Verbinding met ons

EU -kohesiebeleid

Die herstel van die EU sal nie effektief wees sonder 'n stewige kohesiebeleid wat in egte vennootskap met Europese stede en streke gebou is nie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die koalisie in die hele EU doen 'n beroep op EU-instellings en nasionale regerings om sinergieë tussen die herstelinstrumente en die strukturele fondse te bevorder om die impak van Europese optrede te maksimeer. Die COVID-19-krisis het getoon dat kohesiebeleid nou meer as ooit nodig is om veerkragtigheid in Europa te versterk, burgers te beskerm, die herstel na elke uithoek van die Europese Unie te bring en niemand agter te laat nie. Sedert sy totstandkoming in Oktober 2017, het die #CohesionAlliance-'n alliansie wat 12,000 2020 ondertekenaars in die EU pleit vir 'n sterker samehoringsbeleid-'n dramatiese begrotingsbesnoeiing na XNUMX vermy, 'n samehoringsbeleid vir alle streke in die Unie gehou en eenvoudiger voorgestel en meer buigsame reëls.

Tydens 'n videokonferensie wat toegewy is aan die nuwe verloop van die #CohesionAlliance, het die stigterslede hul verbintenis hernu om kragte saam te snoer en die kohesiebeleid as 'n topprioriteit van die EU te hou. Die #CohesionAlliance sal waaksaam wees dat die vennootskapsbeginsel ten volle deur lidlande toegepas sal word by die ontwerp en implementering van die kohesiebeleid 2021-27. Samehang en sinergieë tussen die herstelinstrumente en die strukturele fondse is van kardinale belang om oorvleueling te voorkom en die impak van die Europese aksie te maksimeer. Twee maande na die inwerkingtreding van die nuwe kohesiebeleidregulasies vir die tydperk 2021-27, het die #CohesionAlliance tot dusver die resultate van sy aktiwiteite opgesom en sy toekomstige verbintenisse uiteengesit, gebaseer op die hernieude verklaring 2.0 wat in Julie 2020 aangeneem is.

Die werk van die #CohesionAlliance sal gefokus word op die suksesvolle implementering en uitvoering van die kohesiebeleid sonder verdere vertragings in die gees van egte vennootskap en in sinergie met ander instrumente, en sodoende die konsep van kohesie as 'n algehele en fundamentele waarde van die Europese Unie bevorder. Plaaslike en streeksowerhede beklemtoon die dringende versoek om die buigsaamheidsmaatreëls wat verlede jaar ingestel is om die strukturele fondse van die EU en staatshulp in die stryd teen COVID-19 te mobiliseer, uit te brei. Hierdie kwessie is ook aan die orde gestel in 'n briefwisseling met president Ursula von der Leyen, wat die begrotingsbeperkings erken wat baie plaaslike en plaaslike owerhede tans weens die pandemie in die gesig staar.

advertensie

Met betrekking tot die moontlike verlenging van 'n 100% medefinansieringsyfer vir strukturele fondse, het die Alliansie se vennote die kommissie se verbintenis ten sterkste waardeer om die situasie noukeurig te monitor en verdere optrede te oorweeg indien dit gepas geag word. Die bespreking het getoon dat die missie van die #CohesionAlliance nog lank nie verby is nie. Die Europese herstel moet by burgers op die grond begin, en dit sal nie suksesvol wees as hul stemme en die van plaaslike en plaaslike politici - wat die naaste aan hul behoeftes is - nie in ag geneem word deur EU -instellings en nasionale regerings nie.

Tydens haar ingryping het kommissaris van die Cohesiebeleid en hervormings, Elisa Ferreira (uitgebeeld) het gesê: "Cohesie moet 'n hoeksteen van die herstel bly. Dit is asimmetries wat na die krisisse groei. Die Cohesion Alliance is noodsaakliker as ooit. Die vennootskapsooreenkomste vir Cohesion 2021-2027 sal 'n belangrike rol speel. Ons moet bespoedig hulle onderhandel, maar die kwaliteit kan nie benadeel word nie. Ek vertrou op u ondersteuning om ook te verseker dat die implementering van ons ander beleide en instrumente nie ruimtelik blind is nie en die langtermynontwikkeling van alle streke ondersteun. Ek het lidlande gevra om bedag te wees van die territoriale dimensie in die voorbereiding van hul herstel- en veerkragtigheidsplanne, beide in konsultasie en in gesprek met plaaslike belanghebbendes sowel as in die implementeringsfase. Ons sal ons doelwitte slegs bereik deur seker te maak dat ons instrumente in dieselfde rigting werk. die verantwoordelikheid van die samehoringsbeleid alleen. Daarom moet ons al die relevante akteurs, insluitend plaaslike belanghebbendes en burgers, as volmaakte vennote mobiliseer, om seker te maak dat die nuwe groen en digitale prioriteite vir almal werk. "

Younous Omarjee, voorsitter van die komitee vir plaaslike ontwikkeling van die Europese Parlement, verklaar: "Dit is noodsaaklik dat die herstelfondse 'n prioriteit word vir die minste ontwikkelde streke en vir diegene wat die meeste geraak word deur die ekonomiese en sosiale gevolge van die Covid-19 Ek doen 'n beroep op lidlande om streke en stede soveel as moontlik te betrek en om te verseker dat hierdie fondse so na as moontlik aan die behoeftes kom. Ek doen ook 'n beroep op lidlande om konsekwent te wees. Herstel op kort termyn en langer Die term kohesiebeleid is twee kante van dieselfde munt en moet dieselfde doel dien. pogings vir die lang termyn sal vernietig word. ”

advertensie

Apostolos Tzitzikostas, president van die Europese Komitee van die Streke (KO) en goewerneur van die streek Sentraal -Masedonië (GR), het gesê: 'Die pogings van #CohesionAlliance het bygedra om groot begrotingsbesnoeiings na 2020 te vermy en om kohesie te bevorder as 'n leidende beginsel vir die EU herstelplanne. Nou moet ons ons fokus op programmering en implementering plaas. Om dit te kan doen, moet ons sleutelaspekte soos die toepassing van die vennootskapsbeginsel in die nuwe programme, die impak van Covid-19-verwante maatreëls en die gevolge daarvan deeglik oorweeg. van die staking daarvan - 'n onderwerp wat ons behandel het in 'n vrugbare briefwisseling met president Von der Leyen; die landelike en stedelike dimensies van die kohesiebeleid; en die sinergieë tussen samehorigheid en die herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit. "

Ilaria Bugetti, woordvoerder vir territoriale ontwikkeling van die Raad van Europese munisipaliteite en streke (CEMR) oor samehorigheid en raadslid vir die Toskane -streek (IT), het gesê: 'In die programmeringsfase van EU -kohesiefondse kon ons steeds gevalle sien waar plaaslike en streeksregerings was nie behoorlik betrokke nie, hetsy weens onvoldoende tyd vir konsultasie of onvoldoende kontak op ministeriële vlak. Ons moet die oorblywende struikelblokke in die komende jare oorkom vir die implementering en monitering van die fondse. ver van verby! "

Cees Loggen, president van die konferensie van perifere maritieme streke (CPMR) en minister van streke van die provinsie Noord-Holland (NL), het gesê: 'Ongekende vertragings kan ontstaan ​​tydens toekomstige samehoringsbeleid as gevolg van laat aanneming van wetgewing. . Hulle word verhinder om te begin bestee terwyl streeksekonomieë desperaat is vir beleggings om die herstel te ondersteun. Ons doen 'n beroep op die Kommissie om 'n gladde implementering van samehoringsprogramme en deelname van streke aan herstelplanne te vergemaklik, aangesien sinergieë tussen fondse die resultate nader bring. "

Karl-Heinz Lambertz, president van die Vereniging van Europese grensgebiede (AEBR) en parlementslid van die Duitssprekende gemeenskap in België, het gesê: "Grensoverschrijdende samewerking is 'n noodsaaklike element van die EU-kohesiebeleid. Wat gebeur rondom die interne grense van die Unie het 'n groot impak op die vermoë van die Unie om op die groot uitdagings van ons tyd te reageer. Die EU se optrede sal aansienlik versterk word as die grensoverschrijdende samewerkingsmeganisme wat deur die Kommissie voorgestel word, uiteindelik deur die Raad aanvaar word. "

Kata Tüttő, lid van Eurocities en onderburgemeester van die stad Boedapest (HU), het gesê: "Die komende beleggings deur die EU -kohesiebeleid sal belangriker as ooit wees. Dit sal van kardinale belang wees om die projekte en hervormings te finansier wat alle Europese stede en streke op pad na groen en regverdige herstel. As plaaslike leiers speel ons 'n sentrale rol om seker te maak dat hierdie geld die beste is en waar dit die meeste baat. Ons kan van onskatbare waarde wees vir die EU wanneer die vennootskapsbeginsel is ten volle geïmplementeer in alle dele van die EU. Belegging in die stedelike gebiede van Europa sal die veerkragtigheid van Europa op die langer termyn ondersteun en ons almal help om sterker te staan ​​in die lig van toekomstige krisis. " Jean-Claude Marcourt, voorsitter van die konferensie van Europese streekswetgewende vergaderings (CALRE) se werkgroep 'Europese wetgewing en openbare beleggings' en president van die parlement van Wallonië (BE), het gesê: 'Stede en streke moet die ambisie hê om die samehang van hul gebiede, om ongelykhede en ongelykhede te verminder, terwyl ekonomiese, sosiale en omgewingsstandaarde verhoog word in ooreenstemming met die demokratiese waardes en beginsels wat die stigters is van 'n welvarende en volhoubare Europese Unie. "

Magnus Berntsson, president van die Vergadering van Europese Streke (AER) en vise -president van die streek Västra Götaland (SE), verklaar in die kantlyn van die konferensie: "Die nuwe kohesiebeleid kan werklik transformerend wees vir landelike gemeenskappe in Europa. Die AER is ten volle daartoe verbind om saam met nasionale regerings en die Europese Kommissie saam te werk om 'n samehoringsbeleid te lewer wat beter opbou vir landelike streke; om te verseker dat hulle teen 2040 beter verbind, veerkragtig, lewendiger en voorspoedig is. "

EU -kohesiebeleid

EU -kohesiebeleid: 25 finaliste aangekondig vir die 2021 RegioStars -kompetisie

gepubliseer

on

Die Kommissie het die 25 finaliste van die 2021 RegioStars -toekennings vir die beste samehoringsbeleidprojekte in vyf kategorieë: 'Slim Europa: die verbetering van die mededingendheid van plaaslike ondernemings in 'n digitale wêreld', 'Groen Europa: Groen en veerkragtige gemeenskappe in stedelike en landelike omgewings', 'Regverdige Europa: Bevordering van insluiting en anti-diskriminasie ',' Stedelike Europa: Bevordering van groen, volhoubare en sirkulêre voedselstelsels in funksionele stedelike gebiede ', en die spesifieke onderwerp van die jaar' Verbetering van groen mobiliteit in die streke: die Europese Spoorjaar '.

Kommissaris van Cohesion and Reformes, Elisa Ferreira, het gesê: 'Hierdie jaar het ons weer die rekord gebreek wat deelname aan hierdie vlagskip -Cohesion Policy -kompetisie betref, met 214 aansoeke van regoor Europa. Die doel van die RegioStars -toekennings is om projekte te vind wat kwaliteit vuurtorings is en inspirerend kan wees vir ander om te volg. Aangesien die kohesiebeleid daartoe verbind is om niemand agter te laat nie, is ek bly om uitstekende voorbeelde van hierdie inklusiewe benadering onder die 2021 -regio te siensSterre finaliste. ”

'N Onafhanklike jurie het vyf finaliste per kategorie gekies uit die aansoeke van hoë gehalte. Die jurie het veral projekte gekies wat geleë is in Vlaandere en Wallonië in België, in Kaunas -streek in Litaue, in die Noord -Denemarke -streek, in Krapina Zagorje County in Kroasië, in Neder -Silezië in Pole, in Emilia Romagna in Italië, in Centro -streek in Portugal sowel as projekte wat deur verskillende Interreg-programme gefinansier word: 'Noordsee', 'Frankryk-Spanje-Andorra', 'Ierland-Noord-Ierland-Skotland', 'Italië-Oostenryk', 'Alpine Space', 'Nord', ' EMR ',' Noordwes-Europa ',' Kroasië-Bosnië-Herzegowina-Montenegro ',' Balkan-Middellandse See '. Die wenners van die 2021-kategorie RegioStars 5 en die wenner van die Public Choice-toekenning word op 2 Desember 2021 tydens die toekenningsgeleentheid in Dubrovnik, Kroasië, aangekondig.

advertensie

Die volledige lys van finaliste kan gevind word hier afgelaai word. Die publiek word aangemoedig om tot 15 November vir sy gunsteling projek te stem hier afgelaai word.

advertensie
Lees verder

België

EU -kohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvang € 373 miljoen om gesondheids- en maatskaplike dienste, KMO's en sosiale insluiting te ondersteun

gepubliseer

on

Die Kommissie het € 373 miljoen aan vyf toegestaan Europese Sosiale Fonds (ESF) en Europese Fonds vir plaaslike ontwikkeling (EFRO) operasionele programme (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om die lande te help met noodreaksie en herstel van koronavirus in die kader van REAGEER-EU. In België sal die wysiging van die Walloniese OP 'n ekstra € 64.8 miljoen beskikbaar stel vir die verkryging van mediese toerusting vir gesondheidsdienste en innovasie.

Die fondse sal klein en middelgrote ondernemings (KMO's) ondersteun in die ontwikkeling van e-handel, kuberveiligheid, webwerwe en aanlynwinkels, sowel as die plaaslike groen ekonomie deur energie-doeltreffendheid, beskerming van die omgewing, ontwikkeling van slim stede en koolstofvrye koolstof openbare infrastruktuur. In Duitsland, in die deelstaat Hessen, sal € 55.4 miljoen steun aan gesondheidsverwante navorsingsinfrastruktuur, diagnostiese kapasiteit en innovasie in universiteite en ander navorsingsinstellings, asook navorsing, ontwikkeling en innovasie-beleggings op die gebied van klimaat en volhoubare ontwikkeling. Hierdie wysiging bied ook ondersteuning aan KMO's en fondse vir nuwe ondernemings deur middel van 'n beleggingsfonds.

In Sachsen-Anhalt sal 75.7 miljoen euro die samewerking tussen KMO's en instellings in navorsing, ontwikkeling en innovasie vergemaklik, en bied beleggings en bedryfskapitaal aan mikro-ondernemings wat deur die koronaviruskrisis geraak word. Boonop sal die fondse beleggings in die energie -doeltreffendheid van ondernemings moontlik maak, digitale innovasie in KMO's ondersteun en digitale toerusting vir skole en kulturele instellings verkry. In Italië ontvang die nasionale OP 'Sosiale insluiting' € 90 miljoen om die sosiale integrasie van mense wat ernstige materiële ontbering, haweloosheid of uiterste marginalisering ondervind, te bevorder deur middel van 'Housing First' -dienste wat die verskaffing van onmiddellike behuising kombineer met die moontlikheid van maatskaplike en werksdienste .

advertensie

In Spanje word € 87 miljoen bygevoeg by die ESF OP vir Castilla y León om selfstandiges en werkers te ondersteun wat hul kontrakte weens die krisis opgeskort of verminder het. Die geld sal ook maatskappye wat swaar getref word, help om ontslag te vermy, veral in die toerismesektor. Laastens is die geld nodig om noodsaaklike maatskaplike dienste veilig te laat voortgaan en opvoedkundige kontinuïteit gedurende die pandemie te verseker deur ekstra personeel aan te stel.

REACT-EU is deel van VolgendeGenerasieEU en bied bykomende befondsing (in huidige pryse) van € 50.6 miljard aan kohesiebeleidprogramme in die loop van 2021 en 2022. Maatreëls fokus op die ondersteuning van veerkragtigheid op die arbeidsmark, werk, KMO's en gesinne met 'n lae inkomste, sowel as om toekomsbestande fondamente vir die groen en digitale oorgange en 'n volhoubare sosio-ekonomiese herstel.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings