Verbinding met ons

Europese Kommissie

Bankpakket 2021: Nuwe EU-reëls om banke se veerkragtigheid te versterk en beter voor te berei vir die toekoms

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het 'n hersiening van EU-bankreëls (die Kapitaalvereiste-regulasie en die Kapitaalvereistes-richtlijn) aanvaar. Hierdie nuwe reëls sal verseker dat EU-banke meer bestand word teen potensiële toekomstige ekonomiese skokke, terwyl dit bydra tot Europa se herstel van die COVID-19-pandemie en die oorgang na klimaatneutraliteit.

Die pakket finaliseer die implementering van die Basel III-ooreenkoms in die EU. Hierdie ooreenkoms is bereik deur die EU en sy G20-vennote in die Basel-komitee oor banktoesig om banke meer bestand te maak teen moontlike ekonomiese skokke. Die voorstelle is die finale stap in hierdie hervorming van bankreëls.

Die hersiening bestaan ​​uit die volgende wetgewende elemente:

  • 'n Wetgewende voorstel om die kapitaalvereistes-richtlijn (Richtlijn 2013/36/EU) te wysig;
  • 'n wetgewende voorstel om die Kapitaalvereistesregulasie (Regulasie 2013/575/EU) te wysig, en;
  • 'n aparte wetgewende voorstel om die Kapitaalvereistesregulasie op die gebied van resolusie te wysig (die sogenaamde "daisy chain"-voorstel).

Die pakket bestaan ​​uit die volgende dele:

  1. Implementering van Basel III – versterking van weerstand teen ekonomiese skokke

Vandag se pakket implementeer die internasionale getrou Basel III-ooreenkoms, terwyl die spesifieke kenmerke van die EU se banksektor in ag geneem word, byvoorbeeld wanneer dit kom by laerisiko-verbande. Spesifiek, vandag se voorstel het ten doel om te verseker dat “interne modelle” wat deur banke gebruik word om hul kapitaalvereistes te bereken, nie risiko's onderskat nie, om sodoende te verseker dat die kapitaal wat benodig word om daardie risiko's te dek, voldoende is. Op sy beurt sal dit dit makliker maak om risiko-gebaseerde kapitaalverhoudings oor banke heen te vergelyk, wat vertroue in daardie verhoudings en die gesondheid van die sektor in die algemeen sal herstel.

Die voorstel het ten doel om veerkragtigheid te versterk, sonder om aansienlike verhogings in kapitaalvereistes tot gevolg te hê. Dit beperk die algehele impak op kapitaalvereistes tot wat nodig is, wat die mededingendheid van die EU-banksektor sal handhaaf. Die pakket verminder ook nakomingskoste verder, veral vir kleiner banke, sonder om omsigtigheidstandaarde te verslap.

  1. Volhoubaarheid – dra by tot die groen oorgang

Die versterking van die veerkragtigheid van die banksektor teen omgewings-, maatskaplike en bestuursrisiko's (ESG) is 'n sleutelgebied van die Kommissie se Strategie vir Volhoubare Finansies. Dit is noodsaaklik om die manier waarop banke hierdie risiko's meet en bestuur, te verbeter, asook om te verseker dat markte kan monitor wat banke doen. Omsigtigheidsregulering speel 'n deurslaggewende rol in hierdie opsig.

advertensie

Vandag se voorstel sal vereis dat banke stelselmatig ESG-risiko's identifiseer, openbaar en bestuur as deel van hul risikobestuur. Dit sluit gereelde klimaatstrestoetsing deur beide toesighouers en banke in. Toesighouers sal ESG-risiko's moet assesseer as deel van gereelde toesighoudende hersiening. Alle banke sal ook moet openbaar in watter mate hulle aan ESG-risiko's blootgestel is. Om onnodige administratiewe laste vir kleiner banke te vermy, sal openbaarmakingsreëls eweredig wees.

Die voorgestelde maatreëls sal nie net die banksektor meer veerkragtig maak nie, maar ook verseker dat banke volhoubaarheidsoorwegings in ag neem.

  1. Sterker toesig - verseker gesonde bestuur van EU-banke en beter beskerming van finansiële stabiliteit

Vandag se pakket bied sterker instrumente vir toesighouers wat toesig hou oor EU-banke. Dit stel 'n duidelike, robuuste en gebalanseerde "pas-en-behoorlike" stel reëls daar, waar toesighouers bepaal of senior personeel oor die nodige vaardighede en kennis beskik om 'n bank te bestuur.

Verder, as 'n reaksie op die WireCard-skandaal, sal toesighouers nou toegerus word met beter gereedskap om toesig te hou oor fintech-groepe, insluitend bankfiliale. Hierdie verbeterde gereedskapstel sal die gesonde en omsigtige bestuur van EU-banke verseker.

Vandag se oorsig spreek ook – op ’n proporsionele wyse – die kwessie van die vestiging van takke van derdelandbanke in die EU aan. Tans is hierdie takke hoofsaaklik onderhewig aan nasionale wetgewing, wat slegs in 'n baie beperkte mate geharmoniseer is. Die pakket harmoniseer EU-reëls op hierdie gebied, wat toesighouers sal toelaat om risiko's wat verband hou met hierdie entiteite beter te bestuur, wat hul aktiwiteit in die EU die afgelope jaar aansienlik verhoog het.

'n Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president Valdis Dombrovskis het gesê: "Europa het 'n sterk banksektor nodig om aan die ekonomie te leen terwyl ons herstel van die COVID-19-pandemie. Vandag se voorstelle verseker dat ons die sleuteldele van die Basel III internasionale standaarde. Dit is belangrik vir die stabiliteit en veerkragtigheid van ons banke. Ons doen dit deur die spesifisiteite van die EU-banksektor in ag te neem en 'n aansienlike toename in kapitaalvereistes te vermy. Vandag se pakket sal EU-banke sterker maak en in staat wees om die ekonomiese herstel en die groen en digitale oorgange.”

Finansiële kommissaris Mairead McGuinness het gesê: "Banke het 'n noodsaaklike rol om te speel in die herstel en dit is in al ons belang dat EU-banke vorentoe veerkragtig is. Vandag se pakket maak seker dat die EU-banksektor geskik is vir die toekoms, en kan voortgaan om 'n betroubare en volhoubare bron van finansiering vir die EU-ekonomie te wees. Deur ESG-risikobeoordelings in te sluit, sal banke beter voorbereid en beskerm wees om toekomstige uitdagings soos klimaatrisiko's te weerstaan."

Didier Reynders, kommissaris van justisie, het gesê: “Die direksielede en sleutelfunksiehouers van banke kan 'n beduidende invloed op die aktiwiteite van 'n kredietinstelling hê. Hulle speel 'n deurslaggewende rol in die leiding van die besighede en die bestuur van banke se aktiwiteite op 'n versigtige en gesonde manier. Geharmoniseerde reëls was nodig om te bepaal of raadslede en sleutelfunksiehouers geskik is vir hul pligte. Vandag se aanvaarde reëls sal die onderskeie verpligtinge van kredietinstellings en bevoegde owerhede verduidelik. Hulle sal dan konsekwentheid op EU-vlak verseker en sal uiteindelik bydra tot die groter robuustheid van banke.”

Volgende stappe

Die wetgewende pakket sal nou deur die Europese Parlement en die Raad bespreek word.

agtergrond

In die nasleep van die finansiële krisis het reguleerders van 28 jurisdiksies regoor die wêreld binne die Basel-komitee oor banktoesig (BCBS), ooreengekom op 'n nuwe internasionale standaard vir die versterking van banke, bekend as Basel III. Hierdie ooreenkoms is in 2017 gefinaliseer. Die EU het reeds die oorgrote meerderheid van hierdie reëls geïmplementeer, wat daartoe gelei het dat die EU se banksektor baie meer robuust gekapitaliseer is.

As gevolg hiervan het EU-banke veerkragtig gebly tydens die COVID-19-krisis, soos blyk uit die feit dat hulle voortgegaan het met uitleen. Vandag se hervormings voltooi die post-finansiële krisis-agenda met die oog daarop om die mededingendheid en volhoubaarheid van die EU se banksektor aansienlik te bevorder.

Meer inligting

Vrae en antwoorde

Inligtingsblad

Regstekste

Omsigtigheidsvereistes

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings