Verbinding met ons

Europese Kommissie

Handel en sekuriteit: Kommissie beklemtoon werk om EU-belange en -waardes te verdedig

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie bied sleutelbevindings aan wat verband hou met die verdediging van EU-belange wanneer dit kom by uitvoerbeheer en buitelandse beleggings in die EU. Die Kommissie het 400 buitelandse beleggings gekeur sedert die nuwe siftingswetgewing vir buitelandse direkte belegging (FDI) in werking getree het. Alhoewel dit slegs sedert 'n jaar in plek is, was daar 'n indrukwekkende gebruik van hierdie meganisme, wat beteken dat die EU-belange vorentoe beter beskerm sal word. Terselfdertyd is meer as 30,000 603 versoeke vir die uitvoer van goedere met potensiële militêre gebruik deur lidlande onder die EU-uitvoerbeheer-regime hersien, met XNUMX van hierdie uitvoere geblokkeer. Dit is van die hoogtepunte wat aangekondig is tydens die publikasie van die eerste verslae oor FDI-sifting en oor uitvoerbeheer.

Uitvoerende vise-president en handelskommissaris Valdis Dombrovskis het gesê: "Die EU bly oop vir handel en buitelandse beleggings - dit is 'n pilaar van ons werkskepping en ekonomiese groei. Maar ons openheid is nie onvoorwaardelik nie en dit moet gebalanseer word deur toepaslike gereedskap om ons veiligheid en openbare orde te beskerm. Sifting van buitelandse beleggings en beheer van uitvoere van goedere met dubbele gebruik help om die EU veilig te hou, terwyl menseregte beskerm word. Hulle is sleutelelemente van ons oop, volhoubare en selfgeldende handelsbeleid. Hierdie twee verslae beklemtoon hoe hierdie instrumente die Kommissie en bevoegde owerhede in die lidstaat kan help om beslissend op te tree wanneer die situasie dit vereis, om ons belange te verdedig terwyl ons ons waardes bevorder.”

FDI Sifting

Hierdie verslag oor FDI-sifting is die eerste wat gepubliseer word sedert die nuwe EU-FDI-siftingsregulasie 'n jaar gelede in werking getree het. Ingevolge hierdie regulasie werk lidlande en die Kommissie nou saam om te verseker dat enige buitelandse direkte belegging wat 'n veiligheidsrisiko vir EU-lidlande of EU-kritiese bates kan inhou, effektief gekeur word.

advertensie

In terme van sleutelbevindinge beklemtoon die verslag:

 • Die Kommissie het 265 transaksies gekeur wat deur lidlande in kennis gestel is onder die verslag tot einde Junie 2021 (nou is die teller bo 400);
 • 80% van die transaksies het nie verdere ondersoek geregverdig nie en is dus binne net 15 dae deur die Kommissie beoordeel;
 • die meeste kennisgewings vir sifting van lidlande het betrekking op die vervaardigingsektor, IKT, groothandel en kleinhandel;
 • die top vyf lande van oorsprong van beleggers onder aangemelde FDI-gevalle was maatskappye geleë in: die Verenigde State, die Verenigde Koninkryk, China, Kanada en die Verenigde Arabiese Emirate, en;
 • die Kommissie het 'n mening uitgereik in minder as 3% uit 265 gekeurde sake.

Die verslag bevestig dat die EU oop bly vir buitelandse beleggings, terwyl dit die beskerming van EU-veiligheid en openbare orde verseker. Die FDI-siftingsamewerkingsmeganisme werk effektief en skep nie onnodige vertragings vir transaksies nie. ’n Groeiende aantal lidlande het hul eie siftingsmeganisme aangeneem – 18 het nou ’n meganisme in plek. Die Europese Kommissie verwag van alle lidlande om nasionale siftingsmeganismes aan te neem. Dit sal die doeltreffendheid van die siftingstelsel verder verbeter en 'n omvattende EU-benadering verseker om risiko's wat verband hou met veiligheid of openbare orde aan te pak.

Uitvoerbeheer

Dit is die laaste verslag oor uitvoerbeheer voor die inwerkingtreding van die opgegradeerde Uitvoerbeheerregulasie.

advertensie

Die verslag toon dat uitvoere vir dubbele gebruik sowat 2.3% van die totale EU-uitvoer verteenwoordig. Uit 'n totale aantal van 30.292 603 aansoeke vir en kennisgewings van uitvoere onder lisensies, is 2019 transaksies (uitvoere) geweier (in 0.02) wat sowat 119% van die totale uitvoer verteenwoordig. Dit sal die waarde van handel met dubbele gebruik op € 2019 miljard in XNUMX stel.

Die nuwe Regulasie wat op 9 September vanjaar in werking getree het, versterk uitvoerbeheer verder deur:

 • Die bekendstelling van 'n nuwe 'menslike sekuriteit'-dimensie om ontluikende dubbelgebruiktegnologieë vas te lê – veral kubertoesig-instrumente;
 • prosedures te vereenvoudig en die uitvoerbeheerstelsel meer rats te maak en in staat te wees om te ontwikkel en by omstandighede aan te pas;
 • ontwikkeling van 'n EU-kapasiteitsbou- en opleidingsprogram vir lisensie- en handhawingsowerhede van lidlande;
 • koördinering en ondersteuning van robuuste toepassing van beheermaatreëls, en;
 • die opstel van gesprekke met derde lande om globale veiligheid te verbeter en 'n gelyke speelveld op globale vlak te bevorder.

Memorandum oor Dubbelgebruikkontroles 9 September 2021.

agtergrond

FDI-sifting en uitvoerbeheer is deel van die EU se hernude handelstrategie, wat poog om EU-regte af te dwing en sy waardes meer selfgeldend te verdedig. Ander inisiatiewe en aksies onder hierdie strategie sluit in:

 • 'n Voorstel oor 'n internasionale verkrygingsinstrument om 'n gelyke speelveld in die globale verkrygingsmark te help verseker. Dit is tans by die Europese Parlement en die Raad.
 • 'n Wetgewende voorstel vir 'n nuwe anti-dwanginstrument wat in Desember 2021 sal wees wat die EU sal toelaat om te reageer op pogings van ander lande om die EU of sy lande te dwing om beleidsveranderinge teweeg te bring.
 • 'n Nuwe instrument wat tans deur die Kommissie voorberei is, wat ontwerp is om doeltreffend buitelandse subsidies aan te pak wat verwringings veroorsaak en die gelyke speelveld in die interne mark in enige marksituasie benadeel.
 • 'n Nuwe 'Toegang tot Markte'-portaal wat in Oktober 2020 bekendgestel is, wat maklik toeganklike en veeltalige inligting verskaf om besighede van alle groottes te help om die meeste van EU-handelsooreenkomste te benut.
 • 'n Enkele toegangspunt wat in November 2020 gestig is, wat dit vinnig en maklik maak vir enige EU-gebaseerde belanghebbende om klagtes in te dien oor die nie-nakoming deur derde lande met hul internasionale handelsverpligtinge teenoor die EU.
 • 'n Meer sistematiese gebruik van die institusionele strukture wat deur EU-handelsooreenkomste gevestig is om effektiewe implementering van verpligtinge deur derde lande en die oplossing van marktoegangshindernisse te verseker.
 • 'n Meer aktiewe gebruik van geskilbeslegtingsmeganismes om ons regte af te dwing.
 • Voortgesette mobilisering van verteenwoordigers van die burgerlike samelewing in die implementering van EU-handelsooreenkomste en -reëlings, veral oor handel en volhoubare ontwikkeling.

Meer inligting

Verslag oor die sifting van direkte buitelandse beleggings in die Unie

Gepaardgaande dokument tot FDI-verslag

Verslag oor die beheer van uitvoere, makelaars, tegniese bystand, vervoer en oordrag van items met dubbele gebruik

Inligtingsblad

Brosjure

Deel hierdie artikel:

Europese Kommissie

Kommissie voer onaangekondigde inspeksies in die verdedigingsektor uit

gepubliseer

on

Op 23 November het die Europese Kommissie onaangekondigde inspeksies gedoen by die perseel van 'n maatskappy wat aktief is in die verdedigingsektor.

Die Kommissie het kommer dat die geïnspekteerde maatskappy moontlik die EU-antitrustreëls oortree het wat kartelle en beperkende sakepraktyke verbied (Artikel 101 van die Verdrag van die Werking van die Europese Unie). Die Kommissie-amptenare is vergesel deur 'n eweknie van die betrokke nasionale mededingingsowerheid.

Onaangekondigde inspeksies is 'n voorlopige stap in 'n ondersoek na vermoedelike teenmededingende praktyke. Die feit dat die Kommissie sulke inspeksies uitvoer, beteken nie dat die maatskappy skuldig is aan mededingende gedrag teen mededinging nie en ook nie die uitslag van die ondersoek self vooruit nie.

Die Kommissie respekteer ten volle die verweerregte in sy antitrustverrigtinge, veral die reg van maatskappye om aangehoor te word.

advertensie

Die inspeksies is uitgevoer in ooreenstemming met alle gesondheids- en veiligheidsprotokolle vir koronavirus om die veiligheid van die betrokkenes te verseker.

Daar is geen wetlike sperdatum om navrae oor mededingende gedrag te voltooi nie. Die duur daarvan hang af van 'n aantal faktore, insluitend die kompleksiteit van elke saak, die mate waarin die betrokke ondernemings met die Kommissie saamwerk en die omvang van die uitoefening van die regte van verdediging.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Europese Kommissie

Volhoubare voorrade van kritieke grondstowwe wat deurslaggewend is vir die EU-industrie

gepubliseer

on

MEP's wil hê dat Europa minder afhanklik moet wees van die invoer van kritieke grondstowwe wat deurslaggewend is vir sy strategiese nywerhede, Samelewing.

Om klimaatneutraal te word, energie-doeltreffende en meer mededingend in die digitale era, sal die EU meer nodig hê kritieke grondstowwe soos litium en kobalt om batterye en elektriese enjins te vervaardig. Hierdie tegnologieë maak voorsiening vir die ontwikkeling van strategiese sektore: hernubare energie, elektriese motors en digitale tegnologieë.

Wêreldwye voorsieningskettings wat reeds uitgerek was, is verder getref deur die COVID-19-pandemie, wat tot tekorte aan kritieke grondstowwe in Europa gelei het en die bedryf wat uitdagings in die gesig staar om toegang tot hulpbronne te verseker.

Omkeer EU-afhanklikheid van invoere

Die EU staar knelpunte en kwesbaarhede langs die voorsieningsketting in die gesig as gevolg van sy groot afhanklikheid van invoer uit enkele bronne. China is byvoorbeeld verantwoordelik vir 98% van die EU se voorraad van seldsame aardelemente, Turkye 98% van boraatvoorrade en Suid-Afrika 71% van die EU se platinumbehoeftes.

advertensie

In 'n poging om hierdie afhanklikheid om te keer, sal MEP's stem oor 'n verslag vra die Europese Kommissie om 'n omvattende voor te stel EU-strategie vir kritieke grondstowwe, gebaseer op volhoubare verkryging en hoë omgewings-, sosiale en menseregtestandaarde.

MEP's wil hê dat die EU voorsieningsbronne van kritieke grondstowwe moet diversifiseer en sy afhanklikheid van 'n paar nie-EU-lande verminder. Die verslag stel voor dat die EU bestaande vennootskappe en handelsooreenkomste versterk, terwyl opsies met nuwe lande ondersoek word. Dit beklemtoon dat enige ooreenkomste die omgewingsvoetspoor van invoer in ag moet neem en verantwoordelik verkry moet word, met respek vir werkers se gesondheid en veiligheid, en om ordentlike werk en werksomstandighede te verseker.

Herwinning van grondstowwe in die EU

advertensie

Grondstowwe kan uit ouer produkte herwin word en staan ​​bekend as sekondêre grondstowwe. MEP's wil die herwinning en herwinning van kritieke grondstowwe uit mynbou, verwerking en kommersiële afvalstrome bevorder om betroubare, veilige en volhoubare toegang daartoe te verseker. Hulle wil ook toegewyde herwinningsteikens vir kritieke grondstowwe hê, met 'n robuuste moniteringsraamwerk.

In 'n resolusie wat op 9 Februarie 2021 aanvaar is, het die Parlement gevra vir strenger herwinningsreëls en bindende 2030-teikens vir materiaalgebruik en -verbruik in antwoord op die Kommissie se Omsendbrief Ekonomie aksieplan van Maart 2020, wat daarop gemik is om maak die bedryf teen 2050 meer volhoubaar.

Hier is meer oor die belangrikheid en voordele van 'n sirkulêre ekonomie.

’n Meer omvattende strategie vir kritieke grondstowwe sal help om die EU se industriële ekosisteem te versterk en werksgeleenthede in die vervaardigingsbedryf te behou.
Die grondstowwe sektor verskaf ongeveer 350,000 werksgeleenthede in die EU en meer as 30 miljoen werksgeleenthede in stroomaf vervaardigingsbedrywe wat daarvan afhanklik is. Om na 'n meer sirkulêre ekonomie te beweeg kan 'n netto toename van 700,000 2030 werksgeleenthede in die EU teen XNUMX.

Lees meer oor die sirkulêre ekonomie

Vind meer uit 

Deel hierdie artikel:

Lees verder

Europese Kommissie

Landbou: Kommissie keur nuwe geografiese aanduiding van Portugal goed

gepubliseer

on

Die Kommissie het die toevoeging van 'Alho da Graciosa' van Portugal in die register van beskermde geografiese aanduiding (BGA). 'Alho da Graciosa' is die knoffel wat op die eiland Graciosa, in die Azore-argipel, gekweek word. Dit word aangebied in die vorm van gedroogde bolle, hetsy individueel of in vlegsels, elk met 'n deursnee van minstens 3 cm. 'Alho da Graciosa' word gekenmerk deur sy medium lae intensiteit aroma en sy intense, baie aangename geur met min nasmaak, wat nie net te danke is aan die eiland se grond- en klimaatstoestande nie, maar ook aan die sorg wat die produsente oor die jare geneem het. Graciosa was nog altyd bekend as die Terra do Alho (knoffelland) en knoffel is afgebeeld op die wapen van een van die mees ikoniese gemeentes op die eiland, die gemeente São Mateus. Die nuwe denominasie sal bygevoeg word by die lys van 1566 produkte wat reeds in die eAmbrosie databasis. Meer inligting aanlyn oor kwaliteitskemas.

Deel hierdie artikel:

Lees verder
advertensie
advertensie

Neigings