke aan te spreek, terwyl die las op werkgewers beperk word en buigsaamheid behou word om aan te pas by veranderende arbeidsmarktoestande.

Meer inligting

Feiteblad - Nuwe werk-lewe-balansregte

webwerf - Werk lewe balans

webwerf - Vroue se situasie in die arbeidsmark

Eurostat - Statistiek oor indiensnemingsyfers volgens geslag, ouderdom en opvoedkundige prestasievlak

Eurostat - Statistiek oor deeltydse indiensneming as persentasie van totale indiensneming

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings